Βοήθεια! δεν ξέρω τι να κάνω!!

Sania

Active Member
17 Μαϊου 2010
26
0
Patra
www.facebook.com
Καλησπέρα! είμαι ιδιοκτήτρια ενός σκύλου! ο σκύλος μου είναι 14 μηνών ένα πανέμορφο samoyed. ενώ από μικρός ήταν συνέχεια με σκυλάκια και πάντα βγαίναμε βόλτα με πολλά σκυλιά μαζί ξαφνικά δεν τα πάει καλά με κανένα αρσενικό! δεν ξέρω τι φταίει! όποιο αρσενικό βλέπει του αγριεύει! δεν έχει δαγκώσει ποτέ κανένα και δεν τον εχει δαγκωσει και κανένα. μόλις έκλεισε τους 10 μήνες άρχησε αυτήν η συμπεριφορά! όταν είναι με το λουρί στην βόλτα ακόμα και τα θηλυκά δεν κάθετε να τα μυρίσει πηγαίνει και τα γαυγίζει αμέσως! αν όμως τα μυρίσει όλα καλά! φοβάμαι μην γίνει κανένα ατύχημα. δεν θέλω ούτε να δαγκώσει κανένα αλλά ούτε και να τον δαγκωσει κανένα σκυλάκι! είμαι διατεθημένη να κάνω ότι χρειαστεί! θέλω να βγαίνω με τον σκύλο μου μία ευχάριστη βόλτα και όχι να φοβάμαι μην πλησιάσει κανένας σκύλος και δεν μπορώ να τον ηρεμήσω!

Tonini

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
843
2
36
Munich/Germany
Αρχικά καλωσήρθες!Sania μήπως ο μικρός είχε καμμια τραυματική εμπειρία που εσύ δεν κατάλαβες με τα άλλα σκυλιά που λες οτι βγαίνατε βόλτα?Γιατί ακούγεται λίγο περίεργο να ήταν μια χαρά από μικρός κοινωνικοποιημένος με άλλα ζώα και ξαφνικά να συμβαίνει κάτι τέτοιο...Εμενα ο μικρός που είχα (παπιγιον) τουλαχιστον ήταν μια ζωή έτσι..τσαμπουκαλής είτε είχε μπροστά του ένα τσιουάουα είτε έναν γερμανικό ποιμενικό...αρσενικά ή θυληκά το ίδο ήταν γι'αυτον...Σκέψου οτι για να τον ηρεμίσω τον έπαιρνα αγκαλια και έφευγα...και πάλι δεν κρατιόταν το τερας!!χαχα!!Και να έλεγα οτι ήταν κανα μινι σκυλάκι ο δικός σου και το έκανε λόγω μεγέθους...δεν είναι....Τι να σ πω....Δεν είμαι και εκπαιδευτρια αλλά καλύτερα αφου λες οτι αυτο δεν υπήρχε να το ψάξεις με κάποιον (που ξέρει την φυλή και έχει τις γνώσεις και την εμπειρία) εκπαιδευτή.Να το χαίρεσαι παντως,μην αγχώνεσαι γιατί αυτό το αντιλαμβάνεται και ο σκύλος σου και όλα θα γίνουν!!!Α!και οταν μπορέσεις βάλε καμμια φωτο να δούμε τον μικρό σου!!!!!

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
Καλως ηρθες Sania.
Εχει κοινωνικοποιηθει απο οτι λες.
Γαυγιζει στα θυληκα και επιτιθεται στα αρσενικα ?
Εγω λεω να το πας σε ενα χωρο με πολλα σκυλια εκτος περιοχης του. Εκει θα νιωσει λιγο αδυναμος. Να δεις πως θα συμπεριφερθει.
(το εχω δει στο στην Βικτωρια αυτο) Δν δινει λυση αλλα σ δειχνει να κτλβς πως ειναι οταν δν εχει κ πολυ το πανω χερι. Μιλα κ με εκπαιδευτη.
Οι εμπειροι εδω θα σε κατατοπισουν παντως
Μηπως εχει να κανει με τις ορμονες του ?

Last edited:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δηλαδή αυτή η συμπεριφορά που περιγράφεις ξεκίνησε περίπου όταν μπήκε ο σκύλος στην εφηβεία;

Sania

Active Member
17 Μαϊου 2010
26
0
Patra
www.facebook.com
Καλημέρα! ξέχασα να σας πω και κάτι ακόμα! είμαι φοιτήτρια στη Πάτρα και είμαι από την Λάρισα! η σκυλοπαρέα που έχουμε(ή μάλλον είχαμε) είναι στη Λάρισα! όλο το προηγούμενο καλοκαίρι που ήμασταν εδώ (κοντά στους 3 μήνες) ήταν συνέχεια με σκυλιά θηλυκά και αρσενικά και διαφόρων ρατσών δεν είχε κανένα πρόβλημα όταν φύγαμε για Πάτρα βγαίναμε μόνοι μας για βόλτα και κανένας εκεί δεν αφήνει τον σκύλο του να παίξει με άλλα σκυλιά οπότε κάθε φορά που πλησιάζαμε ένα σκύλο μας έλεγαν "φύγε φύγε δεν θέλω να έρθει σε επαφή ο σκύλος μου" οπότε μιλάμε για ένα μήνα που είχε να έρθει σε επαφή με άλλον σκύλο και μετά που ήρθαμε πάλι Λάρισα τότε άρχισε να γαυγίζει λίγο αλλά όταν του έλεγα να σταματήσει το σταματούσε και έπαιζε ήρεμα! όταν όμως ξαναφύγαμε και ήρθαμε πάλι μετα από ένα μήνα η συμπεριφορά του ήταν ακόμα χειρότερη! δεν μπορούσα να τον ελένξω με τίποτα! ενώ γενικά όταν είμαστε σπίτιμε υπακούει χωρίς δεύτερη σκέψη( κατσε, ξάπλα, χέρι, σήκω, μείνε κτλ) όταν είμαστε έξω και δει σκύλο δεν με ακούει καθόλου. για να καταλάβετε ούτε λιχουδιά δεν θέλει να φάει τρελένετε. αυτό που έχω παρατηρήσει είναι οτί ποτέ δεν γριλίζει απλά γαυγίζει. και πηγαίνει κατευθείαν στο άλλο σκυλί τρέχοντας και γαυγίζοντας! μία φορά που τον είχα ελεύθερο και έπαιζε με μία θηλυκιά είδε ένα σκύλο( αρσενικό κοκεράκι) και έφυγε τρέχοντας και γαύγιζε πάρα πολύ. η αλήθεια είναι ότι τρόμαξα για το άλλο σκυλάκι πάρα πολύ. όταν πήγα να δω τι γίνετε είχε σταματήσει να γαυγίζει και έπαιζε μαζί του! απλά αυτό γίνετε μόνο όταν το σκυλί το άλλο είναι πολύ ήρεμο και δεχτεί να τον καβαλίσει ο δικός μου! χτες πήγε σε ένα rottweiler το οποίο δεν δεχόταν τις "μαγκές του δικό μου και πήγε να τον αρπάξει! πφφφφ... δεν θέλω να μου πάθει τίποτα! θα τρελαθώ αν πάθει κάτι!

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Ο σκύλος σου είναι κυριαρχικός αρσενικός (συνηθισμένο στη φυλή του και γενικώς σε όλα τα σπίτς).

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τον στειρώσεις και μετά να τον εκπαιδεύσεις με έναν καλό επαγγελματία.

Επίσης, ΠΟΤΕ δεν επιτρέπουμε στους σκύλους μας να καβαλάνε άλλους σκύλους.

Sania

Active Member
17 Μαϊου 2010
26
0
Patra
www.facebook.com
Ναι έχω καταλάβει ότι είναι κυρίαρχος σκύλος! και η στείρωση θα γίνει σε λίγο καιρό το έχω προγραμματίσει! αλλά γιατί δεν αφήνουμε να καβαλάνε άλλους σκύλους? δηλαδή ούτε θηλυκά? σε ανθρώπους δεν το κάνει καθόλου! πήγε να το κάνει σε μένα όταν ήταν μικρός και του το έκοψα αμέσως!

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
που ησουν οταν εψαχνα σκυλους να παιζει ο μικρος μου???
τωρα κι ετσι οπως τα περιγραφεις ειναι δυσκολο να τα αφησουμε παρεουλα να παιξουν...
ο δικος μου ειναι 9 μηνων... και παιζει με αλλα αρσενικα η είναι αδιαφορος... εκτος κι αν δειξουν κυριαρχικες διαθεσεις....
σε ποιο μερος (στην Πατρα) βγαζεις βολτα τον σκυλακο...?
δεν αφηνουμε ελευθερο τον σκυλακο μας σε βολτες.....
ολη την υπακοή που του εχεις μαθει πρεπει νατην επαναλαβεις σε εξωτερικό χωρο με ερεθισματα.... από την αρχή και σταδιακα....
αν χρειαζεσαι εκπαιδευτες στην πατρα μιλα μαζι μου... ξερω 2-3.......

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Ο σκύλος σου είναι κυριαρχικός αρσενικός (συνηθισμένο στη φυλή του και γενικώς σε όλα τα σπίτς).

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τον στειρώσεις και μετά να τον εκπαιδεύσεις με έναν καλό επαγγελματία.

Dr.Zhivago ο δικος μου εδω και 2 μηνες περιπου το κανει (μετα τους 14 μηνες δηλ)... στα θηλυκα επι το πλειστον... γενικα ειναι πολυ ανεκτικος με αρσενικα που τον καβαλανε... οταν εκεινος επειχηρει να καβαλησει και δεχεται γρυλισμα .. απλα τα παραταει.. Βεβαια καθε φορα τον διορθωνω ειτε ειναι θηλυκα ειτε αρσενικα. Δεν ηταν ιδιαιτερα κυριαρχικος ποτε.
Υπαρχει περιπτωση να ειναι θεμα ορμονων και οχι κυριαρχικοτητας?

Sania

Active Member
17 Μαϊου 2010
26
0
Patra
www.facebook.com
μένουμε στα ψηλά αλώνια και εκεί βγαίνουμε βολτούλα! νομίζω οτί θα χρειαστώ εκπαιδευτή αλλά σε καμία περίπτωση δεν αφήνω τον σκύλο μου και φεύγω! θέλω να εκπαιδευτεί ο σκύλος μου αλλά και εγώ μαζί του! σε εξωτερικό χώρο επαναλαμβάνω συνέχεια τις εντολές που ξέρουμε εχώ λιχουδιές μαζί μου για επιβράβευση αλλά όταν βλέπει σκύλο τα ξεχνάει όλα! προσπαθω να τον βάλω να κάτσει όταν δούμε ένα σκύλο και να συγκεντρωθεί στην λιχουδιά αλλά μάταια! είναι λίγο ξεροκέφαλος!

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
η εκπαιδευση που μεχρι στιγμής έχεις κανει.... ηταν μεζεδακια και στο σπίτι.....
έχεις προσπαθησει να διορθωσεις τον σκυλο οταν δεν σε ακουγε...? κι αν ναι τι κανεις?
δεν θα εχει αποτελεσμα απλα να επαναλαμβανεις καποιες εντολες... εξω... θα πρεπει να κανεις απο την αρχη όλο τον κυκλο εκπαιδευσης και με διορθωσεις οταν δεν ακουει......

Sania

Active Member
17 Μαϊου 2010
26
0
Patra
www.facebook.com
Η εκπαίδευση που έχω κάνει μέχρι στιγμής είναι μεζαδάκια στο σπίτι και εκτός σπιτιού! όταν δεν με ακούει τον απομακρύνω από το σημείο που είναι ο σκύλος! γυρνάμε την πλάτη! αλλιώς δεν ακούει με τίποτα. η αλήθεια είναι ότι χάνω και εγώ την υπομονή μου! απλά δεν μου έχει δώσει κανένα δικαίωμα ο σκύλος μου! θα έλεγα ότι είναι απίστευτα έξυπνο σκυλί και ακούει και καταλαβαίνει τα πάντα αλλά το πρόβλημα με τα άλλα σκυλιά έχει ξεφύγει λίγο! και όσο αναφορά την στείρωση εγώ είμαι υπέρ απλά φοβάμαι το μετά! ξέρω ότι θα ηρεμήσει με τα σκυλιά γιατί δεν θα τίθεται πλέον θέμα κυριαρχειας αλλά τι συμπεριφορά θα έχει μετά? εννοώ γενικότερα την συμπεριφορά του! δεν θέλω να γίνει μελανχολικός!

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens

Dr.Zhivago ειναι η δευτερη φορα που προτεινεις την στειρωση σαν πρωτη επιλογη, παρολο που εχεις πει οτι εισαι κατα. Ας του δωσουμε μια ευκαιρια πρωτα και μετα αν δεν γινετε τιποτα ας το στειρωσουν. Ας το δει πρωτα ενας εκπαιδευτης, να δει αν μπορει να ελεγχτει η συμπεριφορα αυτη! Δεν ειναι δυνατον να στειρωνουμε ολα τα σκυλια γιατι ειναι κυριαρχικα!

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν είναι λόγο ορμονών ή κυριαρχικότητας και ούτε εσένα θα έπρεπε να σ' ενδιαφέρει. ΟΥΤΕ τη Sania.

ΔΕΝ αφήνουμε τους σκύλους μας να καβαλάνει άλλους σκύλους ΠΟΤΕ.
Και μόνο από "έρωτα" να το κάνει, μόνο στα κορίτσια.... τα κορίτσια ΤΙ ΦΤΑΙΝΕ; Γιατί να είναι υποχρεωμένες να τον ανέχονται;
Πίστεψέ με, δεν θα το ανέχονται όλες και κάποια στιγμή θα ξεσπάσει καβγάς.
Αλλά κι οι "καλούλες" γιατί πρέπει να το υποστούν αυτό;

Κι ο σκύλος σας γιατί να μην μάθει να παίζει πιο όμορφα;;;;;;;;; Είναι ΤΟΣΟ εύκολο.
Απλά ΔΕΝ το επιτρέπουμε.

Αν το αφήσετε "στη φύση" και δεν μαλώσετε τον σκύλο σας όταν το κάνει, θα τον μαλώσουν άλλοι σκύλοι κι αργά ή γρήγορα θα υπάρξουν αίματα.

Μιά ζωή είχα αρσενικούς (αστείρωτους) σκύλους. Μόνο όταν ήταν σε οίστρο μία θηλυκιά, καβαλούσαν. Μόνο κορίτσια και ΜΟΝΟ όταν τους το "ζητούσαν".

Ένας φίλος μου με πίτ-μπουλ επέτρεπε στον σκύλο του να το κάνει σε όποιον σκύλο ήθελε. Ήταν πολύ υπάκουος και δεν έμπλεκε εύκολα σε καβγά (μάλιστα καβαλούσε ενώ έπαιζε με άλλα αρσενικά, για να τους πάρει "έμμεσα" τον αέρα).

Έπαιξαν με τον δικό μου σκύλο για λίγο πολύ όμορφα... μέχρι την τρίτη προσπάθεια καβαλήματος. Έγινε Ο ΧΑΜΟΣ μετά. Αίματα παντού και σ' όλο τον δρόμο για το σπίτι αφήναμε κυλίδες.... έπρεπε να πλύνω το πιτ-μπουλ στη μπανιέρα, για να μπορέσω να δω που και πως είναι οι πληγές του.

Last edited:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Dr.Zhivago ειναι η δευτερη φορα που προτεινεις την στειρωση σαν πρωτη επιλογη, παρολο που εχεις πει οτι εισαι κατα. Ας του δωσουμε μια ευκαιρια πρωτα και μετα αν δεν γινετε τιποτα ας το στειρωσουν. Ας το δει πρωτα ενας εκπαιδευτης, να δει αν μπορει να ελεγχτει η συμπεριφορα αυτη! Δεν ειναι δυνατον να στειρωνουμε ολα τα σκυλια γιατι ειναι κυριαρχικα!
Δεν το λέω σε όλους τους ιδιοκτήτες. Είναι προφανές πως η κοπέλα έχει λίγες γνώσεις και μεγάλο πρόβλημα.
Έχω τεράστια εμπειρία με την φυλή και ξέρω πως 99% δεν θα πάει καλά μόνο με εκπαίδευση το θέμα.

Συγνώμη αν βάζω την αρμονική συμβίωση πάνω από τα μπαλάκια του σκύλου....
Πραγματικά δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην κάνει ο σκύλος της αυτό το πολύ απλό κι εύκολο χειρουργείο.

Τέλος, ΠΟΤΕ δεν είπα πως είμαι "κατά της στείρωσης". Είμαι κατά της στείρωσης ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ.
Εδώ υπάρχει λόγος, και αρκετά σοβαρός.

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Πραγματικά δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην κάνει ο σκύλος της αυτό το πολύ απλό κι εύκολο χειρουργείο.
Οσο και ευκολο να ειναι, δεν παυει να ειναι χειρουργειο. Οταν εκοψα τα αυτια του πρωτου μου σκυλου (χειρουργειο ρουτινας και αυτο), μολις τον ειδα μετα το χειρουργειο, το μετανιωσα που περασε τετοια διαδικασια.
Γι' αυτο Sania, πηγαινε πρωτα σε εναν εκπαιδευτη μαζι με το σκυλο σου και δες αν μπορεις να ελεγξετε την συμπεριφορα του. Αν δεν γινετε αυτο, τοτε ναι υπαρχει λογος να γινει στειρωση.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Ευχαριστω Dr.Zhivago..... Δε το επιτρεπω....
Θα επαναλαβω οτι τον διορθωνω και μαλιστα αυστηρα το σκυλο μου... στις μονες περιπτωσεις που δε το εχω κανει ειναι επειδη τον διορθωνει η θηλυκια και το καταλαβαινει και σταματαει... Επισης, το κανει μονο σε θηλυκιες που ειχαν προσφατα οιστρο ή ειναι πριν τον οιστρο... Δε το κανει σε στειρωμενες.
Επισης, ξερει να παιζει με ολα τα σκυλια...ειναι πολυ ανεκτικος σε ψευτοδαγκωνιες και ψευτοτσαμπουκαδες...

Sania

Active Member
17 Μαϊου 2010
26
0
Patra
www.facebook.com
Dr.Zivago πες μου λίγο τι συμπεριφορά θα έχει ο σκύλος μετά? εγώ είμαι υπερ της στείρωσης γενικότερα προς αποφυγή της ανεξέλεγκτης διανομής τους , της εγκατάλειψή τους εν αγνοία του ιδιοκτήτη καθώς και την προστασία τους από ασθένειες που συνδέονται με την μη στείρωση (καρκίνος, πυομήτρα κλπ). όσο αναφορά για τις γνώσεις μου ξέρω όσα θα έπρεπε να ξέρει κάθε ιδιοκτήτης σκύλου! έχω διαβάσει πάρα πολλά βιβλία και πάρα πολλά άρθρα γενικά με τα σκυλιά και συνεχίζω και διαβάζω. δεν είμαι εκπαιδευτής αλλά λατρεύω τον σκύλο μου και προσπαθώ να κάνω ότι καλύτερο μπορώ! ασχολούμε γενικότερα πάρα πολύ με το θέμα των ζώων. έχω μιλήσει με πάρα πολλά άτομα που γνωρίζουν από σκυλιά! απλά λύσε μου την απορία η συμπεριφορά του μετά πως θα είναι? υπάρχει περίπτωση να γίνει ένα μελανχολικό σκυλί?

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Οσο και ευκολο να ειναι, δεν παυει να ειναι χειρουργειο. Οταν εκοψα τα αυτια του πρωτου μου σκυλου (χειρουργειο ρουτινας και αυτο), μολις τον ειδα μετα το χειρουργειο, το μετανιωσα που περασε τετοια διαδικασια.
Γι' αυτο Sania, πηγαινε πρωτα σε εναν εκπαιδευτη μαζι με το σκυλο σου και δες αν μπορεις να ελεγξετε την συμπεριφορα του. Αν δεν γινετε αυτο, τοτε ναι υπαρχει λογος να γινει στειρωση.
Διαφωνώ κάθετα. Καλύτερα να μην καθηστερήσει την στείρωση άλλο. Χρειάζεται αρκετούς μήνες να αποροφηθεί η τεστοστερόνη μετά την στείρωση.

Πραγματικά απορώ γιατί έχεις τέτοια επιμονή με το να μην στειρωθεί ο σκύλος. Ναι, "χειρουργείο" είναι αλλά ΠΟΛΥ πιο απλό από αυτό που έκανες στον δικό σου σκύλο (και εσύ δεν είχες καν λόγο). Αν νιώθεις ένοχος, μην το πας στο άλλο άκρο. Ο στειρωμένος αρσενικός συνέρχεται από το χειρουργείο την ίδια κι όλας μέρα (ΚΑΜΙΑ σχέση με κόψημο αυτιών που κρατάει εβδομάδες η διαδικασία).

Τι φοβάσαι ακριβώς; Μην μπει ξαφνικά στη λίστα απειλώμενων ειδών το Σάμοιγεντ;
Αυτό που συμβουλεύω την κοπέλα έχει ρίσκο ΜΗΔΕΝ.

Αν ακούσει εσένα είναι πιθανό να χειροτερέψει πολύ ο σκύλος στους επόμενους μήνες (να τσακωθεί κι άσχημα) και μετά ΟΥΤΕ η στείρωση δεν θα τον βοηθάει (θα έχει εμπεδώσει κακιές εμπειρίες με άλλους αρσενικούς, πιθανό να έχει και τραύματα ΜΟΝΙΜΑ πια).

ΓΙΑΤΙ να το ρισκάρει;