Βοήθεια, συμβουλές και ο,τι άλλο θέλετε

Alexaki

New Member
10 Αυγούστου 2017
4
0
Καλη σας ημέρα,
έχουμε ενα πιτ μπουλ θυληκό που σήμερα γίνεται 30 ημερών. Το έχουμε εδω και 5 μέρες. Θέλαμε να μείνει οσο περισσότερο γινόταν κοντά στη μάνα του αλλά όπως μας είπε ο ιδιοκτήτης του η μάνα κρύωσε, της κόπηκε το γάλα, την πήγε στον κτηνίατρο και έτσι έδωσε όλα τα αδερφάκια του πολύ πιο νωρίς και τελευταία έμεινε η δικιά μας και έπρεπε να την πάρουμε. Την ξεκινήσαμε με την royal starter όπως μας σύστησε ο κτηνιατρος. Μας είπε οτι ακόμα δεν μπορεί να της κάνει εμβόλιο και να πάμε σε 2 εβδομάδες. 1ο θέμα: η τουαλέτα! τα κάνει όπου βρίσκει. Το κατούρημα μέσα στη μέρα το προλαβαίνουμε γιατί με το που ξυπνάει την παίρνω αγκαλιά και την βγάζω έξω. Τα κακάκια δυστηχώς δεν τα προλαβαίνουμε γιατι τα κάνει μόνο βράδυ που κοιμόμαστε. Ούτε στην πάνα εκπαίδευσης τα κάνει. Μήπως είναι πολύ νωρίς για να μάθει τους κανόνες; Επίσης, το οτι την παίρνω αγκαλία για να βγούμε έξω να τα κάνει την βοηθάει να μάθει; Σημείωση, οτι ο κτηνίατρος μας είπε να μην της βάλουμε ακόμα λουράκι γιατί θα ζοριστεί. 2ο θέμα: Κοιμάται συνέχεια το οποίο μου φαίνεται λογικό. Ξυπνάει για κανά μισάωρο και μετά ξανακοιμάται με τις ώρες. Σε αυτό το λίγο που ξυπνάει έχει 2 μέρες που ορμάει στα πόδια μας για να δαγκώσει. Ακόμα και κάτι άλλο να τις δώσουμε να μασουλήσει αυτή έρχεται στα πόδια μας. Μπορεί να θεωρηθεί επίθεση αυτό ή απλά δεν έχουμε βρει ακόμα το κατάλληλο παιχνίδι για αυτήν;
Οι απορίες έιναι πάρα πολλές. Οποια συμβουλή έχετε είναι καλοδεχούμενη!
Να είστε όλοι καλά!

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Καλωσηρθες
Μια αρχική παρατήρηση: το ότι κόπηκε το γάλα στην μητέρα δεν σημαίνει ότι πρέπει τα κουτάβια της τοκετοομαδας να αποχωριστούν μεταξύ τους. Απλά ο βλάκας βαριοταν να ταιζει με υποκατάστατο γάλακτος και να τα κρατήσει άλλες 30 μέρες μαζί (με τα όποια έξοδα συνεπάγονται)

Στο επί τούτου: τουαλέτα σε 30 μέρες δύσκολα. Σε 3 μήνες ισως, το πιθανότερο μεταξύ 3 και 6 μηνών. Η κύστη του μικρού είναι εντελώς ανίκανη να συγκρατήσει έστω για 2 ώρες τα ούρα. Υπολόγιζε 1 ώρα για κάθε μήνα ζωής. Θα σε βοηθήσει αν πάρεις crate. Επίσης όχι έξω πριν τα εμβόλια, σε πάνα σε μπαλκόνι/βεράντα whatever.
Δάγκωμα: εδώ έρχεται και δένει η παρατήρηση, το να μην δαγκώνει άσχημα θα του το μάθαιναν τα αδέρφια του με σκουξιμο. Τώρα πρέπει να το κάνεις εσύ. Δαγκώνει κάνεις δυνατά αουτς και γυρνάς πλάτη δείχνοντας του ότι δεν είναι αποδεκτό. Υπομονή θέλει χρόνο να το καταλάβει.

barouf

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2016
212
1.136
48
Είναι πολύ μωρό, μωρε, καψερή.... Εφόσον αποχωρίστηκε τόσο πρόωρα από τη μαμά της θα πρέπει να βρείτε τρόπους να της μάθετε εσείς οτι χρειάζεται. Υπομονή. Πολύ υπομονή.
Το θέμα τουαλέτα θα σε απασχολήσει πιο μετά. Για την ώρα θα σε απασχολεί το σφουγγάρισμα!!! χαχα

Εμένα θα με απασχολούσε το οτι ενεργείτε μόνο το βράδυ. Εδώ, το αγόρι ήταν πολύ δραστήριο σε αυτόν τον τομέα. Βέβαια σε όλα τα έμβια όντα υπάρχει μια διαφορά στη δραστηριοτητα του εντέρου μεταξύ των δυο φύλλων!!!)Για έρωτα τον κτηνίατρο. Δεν ξέρω μήπως πρέπει να τη βοηθάτε και με λίγο μασαζακι στην κοιλίτσα...

Για το δάγκωμα, συμφωνώ με τον προλαλήσαντα. Σε εμάς δούλεψε πολύ γρήγορα.

Alexaki

New Member
10 Αυγούστου 2017
4
0
Είναι πολύ μωρό, μωρε, καψερή.... Εφόσον αποχωρίστηκε τόσο πρόωρα από τη μαμά της θα πρέπει να βρείτε τρόπους να της μάθετε εσείς οτι χρειάζεται. Υπομονή. Πολύ υπομονή.
Το θέμα τουαλέτα θα σε απασχολήσει πιο μετά. Για την ώρα θα σε απασχολεί το σφουγγάρισμα!!! χαχα

Εμένα θα με απασχολούσε το οτι ενεργείτε μόνο το βράδυ. Εδώ, το αγόρι ήταν πολύ δραστήριο σε αυτόν τον τομέα. Βέβαια σε όλα τα έμβια όντα υπάρχει μια διαφορά στη δραστηριοτητα του εντέρου μεταξύ των δυο φύλλων!!!)Για έρωτα τον κτηνίατρο. Δεν ξέρω μήπως πρέπει να τη βοηθάτε και με λίγο μασαζακι στην κοιλίτσα...

Για το δάγκωμα, συμφωνώ με τον προλαλήσαντα. Σε εμάς δούλεψε πολύ γρήγορα.
Ναι έχεις δίκιο, θα πρέπει να ρωτήσω τον κτηνίατρο γι'αυτό γιατί και το φαί της όλη μέρα δεν το αγγίζει. Συγκεκριμένα χθές ήμουν απο τις 9 το πρωι μέχρι τις 5 το απόγευμα συνέχεια μαζί της και την παρατηρούσα και δεν έφαγε καθόλου. Παρόλο που την πήγαινα επίτηδες κοντά στο φαί της δεν το έτρωγε. Ούτε πολύ νερό ήπιε. Το βράδυ όμως τρώει γιατί το καταλαβαίνω απο την ποσότητα που λείπει το πρωί. Αυτό δεν ξέρω πως μπορεί να διορθωθεί, όχι μόνο να τρώει μέσα στη μέρα αλλά να κάνει πιο συχνά γεύματα. Δεν μου φαίνεται λογικό να μένει τόσες ώρες νηστική.

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Την τροφή να την αλεθεις και με νερό σαν πουρέ. Επίσης 5-10 λεπτά μετά το φαγητό μασάζ στην κοιλιά να βοηθήσεις να ενεργηθει. 4-5 γεύματα τουλάχιστον την ημέρα σε σταθερές ώρες μέχρι να φτάσει 70 ημερών

• Like
Reactions: noni_papa

Alexaki

New Member
10 Αυγούστου 2017
4
0
Την τροφή να την αλεθεις και με νερό σαν πουρέ. Επίσης 5-10 λεπτά μετά το φαγητό μασάζ στην κοιλιά να βοηθήσεις να ενεργηθει. 4-5 γεύματα τουλάχιστον την ημέρα σε σταθερές ώρες μέχρι να φτάσει 70 ημερών
Τις δυο πρώτες μέρες την δίναμε την τροφή όπως προτείνεις αλλά την έκανε εμετό και μας είπε ο κτηνίατρος να αφήσουμε την τροφή όπως έχει και θα τη συνηθίσει. Εμετό δεν ξαναέκανε. Αυτό με τα σταθερά γεύματα μας δυσκολεύει προς το παρών.

Alexaki

New Member
10 Αυγούστου 2017
4
0
Είναι και ακόμα ένα θέμα το οποίο θα το θέσω εδώ για να μην σας ζαλίζω πολύ. :p
Την Bianca μας (το όνομα της) την προορίζουμε μελλοντικά για το μαγαζί που έχουμε. Τώρα την έχω όλη μέρα μαζί μου και το απόγευμα που κλείνουμε την παίρνουμε σπίτι. Μια μέρα είπα να την αφήσω μόνο το βράδυ να μείνει στο μαγάζι. (σημείωση: έχω διαμορφώσει και στο σπίτι και στο μαγαζί τον δικό της χώρο). Την αφήνω λοιπόν και κάθομαι για λίγη ώρα απο έξω, έριξε πολύ κλάμα και τελικά την πήρα μαζί μου. Εσείς τι πιστεύεται θα πρέπει να την αφήσω στο μαγαζί για να συνηθίσει ποιο θα είναι το σπίτι της ή είναι πολύ μικρούλα ακόμα για να μένει μόνη της όλο το βράδυ; Σκέφτομαι μήπως απο το ένα μέρος στο άλλο δεν μπορεί να συνηθίσει το χώρο της. Θα μπορούσα να δοκιμάσω να την αφήσω 5 η ώρα που φευγω και να έρχομαι ανα 2 ωρες μετά και να την βλέπω;

alexouli

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2012
406
2.166
33
Πάτρα
Είναι και ακόμα ένα θέμα το οποίο θα το θέσω εδώ για να μην σας ζαλίζω πολύ. :p
Την Bianca μας (το όνομα της) την προορίζουμε μελλοντικά για το μαγαζί που έχουμε. Τώρα την έχω όλη μέρα μαζί μου και το απόγευμα που κλείνουμε την παίρνουμε σπίτι. Μια μέρα είπα να την αφήσω μόνο το βράδυ να μείνει στο μαγάζι. (σημείωση: έχω διαμορφώσει και στο σπίτι και στο μαγαζί τον δικό της χώρο). Την αφήνω λοιπόν και κάθομαι για λίγη ώρα απο έξω, έριξε πολύ κλάμα και τελικά την πήρα μαζί μου. Εσείς τι πιστεύεται θα πρέπει να την αφήσω στο μαγαζί για να συνηθίσει ποιο θα είναι το σπίτι της ή είναι πολύ μικρούλα ακόμα για να μένει μόνη της όλο το βράδυ; Σκέφτομαι μήπως απο το ένα μέρος στο άλλο δεν μπορεί να συνηθίσει το χώρο της. Θα μπορούσα να δοκιμάσω να την αφήσω 5 η ώρα που φευγω και να έρχομαι ανα 2 ωρες μετά και να την βλέπω;
Γιατί η κακομοίρα να κοιμάται μόνη της στο μαγαζί, και όχι με την "αγέλη" της; Αφού έχει ήδη και τον χώρο της στο σπίτι, γιατί να μην μένει εκεί και απλά να την παίρνεις μαζί όταν πας στο μαγαζί;

• Like
Reactions: medusa and bat-iris

barouf

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2016
212
1.136
48
Έχετε καταλάβει οτι έχετε ένα βρέφος στα χέρια σας? Δεν μου αρέσει να είμαι σκληρή αλλά νομίζω πως με εσάς θα πρέπει να γίνω. Πήρατε ένα σκυλάκι 25 ημερών και στις 5 η μέρες που το έχετε το πήγατε να το αφήσετε να περάσει μια νύχτα μοναχό ????
Καλά κάνατε και πήρατε πίσω το μωρό που εκλεγαι, αλλά να ξέρετε οτι καλό είναι να μην υποκύπτετε στο κλάμα της. Αυτό όμως προϋποθέτει οτι δεν θα είστε βάναυσοι μαζί της. Το να την αφήσετε μονάχη ήταν βάναυσο.
Δεν ξέρω τι σχέδια έχετε για το σκυλί, αλλά φροντίστε να τα υλοποιήστε με το σωστό τρόπο. Δεν είναι παιχνίδι. Ζωντανό είναι!!!

