Βοηθεια! (Dogo με πρόβλημα συμπεριφοράς)

kostas_dogo_argentino

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
159
2
ν.κοσμος
!!!!

Σε ευχαριστω Προμηθεα για αλλη μια φορα.Δεν γνωριζαμε οπως εχω πει και πιο πριν τιποτα για την ρατσα.Τωρα μαθαινουμε.Θελω μονο να ειναι καλα και να μην εχει ουτε κατι παθολογικο,ουτε και ψυχολογικο.Οσο για το κλαμα...Δεν ξερω ισως μεγαλωνοντας να αλλαξει,ισως με τον καιρο το συνηθησουμε...
Λοιπον νομιζω οτι δοθηκε η απαντηση στο προβλημα σας απο εσενα...
θα σου δωσω ενα παραδειγμα με τον δικο μου...
πιο παλια ειχα το εξης προβλημα...τεραστιο αγχος αποχωρισμου κ υπερβολικη προσκωληση του ντραγκο πανω μου...οπου κ να πηγαινα επρεπε να ειναι μαζι μου!!!!!ΠΑΝΤΟΥ!!!!ακομη κ τωρα εχω γκρινιες κ κλαψουρισματα αν τον αφησω καπου χωρις να με βλεπει...
Απ'οτι εμαθα κ εγω μετα απο πολυ διαβασμα εδω μεσα σε συζητησεις αλλα κ απο αλλους ιδιοκτητες ντογκο ισχυει το ιδιο για ολους...ειναι σκυλια τα οποια "κολανε"με τον ιδιοκτητη τους σε ΠΟΛΥ μεγαλο βαθμο...
τωρα ο δικος σου μπορει να βλεπει καποιες κινησεις σου οι οποιες του υποδεικνυουν οτι φευγεις...δλδ...παιρνεις τα κλειδια στο χερι,φορας το μπουφαν σου κτλ κτλ...μπορει να εχει κακομαθει σαν τον δικο μου κ απλα να εχει μαθει οτι με το κλαμα σου τραβαει την προσοχηκ ετσι να προσπαθει να σε κανει να ασχοληθεις μαζι του...
Ο ΣΚΥΛΟς ΜΕΝΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ???γτ πχ ο δικος μου τραγουδαει απειρες ωρες οταν τον βγαζω στο μπαλκονι ειτε για να μαζεψω το σπιτι ειτε για οτιδηποτε αλλο...
η αληθεια ειναι denis οτι δεν μου κανει εντυπωση αυτο που λεει ο promitheas...ισχυει οτι μπορει να "μιλαει" για ωρες ασταματητα ενα ντογκο...νομιζω οτι ειναι ενα απο τα μειον απο τα οποια ακομη μετα απο14 μηνες προσπαθω να συνηθισω!!!!!!!:mad::mad::mad:
zil θα προτεινα εναν εκπαιδευτη που εχει εμπειρια απο DOGO ARGENTINO για να σε βοηθησει...

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Δηλαδή Προμηθέα κρίνεις ότι είναι φυσιολογικό ένα σκυλί να κλαίει 24/7 (είτε κοιμάται είτε κάνει τρέξιμο είτε παίζει με άλλα σκυλιά κλπ) λόγω ράτσας και τέρμα ? Να κλείσει το topic ? :rolleyes:
Δεν θυμάμαι να ειπώθηκε πως κλαίει όταν τρέχει ή πως κλαίει πάντοτε όταν παίζει με άλλα σκυλιά... ή κάνω λάθος?

Εμπειρίες καταθέτουμε και κάποιες συγκεκριμένες είναι μάλιστα άκρως επικίνδυνες αν εφαρμοστούν σε Ντόγκο. Ο σκύλος δεν εισπράτει τον πόνο όταν τον βαράς, εισπράττει την αντίδραση και γι αυτό είναι περιττό να εφαρμόσουμε οτιδήποτε προκαλεί πόνο σε ένα Ντόγκο. Αυτό το κατανοείς μόνο αν έχεις ζήσει μαζί τους.

Εσύ δηλαδή προτείνεις να κλείσει το topic με τελευταίες συμβουλές το ηλεκτρικό κολάρο ή την απόκτηση κι άλλων σκύλων ή ακόμα και την ευθανασία, την λοβοτομή ή την πώληση σε τσίρκο?:rolleyes:

Last edited:

zil

Well-Known Member
18 Φεβρουαρίου 2009
109
0
Παιδια σας ευχαριστουμε ολους....Δεν ξερω ισως να ειναι φυσιολογικη συμπεριφορα σε ενα ντογκο αρτζεντινο.Οπως εχω πει ξανα,δεν εχουμε εμπειρια με σκυλια και μπορει να υπερβαλουμε.Το οτι κλαιει σχεδον ολη μερα ειναι αληθεια ομως.Ετυχε και μιλησα εχτες με καποιον ιδιοκτητη ντογκο,ο οποιος μας ειπε οτι ειχε περιπου και ο δικος του παρομοια συμπεριφορα να μην αγχωνομαστε και οτι σε λιγους μηνες μαλλον θα ηρεμησει.Νοιωσαμε λιγακι ανακουφιση επιτελους μετα απο τοσο καιρο.Τι να πω?Μακαρι...

Last edited:

iro

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
174
0
Δε θα ήταν πολυ πιο απλό να αποκλειστούν πρωτα παθολογικά αιτια με πληρες ψαξιμο απο κτηνίατρο και μετα να εξεταστούν άλλα ενδεχόμενα?

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Ανχος μοναξιας εχει ο σκυλος,του λειπη το στρες(απασχοληση,σκεψη,εργασια,εκπαιδευση),παρ ολο που δεν μενει μονος για πολυ,δεν χρειαζεται φαρμακα παντως,ουτε γιατρο,λυνεται με διαφορα τρικ και θελει χρονο,ενα ειναι μην του δινεις σημασια οταν το κανει,δυσκολο.Ενα καλο ειναι απασχοληση δινε του ποτε ποτε κανενα καλο κοκκαλο ωμο απο μοσχαρι,γονατο καλυτερα,παιζε μαζι του με καμμια δικη σου λερωμενη καλτσα και μετα αφηνε του την καλτσα να παιζει μονος του,δοκιμασε το κακο δεν κανει, πιστευω ειλικρινα οτι θα βοηθησει,και πες μου τι εγινε?αν δεις καποια προοδο συνεχιζεις.Και οταν φευγεις μην του λες ουτε γεια.

Last edited:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Μήπως ΠΑΡΑπροσέχω τί λέει ο ιδιοκτήτης του και δεν κάνει :) ?

Δημοσίευση 5-7 και 102 - 104 ... (+ κάποιες άλλες που πάλι αναφέρουν το πρόβλημα)

Ο σκύλος κλαίει έτσι και μέσα στο σπίτι και μακριά , και στην βόλτα και όταν παίζει και την νύχτα και μπροστά τους και όταν λείπουν και ΠΑΝΤΟΥ ... έχω ρωτήσει 3 φορές για αυτόν ακριβώς τον λόγο (και εγώ και άλλοι) και άλλες τόσες έχω πεί ΟΧΙ ηλεκτρικό κολλάρο ... οπότε μην μου προσάπτεις λάθη "κορυφαίων εκπαιδευτών" ;)

Φυσιολογική συμπεριφορά αυτή ΔΕΝ είναι και να με συγχωρείτε που δεν είχα στο σπίτι μου Dogo αλλά αν αυτή είναι φυσιολογική συμπεριφορά εγώ είμαι αρχιεπίσκοπος :D

Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο, πιστεύω ότι ο σκύλος έχει πρόβλημα υγείας Η σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Συμφωνώ απόλυτα.
Εκτός και αν όντως η φυσιολογική συμπεριφορά ενός dogo είναι να ουρλιάζει και να κλαίει ασταμάτητα νυχθημερόν, είτε είναι στη βόλτα, είτε είναι στο σπίτι, είτε είναι με άλλα σκυλιά, είτε μονo, είτε με τους ιδιοκτήτες του.

izambella

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2009
97
0
ωραία εγώ έβγαλα μια άκρη σήμερα...αφού μένω μόνη μου γείτονες δεν έχω και μένω ώρες στο σπίτι θα πάρω ένα dogo να μιλάμε... ΝΑΙ ΚΆΝΩ ΠΛΆΚΑ ΜΗΝ ΜΕ ΦΆΤΕ... τον πήγες και σε άλλο γιατρό να του κάνει εξετάσεις?? σκέψου ότι ΊΣΩΣ ΈΧΕΙ ΚΆΤΙ ΣΟΒΑΡΌ ΚΑΙ ΈΧΕΙΣ ΙΔΗ ΧΑΣΕΙ ΧΡΟΝΟ!!!:mad::mad::mad::mad::mad::mad:

DimitrisG

Member
7 Μαϊου 2007
20
0
Ν.Φιλαδέλφεια
Δεν ξέρω αν είναι θέμα οικονομικό ή οχι αλλα κατι που εχει αναφερθει πιο πάνω πάνω αρκετες φορές και εχει γίνει γαργάρα χωρίς να σχολιαστεί ειναι οι εξετάσεις.....!Ο σκύλος αρχικά πρέπει να κάνει ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ,οχι μια απλή εξεταση κτηνιατρου...!
Τα ξαναλέω αν ειναι θεμα οικονομικο ή ελλειψης εμπιστου κτηνιατρου πάω πασσο....αλλά μην θεωρείτε οτι με μια εξέταση αιματος φαινονται όλα...!
Επίσης ξέρω πως αν μπλέξεις με κτηνιατρό που θέλει να στα φάει την ''εβαψες'' γιαυτό ειναι ομως τα φορουμ για να αλληλουποστηριζονται τα μέλη του με τις σωστές γνωριμίες...!
Αν παρολαυτα αποκλειστει το προβλημα υγείας και μένει μόνο το ψυχολογικό τότε βλέπουμε τι θα κάνετε...!

Φιλικα Δημήτρης

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ίδρωσα..:eek: 16 σελίδες..
Δεν το είχα διαβάσει..

Από τα βιντεάκια που είδα στο πρωτο είναι σίγουρα κάτι σαν ενόχληση..
θα έλεγα ανία πιο πολύ..

Συμφωνώ και εγώ ότι το σκυλί δεν δείχνει να είναι δεμένο μαζί σας.
δεν βλέπω οπτική επαφή..και δεν μοιάζει να περνάει καλά..

Στο δεύτερο βιντεάκι βλέπω ανάγκη να επικοινωνήσει..

Eπίσης είναι ανάστατος και αν δεν ήσουνα εσύ το αφεντικό του, θα έλεγα ότι σίγουρα κάνει σαν να ψάχνει ένα αγαπημένο του πρόσωπο σαν να του λειπει..
Eμφανέστατα υπάρχει μια ενόχληση και εμενα μου βγάζει σαν να θέλει να επικοινωνήσει για κατι.

Mήπως έχει αντιληφτεί κάποιον οίστρο θηλυκιάς.

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Promithea αν και σχεδόν πάντα συμφωνώ μαζί σου εδώ θα διαφωνήσω... Το ηλεκτρικό κολλάρο είπα πολλές φορές ότι ΔΕΝ κάνει για το συγκεκριμένο πρόβλημα αλλά και αυτό που περιγράφεις εσύ είναι ίσως το "ιδανικό" dogo, το "πρότυπο" της φυλής αλλά δυστυχώς όλα τα dogo δεν είναι σύμφωνα με το "πρότυπο" της φυλής, πρόσφατα εκπαίδευσα ένα και πίστεψε με και πόνο αισθάνθηκε και φοβίες είχε και ας ήταν από καλό εκτροφείο.

Αν και συνήθως δεν είμαι τόσο "σκληρή" με τους ιδιοκτήτες σκύλων ειδικά όταν είναι άπειρη πιστεύω ακράδαντα ότι τα παιδιά αυτά ΔΕΝ είναι κατάλληλα για αυτόν τον σκύλο!!! Η δική μου λύση στο πρόβλημα πέραν των όσων έχω προτείνει μέχρι τώρα είναι να σκεφτούν σοβαρά να δώσουν τον σκύλο!!!

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
@denis
δεν προσωποποίησα και δεν σε αποκάλεσα ποτέ "κορυφαίο εκπαιδευτή"... δεν γίνεται με Rottweiler, χρειάζεσαι κάτι πιο εξωτικό... ;)

@RΟΤΤΙΕ
δεν είναι πάντα κλάμα αυτό που φαίνεται σαν κλάμα...

@kango1
συνεχίζεις να με εκπλήσεις!

@lone wolf
αν το Ντόγκο που εκπαίδευσες βρισκόταν ανάμεσα στους πρώτους 6 με 12 μήνες της ζωής του, τότε σαφέστατα και ορθότατα νόμιζες πως και πόνο αισθάνεται, αλλά και διάβασες πως είχε φοβίες. Ένας πεπειραμένος κυνόφιλος αυτό θα έβλεπε! Ιδιαίτερα σε ένα αρσενικό!

@zil
είναι δύσκολο να σου ζητήσω να διαχωρίσεις τον τρόπο των ηχητικών μηνυμάτων, αλλά προσπάθησε απλά να σημειώσεις δίπλα σε κάθε ένα από τα παρακάτω τους ήχους διαχωρίζοντάς τους σε "ουρλιαχτό λύκου", "γκρινιάρικο κλαψούρισμα", "σπαραχτικό κλαψούρισμα με τρεμάμενη φωνή", "μυξοκλάμα", "γάβγισμα", "γρύλισμα" και "τίποτα"
1. ύπνος την ημέρα
2. ύπνος την νύχτα
3. επιστροφή αφεντικού στο σπίτι
4. σπίτι σας σε κατάσταση ηρεμίας*
5. σπίτι σας σε παιχνίδι μόνος του*
6. σπίτι σας σε παιχνίδι μαζί με το αφεντικό του
7. την ώρα που ετοιμάζεται το αφεντικό να φύγει χωρίς τον σκύλο
8. όταν πλησιάζει η ώρα της βόλτας
9. την ώρα που ετοιμάζεται το αφεντικό να βγει βόλτα με τον σκύλο
10. κατά την διάρκεια της βόλτας με λουρί χωρίς παρουσία τρίτων*
11. κατά την διάρκεια της βόλτας με λουρί με παρουσία άλλων ανθρώπων
12. κατά την διάρκεια της βόλτας με λουρί με παρουσία σκύλων που δεν μπορεί να φτάσει
13. κατά την διάρκεια της βόλτας με λουρί όταν έρχεται σε επαφή με σκύλο
14. κατά την διάρκεια της βόλτας χωρίς λουρί χωρίς παρουσία τρίτων*
15. κατά την διάρκεια της βόλτας χωρίς λουρί με παρουσία άλλων ανθρώπων*
16. κατά την διάρκεια της βόλτας χωρίς λουρί όταν έρχεται σε επαφή με σκύλο
17. όταν πλησιάζει η ώρα του φαγητού
18. όταν ετοιμάζεται το φαγητό
19. όταν τελειώνει το φαγητό
20. όταν βρίσκεται σπίτι μόνος και εν απουσία άλλων*

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Οχι λέω μην μου χρεώνεις την πρόταση των "κορυφαίων" που πρότειναν ηλεκτρικό για το κλάμα ... είμαι άκρως αντίθετος.

Προμηθέα ξεχνάς τί ντόγκο κυκλοφορούν μου φαίνεται .... "τύποις" κηνυγοσκυλάκια ΑΠΛΑ ΑΣΠΡΑ - προιόντα BYB επί γενιές που κυκλοφορούν μεταξύ Ουγγαρίας και ΧΕ και πουθενά αλλού και κακοανναθρεμμένες μίξεις με πιτμπουλοειδή δεν μπορώ να κάτσω (προφανώς δεν έχω την αγάπη που έχεις για την φυλή) να τα κρίνω ώς τυπικά και εξωτικά ζώα με πολλές ιδιαιτερότητες ...

zil

Well-Known Member
18 Φεβρουαρίου 2009
109
0
Καλησπερα.Συγνωμη αλλα με αυτο τον τροπο δεν θα βρεθει λυση για το προβλημα μας.Σας παρακαλουμε αν εχετε να πειτε κατι,πειτε τη γνωμη σας επι του θεματος...
Ειμαστε σε καλο δρομο πιστευω.Περιμενουμε τις εξετασεις αιματος αυριο και απο οτι μας ειπε ο γιατρος ο καινουργιος,ο οποιος μας τον συστησε καποιο μελος απο εδω,ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια της,το προβλημα ειναι μαλλον συμπεριφορας.Θα μαθουμε αυριο με σιγουρια,μετα τις εξετασεις αιματος.Να ειστε καλα ΟΛΟΙ.
Νεοτερα αυριο.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Το αίμα είναι για εξέταση θηροειδούς;

Εγώ επιμένω πως θα έκανα εξέταση θηροειδή ως πρώτη κίνηση...
Σε καμία περίπτωση δεν θα θεωρούσα φυσιολογική αυτήν την συμπεριφορά (σε σκύλο που ζει όμορφη ζωή).

Ο υποθηροειδησμός είναι από τα πλέον βασικά αίτια για προβλήματα "άγχους" και πολλά άλλα προβλήματα συμπεριφοράς...

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
@lone wolf
αν το Ντόγκο που εκπαίδευσες βρισκόταν ανάμεσα στους πρώτους 6 με 12 μήνες της ζωής του, τότε σαφέστατα και ορθότατα νόμιζες πως και πόνο αισθάνεται, αλλά και διάβασες πως είχε φοβίες. Ένας πεπειραμένος κυνόφιλος αυτό θα έβλεπε! Ιδιαίτερα σε ένα αρσενικό!
Επειδή το θέμα έχει τραβήξει πολύ και επειδή δεν εισπράτω από τα παιδιά την ειλικρίνεια αλλά και τις απαντήσεις που θα ήθελα εγώ σταματάω εδώ, θα ήθελα όμως να καταθέσω το εξής, μέσα από την εμπειρία μου ως ερασιτέχνης αλλά και ώς επαγγελματίας και μετά από μελέτη κατέληξα στο εξής συμπέρασμα αγαπητέ Promithea, δεν υπάρχουν σκύλοι δολοφόνοι (βλ. ροτβαιλερ & πιτ μπουλ), δεν υπάρχουν σκύλοι γεννημένοι φύλακες που δεν χρειάζονται καμία εκπαίδευση και είναι ατρόμητοι (βλ. φίλα) δεν υπάρχουν σκύλοι που δεν αισθάνονται τον πόνο και που δεν φοβούνται τίποτα (βλ. ντογκο), όλοι είναι σκύλοι και σκέφτοναι σαν σκύλοι έχουν δέρμα, καρδιά, νευρικό σύστημα, ψυχικό σύστημα, τρόπο με τον οποίο μαθαίνουν και τρόπο με τον οποίο επικοινωνούν!

Ευχομαι ειλικρινα να βρείτε την λύση στο πρόβλημά σας.

mildecoy

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2009
294
3
Βγεθι, Κερατεα
Οτι αφορα θεματα κτηνιατρου να τα βλεπει και να τα απαντα κτηνιατρος ή να εχει γνωσεις κτηνιατρου.Εαν ειναι θεμα εκπαιδευσης ή συμπεριφορας καλο θα ειναι να μιλουν για τις εμπειριες τους ατομα με γνωση στη φυλη και οχι σαν τη διαφημιση του ΟΤΕ τυπου εχω ενα φιλο που εχει ενα φιλο..... κτλπ. Ολοι εμεις οι λοιποι μπαινουμε στο κομματι της εκπαιδευσης για συμβουλες και μονο. Εαν εισασταν εσεις στη θεση του ιδιοκτητη και διαβαζατε ολα αυτα στα προηγουμενα ποστ τι συμπερασμα θα βγαζατε; Τα προηγουμενα ποστ εχουν τις εξης κατα τη γνωμη μου κατευθυνσεις:
α. Ιατρικο προβλημα,
β. Προβλημα συμπεριφορας,
γ. Χαρακτηριστικο φυλης,
δ.Εκπαιδευτικη αγωγη.
Τα video δινουν καποια συμπερασματα αφου εχει αποκλειστει το (α).
Δεν εχω δουλεψει πολλα Dogo ως εκπαιδευτης, και δεν εχω γνωσεις επιλεκτικης εκτροφης για να γνωριζω τα πολυ ιδιαιτερα χαρακτηριστικα της φυλης. Ομως εαν επιλεκτικα ο σκυλος εμφανιζει την συμπεριφορα τοτε ισως να κοιταζαμε στην κατευθυνση της εκπαιδευτικης αγωγης ή επιλυσης του ανωτερω προβληματος.

:)A thought for a dime!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97