Βοήθεια για εκτροφείο Presa Canario

spirakis

Member
2 Φεβρουαρίου 2017
23
26
43
Καλησπέρα σε όλους σας!Είμαι ο Νίκος και γράφω πρώτη φορά στο φορουμ αν και το παρακολουθώ συνέχεια και το έχω ψάξει εξαντλητικά!

Όπως δηλώνει και ο τίτλος,είμαι σε αναζήτηση εκτροφείου Presa Canario (προτιμώ Ελληνικά εκτροφεία,καθώς θέλω να τα επισκευθώ).Θα εκτιμούσα πολύ όσοι έχουν εμπειρία και γνωρίζουν εκτροφεία να μοιραστούν μαζί μου τις εντυπώσεις τους και τις γνώσεις τους.

Δεν ψάχνω να πάρω την συγκεκριμένη ράτσα απλά επειδή μου αρέσει,κυρίως με γοητεύει ο χαρακτήρας της οπότε είναι και το βασικό κριτήριο για την επιλογή εκτροφείου.Θέλω σκύλο με σωστό ταπεραμέντο και όχι κάτι μεταλλαγμένο.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για την βοήθεια!!

spirakis

Member
2 Φεβρουαρίου 2017
23
26
43
Σου αρέσει που είναι άκρος επιθετικό; Τα canario είναι η εκτροφή cane corso για αγώνες. Αν σου αρέσει αυτό δες και τα pakistani bully.
Φίλε Χριστόφορε,σε ευχαριστώ για την απάντησή σου.Κατ' αρχήν να διευκρινίσω ο,τι το Presa δεν το θέλω για μάχες,εκφοβισμό ή οτιδήποτε άλλο αρρωστημένο.Είμαι φοβερά φιλόζωος και το σκυλί δίπλα μου θα έχει την καλύτερη δυνατή διαβίωση!Απλώς γενικά μου αρέσουν οι δυναμικές φιλές και με γοητεύει ο χαρακτήρας του Presa.Επίσης πολύ βασικό να αναφέρω οτι έχω εμπειρία από Γ.Π,ντόμπερμαν και ροτι.

Αυτό που ανέφερα για το ταπεραμέντο το είπα γιατί είμαι κάθετα αντίθετος στον εκφυλισμό των φυλών.Θεωρώ οτι η κάθε ράτσα πρέπει να βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στο πρότυπό της και όχι απλά να "μοιάζει" εμφανισιακά.Τρανό παράδειγμα,μιας που ανέφερες την φυλή είναι τα Cane Corso.Έχει γεμίσει ο τόπος εκτροφεία αλλά από προσωπική εμπειρία και από γνώμες ιδιοκτητών ίσως μόνο ένα στην χώρα μας εκτρέφει αυτή την ράτσα βασισμένη στο πραγματικό της ταπεραμέντο.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Καλως ηρθες spirakis. Υπαρχουν πολλα εκτροφεια της φυλης στην Ελλαδα. Αυτο ειναι και καλο και κακο. Θελει πολυ προσοχη η επιλογη.

Σου αρέσει που είναι άκρος επιθετικό; Τα canario είναι η εκτροφή cane corso για αγώνες. Αν σου αρέσει αυτό δες και τα pakistani bully.
Τι έγινε?

• Like
Reactions: Orilis and l.Kyveli

spirakis

Member
2 Φεβρουαρίου 2017
23
26
43
Καλως ηρθες spirakis. Υπαρχουν πολλα εκτροφεια της φυλης στην Ελλαδα. Αυτο ειναι και καλο και κακο. Θελει πολυ προσοχη η επιλογη
Amaliaz,αυτός είναι ο λόγος που θεώρησα σωστό να ανοίξω πρώτα μία συζήτηση εδώ.Όντως υπάρχουν αρκετά εκτροφεία με σημαντικές διαφορές στα σκυλιά τους.Πρόσφατα ήρθα σε επαφή με φίλο που έχει Presa αρσενικό από γνωστό εκτροφείο και ειλικρινά απείχε πάαααααρα πολύ από αυτό που όφειλε να είναι (και εννοώ σε χαρακτήρα,όχι σε εμφάνιση).

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Καλώς ήρθες στο φόρουμ @spirakis

Αν μένεις Αθήνα, πήγαινε μια βόλτα στην έκθεση μορφολογίας, που έχει σε έναν μήνα:

http://www.koe.gr/index.php/el/ekdi...ramma-ektheseon/209-2-cac-cacib-1-crufts-2018

Αν είσαι εκτός Αθηνών, κάνε ένα τηλέφωνο στον ΚΟΕ, να σου δώσουν λίστα με γέννες, αν υπάρχουν.

Μπορείς να ρίξεις μια ματιά και στο www.eurobreeder.com
Μια γεύση θα την πάρεις, και δυστυχώς, δεν μου έρχεται τώρα στο μυαλό, αν υπάρχει κάποια αντίστοιχη ή έστω αρκετά σχετική, ελληνική σελίδα/ομάδα, να στην παραθέσω.

• Like
Reactions: Δημητρα_kme

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Amaliaz,αυτός είναι ο λόγος που θεώρησα σωστό να ανοίξω πρώτα μία συζήτηση εδώ.Όντως υπάρχουν αρκετά εκτροφεία με σημαντικές διαφορές στα σκυλιά τους.Πρόσφατα ήρθα σε επαφή με φίλο που έχει Presa αρσενικό από γνωστό εκτροφείο και ειλικρινά απείχε πάαααααρα πολύ από αυτό που όφειλε να είναι (και εννοώ σε χαρακτήρα,όχι σε εμφάνιση).
Πως "περιμενεις" να ειναι το μελλοντικο σου καναριο? Κανε μια μικρη περιγραφη τι θα ηθελες απο το χαρακτηρα του. Επισης, για αρσενικο η θηλυκο σκεφτεσαι?

spirakis

Member
2 Φεβρουαρίου 2017
23
26
43
Καλώς ήρθες στο φόρουμ @spirakis

Αν μένεις Αθήνα, πήγαινε μια βόλτα στην έκθεση μορφολογίας, που έχει σε έναν μήνα:

http://www.koe.gr/index.php/el/ekdi...ramma-ektheseon/209-2-cac-cacib-1-crufts-2018

Αν είσαι εκτός Αθηνών, κάνε ένα τηλέφωνο στον ΚΟΕ, να σου δώσουν λίστα με γέννες, αν υπάρχουν.

Μπορείς να ρίξεις μια ματιά και στο www.eurobreeder.com
Μια γεύση θα την πάρεις, και δυστυχώς, δεν μου έρχεται τώρα στο μυαλό, αν υπάρχει κάποια αντίστοιχη ή έστω αρκετά σχετική, ελληνική σελίδα/ομάδα, να στην παραθέσω.

Μένω λίγο έξω από την Αθήνα οπότε θα κάνω την βόλτα μου απ την έκθεση!!!

• Like
Reactions: mareco

spirakis

Member
2 Φεβρουαρίου 2017
23
26
43
Πως "περιμενεις" να ειναι το μελλοντικο σου καναριο? Κανε μια μικρη περιγραφη τι θα ηθελες απο το χαρακτηρα του. Επισης, για αρσενικο η θηλυκο σκεφτεσαι?
Κοίτα,δεν έχω πλάσει έναν χαρακτήρα στο μυαλό μου που θα ήθελα να έχει το Presa που θα αποκτήσω.Θέλω,λόγω φιλοσοφίας μου να βρίσκεται στο κέντρο του χαρακτήρα που ορίζεται απ το πρότυπο με όσα θετικά και αρνητικά αυτό συνεπάγεται.Αν είναι να πάρω ένα Presa που δεν είναι Presa,τότε γιατί να μην πάρω κάτι άλλο εξ αρχής.

• Like
Reactions: east49

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Εγω συμφωνω, μαζι σου. Απλα ηθελα να δω τι ηταν αυτο που σε χαλασε στο σκυλο του φιλου σου.

spirakis

Member
2 Φεβρουαρίου 2017
23
26
43
Εγω συμφωνω, μαζι σου. Απλα ηθελα να δω τι ηταν αυτο που σε χαλασε στο σκυλο του φιλου σου.
Δεν ήταν καθόλου επιφυλακτικό.Μας σύστησε λες και ήταν λαμπραντορ.

cygor

Well-Known Member
15 Νοεμβρίου 2015
623
1.496
41
απλη ερωτηση που μπορει να ειναι και μπουρδα, γιατι αφου εχεις καταληξει σε εκτροφειο κορσο και εχει αυτο που χρειαζεσαι δεν παιρνεις κορσο αλλα πηγαινεις ψαχνοντας για πρεσα;
εξισου ομορφα και τα δυο με διαφορες που ενα εμπειρο σχετικα ματι δεν τα ξεχωριζει, θυμαστε στα σοσιαλ τι χαμος ειχε γινει με τα σκυλια του Ramsay Bolton απτο GOT

spirakis

Member
2 Φεβρουαρίου 2017
23
26
43
απλη ερωτηση που μπορει να ειναι και μπουρδα, γιατι αφου εχεις καταληξει σε εκτροφειο κορσο και εχει αυτο που χρειαζεσαι δεν παιρνεις κορσο αλλα πηγαινεις ψαχνοντας για πρεσα;
εξισου ομορφα και τα δυο με διαφορες που ενα εμπειρο σχετικα ματι δεν τα ξεχωριζει, θυμαστε στα σοσιαλ τι χαμος ειχε γινει με τα σκυλια του Ramsay Bolton απτο GOT
Αγαπητέ φίλε,δεν είναι καθόλου μπούρδα η ερώτησή σου.Όντως για cane corso γνωρίζω εκτροφείο που διαθέτει σωστά σκυλιά και έχω αυτή την επιλογή σαν εναλλακτική στο μυαλό μου.Απλά κοιτάζω πρώτα για Presa γιατί με γοητεύει αυτό το εξτρα εκρηκτικό ταπεραμέντο του.

cygor

Well-Known Member
15 Νοεμβρίου 2015
623
1.496
41
Αγαπητέ φίλε,δεν είναι καθόλου μπούρδα η ερώτησή σου.Όντως για cane corso γνωρίζω εκτροφείο που διαθέτει σωστά σκυλιά και έχω αυτή την επιλογή σαν εναλλακτική στο μυαλό μου.Απλά κοιτάζω πρώτα για Presa γιατί με γοητεύει αυτό το εξτρα εκρηκτικό ταπεραμέντο του.
πιστεψε με αν παρεις κορσο με το καταλληλο ταπεραμεντο δεν θα χρειαστεις παραπανω μιας και θα σου ειναι δυσκολα διαχειρησιμο. Με τον καταλληλο ανθρωπο ο σκυλος θα βγαλει σωστα τα καθηκοντα φυλαξης που κρυβει μεσα του, απο κει κιεπειτα το καθε πραγμα εχει τα θετικα του εχει και τα αρνητικα του

spirakis

Member
2 Φεβρουαρίου 2017
23
26
43
πιστεψε με αν παρεις κορσο με το καταλληλο ταπεραμεντο δεν θα χρειαστεις παραπανω μιας και θα σου ειναι δυσκολα διαχειρησιμο. Με τον καταλληλο ανθρωπο ο σκυλος θα βγαλει σωστα τα καθηκοντα φυλαξης που κρυβει μεσα του, απο κει κιεπειτα το καθε πραγμα εχει τα θετικα του εχει και τα αρνητικα του
Μπορούμε να αναφέρουμε ονόματα εκτροφείων ή υπάρχει κανονισμός που να μην το επιτρέπει?Ρωτάω γιατί ήθελα να αναφέρω ποια Cane Corso θεωρώ σωστά

spirakis

Member
2 Φεβρουαρίου 2017
23
26
43
Δεν υπαρχει κανενας Κανονισμος που να το απαγορευει.

Ωραία.Εγώ ας πούμε μετά από δύο επισκέψεις που έκανα και ύστερα από συναντήσεις με ιδιοκτήτες θεωρώ πολύ καλά Cane Corso τα σκυλιά του Valoroso.Θα επιθυμούσα πολύ όμως να επισκευθώ αν υπάρχει και ένα αντίστοιχης νοοτροπίας εκτροφείο Presa

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Εγω παντως επειδη δεν καταφερα να βρω αυτο που φαινεται οτι ψαχνεις, πηρα cane corso απο το valoroso κ δεν το μετανιωσα ουτε στιγμη...

• Like
Reactions: spirakis