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ μωρό ακόμα για να μείνει κάπου μόνη της. Από τη στιγμή που αποχωρίστηκε τόσο νωρίς τη μητέρα της (με κάλυψε απόλυτα ο @d3ac0n σε αυτό καθώς και όλα όσα ανέφερε), πρέπει αναγκαστικά να πάρετε τη θέση της. Να είστε μαζί του, να μην μένει μόνο του σε χώρο που δεν είναι το σπίτι, να το βοηθάτε να ενεργηθεί, να το ταϊζετε πολλά μικρά γεύματα μιας και ακόμα είναι πολύ μικρό για να φάει 2-3 μεγαλύτερα και να του μάθετε τους τρόπους που θα του μάθαινε η τοκετοομάδα. Θέλει πολλή υπομονή όταν είναι κουτάβια και ακόμα περισσότερη όταν είναι τόσο μωρά. Στο φόρουμ αν πατήσεις πάνω δεξιά στην Αναζήτηση λέξεις-κλειδιά για τα θέματα που σε απασχολούν θα βρεις πολλές χρήσιμες πληροφορίες.

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Ειναι δυνατον τοσο μωρο αν ειναι υγειες να μη θελει να φαει; Θα επρεπε να το ξεσκιζε! Τι τροφη του δινετε; Επισης ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ δεν αφηνετε ενα μωρο μονο του αυτο τωρα θα επρεπε να ηταν με την μαμα του κ τα αδερφια του ακομα! Τα κουταβια μπορουν να αποχωρηστουν τα μαμα 2-2.5 μηνων! Καλο ειναι να αρχισεις διαβασμα εστω και τωρα.. ο δικος μου 7 μηνων εκανε τελευταια φορα την αναγκη του μεσα στο σπιτι και 11 μηνων αρχισε να μενει μονος του χωρις να κλαιει! Δεν ειναι ο κανονας απλα σ λεω ενα πχ! Επισης αν θελατε σκυλο φυλακα (εξου και το να κλειδωνεται στο μαγαζι) την πατησατε,η ρατσα αυτη δεν ειναι φυλακας. Ο κοπανιαρης που εκανε την γεννα και ειπε και την μουφα του μετα ψς σωστος αντρας, ασχολιαστος..

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
καλησπέρα
θα πρέπει να προμηθευτείς ένα πάρκο....
φτηνότερο από το κρέιτ και στη δεδομένη περίπτωση καλύτερο γι ατην δουλιά που το θέλετε...
δημιουργεί ένα χώρο περιοριμού από πολύ μικρό όσο ένα κρέιτ και αυξάνει αναλόγως μέχρι και πάρα πολύ ...
θα προμηθευτείς χαρτί οντουλέ( εκείνο το γκοφρέ)... το οποίο θα το χρησιμοποιείς ως πάτωμα σε όλο τον εσωτερικό χώρο του πάρκου...
το ανάγλυφο θ ατο βάζεις από την πάνω πλευρά και θ αμαζεύεις άμεσα τις στερεες ακαθαρσίες του...
( πλήρη έλεγχο και συνεχώς καθόλο το 24ωρο...)
φαγητό νερό έξω από το πάρκο... σε μέρος όπου πάλι θα έχεις απλώσει οντουλέ χαρτί
μετά το φαγητό και το νερό περιμένεις να λερώσει στο χαρτί..
πανηγυρια χαρες και παιχνίδι μόλις λερώσει και υπερμετρος ενθουσιασμός...
το μασαζ να το ξεχασεις δεν χρειάζεται ... αυτο το κάνει η μάνα τους τι ςπρώτες δέκα με δεκαπέντε μέρες....
το φαγητό να το μουλιάζεις μ ελίγο χλιαρό νερό... για πέντε λεπτά μετά το δίνεις... να είναι μαλακό.
το δάγκωμα είναι χαρακτηριστικό της ηλικίας τ ααδέλφια του θα του το έκοβαν με μάλωμα ( όχι τρομοκρατία) και σταματημό παιχνιδιού ... το ίδιο θα κάνεις κι εσύ...
καλή σου συνέχεια

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν