Βοήθεια στην επιλογή σκύλου!

dimitris7

Active Member
9 Ιουλίου 2012
28
1
Καλησπέρα! Ειμαι καινούριος στο forum και δεν έχω σκύλο! Χρειάζομαι τη βοήθειά σας για το αν πρέπει να πάρω σκύλο ή όχι!

Λοιπόν, σας δίνω την όλη κατάσταση και βοηθήστε με με τις γνώσεις σας! Είμαι φοιτητής και μένω σε 2άρι το οποίο είναι 40 τ.μ. Είμαι διατεθιμένος να αφιερώνω πολύ χρόνο για το σκύλο μου (βόλτες, εκπαίδευση κλπ.) γιατί λατρεύω τα σκυλιά από μικρός αν και δεν είχα δικό μου ποτέ! Θα προτιμούσα ένα λαμπραντόρ αλλά δεν ξέρω αν θα μπορούσε να μείνει σε σπίτι σαν το δικό μου με δεδομένο βέβαια οτι θα έχει όσες βόλτες χρειάζεται! Επίσης σαν φοιτητής θα ήθελα να ξέρω και από οικονομικής πλέυράς αν γίνεται να έχω λαμπραντόρ. Δηλαδή πόσα χρήματα περίπου μπορεί να χρειάζεται για σωστή διατροφή το μήνα και κυρίως ποιό θα ήταν ένα καλό αρχικό κεφάλαιο να έχω πριν πάρω το σκύλο? Γιατί ξέρω οτι στην αρχή χρειάζονται αρκετά χρήματα για τα πρώτα εμβόλια που γίνονται συχνά, για τα παιχνίδια του κλπ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας και ζητώ συγγνώμη αν σας κούρασα! Απλώς θέλω να έχω όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες πρίν πάρω σκύλο! :D

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
dimitris7 καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Τρέχουν πολλά θέματα, σχεδόν ξεπατικωτούρα με το δικό σου.

Ακόμη και με το ίδιο ή παρόμοιο τίτλο !

Οποτε κάνε σε παρακαλώ πρώτα μια αναζήτηση, για να μην αναλωνόμαστε στα ίδια και τα ίδια.

Και αν σου προκύψουν έξτρα προβληματιστοί, τους συζητάμε.

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Πρωτα απο ολα εχεις παει στρατο? Που θα αφησεις το σκυλι? οι γονεις σου θα θελουνε να σε βοηθησουν? Το σπιτι δενε χει σχεση ποσο μεγαλο ειναι αν εχει τις βολτες και την εκτονωση που χρειαζεται αλλα πρεπει αν ξερεις οτι ενα καλο εκτροφικο λαμπραντορ στοιχιζει πολλα. Καλυτερα θα ηταν αν αποφασισεις να παρεις να υιοθετησεις ενα απο καποιο καταφυγιο και να εχεις τα λεφτα για τροφες, κτηνιατρους κλπ. :D

ippotis

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
320
0
Λάρισα
επίσης να ξέρεις ότι όσο πιο μικρό θα είναι το σκυλάκι σου, τόσο πιο μικρά θα είναι και τα έξοδα (της τροφής κυρίως).
αν σε αγχώνουν τα χρήματα της αρχής με τα εμβόλια, τον εξοπλισμό κτλ. καλύτερα να υιοθετήσεις ένα αδέσποτο όπως σου είπε και η Ηλέκτρα γιατί αν αποφασίσεις για καθαρόαιμο λαμπραντόρ θα πρέπει το λιγότερο να υπολογίσεις γύρω στα 800-1000 ευρώ για την απόκτηση του.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλώς ήρθες!
Όντως κοίτα λίγο και τα υπόλοιπα θέματα που τρέχουν, έχουν ανοίξει πολλά αυτές τις μέρες με το ίδιο ακριβώς θέμα.
Επιγραμματικά, το μέγεθος του σπιτιού σου είναι μια χαρά για οποιονδήποτε σχεδόν σκύλο. Και για λαμπραντόρ.
Το αρχικό "κεφάλαιο" που θα χρειαστείς για την απόκτηση καθαρόαιμου λαμπραντόρ (από εκτροφέα φυσικά) είναι περί τα 1000-1400 ευρώ (κόστος απόκτησης, εμβόλια, τσιπ, crate, κρεβατάκια, λουράκια, πιατάκια,τροφή κλπ κλπ)
Το κόστος αυτό μειώνεται στα 200-400 σε περίπτωση απόκτησης πρώην αδέσποτου, από φιλοζωική, αφού δεν έχεις το κόστος απόκτησης (800-1000 ευρώ πάνω κάτω)

