Βοήθεια για επιλογή

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Το σκυλι ειναι σαν το παιδι..μπορει να μην δεινεις την ζωη σου..αλλα δεσμευεσαι για οσο ζησει..
-αρα προσαρμοζεις την ζωη σου σε αυτο..
-να το ταιζεις παντα..
-να πηγαινεις αναλογα αν εχεις να το αφησεις καπου διακοπες..
-να το πηγαινεις παντα βολτα..
-να φροντιζεις για την ευημερια του.με οτι σηνεπαγεται αυτο..
-να το φροντιζεις και να το αγαπας..

δεν ειναι ουτε ρουχο ,ουτε αυτοκινητο ,ουτε μηχανη..

δεχομαι οτι σε ολα χρειαζεται μια χημεια και να σαρεσει οχι ομως οτι παιζει ρολο στο ποσο θα ασχοληθεις..

Το να εχεις σκυλι σημαινει να δεινεις και να μαθεις να περνεις απο αυτο..
Αυτη η σχεση ειναι περα απο την ομορφια..
Περα απο την εξυπναδα..
Περα απο την ρατσα..

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Τα Pit-Bull έχουν ΠΑΡΑ πολύ prey-drive γιατί κατάγονται από κυνηγόσκυλα για αγριογούρουνα και από κυνηγούς τρωκτικών.
Ξέρω πίτ-μπούλ που δάγκωσε ρόδες αυτοκινήτου από το πολύ ένστικτο θηράματος που είχε (και ξέρω καλά πως δεν ήταν το μοναδικό).

Οι καλοί εκπαιδευτές ξέρουν ΑΚΡΙΒΩΣ ποιά είναι τα drives των σκύλων και δεν αναρωτιούνται. Το Κάνε Κόρσο λειτουργεί περισσότερο με Defense Drive (αν και πολλά έχουν αρκετό Fight Drive). Είναι δηλαδή "αμυντικοί" σκύλοι (που ενίωτε θα τους άρεσε να παλέψουν με έναν εχθρό). Τα "Drives" των σκύλων είναι επτά στο σύνολο και λειτουργούν όλα (αλλά με διαφορετικές αναλογίες).

Έχω την χειρότερη άποψη για όλους τους Ιταλούς ερεθιστές που έχω δει (καμιά εικοσαριά στο σύνολο). Θα μπορούσα να γράφω μέρες για τα λάθη τους.... Έχασα ένα SchIII με ένα τέλειο σκύλο εξαιτίας ενός "φοβερού" ερεθιστή από Ιταλία που ήρθε Αθήνα για τις εξετάσεις. Στην Γερμανία θα έτρωγε ξύλο (για τις κοτσάνες που έκανε), αλλά εδώ (λόγο ασχετοσύνης) τον έχουνε για θεό. Γι αυτό ακριβώς έρχεται εδώ για να τ' αρπάξει και δεν δουλεύει αλλού (που τον παίρνουνε χαμπάρι και τον βαράνε).

Μόλις έμαθα άλλο ένα ωραίο "ανέκδοτο" από Ιταλία. Αχ! Να μπορούσα να βρήσω ελεύθερα, τι δεν θα έγραφα για τους Ιταλούς!!!!!!!!!!

Το Κάνε Κόρσο μοιάζει περισσότερο με τις παλαιές φυλές μολοσσοειδών από πολλές πιο δημοφιλείς φυλές (όπως το Ναπολιτάνο ή το Αγγλικό Μάστιφ). Το ότι είναι λιγότερα χρόνια αναγνωρισμένο είναι θέμα πολιτικής και όχι ακαιρεότητας της φυλής. Άσε που συχνά αυτό δεν είναι και τόσο κακό (να μην το εκτρέφουν και όλοι οι σκυλέμποροι).

Έχει πολύ σταθερό χαρακτήρα (στατιστικά πολύ πιο σταθερό από το Ντόμπερμαν) και πραγματικά δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζουν οι περισσότεροι στην Ελλάδα. ΔΕΝ είναι μεγάλο πιτ-μπουλ -ΚΑΜΙΑ σχέση.

Έχει πιο εύκολο χαρακτήρα και από υψηλής ποιότητος Ντόμπερμαν και από "καλό" Πιτ-Μπουλ (έχω ένα καλό Πιτ-Μπούλ!). Το πρόβλημα του Κόρσο βρήσκεται στο ότι έχει πολύ μεγαλύτερη δύναμη. Όμως δεν είναι "εκρηκτικός" σκύλος (δηλαδή με πολύ νεύρο και απότομες κινήσεις) και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είναι βαρύς σκύλος που δεν εκνευρίζεται εύκολα. Από την άλλη είναι αρκετά αθλητικός (αναλόγος τις γραμμές) και πολύ πιο αθλητικός από το οποιοδήποτε Μπορντώ ή Μπούλ Μάστιφ.

Εγώ χαίρομαι για τον Μάνο και πιστεύω πως η πρόκληση αυτή του πάει γάντι. Από ένστικτο πες.

Θα του πρότεινα και Μπουλ Μάστιφ (πιο εύκολο για αρχάριο) αλλά είναι μεγαλύτερο ζώο με αρκετά μεγαλύτερη ευαισθησία στη ζέστη.

Μάλλον έχει κάνει καλή επιλογή!

Πάω για ύπνο να μην σας ζαλίζω άλλο....

manosrodos

Active Member
22 Απριλίου 2008
41
0
kango1 ειπα πως δεν θα τα κανω ολα αυτα στον σκυλο μου??? .... διαβασε κ λιγο παραπανω .... απλως δεν θα ειναι το ιδιο με ενα σκυλο που δεν μου αρεσει .... την ιδια ευχαριστηση θα εχω?? οπως εχω πει κ παραπανω .... δεν αγοραζω κατι που δεν μου αρεσει !!!!

εσυ με τι φυλη εισαι κολημενος?? θα ησουνα το ιδιο ευχαριστημενος με κατι αλλο???

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ειπα και εγω οτι δεχομαι να εχεις μια προτημηση αλλα οχι οτι αν ειχες αλλο θα το νοιαζοσουν λιγοτερο..
Αυτο δεν μπορω να δεχτω..
και εγω εχω κολημα με καποιες ρατσες αλλα αν τυχενε να παρω καποιο αλλο δεν θα το νοιαζομουνα λιγοτερο..
Εγω ετσι το βλεπω τουλαχιστον..
Ειναι λογικο να θελεις ενα σκυλι που σαρεσει αλλα οχι με αυτην την δικαιολογια..οτι θα το προσεχεις λιγοτερο..στα δικα μου αυτια τουλαχιστον δεν καθεται καλα..

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Δεν είναι το θέμα αν θα το προσέχεις καλύτερα. Εγώ είχα ένα πολύ κακό σκύλο κάποτε που τον πρόσεχα σαν πρίγκηπα (μέχρι που αναγκάστικα να του κάνω ευθανασία λόγο της ψυχασθένειάς του). Του άρεσε να τρώει πρόσωπα ανθρώπων χωρίς λόγο (και φυσικά ήταν άχριστος σε όλα εκτός από το να κερδίζει σε εκθέσεις). Δειλός 100% δεν έκανε για φύλακας και ούτε γάβγιζε ποτέ. Ούτε έπαιζε, ούτε το άρεσε να μαθαίνει πράγματα. Μόνο οι εκθέσεις του άρεσαν -όπου ήταν ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ καλής συμπεριφοράς και μορφολογίας!

Άρα, το θέμα είναι να μην προσέχεις ένα σκύλο ΤΣΑΜΠΑ.
Αν είσαι πρωτάρης είναι ακόμη πιο εύκολο να πελαγώσεις και να αναγκαστείς να δώσεις το σκύλο (κάθε μέρα πετάνε σκύλους στο δρόμο για μικροσκοπικές αιτίες).

Εγώ κάνω πάρα πολλά για τον σκύλο μου και ζητάω και από αυτόν πολλά.
Φυσικά έχω κάνει πολλά για λιγότερο "ικανούς" σκύλους, αλλά όχι δεν τα αγαπώ όλα το ίδιο. Καμία σχέση. Δεν θα ξεκάσω ποτέ ένα Σνάουτσερ Γίγας που είχα, ο οποίος ήταν απίστευτα έξυπνος και ταλαντούχος. Ακόμη συνεχίζει να με εντυπωσιάζει (όταν τον συγκρίνω με άλλα) 4 χρόνια μετά τον θανατό του.... φοβάμαι πως ποτέ δεν θα γνωρίσω παρόμοιο σκύλο.

Είναι και θέμα χημείας. Μερικοί σου πάνει τρελά πολύ, άλλοι καθόλου. Δεν τα κατηγορώ, αλλά για όνομα του θεού ΔΕΝ είναι όλοι οι σκύλοι ίδιοι. Ουτε τα αδέρφια δεν είναι ίδια. Όπως και στους ανθρώπους. Και εδώ που τα λέμε, μερικοί σκύλοι είναι πραγματικά ανυπόφοροι -όπως και μερικοί άνθρωποι.

Όσο περισσότερο σκέφτεται κάποιος την αγορά ενός ζώου, τόσο πιο πιθανό είναι να ζήσει αρμονικά μαζί του και να ευτυχίσει και το ζώο. Και πάλι μπορείς να σταθείς άτυχος. Όπως εγώ με το σκύλο που αναγκάστηκα να κοιμήσω, ενώ το είχα ψάξει όσο γινόταν και ήταν από τοπ εκτροφείο της Σουηδίας (το οποίο με άφησε να επιλέξω εγώ το πρώτο κουτάβι!).

Στα προβλήματα και τις δυσκολίες πρέπει να αναλάβεις τις ευθύνες σου και να φροντίσεις για το ζώο σου όσο καλύτερα μπορείς. Η ιστορία αυτή ήταν ένας εφιάλτης για μένα, αλλά δεν με σταμάτησε από το να επενδύσω την ίδια μελέτη και χρόνο στον επόμενο σκύλο μου.
Το αντίθετο μάλιστα. Και μάλλον και η τύχη ήταν μαζί μου αυτή τη φορά.

Η προετοιμασία δεν έκανε ποτέ κακό σε κανέναν (σε όλα τα θέματα).
Ελπίζω μόνο να ξέρει ο Μάνος πως μόλις τώρα ξεκίνησε η μελέτη του και πως έχει πολύ δουλεία μπροστά του (που θα συνεχιστεί και μετά την αγορά του κουταβιού του, και ελπίζω για χρόνια μετά).

manosrodos

Active Member
22 Απριλίου 2008
41
0
Dr. συμφωνω με αυτα που λες και μου φαινονται απολυτως λογικα .... ομως αν παρω ενα σκυλο της αρεσκειας μου ... δεν λεω οτι θα μου βγει πανεξυπνο η το τελειο σκυλι οπως ειπες ( λοττο ειναι ),αλλα δεν ειναι καλυτερα να παρω κατι που μ'αρεσει???
στο χερι μου ειναι να το μεγαλωσω και να το εκπαιδευσω ομορφα και ωραια( δεν εξαρτατε απο το σκυλι ).σε εκπαιδευτη θα παω σιγουρα!!!
εχω 4 μηνες να μελετησω ( ηδη εχω παρει ενα βιβλιο εκπαιδευσης και 1 για τα κανε κορσο ) και να μαθω οτι μπορω γυρω απο αυτα ....
εχω και τον αδερφο μου που εχει μια πειρα με τα κυνηγοσκυλα 16 χρονων ... ολο και κατι θα μαθω απο αυτον

βγαζω και το μποξερ του αδερφου μου βολτα,ασχολουμαι μαζι του ...... με λιγα λογια εχω αρχισει πρωτα να εκπαιδευομαι εγω ωστε να ειμαι οσο μπορω καλυτερος οταν θα παρω το δικο μου σκυλι!!!!

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
εγω παντως ειμαι με τον μανο ! κανε θελει, κανει πρεπει να παρε! ολοι καναμε λαθοι δικαιουται να κανει και αυτος τα δικα του! και εχει ξεκινησει πολυ καλητερα απο οτι οι περισοτερροι!!

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Δεν μπορώ να βρώ κανένα λάθος στο Μάνο.
Θέλει ένα σκύλο που δεν κάνει για τον μέσο όρο... αλλά ο Μάνος
δεν είναι ο μέσος όρος. Εμένα με έχει πείσει πως θα κάνει ότι πρέπει για μια όμορφη συμβίωση με τη σκυλίτσα του.

Και θα το πω μια φορά ακόμη και τελευταία. Υπάρχουν πολύ πιο δύσκολες φυλές (που είναι πολύ πιο γνωστές). Δεν είναι και τόσο τρομερό το Κόρσο.

Μάνο, μάλλον δεν με κατάλαβες πριν. Φυσικά και πρέπει να σου αρέσει ο σκύλος σου... αυτό ακριβώς έλεγα κι εγώ. Αν και πιστεύω πως πιο σημαντικό είναι να σου αρέσει η ιδιοσυγκρασία του (από την εμφάνιση).
Η χημεία είναι πολύ βασικό (όπως και στο έρωτα!).

Καλή Επιτυχία Μάνο!

manosrodos

Active Member
22 Απριλίου 2008
41
0
σας ευχαριστω παιδια για αλλη μια φορα για την βοηθεια !!!!

Dr. δεν ξερω τι να πω .... σ'ευχαριστω για τα καλα σου λογια ......

:oops: :oops: