Βοηθεια για κουταβακι 40 ημερων

KyriakosArya

New Member
1 Ιανουαρίου 2017
4
9
38
Καλησπερα σας,
Ειμαι νέο μελος και προσφατα απεκτησα για πρωτη φορα κουταβακι.
Ειναι θηλυκό jack russel 40 ημερων και εχω αρκετες αποριες! Φυσικα ολη μερα ψαχνομαι στο ιντερνετ αλλα οποιαδηποτε συμβουλή ειναι καλοδεχουμενη.
Ειμαστε πλεον στη 5η μερα στο σπιτι, η κουκλιτσα μενει στο υπνοδωματιο μου το οποιο κλεινει ειτε τελειως η πορτα ειτε με καγκελακι. Δεν την εχω βαλει σε κλουβι και δεν μου αρεσει η ιδέα. Εχει μεσα στο δωματιο το κρεβατακι της με ενα αρκουδι, σεντόνι και μια μπλουζα μου μεσα. Το βραδυ ξυπναει καθε 2 περιπου ωρες για τσισα (εχω πανα μεσα στο δωματιο και πλεον 80% των περιπτωσεων παει εκει), κλαιει λιγο και ξανακοιμαται αφου ξυπνησω και ασχοληθω λιγο μαζι της.
Το δυσκολο είναι οταν δεν ειμαι στο δωματιο. Κλαιει και σταματαει μονο οταν μπει καποιος μεσα. Δεν ξερω αν εχει νοημα τοσο μικρη να την αφηνω να κλαιει χωρις να μπαινω μεσα.
Ευχαριστω οποιος το διάβασε ολο και αποδεκτη καθε συμβουλη

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
Το δυσκολο είναι οταν δεν ειμαι στο δωματιο. Κλαιει και σταματαει μονο οταν μπει καποιος μεσα. Δεν ξερω αν εχει νοημα τοσο μικρη να την αφηνω να κλαιει χωρις να μπαινω μεσα.
οσο μαθαινει οτι οταν κλαιω μπαινει καποιος μεσα σου βγαζει νοημα ομως;

baby_taz

Member
27 Ιουνίου 2016
16
8
26
μην την μαθεις να περναει το δικο της με το κλαμα! αγνοησε την και την μερα και την νυχτα...θα σε κανει ότι θελει μετα!
υ.γ. να σου ζησει και καλη υπομονή!!

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Καλώς ήρθες.
Καταρχήν να σου πω ότι το "κλουβάκι" (crate και πιο συγκεκριμένα ο "Άγιος crate" :D ) δεν είναι φυλακή αλλά αφενός εκπαιδευτικό εργαλείο, αφετέρου το "σπίτι" του σκύλου. Σημασία έχει να μάθεις εσύ καταρχήν την σωστή χρήση του και μετά ο σκύλος.
Επίσης να σου πω ότι την κουτάβα την πήρες νωρίς από την μαμά της....οπότε θα υποθέσω ότι δεν την πήρες από εκτροφέα αλλά από κάποια γέννα φίλου ; (αν ναι πολύ κακώς έκανες).
Το russell ως σκυλί το ξέρεις καθόλου ; την συμπεριφορά τους ; το επίπεδο ενέργειας ; να σου πω ότι είναι μια αρκετά δύσκολη φυλή για αρχάριο ιδιοκτήτη. Απαιτούν γενικότερη πειθαρχία ( αν και εφόσον αποτελεί τυπικό δείγμα της φυλής).
Βάλε και καμιά φωτο να δούμε την κοπέλα.....:)

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Δεν υπάρχει λόγος να τρομάζεις καλέ...
Τα κουτάβια τα παίρνουμε από την μάνα τους και τα αδέλφια τους στις 60 μέρες, έτσι ώστε να έχουν την ευκαιρία να μάθουν διάφορες συμπεριφορές. Επίσης δεν παίρνουμε ποτέ από ανεξέλεγκτες γέννες φίλων και λοιπών , γιατί καταλήγουμε με ημίαιμα κουτάβια που δεν έχουν ελεγχθεί ούτε από θέμα υγείας ούτε από θέμα συμπεριφοράς (υπάρχουν διάφορα θέματα να διαβάζεις για αυτό στο φόρουμ).
Καλύτερα να διαβάσεις για την φυλή που έχεις επιλέξει να βάλεις στο σπίτι σου ...να σου πω ότι αν το σκυλάκι έχει στοιχεία της φυλής του θα είναι πολύ ενεργητικό, πράγμα που σημαίνει ότι θες καθημερινή εκτόνωση. Τα russell είναι εμμονικά με το μπαλάκι, οπότε μια χαρά μπορείς να το εκπαιδεύσεις και να το εκτονώσεις παίζοντας. Σαν σκυλιά είναι αρκετά κυριαρχικά οπότε καλύτερα να κόψεις τους τσαμπουκάδες του από νωρίς. Θέλουν κοινωνικοποίηση από νωρίς με άλλα ζώα.
Δεν ξέρω αν έχεις οικογένεια που υπάρχουν παιδάκια.....αλλά να ξέρεις ότι δεν ενδείκνυται η φυλή αυτή για παιδιά κάτω των 6-7 ετών.
Μπορείς να διαβάσεις για τα russell να αρχίσεις να τα μαθαίνεις σιγά - σιγά.
Είναι ομορφούλα η σκυλίτσα σου :love:

KyriakosArya

New Member
1 Ιανουαρίου 2017
4
9
38
Ναι το ηξερα οτι το παιρνω νωρις αλλα δεν γινοταν αλλιως δυστυχως! Εχω διαβασει αρκετα για τα rusell και να σου πω την αληθεια απο πολυ μικρος ηθελα ενα! Στην οικογενεια δεν υπαρχει μωρο-παιδι οποτε δεν έχουμε πρόβλημα.
Πιστευεις οτι πρεπει απο τωρα (που ειναι 42 ημερων) να του μαθω το κλουβί?
Οριστε κι αλλη μια φωτο

Attachments

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Δυστυχώς τα russell είναι σκυλιά που λόγω εμφάνισης αλλά και εξυπνάδας αρέσουν σε πολλούς ....αλλά δυστυχώς επίσης πολλοί μετανοιώνουν που τα πήραν. Τέσπα...νομίζω ότι το crate παρέχει εξαιρετική βοήθεια αρκεί να το μάθει σωστά (υπάρχουν θέματα εκπαίδευσης στο φόρουμ).....επίσης κατά την άποψή μου καλό είναι να μάθει και το box μεταφοράς για το αυτοκίνητο ή για άλλες μετακινήσεις (εμένα με έχει σώσει).
Εύχομαι καλή επιτυχία και θα είμαστε εδώ να τα λέμε...:)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Ναι το ηξερα οτι το παιρνω νωρις αλλα δεν γινοταν αλλιως δυστυχως!
Γιατί δεν γινόταν αλλιώς δυστυχώς;
Πάντα έχει ενδιαφέρον, να συμπληρώνω την λίστα, με τις δικαιολογίες που προβάλλονται!
Ελπίζω τουλάχιστον, ο γνωστός να μην ξανακάνει γέννα. Κι εσύ επίσης!

archodea

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2009
870
770
Πειραιάς
Κάλως ήρθες είναι μία κούκλα. Για αρχή αποφάσισε πως θέλεις ν μεγαλώσεις τη μικρή κιουρία. Όνομα; Προσωπικά τον Ωρίωνα όπως κ τ προηγούμενο Τζακ τ μεγάλωσα δίχως crate, απόφαση μου λίγες απώλειες στο χώρο, είναι κάτι που περίμενα λόγω επιλογής. Συμφωνώ μ τ κοινωνικοποίηση είναι έντονα κυρίαρχα κ πανέξυπνα. Σε έχουν στο πρόγραμμα κ σε διαβάζουν νερό (μιλώ προσωπικά η επαφή που έχω). Όντως τρελένονται για μπαλάκια κ tug.

KyriakosArya

New Member
1 Ιανουαρίου 2017
4
9
38
Γιατί δεν γινόταν αλλιώς δυστυχώς;
Πάντα έχει ενδιαφέρον, να συμπληρώνω την λίστα, με τις δικαιολογίες που προβάλλονται!
Ελπίζω τουλάχιστον, ο γνωστός να μην ξανακάνει γέννα. Κι εσύ επίσης!
Αυτο που εχει σημασια για μενα ειναι η σκυλιτσα μου. Και μη φοβασαι δεν προκειται να τη ζευγαρωσω

Κάλως ήρθες είναι μία κούκλα. Για αρχή αποφάσισε πως θέλεις ν μεγαλώσεις τη μικρή κιουρία. Όνομα; Προσωπικά τον Ωρίωνα όπως κ τ προηγούμενο Τζακ τ μεγάλωσα δίχως crate, απόφαση μου λίγες απώλειες στο χώρο, είναι κάτι που περίμενα λόγω επιλογής. Συμφωνώ μ τ κοινωνικοποίηση είναι έντονα κυρίαρχα κ πανέξυπνα. Σε έχουν στο πρόγραμμα κ σε διαβάζουν νερό (μιλώ προσωπικά η επαφή που έχω). Όντως τρελένονται για μπαλάκια κ tug.
Σε ευχαριστω πολυ. Τη μικρη τη λενε arya. 5η μερα και ηδη παει μονο στη πανα. Μονο το βραδυ εχουμε προβλημα αλλα πιστευω θα φτιαξει σιγα σιγα!

baby_taz

Member
27 Ιουνίου 2016
16
8
26
Πιστευεις οτι πρεπει απο τωρα (που ειναι 42 ημερων) να του μαθω το κλουβί?
αν εισαι αποφασισμένος να χρησιμοποιησεις crate πρεπει να της το μαθεις οσο πιο νωρις γινεται, οσο μεγαλωνει θα είναι σιγουρα πιο δυσκολο, αν παλι δεν θες να το χρησιμοποιησεις (που για μενα καλυτερα ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ότι θα εχεις πολύ χρονο να ασχοληθείς) να περιμενεις κανα μασημενο ποδι τραπεζιου και κανα ζευγαρι παπούτσια μειον

• Like
Reactions: KyriakosArya

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
αν εισαι αποφασισμένος να χρησιμοποιησεις crate πρεπει να της το μαθεις οσο πιο νωρις γινεται, οσο μεγαλωνει θα είναι σιγουρα πιο δυσκολο, αν παλι δεν θες να το χρησιμοποιησεις (που για μενα καλυτερα ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ότι θα εχεις πολύ χρονο να ασχοληθείς) να περιμενεις κανα μασημενο ποδι τραπεζιου και κανα ζευγαρι παπούτσια μειον
Δεν έχει σημασία η ηλικία τόσο όσο ο χώρος. Από την στιγμή που μπήκε σπίτι σας καλό είναι να ξέρει και το κρέιτ σαν χώρο. Μην εμφανιστεί ξαφνικά αργότερα. Φυσικά και δεν θα το κλείνεις στην αρχή θα τον αφήνεις να πηγαίνει μέσα με δική του πρωτοβουλια και ας κάθεται όσο θέλει. Απόδειξη για εμένα ότι το κρέιτ προσομοιάζει με φωλιά σκύλου είναι ότι το έμαθε ενήλικο αδέσποτο με την μία με το που ήρθε σπίτι μου.

baby_taz

Member
27 Ιουνίου 2016
16
8
26
Δεν έχει σημασία η ηλικία τόσο όσο ο χώρος. Από την στιγμή που μπήκε σπίτι σας καλό είναι να ξέρει και το κρέιτ σαν χώρο. Μην εμφανιστεί ξαφνικά αργότερα.
καπως ετσι το εννοουσα και γω! αφου το εχει ηδη σπιτι αμα η μικρη μεγαλωσει και μαθει υπνοδωματιο κουζινα σαλονι και μετα κρεβατια καναπέδες,... είναι πιο δυσκολο μετα ξαφνικα να της βαλει και ένα crate στο σπιτι

AGRIAN

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2015
590
1.968
Αθήνα
Καλώς ήρθες, καλή δύναμη και καλό κουράγιο.

Χωρίς crate δεν θα μπορούσα να έχω σκύλο. Η σωστή του χρήση σου λύνει τα χέρια και βοηθάει απίστευτα το σκύλο να συμβιώνει μέσα στο σπίτι με την οικογένεια. Ένα tip που χρησιμοποιώ με μεγάλη επιτυχία είναι στην αρχή τουλάχιστον το crate να είναι σκεπασμένο με ένα σεντόνι/πετσέτα/κουβέρτα στα πλάγια, πάνω και πίσω για να απομονώνεται περισσότερο ο κούταβος και να το νιώθει πιο πολύ σαν σπίτι. Ηρεμεί και χαλαρώνει πιο εύκολα από τα σκέτα κάγκελα.
Το crate τοποθετείται στο κεντρικό δωμάτιο του σπιτιού για να βλέπει, να ακούει και να μαθαίνει ο τετράποδος δυνάστης τη ζωή της οικογένειας.
Δεν είναι χώρος τιμωρίας, που σημαίνει οτι δεν τον βάζεις ποτέ μέσα αν κάνει ζημιά ή σκανταλιά.
Βγαίνει από μέσα μόνον όταν είναι ήσυχος και δεν το ζητάει. Κάνει τις ανάγκες του, τρώει ίσως, παίζετε και μετά από λίγο πάλι μέσα. Όσο μεγαλώνει θα μικραίνουν τα διαστήματα που είναι μέσα και θα μεγαλώνουν αυτά που είναι έξω.
Για περισσότερες πληροφορίες ψάξε στο φόρουμ.

Υ.Γ. 1 Ξέρω οτι εσύ έχεις θηλυκιά, αλλά εγώ έχω κόλλημα (κακώς, κάκιστα και εσφαλμένα) με τα αρσενικά !!
Υ.Γ. 2 Δεν το λές και ... ανταρόλυκο το τζακ ράσσελ !!!!