Βοηθεια! (Dogo με πρόβλημα συμπεριφοράς)

elenamagna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2008
422
3
42
ΑΘΗΝΑ
αν κ μαλλον εχει κλεισει το θεμα , δεν πιστευω οτι βοηθησαμε κ σε τιποτα.κ δεν νομιζω οτι μπορουσαμε κιολας, οταν μας λειπαν τοσες πληροφορειες κ μαλιστα βασικες για να φτιαξουμε το ''παζλ'' του χαρακτηρα κ της ''περιεργης'' συμπεριφορας αυτου του ζωου.
το μονο που θελω να θειξω κ που κανεις σας δεν ανεφερε τοσες σελιδες τωρα, ειναι η οπτικη εικονα της μορφολογιας του συγκεκριμενου σκυλου. εγω διακρινω ενα αδυνατο, αγυμναστο, σωλινωειδες σκυλο χωρις καν στηθος που μου λεει οτι ουτε απο θεμα υγειας κ εκτροφης παει καλα , ουτε απο θεμα συμπεριφορας , αφου δεν εκτονονεται..αυτα.
ελπιζω ο φιλος να μπαινει ακομη εστω κλεφτα στο topic κ να ψαχτει λιγο με το σκυλο του για να μην γινει απο πρωτος κ ..τελευταιος..

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
συμφωνω μαζι σου...ηταν το πρωτο πραγμα που με εντυπωσιασε σε αυτο το σκυλο!φαινεται πραγματικα "αδουλευτος"αυτος ο σκυλος...πιστευω οτι ουτε βολτα το τετραγωνο δεν πρεπει να πηγαινει για ποια εκτονωση μιλαμε..ας απαντησουν κ οι γνωστες της φυλης,ποσο γυμναστικη κ εκτονωση χρειαζονται αυτα τα ζωα?πως βλεπουν το συγκεκριμενο?

zil

Well-Known Member
18 Φεβρουαρίου 2009
109
0
Δεν μπαινω καθολου κλεφτα.Τα διαβαζω τα ποστ.Ουτε βλακες ειμαστε ουτε αδιαφορουμε για τον μικρο.Τις περισοτερες μερες περναμε και ολοκληρα εικοσιτετραωρα μαζι του.Εκτονωση,τροφη και αγαπη τα εχει και με το παραπανω γι αυτο ειναι και καλομαθημενος οπως λεει και ο γιατρος.Ειπα δεν θα ξαναγραψω αλλα δε μ'αρεσει να σκεφτονται μερικοι οτι δεν περναει καλα μαζι μας η οτι του λειπει κατι.Το σκυλι εχει κατι αλλο ισως ειναι αγχος ισως κατι παθολογικο.Θα το βρουμε.
Συγνωμη και ευχαριστω σε αυτους που ενδιαφερθηκαν πραγματικα για το θεμα.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Σε παρακαλώ Ζιλ, έστω καθαρά για εκπαιδευτικούς λόγους, όταν βρεις τη λύση στο πρόβλημα του σκύλου να μας ενημερώσεις. Εύχομαι να πάνε όλα καλά, και το τέλος της "ιστορίας" αυτής στο φόρουμ να είναι αίσιο! Αν κάνεις ολοκληρωμένη ενημέρωση είναι πολυ πιθανό να βοηθήσεις άλλους σκύλους στο μέλλον.

Τι εξετάσεις έχουν γίνει στον σκύλο; Ο εκτροφέας ενημερώθηκε; Τα αδέρφια του σκύλου που είναι; ΠΩΣ είναι; Μπορείς να επισκευτείς κανένα;

Ο υποθηροειδισμός δεν ανιχνεύτεται με απλές εξετάσεις αίματος.
Θέλει συγκεκριμένο σύστημα εξετάσεων.
Τα συμπτώματα ταιριάζουν απόλυτα με του σκύλου σου.
Ναι, έχω κολλήσει. Ξέρω τι λέω όμως. Είναι από τα πρώτα πράγματα (αν όχι το ΠΡΩΤΟ) που θα κοίταγα εγώ.

Κάνε μια έρευνα μόνος σου στο νετ στο "hypothyroidism in dogs".

zil

Well-Known Member
18 Φεβρουαρίου 2009
109
0
Να εισαι σιγουρος πως θα ενημερωσω.Μακαρι να βρουμε τη λυση για να βοηθησουμε και εδω στο φορουμ.
Απο οσο μου εχουν πει τα αδερφια του και οι γονεις ειναι καλα.Θα δω αν μπορουμε να δουμε και απο κοντα καποιο.Οι εξετασεις προς το παρων ειναι μια γενικη εξεταση αιματος και μια βιοψια για ψωρα η οτιδηποτε.Μας βρηκε μυκητες και παιρνει αντιβιωση.Στο επομενο ραντεβου θα μας πει τι κανουμε στη συνεχεια.
Ευχαριστω για το site θα το επισκευτω αμεσως.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Συγνωμη και ευχαριστω
Σημαντικές κουβέντες που δυστυχώς συνήθως δεν λέγονται εύκολα. Σε παραδέχομαι! (και δεν το λέω καθόλου ειρωνικά :) ).

Εύχομαι περαστικά και να βρείτε γρήγορα τη λύση (και να την πείτε και σε μας για να μαθαίνουμε).

krisai

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
224
3
zil να κανεις ενα baer test (test ακοης)εαν βρεις βεβαια στην κρητη,εδω δεν βρισκεις στην αθηνα ,ειμαι σιγουρος οτι ο σκυλος δεν ακουει καλα η εστω οσο καλα θα επρεπε εαν ακουσεις ανθρωπο με προβληματα ακοης να προσπαθει να επικοινωνησει χωρις να εχει διδαχτει ειμαι σιγουρος οτι θα καταλαβεις τι εννοω

zil

Well-Known Member
18 Φεβρουαρίου 2009
109
0
Καλησπερα παιδια!
Δεν εχουμε καποιο νεο ακομα.Ο γιατρος λεει να αρχισει να παιρνει καποια αγχολιτικα φυτικα για αρχη.Ισως βοηθησουν.Αν δεν ηρεμησει να παρει κανονικα χαπια.Μας ειπε ακομα οτι ισως ηρεμησει αν παρουμε και ενα αλλο σκυλακι για συντροφια.Ειναι παρα πολυ παιχνιδιαρης και τρελενεται με τα αλλα σκυλια...Τι λετε εσεις?Εχετε καποια γνωμη?Καποιος που εχει την ιδια ρατσα,μας ειπε οτι θα ηρεμησει μονος του.Ενας δικος του σκυλος ειχε κατι παρομοιο και ηρεμησε σε πιο μεγαλη ηλικια.Για τα χαπια αυτα τα κανονικα,ξερετε αν εχουν καποια αρνητικη επιδραση στον σκυλο?Ο γιατρος ειπε πως οχι...

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Έκανε εξετάσεις ο σκύλος (για θέματα υγείας); Με κίνδυνο να φανώ κουραστική, ο θηροειδής αδένας του σκύλου λειτουργεί σωστά;

Αν ο γιατρός δεν έχει κάνει εξέταση θηροειδούς είναι ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΣ, πες του από εμένα.
Το άγχος και ή επαναλυπτική συμπεριφορά, το κλάμα/ουρλιαχτό, είναι βασικά συμπτώματα.

Το βρήσκω γελοίο να πέρνει ο σκύλος αγχολυτικά, ΠΡΙΝ καν κάνει εξετάσεις πιο βασικές. Εγώ δεν θα είχα εμπιστοσύνη, ότι ένας τέτοιος γιατρός θα ΗΞΕΡΕ ποιά αγχολυτικά να προτείνει για τον σκύλο (δεν είναι όλα τα "άγχη" ίδια). Υποψιάζομαι πως ο γιατρός αυτός δεν ΞΕΡΕΙ πως γίνεται η εξέταση του θυροειδούς (ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ να δεις που δεν θα ξέρει). Θέλει σειρά από εξετάσεις (δεν γίνεται σε μία μέρα).

Πες μου Ζιλ, οι υπόλοιπες αντιδράσεις του σκύλου είναι φυσιολογικές;
Πως ΑΚΡΙΒΩΣ φέρεται μόλις γνωρίσει κάποιον (και στο σπίτι, αλλά και σε ουδέτερο/άγνωστο χώρο);

Από υπακοή πως πάει;
Να το θεωρήσουμε δεδομένο πως ο σκύλος ακούει κανονικά, έτσι είναι;
(Τα Ντόγκο συχνά παρουσιάζουν κόφωση).

Από "νευράκια" πως πάει; Τον έχετε δει να θυμώνει ; (πότε, πως και γιατί).

Ελπίζω να βρείτε χρόνο να απαντήσετε σε ΌΛΑ αυτά που ρωτάω, γιατί έτσι αυξάνετε τις πιθανότητες να βρεθεί λύση στο πρόβλημά σας.

Αν δεν το κάνετε, δεν έχω παρά να πιστέψω πως δεν θέλετε την βοήθειά μου πραγματικά, και θα σταματήσω να ασχολούμαι.

Last edited:

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Να σου πω κάτι zil;
Με τις απαντήσεις/περιγραφές των 3 και 4 αράδων που δίνεις δε γίνεται δουλειά. Εδώ όλοι πασχίζουνε να σε βοηθήσουνε πάνω από ένα μήνα τώρα κι εσύ βαριέσαι να μπεις στον κόπο να απαντήσεις στις ερωτήσεις τους. Αν είναι να σου τα βγάζουνε με το τσιγκέλι δε βλέπω μέλλον.
Ούτε κι αν δεν κάνεις μια σειρά σοβαρών εξετάσεων στο σκύλο, που συμπεραίνω ότι ούτε κατά διάνοια έχεις σκεφτεί να κάνεις μια και συνεχώς αποφεύγεις να απαντήσεις.
Ξεκινάς και χαπακώνεις το σκύλο χωρίς να έχεις αποκλείσει τα διάφορα σενάρια. Βασισμένη που; Στην κλινική του εικόνα; Ανάσανε-βήξε, ο σκύλος σας είναι απόλυτα υγιής αλλά μάλλον έχει τα νεύρα του;

Και θα πω και το άλλο και εύχομαι να κάνω λάθος: δε σε νοιάζει αν υποφέρει ο σκύλος. Να πάψει να σε ενοχλεί με τις φωνές του σε νοιάζει!

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
zil η εμείς είμαστε μειωμένης αντίληψης, η εσύ μας δουλεύεις όλους..

Σου έχουμε κάνει επανελημένες ερωτήσεις τόσα άτομα και εσύ συνεχίζεις να μας αγνοείς προσπερνώντας διακριτικά καίριες απαντήσεις..

Να σου πω..

Σου έχω μια ιδέα..
Γιατί δεν κανεις εγχείριση φωνητικών χορδών..?

Μήπως τελικα έχεις μπει σε λάθος forum..?
Μήπως κάτι άλλο ψάχνεις..?

Δεν μπορώ να υποθέσω κάτι άλλο, όταν τόσα άτομα προσπαθούν να σε βοηθήσουν και εσύ τα γραφεις επανελημμένα..

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
zil να σε βοηθήσουμε θέλουμε.

Δεν δίνεις σημαντικές απαντήσεις σε άτομα με χρονια στον χώρο που έχουν συναντήσει ανάλογες τέτοιες περιπτώσεις.
Σου υπενθυμίζω πως στην παρέα μας είναι εκπαιδευτές, γιατροί, εκτροφείς, έμπειροι κυνοφιλοι και όλοι έχουν προσπαθήσει να σε βοηθήσουν ενω εσύ απλά με την στάση σου δεν δέχεσαι την βοήθεια τους.

Αν θέλεις βοήθεια απαντα σε κάποιες από τις ερωτήσεις.
Δεν γίνετε να μην θεωρούμε αυτήν σου την συμπεριφορά περίεργη η να μην πάψουμε να ασχολούμαστε με την περίπτωση σου.
Αν θέλεις να σε βοηθήσουμε ...βοηθησε μας να βρούμε άκρη..;):)

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Επειδή εμένα zil δε μου αρέσουνε τα πμ,

Από τις 236 δημοσιεύσεις σε αυτό το θέμα (237 με αυτήν) οι 47 είναι δικές σου. Οι υπόλοιπες 190 είναι όλων των άλλων που προσπαθούν να σε βοηθήσουν.
Αν όλοι οι άλλοι βρήκανε τη διάθεση και το χρόνο να ασχοληθούν σκύλο ΣΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ να βρεις κι εσύ διάθεση και χρόνο να απαντήσεις σε αυτά που σε ρωτάνε. Αν όχι για κανέναν άλλο λόγο από σεβασμό στο γεγονός ότι κάποιοι άγνωστοι σε εσένα και το σκύλο σου σπαταλάνε τον πολύτιμο χρόνο τους προσπαθώντας να σας βοηθήσουνε. Ακόμη κι εγώ θα μπορούσα να παίζω πρέφα αντί να κάθομαι να σου γράφω αυτή τη στιγμή.

Αν δεν απαντάς σε αυτά που σε ρωτάνε και χρειάζεται να σου ρίξουνε κέρμα για να πεις δυο λόγια παραπάνω λες και είσαι juke box, τί ακριβώς φαντάζεσαι ότι μπορεί να συμβεί; Να μπει ένα μέντιουμ και να μαντέψει τί συμβαίνει στο σκύλο σου;
Αν δεν μας πεις
ακριβώς τί εξετάσεις του έχεις κάνει
ακριβώς τί σας είπανε οι κτηνίατροι που τον έχουνε εξετάσει
ακριβώς τις συνθήκες που ζει και το καθημερινό του πρόγραμμα
ακριβώς πόσο και πώς εκτονώνεται
ακριβώς ποιά είναι η δική σας συμπεριφορά απέναντι του κάθε ώρα και στιγμή
ακριβώς τί σας είπε ο εκπαιδευτής που τον είδε
πώς περιμένεις να βγάλουνε άκρη όσοι παρακολουθούν το θέμα σου και προσπαθούν να σε βοηθήσουνε;
Να σου πούνε ότι στη δεξιά μασχάλη έχει ένα κουμπάκι, το πατάς και σταματάει;

Last edited:

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
βαλε και εμενα και αλλους τοσους που το διαβαζουμε καθε μερα και
οταν βλεπω καινουργια ποστ λεω αιντε επιτελους κατι θα βρηκαν
καλο η κακο και παντα διαβαζω αλλα για αλλα :(

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
zil ούτε εμενα μου αρέσουν τα pm..
και προσπάθησα να σε πίσω να απαντήσεις στις αναπαντητες ερωτήσεις σου...

Συμμερίζομαι ότι ίσως έχεις πέσει σε κακούς γιατρούς..
και ίσως έχεις μπερδευτεί..

Παρόλα αυτά μου λες ότι χρειάζεσαι βοήθεια και προσπαθώ να σε βοηθήσω προτείνοντας σου να συνεχίσεις το θέμα εδώ και αν θελήσεις να ερθεις στην Αθηνα να σου δώσουμε τηλεφωνα γιατρών μας και εκπαιδευτές που έχουμε ήδη εδώ μέσα και αλλου για να βγάλεις κάποια άκρη..

Μόλις σου είπα να να συνεχίσεις το θέμα δημοσια δεν μου ξανά απάντησες..

Προσωπικά παύω να ασχολούμαι γιατί θεωρώ πως δεν έχει το σκυλί πρόβλημα αλλα άλλος..

Εύχομαι να λυθεί το πρόβλημα σου αλλα μάθε πως όταν γραφόμαστε σε έναν δημόσιο χώρο γραφόμαστε για να συμμετέχουμε δημοσια και όχι μέσω pm..
Αλλωστε που ξέρεις ποια είμαι για να σε βοηθήσω τηλεφωνικά και τι πληροφορίες θα σου δώσω και κατά ποσο είναι σωστές η όχι..

Ο πιο διαφανης τρόπος είναι να συμμετέχουμε όλοι σε αυτόν τον δημόσιο διάλογο και να ακουστούν απόψεις από όλους που ίσως κριθούν, αλλα θα είναι για να έχεις εσύ μια πιο εμπεριστατωμένη άποψη.
Δεν ξέρω γιατί κρύβεσαι αλλα εγώ δεν μπορώ να παίζω "κρυφτούλι"..

καλή συνεχεια..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul