Βοήθεια...!

Chripalo

New Member
22 Ιουνίου 2014
2
3
33
Γεία σε όλους σας. Ονομάζομαι Χρήστος και έχω ένα πρόβλημα με το σκυλί μου. Δεν ξέρω που να ρωτήσω ούτε αν σε αυτό το topic ειναι σωστό που γράφω, γι'αυτό αν κάνω κάποιο λάθος συγχωρέστε με...

Την καθαρά Δευτέρα βρήκα ένα σκύλι (Γερμανικό Ποιμενικό) το οποίο το είχαν αφήσει οι ιδιοκτήτες του πιο συγκεκριμένα το είχαν εγκαταλύψει διότι του είχαν αφήσει ενα μικρό σακί από σκυλοτροφή. Πήγα σε κνηνίατρο για να δώ μήπως είχε κάποιο micro-chip αλλά δεν είχε στη συνέχεια το δήλωσα στην αστυνομία μήπως και το αναζητεί κάποιος οπως και στην φιλοζωική της πόλης μου. Δεν ενδιαφέρθηκε κανένας έτσι αποφάσισα να το κρατήσω. Έχω ακόμα 2 Pincher με τα οποία κάνει πολύ παρεά. Αυτό που θέλω να με βοηθήσετε είναι σχετικά με κάποια πράγματα που δεν ξέρω πως να τα αλλάξω.

Δηλαδή, κάνει σαν τρελή(είναι θυληκό) όταν μας βλέπει να πηγαίνουμε προς το σπίτι κάνει σαν τρελή, όμως με το που ανοίγουμε την πόρτα στην αυλή αυτή τρέχει στο σπίτι της και κάθεται μας κοιτάει και κλαίει. Δεν την έχουμε μαλώσει καθόλου και μάλιστα αν δεν την χαϊδέψουμε δεν μπαίνουμε μέσα. Όταν κάποιος περνάει απ'εξω του γαβγίζει σαν κανονικός φύλακας. Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι όταν κάποιος στον δρόμο ή και εμείς υψώσουμε την φωνή βάζει την ουρά στα σκέλια και τρέχει σπίτι της. Θέλει να παίξει αλλά αν κάνουμε κάποια απότομη κίνηση τρέχει πάλι σπίτι της. Λογικά όλα αύτα είναι φόβος επείδη θα την είχαν μαλώσει και χτυπήσει. Το χειρότερο όμως είναι οταν την βγάζω βόλτα, όσο της φοράω το λουρί περπατάει δίπλα μου, δεν με τραβάει καθόλου, δεν τρώει απο κάτω, κάνει την ανάγκη της, αν της το βγάλω το βάζει στα πόδια και γυρίζει αμέσως σπίτι. Λογικά φοβάται μην την εγκαταλήψουμε. Τι μπορώ να κάνω για να την κάνω να καταλάβει ότι τώρα ανήκει στην οικογενεία μας?

Ξέχασα να αναφέρω κάτι πολύ σημαντικό. Το σκυλί σύμφωνα με τον κτηνίατρο είναι περίπου 4-5 χρονών.

Συγνώμη αν σας κούρασα και σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Ran Tan Plan

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2011
515
292
Αθήνα
Το είπες μόνος σου αγαπητέ!! Είναι από την προηγούμενη "καλοπέραση"!
Να μην του φωνάζετε, ούτε καν να του μιλάτε δυνατά. Να το επιβραβεύετε συχνά, για οτιδήποτε σχετικά σημαντικό και γενικά να του συμπεριφέρεσθε όσο πιό ήρεμα γίνεται.
Θέλει χρόνο και υπομονή, γιατί είναι και λίγο μεγάλο.
Δεν μας κούρασες καθόλου. Αυτό φαίνεται ψυχικά ταλαιπωρημένο!

• Like
Reactions: d-friend

Chripalo

New Member
22 Ιουνίου 2014
2
3
33
Το είπες μόνος σου αγαπητέ!! Είναι από την προηγούμενη "καλοπέραση"!
Να μην του φωνάζετε, ούτε καν να του μιλάτε δυνατά. Να το επιβραβεύετε συχνά, για οτιδήποτε σχετικά σημαντικό και γενικά να του συμπεριφέρεσθε όσο πιό ήρεμα γίνεται.
Θέλει χρόνο και υπομονή, γιατί είναι και λίγο μεγάλο.
Δεν μας κούρασες καθόλου. Αυτό φαίνεται ψυχικά ταλαιπωρημένο!

Σε ευχαριστώ πολύ για την απαντησή σου.

• Like
Reactions: Ran Tan Plan

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
καταρχήν , καλώς ήρθες!
συγχαρητήρια επραξες πάρα πολύ σωστά όταν την βρήκες και πάλι συγχαρητήρια που πήρες την μεγάλη απόφαση να την κρατήσεις.
με τον χρόνο σίγουρα θα δυναμώσει πολύ η εμπιστοσύνη της. ως τότε νομίζω οτι θα βοηθήσουν αυτά:
καντε συχνες βόλτες, και όταν γυρνάτε σπίτι παίξτε λίγο με μπαλάκι , tug κλπ
για τις βόλτες ακολουθείστε πάντα την ίδια διαδρομή και μην απομακρύνεστε πολύ από το σπίτι. γενικότερα μην την ζορίζεις πολύ. όταν την δεις να χαλαρώνει ξεκίνα σταδιακά να την βγάζεις μεγαλύτερες βόλτες και μπορεις να αλλάζεις και την διαδρομή.
καντε λίγο εξάσκηση στην βασική υπακοή , και γενικότερα περνα όσο περισσότερο δημιουργικό χρόνο μπορείς μαζί της παιζοντας κλπ.
τέλος πιστευω οτι βοηθάει πολύ στις σχέσεις ανθρώπου-σκύλου όταν τα σκυλιά ζουν μέσα στο σπίτι με την συντροφιά της ανθρώπινης οικογένιάς τους. επίσης ετσι δεν ξεροσταλιάζουν το χειμώνα από το κρύο και δεν σκάνε το καλοκαίρι με την ζέστη(προηπόθεση κλιματισμού).για να μην σας κάνει το σπίτι μπάχαλο μπορεις να της πάρεις ενα crate.

• Like
Reactions: betty coltrane

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Δωσε της όσο χρόνο χρειάζεται να σας εμπιστευτεί! Μην την ζορίσετε. Όταν παει στο σπιτι της αφηστε τη ησυχη. Ψαχνει καταφύγιο εκει και ασφάλεια.
Δεν θελω να φανταστώ πώς εμαθε να περπατάει διπλα και να μην τρώει από κάτω ενα σκυλι που βάζει τοσο ευκολα την ουρά στα σκελια....

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Εγω θα πω να της συμπεριφερεστε φυσιολογικα κ να την ενθαρρυνετε καθε φορα που κανει κατι "σωστο" ωστε να της τονωσετε την αυτοπεποιθηση.
Καθε φορα που με καποια αφορμη (εστω κ μικρη στο δρομο) ο σκυλος συμπεριφερετε φυσιολογικα κ οχι φοβικα, χαιδεψε το "δυνατα" ωστε να καταλαβει οτι ολα ειναι καλα κ χαλαρα κ μαζι σου δεν κινδυνευει......
Εμπιστοσυνη θελει να νιωσει κ αυτοπεποιθηση, κι αυτο απαιτει χρονο, οποτε υπομονη απο σενα.

@ioanna a
Αυτο το "βαλτο μεσα κ παρε κ crate" σε ανθρωπο που σου λεει οτι ο βρηκε σκυλο 4-5 χρονων που δειχνει να ξερει να ζει εξω, μου δειχνει εμενα οτι δεν ξερεις να ζυγισεις καταστασεις..... η δε αποψη σου οτι ενας γπ εχει αναγκη a/c για να μην σκασει απο την ζεστη, απλα με ξεπερναει!!
Ειπα λοιπον να πω την αποψη μου, οπως λες κι εσυ την δικη σου......
Η σχεση σκυλου-ιδιοκτητη, εξαρταται απο τον ποιοτικο χρονο που περνανε μαζι και οχι απο τον χρονο που απλα μπλεκονται ο ενας στα ποδια του αλλου. Ενας σκυλος δε, ειναι ποιο ευτυχισμενος να βρισκεται οπουδηποτε, εκτος απο πακετωμενος σε ενα crate τις ωρες που ειναι μονος του.......
Μπορει να μην συμφωνεις με τα παραπανω, σεβασου ομως την αποψη μου, οπως κ εγω σεβομαι την δικη σου κ οσοι διαβαζουνε ας πραξουνε οπως καταλαβαινουνε.......

• Like
Reactions: ioanna a

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Αρχικα συγχαρητηρια για την πραξη της περισυλλογης της σκυλας και της υιοθεσιας! Σου τυχε λοιπον ενα φοβικο σκυλακι, προφανως γιατι "καλοπερναγε" με τους προηγουμενους ιδιοκτητες του. (το καλοπερναγε ειναι ειρωνικο)! Λοιπον επειδη τα χω περασει (με την δικη μου) σκεψου οτι χτιζεις μια σχεση ξανα απο την αρχη. Δηλαδη ξεκινας να δημιυργησεις ενα δεσμο εμπιστοσυνης-σεβασμου-ευζωιας με την σκυλιτσα απο το μηδεν. Αυτο θελει χρονο και υπομονη,αλλα το αποτελεσμα στο τελος θα σε ανταμειψει οσο δεν φανταζεσαι. Τωρα στο πρακτικο κοματι... οτι κανει καλο και σας αρεσει το επιβραβευεται με χαδι ή λιχουδιες . Οτι κανει κακο,το διορθωνεται με μικρη ενταση στην φωνη, γιατι αν φωναξετε υστερικα απλα θα τρομοκρατηθει κι αλλο και δεν το θελετε αυτο(δεν θελουμε ενα σκυλι να μας φοβαται αλλα να μας σεβεται)! Ξεκινατε λιγη βασικη υπακοη με υπομονη και σταθεροτητα, και αν κατι δεν ξερει προσπαθειτε να της το μαθετε με αργα και σταθερα βηματα. Η βολτα και το φαι πρεπει να ειναι μια σταθερη ρουτινα.Ιδιως η βολτα παντα με λουρι μεχρι να αποκατασταθει πληρη εμπιστοσυνη μεταξυ σας και μετα αν πατε σε κανα δασακι η αλσυλιο χωρις πολλα σκυλια μπορεις να δοκιμασεις και με ιμαντα 4-5μετρων και με τον καιρο..και λυτη πληρως (το παραπανω απαιτει βαθος χρονου ισως και 5-6μηνες γεματους) αλλα παντα υπο επιβλεψη και να σαι σιγουρος οτι το "ελα" θα το εκτελεσει , ειδαλως λουρι και παλι λουρι. Τελος για να κλεισω το θεμα βολτας...με τον καιρο μπορεις να δοκιμασεις και σκυλοπαρκα. Στην μεταξυ σας σχεση πρεπει να χτισεις μια ουσιωδη σχεση οποτε περα απο τα χαδια και τις αγκαλιες, πρεπει να δουλεψετε την φοβικοτητα της μεσω παιχνιδιου και επιβραβευσης. Ελπιζω να βοηθησα!

Pitsinaki

Well-Known Member
23 Απριλίου 2014
449
1.015
Παλαιό Φάληρο
Το σκυλί προφανώς φοβάται και προφανώς δεν έχει περάσει καλά από αυτά που λες (μπορεί να γύριζαν σπίτι, να του φώναζαν και να το χτυπούσαν για αυτό να κρύβεται), θα σας έχει πάντα ευγνωμοσύνη και άμα χτίσετε σχέση εμπιστοσύνης θα νιώσει ασφάλεια σιγά σιγά. Θέλει υπομονή, χρόνο και αγάπη, θα βελτιωθεί σίγουρα. Ένα σκυλί μετά τα 3 χρόνια έχει διαμορφώσει χαρακτήρα οπότε θέλει μια extra προσπάθεια.. Και μένα μου το λεγαν και δεν το πίστευα. Αυτό το άγχος του αποχωρισμού δεν ξέρω αν τους φεύγει ποτέ, περιμένω κι εγώ να το διαπιστώσω.. Τα δύο pincherakia θα βοηθήσουν πολύ, θεραπεύει η αγέλη. Χωριστά τα πας βόλτα;
Από την στιγμή που λερώνει στη βόλτα δεν νομίζω ότι χρειάζεται crate απλά να είναι ψιλό-standard οι ώρες που την βγάζεις. Ας μπαινοβγαίνει κήπο σπίτι να βρίσκεται ανάμεσα σας και να συμμετέχει όσο της επιτρέπετε..
Μπράβο που άνοιξες το σπίτι σου στη σκυλίτσα (όνομα, φωτό??), εύχομαι να ζήσετε πολλές όμορφες στιγμές μαζί!! :)

Last edited: