Μου κάνει απλά εντύπωση αυτό που ανέφερε πως, στην περίπτωση που το πάρει από το φίλο του δεν θα πληρώσει κάποιο αντίτιμο. Εμένα 2 εκτροφείς (διαφορετικών φυλών, υποτίθεται σοβαροί, δεν είμαι και ο πιο έμπειρος), σε συζητήσεις που έγιναν σχετικά με πιθανή αγορά θηλυκού κουταβιού τους, μου ανέφεραν τα εξής:
1. Το κουτάβι ξεκάθαρα θα περάσει στην ιδιοκτησία μου.
2. Αν έχω υπομονή να περιμένω το κατάλληλο γι 'αυτούς ζευγάρωμα.
3. Αν δεν έχω πρόβλημα να μη στειρώσω τη σκύλα.
Τότε υπάρχει η δυνατότητα με δικά τους έξοδα, με δικές τους ενέργειες, ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ και αφού έχει περάσει την ηλικία των 2 ετών το σκυλί, να μπω σε διαδικασία να ζευγαρώσει με το αρσενικό που θα έχουν επιλέξει. Εννοείται με δήλωση γέννας, με τις εξετάσεις, με τα πάντα που χρειάζονται για να χαρακτηριστεί επίσημη η γέννα.
Στην περίπτωση που όλα πάνε καλά, ανάλογα με τον αριθμό των κουταβιών που γεννηθούν, το εκτροφείο θα πάρει τα κουτάβια που δικαιούται ο κάτοχος του αρσενικού (μάλιστα μου εξήγησαν ότι σε φυσιολογικές συνθήκες, συνήθως είναι 2) και τα υπόλοιπα θα τα αγοράσουν καταβάλλοντας μου κάποιο αντίτιμο.
Στην όλη συζήτηση, πουθενά δεν μου άφησαν την επιλογή (στην περίπτωση που θα μπω στη συγκεκριμένη διαδικασία), ότι μπορώ να το παίξω εκτροφέας και να υπόσχομαι κουτάβια σε γνωστούς και φίλους.
Αυτά σκεπτόμενος, βρήκα την αφορμή για να θέσω τα ερωτήματά μου. Απλά για να ενημερώνομαι από πιο έμπειρους και γνώστες, έτσι ώστε όταν πάρω την τελική μου απόφαση και κάνω την επιλογή μου, να έχω και τις όποιες περισσότερες γνώσεις και πληροφορίες.