Βοήθεια!

RedLine

Member
11 Ιουνίου 2012
16
0
Πρώτα απ'όλα καλησπέρα σας, βρήκα το forum μέσω google και μπορώ να πω πως έχει πολύ ενδιαφέροντα άρθρα.

Θα ήθελα όμως να ρωτήσω συγκεκριμένα για την περίπτωση μου..

Πριν μερικές μέρες απέκτησα ένα καθαρόαιμο Jack Russell Terier (ναι, ξέρω που έμπλεξα ;)) και πραγματικά μπορώ να πω πως είμαι πάρα πολυ ευχαριστημένος. Είναι 2.5 μηνών και αμέσως χρησιμοποίησε την πάνα του και σπάνια λερώνει οπουδήποτε στο σπίτι. Είναι πολύ γλυκό και φιλικό με όλους όσους έχει γνωρίσει.

Το πρόβλημά μου είναι το εξής:

1ον) Στο παιχνίδι αρχίζει και δαγκώνει, ακόμα και αν του βάλω τα παιχνίδια του μπροστά αυτό συνεχίζει να προσπαθεί να δαγκώσει τα χέρια μου. Προσπάθησα να ακολουθήσω τις συμβουλές και τον αγνοώ αλλά συνεχίζει. Πόσο περίπου θα πάρει μέχρι να μάθει; Υπάρχει κάτι άλλο που να μπορώ να δοκιμάσω;

2ον) Του πήρα ένα κολάρο υφασμάτινο αλλά όποτε του το βάζω παθαίνει αμόκ! Κάνει σβούρες, ξύνεται συνέχεια και παίρνει κατί λυπημένα βλέμματα που λιώνουν και τον πιο αναίσθητο! Στο τέλος έρχεται κοντά μου και ξαπλώνει και δέχεται όλα μου τα χάδια (χωρίς παιχνίδι) άρα δεν μπορώ να το απασχολώ για να ξεχνιέται.

Του αφήνω το κολάρο περίπου 1 ώρα την ημέρα και ενώείμαι εκεί και το παρακολουθώ, είναι αυτή η σωστή μέθοδος;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ζητώ συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο.

Red.

Mixalis.gr

Banned
Banned
11 Ιουνίου 2012
62
0
Δν μπορω να σου πω και πολλα γτ ειμαι αρχαριος ακομα!!Ομως ενας φιλος μου που εχει Jack Russell Terier αντιμετωπισε το ιδιο προβλημα με το κολαρο!!Το ειχε υπερβολικα σφηχτα!!Εσυ το εχεις ελενξει??Επισης μπορει να το επηρεαζει και το υφασμα!!Για δοκιμασε με δερματινο κολαρο!!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Να σου ζήσει....Για το κολλάρο δοκίμασε ένα δερμάτινο. Και δες μήπως το έχεις σφίξει πολύ η μήπως έιναι πολύ φαρδύ για αρχή. Προσωπικά εγώ στα σκυλιά μου δεν τους έχω φορέσει ποτέ υφασμάτινο η δερμάτινο κολάρο για να μη χαλάσει το τρίχωμα και γιατί μέσα στο σπίτι δεν έχει νόημα.
Για το δάγκωμα θα σου πρότεινα μόλις σε δαγκώσει να τον δαγκώσεις΄πίσω, στο αυτί του μέχρι να πονέσει. Μετά άφησέ τον. 5,6 φορές και θα σταματήσει...

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
1. Αυτό που έγραψε το Κατερινιό είναι μια αξιόπιστη λύση. Γρήγορη και εύκολη.
2. Μη το λυπάσαι γιατί έχει αρχίσει να σε δουλεύει.

RedLine

Member
11 Ιουνίου 2012
16
0
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Το κολάρο είναι λεπτό και το έχω χαλαρά πάνω του, οκ θα δοκιμάσω με δερμάτινο.

Το αυτί του δοκίμασα να το δαγκώσω, θα ξαναπροσπαθήσω με περισσότερη δύναμη γιατί δεν φαίνεται να είχε αποτέλεσμα μέχρι στιγμής!

Να ρωτήσω κάτι ακόμα, το "κάτσιασμα" υπάρχει?

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Πρόσεξε να τον δαγκώσεις αυξάνοντας τη πίεση μέχρι να βγάλει το πρώτο "αου"...αν δεν σκούξει δεν κάνεις δουλειά!!

RedLine

Member
11 Ιουνίου 2012
16
0
Ε τον άτιμο πόση πίεση πια να βάλω! Δαγκώνω μέχρι που αρχίζει το κλάμα, σταματάω και επανέρχεται δρυμήτερος! Σαν να πεισμώνει! Βέβαια υπάρχουν και φορές που σταματά και ηρεμεί και αρχίζει τα "φιλιά" λες και ξέρει οτί έκανε βλακεία... Που θα πάει θα τον καταφέρω τον μικρό!

veloutela

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2011
209
4
ωραία, και τώρα δλδ δαγκώνετε ο ένας τον άλλον ... δεν έχω λόγια..

MANOY

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2008
1.168
0
35
Ηρακλειο Κρητης και Αθηνα
Καλως ηρθες και να το χαιρεσαι το μικρο διαολακι σου!!! Εννοειται οτι θελουμε φωτο!

Υ.γ Ρε παιδια αυτο για το δαγκωμα του αυτιου το λετε σοβαρα? Μηπως εχω χασει κατι?

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Και μένα στην αρχή με άρχιζε στα φιλιά...μέχρι που σταμάτησε να δαγκώνει τελείως. Πάντως το δάγκωμα πίσω είναι η πιο γρήγορη λύση...

ΜάρκοςΓΔ

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2011
389
2
Σαντορίνη - Κερατσίνι
Αυτό με το δάγκωμα , εκτός του ότι μου φαίνεται αρκετά αστείο είναι και η πρώτη φορά που το ακούω.
Η συμβουλή μου και συνάμα η συμβουλή που μου έδωσε ο εκπαιδευτής μου [και εγώ ρασελάκι έχω, περίπου στην ίδια ηλικία] είναι πως όταν σε δαγκώνει να κάνεις ότι κλαψουρίζεις. Φυσικά στην γλώσσα του κουταβιού. Λεπτή φωνή και γενικά όσο πιο κοντά σε κουταβίσια γλώσσα, δεν χρειάζεται να τσιρίξεις μέχρι να σε ακούσει όλη η γειτονιά. Αν ένα κουταβάκι δαγκώνοντας πονούσε το άλλο, τότε εκείνο δεν θα γύριζε να το δαγκώσει αλλά θα κλαψούριζε , και τότε το ''κακό'' κουτάβι θα καταλάβαινε πως αυτό που κάνει πονάει τον άλλον.
Έτσι μαθαίνει να δαγκώνει μεν [μιας και είναι κουτάβι και αυτός είναι ο τρόπος που γνωρίζει τα πάντα, μασώντας τα] , να μην δαγκώνει δυνατά όμως δε.

Όσο αφορά το περιλαίμιο και στη συνέχεια φυσικά και το λουρί, να τα φοράς μόνο επάνω σε παιχνίδι.
Λέγε ας πούμε τη λέξη ''περιλαίμιο'' , φόρα το , και τότε άρχισε τα παιχνίδια και τις λιχουδιές ώστε να ξεχαστεί. Προσοχή μην το παρακάνεις, μόνο για 5 λεπτά. Και να της το φοράς μόνο όταν είναι ήρεμη. Μην την ζορίζεις στην αρχή για να της το φοράς, να θυμάσαι πως πρέπει να έχει καλές αναμνήσεις από αυτό. Και φυσικά να είναι αρκετά χαλαρό ε; Αν αρχίσει τα ξυσίματα αγνόησέ την, ότι βλέμμα και να κάνει ε!

Και σταμάτα τα δαγκώματα. Τουλάχιστον όχι σε αυτή την ηλικία. Μόνο θετικά πρέπει να παίρνει από εσένα. Πρέπει να σε εμπιστευτεί πρώτα, και μετά να αρχίσεις να την τιμωρείς με μία ''σκλήρη'' τιμωρία, όπως είναι το δάγκωμα.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Δεν είναι σκληρή τιμωρία...και θα διαφωνήσω κάθετα μαζί σου...Έχω μεγαλώσει αρκετά κουτάβια και το μόνο που που δεν μπορείς να πεις είναι ότι τα σκυλιά μου έχουν εκπαιδευτεί 'αρνητικά"...όποιος με ξέρει θα γελάσει και μόνο που θα το διαβάσει...
Το δάγκωμα δεν είναι αρνητική εμπειρία , ούτε βασανιστήριο, ούτε καν τιμωρία...είναι διόρθωση. Το ίδιο κάνει και η μάνα του κουταβιού όταν το μικρό το παρακάνει με τα δαγκώματα. Πολλές φορές πρέπει να φερθούμε στα κουτάβια, ακριβώς το ίδιο όπως θα του φερόταν η μάνα του....και πολλές φορές πρέπει ίσως να μιλήσουμε μαζί τους και "σκυλίσια'...!!

ΜάρκοςΓΔ

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2011
389
2
Σαντορίνη - Κερατσίνι
OK..Σεβαστή η γνώμη σου.
Σεβαστή επίσης και η εμπειρία σου και η γνώμη των άλλων για σένα.
Για το καλό του/της ΡεντΛάιν είπα την δική μου γνώμη και συνάμα όπως ήδη προ-είπα και του εκπαιδευτή μου.

Να προσθέσω μόνο πως αν παρά τα κουταβίσια κλαψουρίσματα σου, εκείνο συνεχίζει και σε δαγκώνει, τότε αυτό που έχεις να κάνεις είναι ή να πεις ''αρκετά'' και να φύγεις από το δωμάτιο και να το αφήσεις μόνο του και να σκεφτεί ''δαγκώνω - πονάει - φεύγει, άρανα μην το κάνω αυτό'' ή να πεις πάλι ''αρκετά'' και να παραστήσεις όντως ένα δάγκωμα χρησιμοποιώντας την παλάμη σου σαν δαγκάνα στα πλευρά του.Ίσα ίσα που να το νοιώσει όμως ε; Μην του πετάξεις και το δέρμα έξω...
Το να δαγκώνεις τώρα με το στόμα σου , εκτός των άλλων μου φαίνεται και επιβλαβές για την υγεία σου.

Έχεις ακούσει πολλούς τρόπους, διαλέγεις και παίρνεις.!

ΜάρκοςΓΔ

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2011
389
2
Σαντορίνη - Κερατσίνι
Ξέχασα να συμπληρώσω ότι θεωρώ σκληρή τη διώρθωση με το δάγκωμα ή και με το υποτιθέμενο δάγκωμα ,όταν το σκυλί δεν έχει καταλάβει ότι σε πονάει ή γενικά ότι κάνει κάτι κακό.
Αν μας βλέπει ότι πονάμε και το αγνοεί , τότε ναι , επιβάλλεται μία τέτοια διώρθωση.
Αυτά....

santra

New Member
12 Ιουνίου 2012
1
0
nikaia
Γεια σας παιδια, ειμαι καινουργιο μελος,διαβαζα τις συζητησεις και δεν αντεξα να μην σχολιασω αυτα που ειδα.. οκ,για το λουρακι συμφωνω να δοκιμασεισ και αλλες λυσεις. οσο ομως για το δαγκωμα γιατι προτεινετε λυσεις που βασανιζουν το σκυλακι; ειναι δυνατον να το δαγκωνεις μεχρι να πονεσει; ολα τα σκυλακια δαγκωνουν ετσι παιζουν απλα απο οταν ειναι κουταβι πρεπει να μαθει να ελεγχει την δυναμη που δαγκωνει ετσι ωστε να μενει απλα στο παιχνιδι. συμφωνα με αυτα που εγω ακολουθησα : οταν σε δαγκωνει μεινε ακινητος μεχρι να του φυγει το ενδιαφερον ή απλα δοκιμασε να του τραβηξεις την προσοχη μ'ενα αλλο παιχνιδι..οι δοκιμες που κανεις να τον δαγκωνεις μπορει να αποδειχτουν και επικυνδινες αργοτερα που οταν θα αλλαζει τα δοντια του θα θελει να το κανει πιο εντονα..
και εγω αντιμετωπισα τα ιδια με την δικια μου και το ελυσα χωρις επωδυνα πραγματα (συγνωμη αλλα ειμαι γενικα κατα της οποιαδηποτε βιας προς το σκυλακι που σιγουρα αγαπας για να το υιοθετησεις)

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Ολα τα σκυλια δε γινεται ν'αντιμετωπιζονται με τον ιδιο τροπο οποτε θα διαφωνησω οτι το δαγκωμα στο αυτακι ενος τζακ ρασελ ειναι τιμωρια.
Η μαμα τους αλλωστε το ιδιο κανει.
Καποια σκυλακια "ακουν" σε ενα αου ενω καποια αλλα χρειαζονται πιο δραστικες λυσεις.

Στο θεμα του κολαρου..
Ενας φιλος που ειχε ρασελ (ακομα το εχει) πριν παρουμε το samoyed πιστευε οτι επρεπε να μας ενημερωσει πως θα τα βρουμε δυσκολα γιατι δε θα το δεχεται με κανεναν τροπο, θα ξυνεται, θα κλαψουριζει, θα γαυγιζει κ θα...
Εμεις δεν ειχαμε κανενα πρβ τελικα παρ'ολο που δεν το φοραει μεσα στο σπιτι ωστε να πουμε οτι το'χει συνηθισει.
Καταληγω οπως ξεκινησα.
Ολα τα σκυλια δε γινεται ν'αντιμετωπιζονται με τον ιδιο τροπο...

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Κάντε ότι νομίζετε...ο καθένας δικαιούται να πει την άποψή του...!! Αλλά δεν μπορώ να διαβάζω προτάσεις του στυλ "προτάσεις που βασανίζουν το σκυλάκι"...."και είμαι κατά της βίας προς το σκυλάκι που σίγουρα αγαπάς για να το υιοθετήσεις"...
Γελάω πολύ.....πραγματικά.
Επίσης, το σκυλί δεν θα κάτσει ποτέ να σκεφτεί "δαγκώνω-πονάει -φεύγει"...δεν κατέχει αυτόν τον πολύπλοκο τρόπο σκέψης...ούτε καν συνδυάζει το δικό του δάγκωμα με τον δικό σου πόνο. Η μάνα του θα του γύρναγε τη πλάτη και θα πήγαινε στο διπλανό δωμάτιο ? Η θα του έδινε ένα παιχνίδι δικό του για να δαγκώσει? Ούτε είπα να του κόψετε το αυτί? Έλεος....

RedLine

Member
11 Ιουνίου 2012
16
0
Παιδιά για να ξέρετε αυτό με το δάγκωμα δούλεψε, τώρα πλέον έχει κόψει τα πολλά-πολλά δαγκώματα. Δεν πρόκειται περί βίας αλλά περί επικοινωνίας "μάνας" - κουταβιού όπως είπαν και κάποιοι από πάνω. Εννοείται ότι δεν κάνουμε μάχες ούτε του κόβω κομμάτια! Πάντως πρόσεξα μεγάλη βελτίωση.. Παράλληλα κάνω και αυτά τα "αου" όποτε αυτό δαγκώσει δυνατά.

Όσον αφορά το κολάρο, μόλις το φορά είναι λες και αλλάζει ράτσα! Αφήνει τα παιχνίδια, και έρχεται αγκαλιά ή ξαπλώνει στα πόδια, κοινώς κάνει το κακόμοιρο μέχρι να το βγάλω! Το θέμα όμως είναι πως θέλω να το συνηθίζει σιγά σιγά, μην έρθει η ώρα να το πάω βόλτα (μετά τα εμβόλια κλπ εννοείται) και δεν μπορεί να σταθεί απ'την φαγούρα!

giouli4

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
398
0
κατερίνα έχεις δίκιο.μια φίλη μου έχει ένα σκυλάκι αδέσποτο από μωρό.αυτό δάγκωνε συνέχεια και τους πάντες.κάποια στίγμη ήρθε ένας φίλος μας σπίτι και το σκυλί τον δάγκωσε.το παιδί τον έπιασε και τον δάγκωσε στο αυτί.είναι το μοναδικό άτομο που δν έχει δαγκώσει ξανά.

RedLine

Member
11 Ιουνίου 2012
16
0
Α και για να καταλάβετε για τι πράγμα μιλάω, έβαλα και φωτό μία που του έχω φορέσει το κολάρο του! Πως να του αντισταθεί κανείς χαχα!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97