Βοήθεια για επιλογή υποαλλεργικής τροφής

Ζούκι

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2014
59
126
39
Rethimno
Καλημέρα σε όλο το φόρουμ! Σας παρακολουθώ πολύ καιρό και με έχετε βοηθήσει πολύ, κυρίως σε θέματα υγείας που αντιμετωπίσαμε.. Καταρχάς έχω ένα ημίαιμο λάμπραντορ θηλυκό 2,5 χρονών περίπου, τη Ζούκι, στα 30 kg στειρωμένη. Από κουτάβι έτρωγε την κλινική της royal για ευαίσθητο στομάχι και αρθρώσεις, καθώς η απόπειρα με την acana ήταν αποτυχημένη, δεν της έκατσε καθόλου καλά. Αργότερα όταν πήγαμε σε τροφή συντήρησης, επιλέξαμε πάλι κλινική της royal, τη mobility, καθώς το σκυλί είχε ήδη διαγνωστεί με δυσπλασία από την ηλικία των 8 μηνών και φυσικά έπαιρνε και synoquin σε συνδυασμό με την τροφή. Άλλαξε η σύνθεση όμως όλων των τροφών της royal και δεν ήμουν πλέον ικανοποιημένη με τη mobility. Εδώ και 6 μήνες περίπου περάσαμε στην pronature holistic, αρχικά γαλοπούλα και μετά σολωμό, όπου είμαι απόλυτα ικανοποιημένη. Όμως το σκυλί -άσχετα με την αλλαγή τροφής- είχε εμφανίσει σημάδια δερματικής αλλεργίας, όπου τα αντιμετωπίζαμε κυρίως με κορτιζόνη ανά 4-5 μήνες όπου υποχωρούσαν τα συμπτώματα. Έπειτα από συζήτηση με τον κτηνίατρο αποφασίσαμε να περάσουμε σε υποαλλεργική τροφή για να αρχίσουμε να αποκλείουμε αιτίες για τις αλλεργικές αντιδράσεις διότι δεν γνωρίζουμε από που προέρχονται. Ο κτηνίατρος και η εκπαιδεύτρια μας πρότειναν την royal πάλι αλλά εγώ για κανένα λόγο δεν θέλω να ξαναγυρίσω σε αυτήν την εταιρία. Έτσι έχω σχεδόν καταλήξει στην υποαλλεργική της 1st choice και θα ήθελα να ακούσω κάποιες γνώμες για την τροφή από κάποιον που έχει δοκιμάσει τη σειρά ή που μπορεί να προσφέρει μία παραπάνω άποψη. Είναι στα επίπεδα της pronature που δίνω ή κατώτερη ποιοτικά; Υπάρχει κάποια καλύτερη που θα μου προτείνατε; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη για την μακρηγορία!

reinmeister2

Well-Known Member
23 Μαϊου 2014
864
2.298
124
μια και εχω ζησει σε τεραστιο βαθμο το θεμα αλλεργιας και δη τροφικης,θα σου προτεινα την hill's z/d ...ηταν η μονη που ειχε ουσιωδη κατασταλτικη δραση και το ζωο ηρεμησε...

μετα την θεραπεια χρησιμοποιηθηκε,χρησιμοπιειται και θα χρησιμοποιειται για παντα η μονη μη κλινικη που λειτουργει στο 95% των επιπεδων της z/d και ειναι η brit premium η οποια απο πλευρας συνθεσης ειναι συμπαθεστατη,ειδικα εαν συνυπολογιστει και το κοστος...στην δικη σου περιπτωση θα βοηθησει ακομη περισσοτερο μια εχει ικανα ποστοστα χονδροιτινης και γλυκοσαμινης για το θεμα των αρθρωσεων που εχετε,χωρις να μαλιστα να λειτουργει τροφικα αλλεργιογονα οπως πολλα συμπληρωματα βελτιωσης αρθρωσεων ...

τις κορτιζονες αποφευγε τες ,πλην περιπτωσεων εξαιρετικα δυσμενων,διοτι ταλαιπωρεις τρομερα το ζωο,ειδικα σε βαθος χρονου και του περιοριζεις το προσδοκιμο ζωης...

θα σε συμβουλευα να αντιμετωπισεις ενα ζητημα την φορα ητοι,πρωτα το κομματι της αλλεργιας,με σταματημα οποιουδηποτε συμπληρωματος βελτιωσης αρθρωσεων...μονο η τμηματικη αντιμετωπιση θα σε βοηθησει να βρεις ακρη,γλιτωνοντας οποιεσδηποτε αλληλεπιδρασεις προϊοντων,κατα συνεπεια και προβληματων...

• Like
Reactions: LaCat

Ζούκι

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2014
59
126
39
Rethimno
Καλημέρα και ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Η αλήθεια είναι ότι κοίταξα τη Hills αλλά πρώτον δεν βλέπω κάπου στα συστατικά χονδροϊτίνη/γλυκοζαμίνη, δεύτερον έχει δημητριακά τα οποία θα ήθελα να αποφύγω, τρίτον έχει πολύ χαμηλή πρωτεΐνη και η κύρια μορφή πρωτεΐνης της είναι το συκώτι κοτόπουλο που κι αυτό θέλω να αποφύγω. Με τη 1st choice καλύπτομαι με βάση τα παραπάνω απλά δεν είναι τόσο γνωστή τροφή νομίζω και γι αυτό έχω τους ενδοιασμούς μου και δεν θέλω να πάω σε κάτι κατώτερο ποιοτικά από την pronature που δίνω τώρα..
Τα συμπληρώματα και τα πάντα εννοείται θα κοπούν για όσο διάστημα θα τρώει υποαλλεργική μπας και βγεί κάποια άκρη σε τί τελικά έχει αλλεργία το σκυλί. Να πώ την αλήθεια μακάρι να έχει τροφική αλλεργία και όχι σε κάτι άλλο που να μην αντιμετωπίζεται τόσο εύκολα, όπως τα ακάρεα π.χ.

reinmeister2

Well-Known Member
23 Μαϊου 2014
864
2.298
124
χονδροιτινη γλυκοσαμινη σου εγραψα οτι εχει η brit που δεν ειναι κλινικη...οχι η hill's...

εαν το σκυλι σου ηταν στην αναπτυξη θα συζητουσα τις επιφυλαξεις σου,αλλα στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν τιθεται θεμα...μια χαρα θα συντηρησει η τροφη το σκυλι,ανεξαρτητως συνθεσης...

απο κει και περα εσυ ξερεις εσυ αποφασιζεις...εγω την προτεινα ως την μοναδικη που λειτουργησε εχοντας δοκιμασει κυριολεκτικα οτι αλλο γνωστο υπαρχει και μαλιστα σε πολυ ασχημη περιπτωση...

Ζούκι

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2014
59
126
39
Rethimno
Το κατάλαβα ότι αναφέρθηκες στην brit! Απλώς φοβάμαι λίγο να κόψω και τα synoquin και να περάσω σε κλινική τροφή που δεν έχει τα συμπληρώματα που το σκυλί χρειάζεται για τη δυσπλασία. Δυστυχώς οι δύο κλινικές που υπάρχουν για την περίπτωση είναι μόνο η hills και η royal και όλες οι άλλες απλά υποαλλεργικές. Δεν ξέρω τι θα κάνω ακόμα, ευτυχώς η δική μου περίπτωση δεν είναι μάλλον τόσο άσχημη με αυτή που εσύ περιγράφεις.. Ανάμεσα πάντως στις δύο κι εγώ στη hills κλίνω.

reinmeister2

Well-Known Member
23 Μαϊου 2014
864
2.298
124
δεν παθαινει τιποτα το ζωο αν μεινει για ενα μικρο διαστημα χωρις συμπληρωματα...αν η αλλεργια σου ειναι τροφικη θα δεις αποτελεσματα σχεδον αμεσα,υπο μορφην υφεσης εντος ολιγων ημερων...

εαν δεν αντιμετωπισεις ξεχωριστα τα προβληματα δεν θα βρεις ακρη...

μετεφερε οτι σου ειπα στον κτηνιατρο σου για τις οποιες επιφυλαξεις μπορει να εχεις...

Ζούκι

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2014
59
126
39
Rethimno
Σε ευχαριστώ πολύ! Θα το κάνω, ναι.. Πάντως και το allercalm που πήρα δεν είχε αποτελέσματα στον κνησμό και τη μυρωδιά, οπότε εύχομαι με την τροφή να φανεί άμεσα κάποια διαφορά..

reinmeister2

Well-Known Member
23 Μαϊου 2014
864
2.298
124
τιποτα,να σαι καλα...αν ειναι τροφικη θα δεις διαφορα,εαν δεν ειναι σε λυπαμαι...ελπιζω να ειναι και να ξεμπερδεψεις...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog