Βοήθεια στην επιλογή σκύλου!

dimitris7

Active Member
9 Ιουλίου 2012
28
1
Αν αποφασίσω να υιοθετήσω σκύλο, 7-8 μηνών εμβολιασμένο, τι έξοδα θα πρέπει να υπολογίσω μετά? Μόνο τα υπόλοιπα εμβόλια και την τροφή του?

ippotis

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
320
0
Λάρισα
αναλόγως.
επειδή είναι και καλοκαίρι τώρα, θα πρέπει να υπολογίσεις και τα κτηνιατρικά έξοδα όπως: αμπούλα για ψήλους και τσιμπούρια και περιλαίμιο κατά της σκνίπας.
Αν έχει τελειώσει ο πρώτος κύκλος των εμβολίων, τότε ο επόμενος είναι τον επόμενο χρόνο οπότε αυτά δεν τα βάζω μέσα.
Επίσης πρέπει να υπολογίσεις τροφή όπως είπες, τον παρελκόμενο εξοπλισμό αν δεν τον έχεις όπως: κρεβάτι για σκύλο, 2 μπολ τροφής και νερού, κανα παιχνίδι να έχει να ασχολείται, βούρτσα για την τρίχα και άλλα ακόμη που δεν μπορώ να στα πω τώρα γιατί δεν ξέρω τον τρόπο ζωής σου γενικά.
Βασικά μην το ψάχνεις τώρα! δεν υπάρχουν στάνταρ έξοδα, ότι προκύψει..

dimitris7

Active Member
9 Ιουλίου 2012
28
1
Βλέπω οτι συμφέρει να υιοθετήσω οπότε προς τα εκεί κλείνω! Θέλω απλώς να ξέρω περίπου τι να υπολογίζω και σιγά σιγά να φεύγουν διάφορα θέματα που έχω στο μυαλό μου έτσι ώστε να πάρω την απόφαση το συντομότερο δυνατό για να έχω ακόμη περισσότερο χρόνο να ασχοληθώ μαζί του τώρα το καλοκαίρι που έχω 16 ώρες ελεύθερο χρόνο +8 ώρες ύπνο!!!

ippotis

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
320
0
Λάρισα
πολύ καλά κάνεις και κλείνεις προς τα εκεί:)
ε πάνω κάτω αυτά που σου είπα είναι τα πιο σημαντικά. Αν βάλεις κιόλας ως στόχο μια καλής ποιότητας τροφή, έτσι ώστε να μην έχεις προβλήματα αργότερα με τις αιματολογικές και χρειαστείς να δίνεις extra βιταμίνες, θα είσαι οκ!
Μετά είναι στην κρίση την δικιά σου και του σκυλιού σου αν θα χρειαστείς κάτι άλλο όπως ένα κλουβί εκπαίδευσης (crate) για το αν θες να τον βάζεις εκεί όταν θα λείπεις απ το σπίτι έτσι ώστε να μην κάνει ζημιές.

dimitris7

Active Member
9 Ιουλίου 2012
28
1
Ελπίζω να μη χρειαστώ crate γιατί υπολογίζω να τον μάθω να μένει και λιγάκι μόνος του! Όσο για τις τροφές, θα υπάρχει κάπου στο forum ενότητα για το τι πρέπει να προσέξω στις τροφές σωστά? Και κάτι τελευταίο, για ένα λαμπραντόρ (τέτοιο θα ήθελα :D) πόσα χρήματα μπορεί να χρειάζονται για την τροφή του? Αν δω ότι χρειάζεται αρκετά χρήματα θα μου φύγει και το κόλλημα με τη συγκεκριμένη ράτσα!!! ;)

Kimon

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2012
284
0
Αν αποφασίσω να υιοθετήσω σκύλο, 7-8 μηνών εμβολιασμένο, τι έξοδα θα πρέπει να υπολογίσω μετά? Μόνο τα υπόλοιπα εμβόλια και την τροφή του?
Τα μηνιαία έξοδα για όλα όσα σου γράφουν παραπάνω να τα υπολογίζεις 50-150€. Επίσης να σκεφτείς αν έχεις τη δυνατότητα να ανταποκριθείς -χτύπα ξύλο- σε διάφορα προβλήματα υγείας που μπορεί να παρουσιαστούν, για τα οποία ίσως χρειαστεί να δώσεις από μερικές εκατοντάδες € μέχρι μερικές χιλιάδες €.

Αν το αγαπάς, όλα τα υπόλοιπα με μελέτη και υπομονή θα έρθουν σιγά σιγά. ;)

ippotis

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
320
0
Λάρισα
Και κάτι τελευταίο, για ένα λαμπραντόρ (τέτοιο θα ήθελα :D) πόσα χρήματα μπορεί να χρειάζονται για την τροφή του? Αν δω ότι χρειάζεται αρκετά χρήματα θα μου φύγει και το κόλλημα με τη συγκεκριμένη ράτσα!!! ;)
κοίτα, ένα είναι το σίγουρο: όσο πιο μεγάλη είναι η ράτσα, τόσο πιο πολύ θα τρώει!
και εγώ ήθελα μεγάλο σκυλί αλλα μόλις είδα τα γραμμάρια που καταναλώνουν την μέρα, κατάλαβα ότι θα κόστιζε αρκετά μια καλή τροφή τον μήνα.
ανάλογα τι θα τρώει κιόλας!
πάντως να ξέρεις ότι και τα ημίαιμα τρώνε το ίδιο με τα καθαρόαιμα:p
μην νομίζεις ότι αν θα υιοθετήσεις κάποιο αδέσποτο στα κιλά του λαμπραντόρ θα σου βγαίνει φθηνότερα.
για να σου δώσω να καταλάβεις, εμένα ο δικός μου που είναι 8 κιλά παρόλο που του δίνω super premium τροφή, μου βγαίνει σχετικά φθηνά μιας και καταναλώνει την μέρα περίπου στα 150γρ.
ενώ ένας ποιμενικός ή ένα λαμπραντόρ πρέπει να τρώει την μέρα γύρω στα 300-400 γρ. απ όσο νομίζω.
Οπότε πάνω κάτω μπορείς να υπολογίσεις πόσο θα σου έρχεται...

dimitris7

Active Member
9 Ιουλίου 2012
28
1
Τα έκτακτα έξοδα τα έχω υπ'όψιν απλά ήθελα να ξέρω έστω στο περίπου τα μηνιαία έξοδα γιατι πιο πριν δεν είχα ιδέα! Το ίδιο ίσχυε και για την τροφή! Δεν ήξερα πόσο να υπολογίζω ανάλογα με τα κιλά του οπότε ήταν πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σας! :D Κάτι άσχετο τώρα... Πώς μπορώ να δημιουργήσω παράθεση στο μήνυμά μου? :eek:

h4wk

Well-Known Member
21 Ιουνίου 2012
50
1
Τα έκτακτα έξοδα τα έχω υπ'όψιν απλά ήθελα να ξέρω έστω στο περίπου τα μηνιαία έξοδα γιατι πιο πριν δεν είχα ιδέα! Το ίδιο ίσχυε και για την τροφή! Δεν ήξερα πόσο να υπολογίζω ανάλογα με τα κιλά του οπότε ήταν πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σας! :D Κάτι άσχετο τώρα... Πώς μπορώ να δημιουργήσω παράθεση στο μήνυμά μου? :eek:
πατάς το Multi που είναι κάτω δεξιά απο κάθε post και μετά την +Απάντηση
όσα Multi πατήσεις, τόσες παραθέσεις θα κάνεις :)

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Ωωωωπ, τώρα είδα το θέμα... Να σου βάλω άλλη μια σκυλίτσα, να την έχεις κι αυτήν στα'υπ'όψιν? Ορίστε το θεματάκι που της είχα ανοίξει: http://www.dogforum.gr/v3/προσφορά-27/στειρωθήκαμε.και.σας.περιμένουμε.μάσκα-20677/

Η σκυλίτσα μένει μαζί μου, οπότε μπορώ να απαντήσω σχεδόν σε ότι την αφορά.