Τα προβλήματα που εντοπίζω είναι 2:
1. φαντάρος έχεις πάει? τι θα κάνεις τον σκύλο όταν πας?
2. όταν θα επιστρέφεις στο πατρικό σου τι θα κάνεις τον σκύλο? δεν θα έχουν πρόβλημα οι γονείς? Αμάξι έχεις? Γιατί με τα μεγαλόσωμα σκυλιά έχουν πρόβλημα τα ΜΜΜ

Παρεμπιπτόντως, κοίτα και αυτά τα 3 κουκλιά:
http://www.dogforum.gr/v3/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC-27/%CE%BC%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%82.%CE%BA%CE%B1%CE%B9.%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%AF%CE%BD%CE%B1.%CE%B1%CE%B4%CE%B5%CF%81%CF%86%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1.%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BD.%CF%83%CF%80%CE%AF%CF%84%CE%B9-22546/
http://www.dogforum.gr/v3/προσφορά-27/ράστυ.ο.φύλακας.των.αποθηκών-22507/

dimitris7

Active Member
9 Ιουλίου 2012
28
1
ilektra_akis οχι δεν έχω πάει στρατό! ευχαριστώ όμως που το έθεσες γιατί ούτε που μου είχε περάσει από το μυαλό!!! χαχα! Ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες πάντως! Είναι πολύ χρήσιμες και μάλλον για υιοθεσία θα κοιτάξω! Υγεία σε εσάς και στα σκυλιά σας εύχομαι! :cool:

dimitris7

Active Member
9 Ιουλίου 2012
28
1
Είναι ένα θέμα αυτό με το στρατό αλλά οι γονείς μου δεν θα έχουν πρόβλημα να το κρατήσουν... Όσο για τη μεταφορά, το πατρικό μου είναι μια περίπου ώρα από την πόλη που σπουδάζω και έχω αυτοκίνητο! Οπότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα με τη μεταφορά! Ευχαριστώ πάντως! Θα κοιτάξω και τα υπόλοιπα θέματα γιατί όπως σας είπα είμαι καινούριος και δεν είμαι εξοικειωμένος ;) Τα σκυλιά που έστειλες είναι πολύ όμορφα! Ξεκινάω ήδη την αναζήτηση!

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Αν ειναι οκ το θεμα με τον στρατο και εχεις αμαξι τοτε μπορεις να αρχισεις να ψαχνεις τον νεο σου φιλο :p Μπορεις να υιοθετισεις και κουταβι και πιο μεγαλο κουταβι(7 μηνων- 1 χρονων) και ενηλικο σκυλι. Αν δεν εχεις το κουραγιο να εκπεδευεις για τουαλετα μπορεις να υιοθετισεις ενα λιγο πιο μεγαλο σκυλακι δεν χρειαζεται να ειναι 2 μηνων. Εκτος αν θελεις κουταβακι.

dimitris7

Active Member
9 Ιουλίου 2012
28
1
Αρχικά έψαχνα για κουτάβι αλλά τελικά πιστεύω οτι έως ενός έτους είναι πολύ καλά!

Jouvemin

New Member
8 Ιουλίου 2012
3
0
Εγω παντως εψαχνα για Keeshond ή Golden..Οταν ακουσα τιμες για το Golden μου επεσαν τα μαλλια!
Θα μ εβγαινε περιπου 1.700 μαζι με βενζινες. Για το Keeshond δεν αντεξα να το ψαξω...
Γι αυτο θ δω την επιλογη της αποκτησης απο φιλοζωικη..

Η ερωτηση μου ειναι αν τα σκυλακια απο εκει εχουν τα πρωτα εμβολια και οτι χρειαζετε στην αρχη, σαν να φερνεις ενα αδεσποτο απο τον δρομο στο σπιτι δηλαδη... και αν το παρεις απο 6μηνων και μεγαλυτερο ειναι στειρωμενο? νομιζω οτι απο αυτην την ηλικια κ μετα τα στειρωνουν..

και αν γνωριζει κανεις εκτροφεα εξωτερικου για Keeshond ας στειλει ενα pm ή να το γραψει εδω... ετσι ν μ φυγει και η απορια..

Last edited:

ippotis

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
320
0
Λάρισα
Η ερωτηση μου ειναι αν τα σκυλακια απο εκει εχουν τα πρωτα εμβολια και οτι χρειαζετε στην αρχη, σαν να φερνεις ενα αδεσποτο απο τον δρομο στο σπιτι δηλαδη... και αν το παρεις απο 6μηνων και μεγαλυτερο ειναι στειρωμενο? νομιζω οτι απο αυτην την ηλικια κ μετα τα στειρωνουν..
είσαι σίγουρος ότι είσαι έτοιμος για σκύλο;
επειδή δεν σε βλέπω πολύ ψαγμένο. και χωρίς παρεξήγηση.
απλώς καλά κάνεις και ρωτάς.
να ξέρεις ότι οι άνθρωποι που φιλοξενούν ζωάκια σε καταφύγια, σωματεία κτλ, είναι απλά εθελοντές.
που θα βρουν τα χρήματα για να κάνουν σε όλα τα ζώα εμβόλια, στειρώσεις κτλ??
η στείρωση μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε ηλικία μετά τους 6 μήνες. αρκεί να μην είναι πολύ γέρικο το σκυλί (7+ χρονών) για να μην ταλαιπωρείται συνήθως.

Jouvemin

New Member
8 Ιουλίου 2012
3
0
Τοτε δεν με βλεπεις καλα.. και χωρις παρεξηγηση..

στο site φιλοζωικης παντως ολα ειναι στειρωμενα..

η ερωτηση για τα εμβολια γινεται γιατι σε πολλες αγγελιες λεει "εμβολιασμενα αποπαρασιτωμενα"
"ο ορος εμβολιασμενα σημαινει και τα 4 πρωτα εμβολια ?

Οσο για τα λεφτα των εμβολιασμων.. οταν βλεπεις αγγελιες σαν κ αυτην τοτε το μυαλο σου μπορει να παει καπου
"Θα γινουν μικρόσωμα έως μεσαίου μεγέθους και είναι όλα πανέμορφα! Yιοθετήστε και θα έχετε δωρεάν τροφή pedigree για τον νέο σας, ανεκτίμητο, τετράποδο φίλο για τους επόμενους έξι μήνες, από την εταιρεία mars hellas a.e.!"

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Όταν το κουτάβι είναι 2-3 μηνών δεν μπορεί να έχει κάνει όλα τα εμβόλια, έτσι δεν είναι?
Άμα μιλάμε για μεγαλύτερο σκυλί, πάει ανάλογα με το πότε το πήρανε από το δρόμο.

Τα καταφύγια 99% δίνουν τα σκυλιά στειρωμένα, εκτός κι αν μιλάμε για κουτάβι, που υπογράφεις υπεύθυνη δήλωση ότι θα το στειρώσεις μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία.

Το τελευταίο κομμάτι του ποστ σου δεν καταλαβαίνω τι εννοείς.
Η mars hellas αε, που εισάγει την pedigree στη χώρα μας, έχει κάνει αυτό το δώρο (και διαφήμιση στο προϊόν της φυσικά ταυτόχρονα) σε πάρα πολλά σωματεία. Δίνει τροφή για 6 μήνες σε όποιον υιοθετήσει σκυλάκι από τα σωματεία αυτά. Βασικά απ`όσο ξέρω δίνει 2-3 τσουβάλια, 1 καφάσι κονσερβες και μερικά στικ για τα δόντια. Δεν χρηματοδοτεί κανέναν ούτε δίνει λεφτά για εμβόλια.
Εσένα που πήγε το μυαλό σου?

Jouvemin

New Member
8 Ιουλίου 2012
3
0
προφανως οτι χρηματοδοτουσε και μερικους εμβολιασμους στις φιλοζωικες σαν διαφημιση της εταιρειας..

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
προφανως οτι χρηματοδοτουσε και μερικους εμβολιασμους στις φιλοζωικες σαν διαφημιση της εταιρειας..
Αυτό είναι ένα δικό σου, εντελώς αυθαίρετο, συμπέρασμα.