σχεδον, οχι εντελως αλλα τωρα που σε βρηκα δε σ αφηνω, που θα παει, θα το ξεδιαλυνω !Λοιπόν πάμε:
α) στα show potential μπορεί να βγουν μικρότερα ή μεγαλύτερα ελαττώματα μπορεί και όχι. Μέχρι να αλλάξουν τα δόντια δεν θα είμαστε σίγουροι. Απλά όταν οι εκτροφείς λένε pet quality μιλάμε ότι βλέπουν ήδη κάποια ελαττώματα στην ηλικία 10-12 εβδομάδων
β) όταν λέω θα απορριφτούν στην έκθεση εννοώ ότι θα πάρουν χαρακτηρισμό ανεπαρκής αλλά ακόμα και αν έπερνε ο σκύλος μου συνέχεια χαρακτηρισμό: επαρκής ή καλός δεν θα τον ζευγάρωνα.
Και βεβαίως έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν αλλά ο κριτής θα τα βγάλει εκτός προτύπου
γ) στα pet τα ελαττώματα ήδη φαίνονται οπότε πρέπει να αποκλειστούν. Στα show quality θα δείξει στην πορεία αν κάνουν για αναπαραγωγή - μετά από πολλές κρίσεις στις εκθέσεις μορφολογίας.
Σε κάποιες χώρες για να μπορεί κάποιος σκύλος να αναπαραχθεί πρέπει το να πάρει 2-3 φορές χαρακτηρισμό εξαίρετος (αρσενικό) και 2-3 φορές τουλάχιστον χαρακτηρισμό πολύ καλός (θηλυκό).
Βέβαια εκτός αυτού πρέπει να έχει και απαραίτητες εξετάσεις ειδικές για κάθε φυλή.
Δεν ξέρω αν σε κάλυψα, αν όχι ρώτα![]()
Για να δουμε αν το αντελήφθην
1. καθε αποκλιση απο το στανταρ προτυπο θεωρειται ελαττωμα , μπορει ομως να ειναι απλα ανεπιθυμητο, οχι απορριπτέο , δηλ ο pet quality σκυλος μπορει να συμμετεχει σε εκθεση αλλα δε θα παρει υψηλη αξιολογηση. Σωστο;
2.Στις 8 εβδομαδες δε φαινονται ολα τα ελαττωματα, μπορει καποιο να ειναι εμφανες αλλα μπορει και σε κουταβι που χαρακτηριζεται show potential να προκυψει απορριπτικό ελάττωμα δηλ να βγει εκτος προτυπου . Σωστο?
3. Εαν φυγει στις 8-10 εβδομαδες ως show potential δε συνεπάγεται οτι πρέπει να ζευγαρώσει. Σωστο;
4. Showdog επισης δε σημαινει οτι ντε και καλα ειναι καταλληλος για αναπαραγωγη. Σωστο;
5.Οι ατέλειες που χαρακτηριζουν ενα pet quality δεν αφορουν ταπεραμέντο ή υγεία , μονο το αν πρεπει να αναπαραχθει ή όχι. σωστο;
εαν εχω 4 στα 5 σωστα θα μαι χαρουμενος