Βοήθεια στην εύρεση κατάλληλου εκτροφέα.

Giorgos21

Member
10 Απριλίου 2018
14
0
27
Γεια σας, πριν από 1,5 μήνα μπήκαν 2 κλέφτες στο σπίτι μας την ώρα που ήμουν εγώ μέσα και από τους αποφασίσαμε να αγοράσουμε έναν μεγαλόσωμο σκύλο για κατοικίδιο ο οποίος όμως θα μπορεί να μας προστατέψει σε τυχόν μελλοντική εισβολή. Έχουμε ευρύχωρο σπίτι με μεγάλο κήπο ο οποίος έχει και μια μικρή, τεχνητή λιμνούλα. Μετα απο πολύ έρευνα καταλήξαμε σε Χάσκυ ή ακιτα (είτε αμερικανικό είτε ιαπωνικό). Μήπως θα μπορούσατε να μου πείτε την γνώμη σας στα προαναφερόμενα και εάν ξέρετε κανέναν καλό εκτροφέα να μου προτείνετε; Ευχαριστώ πολύ.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.365
10.518
Athens
Καλωσήρθες - ο σκύλος θα μένει μέσα ή έξω?
Η τεχνητή λιμνούλα είναι μεγάλο μειονέκτημα γιατί μαζεύει σκνίπα φουλ (αυξάνει το ρίσκο για καλαζάρ).

• Like
Reactions: anastasiak

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Γεια σας, πριν από 1,5 μήνα μπήκαν 2 κλέφτες στο σπίτι μας την ώρα που ήμουν εγώ μέσα και από τους αποφασίσαμε να αγοράσουμε έναν μεγαλόσωμο σκύλο για κατοικίδιο ο οποίος όμως θα μπορεί να μας προστατέψει σε τυχόν μελλοντική εισβολή. Έχουμε ευρύχωρο σπίτι με μεγάλο κήπο ο οποίος έχει και μια μικρή, τεχνητή λιμνούλα. Μετα απο πολύ έρευνα καταλήξαμε σε Χάσκυ ή ακιτα (είτε αμερικανικό είτε ιαπωνικό). Μήπως θα μπορούσατε να μου πείτε την γνώμη σας στα προαναφερόμενα και εάν ξέρετε κανέναν καλό εκτροφέα να μου προτείνετε; Ευχαριστώ πολύ.
Καλημέρα. Πριν πάτε στον εκτροφέα, μελετήσατε οικογενειακώς καλά το θέμα σκύλου; (και μάλιστα μεγαλόσωμου)
Αν το 90% το θέλετε για φύλαξη, προτείνω ένα ενισχυμένο συναγερμο.

Giorgos21

Member
10 Απριλίου 2018
14
0
27
Καλωσήρθες - ο σκύλος θα μένει μέσα ή έξω?
Η τεχνητή λιμνούλα είναι μεγάλο μειονέκτημα γιατί μαζεύει σκνίπα φουλ (αυξάνει το ρίσκο για καλαζάρ).
Ο σκύλος θα μπορεί να είτε μέσα στο σπίτι είτε έξω αναλόγως τις ορέξεις του. Επίσης αν δεν κάνω λάθος δεν έχω δει ποτέ να μαζεύονται στην λίμνη σκνιπες ή κουνούπια γενικά άλλα άμα δημιουργηθεί τέτοιο πρόβλημα νομίζω ότι θα μπορέσουμε να το καταπολεμήσουμε με κάποιον ψεκασμό Εκτός εάν αυτό επηρεάζει τον σκύλο, σε μια τέτοια περίπτωση μπορούμε απλά να την αδειάσουμε.

Giorgos21

Member
10 Απριλίου 2018
14
0
27
Καλημέρα. Πριν πάτε στον εκτροφέα, μελετήσατε οικογενειακώς καλά το θέμα σκύλου; (και μάλιστα μεγαλόσωμου)
Αν το 90% το θέλετε για φύλαξη, προτείνω ένα ενισχυμένο συναγερμο.
Εγώ προσωπικά πάντα ήθελα έναν μεγαλόσωμο σκύλο καθώς τους λατρεύω απλά μετά από το περιστατικό με τους κλέφτες βρήκα την αφορμή να πείσω και τα άλλα μέλη της οικογένειας. Τον σκύλο τον θελουμε περισσότερο για κατοικίδιο καθώς εχουμε πόρτα ασφαλείας πλέον απλα θελουμε έναν σκύλο που να γαβγίσει σε περίπτωση που κάνει κάποιος την απόπειρα να μπει μέσα και όχι να τον υποδεχθεί με χάδια.

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Καλημέρα, δεν νομίζω ότι αυτές οι φυλές είναι η καλύτερη επιλογή για σκύλο φύλακα. Ok, akita ίσως θα μπορούσε αλλά θέλει έμπειρο κηδεμόνα και κατάλληλη εκπαίδευση.
Αλλά ας μιλήσουν και οι γνώστες. Πάντως νομίζω ότι καλύτερα να διαλέξεις από την ομάδα 2 ή έστω 1 και όχι την 5.

Giorgos21

Member
10 Απριλίου 2018
14
0
27
Καλημέρα, δεν νομίζω ότι αυτές οι φυλές είναι η καλύτερη επιλογή για σκύλο φύλακα. Ok, akita ίσως θα μπορούσε αλλά θέλει έμπειρο κηδεμόνα και κατάλληλη εκπαίδευση.
Αλλά ας μιλήσουν και οι γνώστες. Πάντως νομίζω ότι καλύτερα να διαλέξεις από την ομάδα 2 ή έστω 1 και όχι την 5.
Τι εννοείτε "να διαλέξεις από την ομάδα 2 ή έστω 1 και όχι την 5"

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Καλημέρα,το χασκι πρώτον δεν είναι ιδιαίτερα μεγαλόσωμο και ουδεμία σχέση έχει με φύλαξη,το πολύ πολύ να πάει το λουρί του στους κλέφτες για να παίξουν.
Επίσης το ακιτα ειναι μια ιδιαίτερη φυλή η οποία σίγουρα χρησιμοποιούνταν για φύλακας αλλά δε ξέρω κατά πόσο συνιστάται σε νέο άπειρο ιδιοκτήτη.

Επίσης σκύλος φυλακας νοείται μόνο εντός σπιτιού (εκτος αν πάρεις 3-4 ντόπερμαν ή 2 ντόμπερμαν ,ένα γιορκι και ένα κανγκαλ) πέρα από τη πλάκα όμως σκύλος φύλακας νοείται μόνο εντος σπιτιού.

Τα κόστη τώρα είναι αρκετά μεγάλα :800-900€ κόστος απόκτησης+συν τροφες +εμβόλια+αποπαρασητωσεις.
Στην ηλικία των 6 μηνών περίπου θα αρχίσεις τη βασική υπακοή με ένα κόστος από 400-900 € την οποία βασική πρέπει να τελειοποιεις μέχρι την ηλικια των 18 μηνών περίπου και εκεί θα αρχίσεις την εκπαίδευση προστασίας ΑΝ ο σκύλος το έχει.

Ακόμα ο σκύλος φύλακας χρειάζεται ιδιαίτερη μεταχείριση και δεν υπάρχει κουμπί τώρα είμαι pet τώρα είμαι φύλακας.

Με όλα τα παραπάνω δε προσπάθω να σε αποθαρρύνω (βασικά προσπάθω) απλά θέλω να σου δείξω ότι με όλα αυτά τα έξοδα βάζεις καταπληκτικό συστήμα συναγερμού+καμερα+την υπηρεσία που ο συναγερμός συνδέεται με το κέντρο της εταιρείας και κάθε φορά που χτυπάει έρχεται καποιος να ελέγξει.

Εάν τελικά αποφασίσεις να αποκτήσεις ένα σκύλο για αυτό το λόγο ο @cygor εχει ένα τέτοιο σκύλο και θεωρώ ότι είναι από τους πλέον κατάλληλους να σε βοηθήσουν

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Εγώ προσωπικά πάντα ήθελα έναν μεγαλόσωμο σκύλο καθώς τους λατρεύω απλά μετά από το περιστατικό με τους κλέφτες βρήκα την αφορμή να πείσω και τα άλλα μέλη της οικογένειας. Τον σκύλο τον θελουμε περισσότερο για κατοικίδιο καθώς εχουμε πόρτα ασφαλείας πλέον απλα θελουμε έναν σκύλο που να γαβγίσει σε περίπτωση που κάνει κάποιος την απόπειρα να μπει μέσα και όχι να τον υποδεχθεί με χάδια.
Σε ρωτάω γιατί βλέπω ότι είσαι 21 ετών. Ποιός θα τον φροντίζει; Ποιός θα τον εκπαιδεύει; Ποιός θα αναλάβει το κόστος και τον τρόπο διαβίωσής του με όλες τις απαιτήσεις;;
Ίσως αύριο δεν είσαι εκεί. Ίσως δουλεύεις ή είσαι φοιτητής με ατέλειωτες ώρες εκτός σπιτιού. Ίσως σε μερικά χρόνια αναγκαστείς να μετακομίσεις....
Ένας σκύλος και ιδαίτερα μεγαλόσωμος, θέλει καθημερινή φροντίδα και ασχολία μαζί του, τουλάχιστον 2-3 ώρες την ημέρα για τα επόμενα 15 χρόνια με κόστος περίπου 100 ευρώ τον μήνα το ελάχιστο. Είσαι έτοιμος;

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Κάθε φυλή σκύλου είναι σε μια ομάδα για να κατηγοριοποίουνται πιο εύκολα π.χ γερμανικα ποιμενικά,μαλινουα,groenedal κλπ είναι η ομάδα 1.
Τα μαστιφ π.χ κάνε κορσο,ροτβαιλερ κλπ είναι ομάδα 2.
Τα χασκι μαζί με τα μαλαμουτ και άλλα ανήκουν στην ομάδα 5.
Οι φυλές που ασχολούνται "επαγγελματικα" με τη φύλαξη συνήθως ανηκουν στην ομάδα 1-2

Last edited:

Giorgos21

Member
10 Απριλίου 2018
14
0
27
Σε ρωτάω γιατί βλέπω ότι είσαι 21 ετών. Ποιός θα τον φροντίζει; Ποιός θα τον εκπαιδεύει; Ποιός θα αναλάβει το κόστος και τον τρόπο διαβίωσής του με όλες τις απαιτήσεις;;
Ίσως αύριο δεν είσαι εκεί. Ίσως δουλεύεις ή είσαι φοιτητής με ατέλειωτες ώρες εκτός σπιτιού. Ίσως σε μερικά χρόνια αναγκαστείς να μετακομίσεις....
Ένας σκύλος και ιδαίτερα μεγαλόσωμος, θέλει καθημερινή φροντίδα και ασχολία μαζί του, τουλάχιστον 2-3 ώρες την ημέρα για τα επόμενα 15 χρόνια με κόστος περίπου 100 ευρώ τον μήνα το ελάχιστο. Είσαι έτοιμος;
Δουλεύω σε ένα μαγαζί που αναλαμβάνει την διοργανωση δεξιώσεων κλπ. Το ωράριο μου είναι 8 το απόγευμα με 4 τα ξημερώματα Παρασκευή και σαββατοκύριακο με αρκετά ικανοποιητικό μισθό. Τις ανάγκες του σκύλου μπορώ να τις αναλάβω εγώ Εκτός από την βραδυνή βόλτα τις μέρες που δουλεύω που θα τον πηγαίνει η αδελφή μου ή η μητέρα μου. Επίσης η περίπτωση να μετακομίσω μακριά από την πόλη μου είναι απειροελάχιστη διότι έχουμε μια πολύ καλή οικογενειακή επιχείρηση , η οποία είναι και ο λόγος που δεν έφυγα για σπουδές.

Giorgos21

Member
10 Απριλίου 2018
14
0
27
Κάθε φυλή σκύλου είναι σε μια ομάδα για να κατηγοριοποίουνται πιο εύκολα π.χ γερμανικα ποιμενικά,μαλινουα,groenedal κλπ είναι η ομάδα 1.
Τα μαστιφ π.χ κάνε κορσο,ροτβαιλερ κλπ είναι ομάδα 2.
Τα χασκι μαζί με τα μαλαμουτ και άλλα ανήκουν στην ομάδα 5.
Οι φυλές που ασχολούνται "επαγγελματικα" με τη φύλαξη συνήθως ανηκουν στην ομάδα 1-2
Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση!

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
εφόσον ψάχνεις για καθαρόαιμο, λογικά έπρεπε να ξέρεις και πως τα διαχωρίζουμε. Υπάρχουν 10 ομάδες: η 1 είναι τα ποιμενικά, η 2 τα μολοσσοειδή, πίνσερ και σνάουτσερ, οι άλλες είναι τα κυνηγετικά, τα σκυλιά συντροφιάς, τα τεριέ κλπ.
Οι καλύτερες προδιαγραφές για φύλακες έχουν αυτά τις ομάδας 2 και κάποια της 1.
Το χάσκι είναι τυπικό ελκηθρόσκυλο - δεν κάνει για φύλακα.

• Like
Reactions: Asmodeus

Giorgos21

Member
10 Απριλίου 2018
14
0
27
Καλημέρα,το χασκι πρώτον δεν είναι ιδιαίτερα μεγαλόσωμο και ουδεμία σχέση έχει με φύλαξη,το πολύ πολύ να πάει το λουρί του στους κλέφτες για να παίξουν.
Επίσης το ακιτα ειναι μια ιδιαίτερη φυλή η οποία σίγουρα χρησιμοποιούνταν για φύλακας αλλά δε ξέρω κατά πόσο συνιστάται σε νέο άπειρο ιδιοκτήτη.

Επίσης σκύλος φυλακας νοείται μόνο εντός σπιτιού (εκτος αν πάρεις 3-4 ντόπερμαν ή 2 ντόμπερμαν ,ένα γιορκι και ένα κανγκαλ) πέρα από τη πλάκα όμως σκύλος φύλακας νοείται μόνο εντος σπιτιού.

Τα κόστη τώρα είναι αρκετά μεγάλα :800-900€ κόστος απόκτησης+συν τροφες +εμβόλια+αποπαρασητωσεις.
Στην ηλικία των 6 μηνών περίπου θα αρχίσεις τη βασική υπακοή με ένα κόστος από 400-900 € την οποία βασική πρέπει να τελειοποιεις μέχρι την ηλικια των 18 μηνών περίπου και εκεί θα αρχίσεις την εκπαίδευση προστασίας ΑΝ ο σκύλος το έχει.

Ακόμα ο σκύλος φύλακας χρειάζεται ιδιαίτερη μεταχείριση και δεν υπάρχει κουμπί τώρα είμαι pet τώρα είμαι φύλακας.

Με όλα τα παραπάνω δε προσπάθω να σε αποθαρρύνω (βασικά προσπάθω) απλά θέλω να σου δείξω ότι με όλα αυτά τα έξοδα βάζεις καταπληκτικό συστήμα συναγερμού+καμερα+την υπηρεσία που ο συναγερμός συνδέεται με το κέντρο της εταιρείας και κάθε φορά που χτυπάει έρχεται καποιος να ελέγξει.

Εάν τελικά αποφασίσεις να αποκτήσεις ένα σκύλο για αυτό το λόγο ο @cygor εχει ένα τέτοιο σκύλο και θεωρώ ότι είναι από τους πλέον κατάλληλους να σε βοηθήσουν
Το θέμα "ασφάλεια" το έχουμε καλύψει στο σπίτι. Απλά βρήκα την αφορμή μετά το περιστατικό να πείσω και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Ο σκύλος που θέλουμε ουσιαστικά είναι ένας σχετικά μεγαλόσωμος όμορφος και άμα ακούσει κάποιον που δεν ξέρει να προσπαθει να ανοίξει την πόρτα να του γαβγισει. Δηλαδή δεν θέλω να κάνω τον σκύλο που θα πάρω φύλακα απλά να έχει να βασικά ένστικτα της προστασίας του χώρου. Όπως τα ροτβαιλερ παράδειγμα , που δεν μου αρέσουν τόσο άλλα ξέρω ότι την προστασία την έχουν στο αίμα τους, και όχι σαν τα λαμπραντορ που παρόλο που είναι αξιαγάπητα είναι φιλικά προς όλους. Δεν ξέρω αν με κατάλαβες.

Giorgos21

Member
10 Απριλίου 2018
14
0
27
εφόσον ψάχνεις για καθαρόαιμο, λογικά έπρεπε να ξέρεις και πως τα διαχωρίζουμε. Υπάρχουν 10 ομάδες: η 1 είναι τα ποιμενικά, η 2 τα μολοσσοειδή, πίνσερ και σνάουτσερ, οι άλλες είναι τα κυνηγετικά, τα σκυλιά συντροφιάς, τα τεριέ κλπ.
Οι καλύτερες προδιαγραφές για φύλακες έχουν αυτά τις ομάδας 2 και κάποια της 1.
Το χάσκι είναι τυπικό ελκηθρόσκυλο - δεν κάνει για φύλακα.
Ευχαριστώ για την ενημέρωση. Μάλλον με παραπλάνησε η όψη τους!

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Δουλεύω σε ένα μαγαζί που αναλαμβάνει την διοργανωση δεξιώσεων κλπ. Το ωράριο μου είναι 8 το απόγευμα με 4 τα ξημερώματα Παρασκευή και σαββατοκύριακο με αρκετά ικανοποιητικό μισθό. Τις ανάγκες του σκύλου μπορώ να τις αναλάβω εγώ Εκτός από την βραδυνή βόλτα τις μέρες που δουλεύω που θα τον πηγαίνει η αδελφή μου ή η μητέρα μου. Επίσης η περίπτωση να μετακομίσω μακριά από την πόλη μου είναι απειροελάχιστη διότι έχουμε μια πολύ καλή οικογενειακή επιχείρηση , η οποία είναι και ο λόγος που δεν έφυγα για σπουδές.
Θα σου κάνω την "κάλτσα του διαβόλου" για να σε βάλω σε σκέψεις που ίσως δεν έχεις κάνει.
Τις μισές ημέρες της εβδομαδας δεν θα μπορείς εκ των πραγμάτων να ασχοληθείς με τον σκύλο σου. (Όταν γυρνάς στις 4 το πρωί δεν νομίζω ότι στις 8 θα είσαι έτοιμος για βόλτες).
ΑΝ θεωρήσουμε ότι τις επόμενες ημέρες δεν έχεις δουλειές άλλες και είσαι απλά χαλαρός για να αφιερώσεις τον χρόνο σου σε βολτες, εκπαίδευση κλπ

Τις μέρες λοιπόν που εσύ δεν θα μπορείς (τις μισές της εβδομάδας) θα πρέπει μια γυναίκα που δεν θα ασχολείται και τόσο με τον σκύλο σας, να βγάζει βόλτα και να κουμαντάρει ένα ζωντανό άνω των 40 κιλών!!! (φαντάσου την εικόνα, τίποτα άλλο)

Ποιόν θα αναγνωρίζει σαν "αφεντικό" το σκυλί σου; Ποιός θα είναι ο Αλφα της οικογένειας; Πως αυτό το σκυλί το μεγαλόσωμο που δεν το θέλουμε και λαμπραντόρ θα διατηρηθεί εκπαιδευμένο και υπάκουο;;

Αυτά ειναι , για μένα, τα θέματα που πρέπει να σε απασχολήσουν κατ' αρχήν και πρέπει να δώσεις βάση και πολύ διάβασμα, ώστε να καταλήξεις στην σωστή απόφαση.

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Το θέμα "ασφάλεια" το έχουμε καλύψει στο σπίτι. Απλά βρήκα την αφορμή μετά το περιστατικό να πείσω και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Ο σκύλος που θέλουμε ουσιαστικά είναι ένας σχετικά μεγαλόσωμος όμορφος και άμα ακούσει κάποιον που δεν ξέρει να προσπαθει να ανοίξει την πόρτα να του γαβγισει. Δηλαδή δεν θέλω να κάνω τον σκύλο που θα πάρω φύλακα απλά να έχει να βασικά ένστικτα της προστασίας του χώρου. Όπως τα ροτβαιλερ παράδειγμα , που δεν μου αρέσουν τόσο άλλα ξέρω ότι την προστασία την έχουν στο αίμα τους, και όχι σαν τα λαμπραντορ που παρόλο που είναι αξιαγάπητα είναι φιλικά προς όλους. Δεν ξέρω αν με κατάλαβες.
Οκ καταλαβα νομίζω τι θες.
Καταρχην θεωρω ότι όντως ο σκύλος θα μένει μέσα στο σπίτι και όχι στην αυλή ή στη λιμνούλα.

Από κει και ύστερα υπάρχουν αρκετες φυλές που καλυπτουν τα κριτήρια σου.
Δηλαδή, γερμανικά ποιμενικά,κάνε κορσο,ροτβαιλερ,groenedal κλπ κλπ.

Το θέμα όμως είναι να καλύπτεις και εσύ τα κριτήρια του σκυλου.
Δηλαδή να μπορείς να παρεχεις επαρκή σωματική και ψυχική εκτόνωση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και καλή τροφή.Η αγάπη είναι αυτονόητη.

Από κει και ύστερα σε βλεπω ότι γουστάρεις πιο πολύ λυκοειδη σκυλιά εμφανισιακά.
Ξεκινά να διαβάζεις για αυτά ,αν μπορείς πήγαινε σε μια έκθεση κι ακόμα καλυτερα πήγαινε και σε ένα κλαμπ εργασίας για να δεις πως δουλεύονται αυτά τα σκυλιά.

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Όπως σωστά λέει ο @vasilis_mike θα πρεπει να ξεκαθαρίσετε κάποια πράγματα στην οικογένεια και να βρείτε έναν σωστό εκπαιδευτή ώστε να μάθει σε όλα τα μέλη της οικογένειας πως συμπεριφερόμαστε στο σκύλο και πως τον "κερδιζουμε"

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Καλως ηρθες!

Αυτο που ζητας μπορει να το κανει οποιοδηποτε σκυλι. Δε χρειαζεται να ναι καποια ρατσα.

Αν θες καθαροαιμο θα πρεπει να το ψαξεις πολυ καλα. Ειδικα μεγαλοσωμο. Διαβασε οσο μπορεις. Υπαρχουν πολλα θεματα για την αποκτηση σκυλου. Τα περισσοτερα θα σε μπερδεψουν αντι να σου δωσουν λυσεις αλλα θα καταλαβεις οτι προκειται για περιπλοκο θεμα. :)

Εγω ας πουμε θα σου προτεινα να μην αγορασεις σκυλο. Να μην παρασυρθεις απο μοδες ή απο την εμφανιση μονο. Καποια σκυλια μπορει να εντυπωσιακα και να μας αρεσουν στην οψη αλλα να μην μας ταιριαζουν.

Επισης επειδη εισαι μικρος ακομα, ο σκυλος ειναι δεσμευση μεγαλη. Πολυ καλος ο κηπος αλλα αυτο δε σημαινει οτι δε θα πρεπει να του αφιερωσεις πολυ χρονο.

Καλο ψαξιμο. Δεν υπαρχει λογος να βιαστεις. Κατσε διαβασε, κουβέντιασε, συναντησε σκυλους και ιδιοκτητες και μετα θα ξερεις καλυτερα.

saras

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2011
224
447
Athens
Γεια σας, πριν από 1,5 μήνα μπήκαν 2 κλέφτες στο σπίτι μας την ώρα που ήμουν εγώ μέσα και από τους αποφασίσαμε να αγοράσουμε έναν μεγαλόσωμο σκύλο για κατοικίδιο ο οποίος όμως θα μπορεί να μας προστατέψει σε τυχόν μελλοντική εισβολή. Χάσκυ ή ακιτα (είτε αμερικανικό είτε ιαπωνικό). Μήπως θα μπορούσατε να μου πείτε την γνώμη σας στα προαναφερόμενα και εάν ξέρετε κανέναν καλό εκτροφέα να μου προτείνετε; Ευχαριστώ πολύ.
Απάντησαν ήδη...Τοποθέτηση Συναγερμού!Είχα εκτροφικό Χάσκυ για 18 χρόνια...έχω εκτροφικό Ακίτα 10 μηνών...σίγουρα δεν επέλεξα αυτές τις φυλές με κριτήριο τη φύλαξη...καλό εκτροφέα;;;;;Εκτός από ψάξιμο...Καλή τύχη;! Αααα και ο σκύλος... αποκλειστική διαμονή μέσα στο σπίτι!