Βοήθεια από φίλους για επιλογή Ροτβάιλερ

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Το ερωτημα ειναι:αξιζουν 400 ευρω?
Καποιοι θα σου πουν οτι τα προβληματα που μπορει να σου βγαλει ενα μη εκτροφικο κουταβι θα εχουν κοστος πολυ μεγαλυτερο των 400 €. Εγω θα σου πω οτι για να ειναι καποιος σωστος εκτροφεας μην φανταστεις οτι χεζεται στο χρημα απο τις γεννες. Το αντιθετο. Θα πρεπει να εχει "αρωστια" γιατι οταν εχει κανει τα απαραιτητα για να διασφαλισει μια καλη γεννα αυτο που του μενει ειναι ενα μικρο κερδος σε σχεση με τον "εκτροφεα" ιδιοτη. Αλλα σου ξαναλεω οτι το θεμα ειναι καθαρα ηθικο. Ο ενας εχει μια μηχανη που κοβει χρημα ενω ο αλλος πολλες φορες βαζει και απο την τσεπη του. Εσενα μπορει να μην σου φενεται αλλα ετσι ειναι. Και αν ψαξεις αρκετα μπορει και να βρεις εκτροφειο με χαμηλοτερες τιμες χωρις να σημαινει οτι το κουταβι ειναι υποδεεστερο αλλα αν εχει φτασει πεντε, εξι μηνων και δεν το εχει ακομα πουλησει τοτε μπορει και να το βρεις φτηνοτερα.

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Αφου εχεις διαβασει και εχεις πλεον καποιες γνωσεις,πηγαινε και απο κοντα να δεις ,να μιλησεις ,να ακουσεις .Και τις δυο πλευρες.Ειμαι σιγουρος οτι η τελικη σου αποφαση θα ειναι σωστη .
Μετα συζηταμε για την επιλογη κουταβιου.

Αν θες την γνωμη μου για το αν αξιζουν τα 400Ε? Σιγουρα για πολλους και διαφορετικους λογους που σιγουρα θα εχεις διαβασει μεσα στα θεματα που σου εδωσαν τα παιδια.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Θες οπωσδήποτε κουτάβι ροτ; Γιατί μπορείς κάλλιστα να βρεις ενήλικα παρατημένα ροτι και μάλιστα δωρεάν ;)

reignman007

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2012
51
0
Πολυ καλη ερωτηση η οποια με τρωει εδω και λιγες μερες.Η αληθεια ειναι πως η χαρα ανατροφης ενος κουταβιου απο την αρχη για να αφομειωθει ο χαρακτηρας του με το δικο μου ειναι μεγαλη προκληση.Ομως θελω να εξετασω ολες τις εναλλακτικες λυσεις.Οταν λες ενηλικο τι εννοεις?Μηνων πχ 10-11 η πανω απο 2 ετων?

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Ανάλογα τι είναι διαθέσιμο αυτήν την εποχή. Ενήλικο όταν λέω εννοώ πάνω από 1.5-2 ετών. Μπορώ να ψάξω μέσω φιλοζωικών αν υπάρχει κάτι και να θα σου πω.

reignman007

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2012
51
0
Σε τετοια ηλικια μπορει να αναγνωρισει και να αποδεχτει καινουριο "συντροφο-αφεντικο"?

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Σε όποια ηλικία θες μπορεί να αποδεχτεί καινούριο αφεντικό. Απλά ανάλογα τη μέχρι τότε ζωή του μπορεί να το πάρει είτε λιγότερο είτε περισσότερο.
Αν πχ ζούσε μόνο του σε μισό στρέμμα βλέποντας μια φορά τη βδομάδα το αφεντικό του τότε θα σε δεχτεί πιο εύκολα. Αν ζούσε μέσα στο σπίτι με το boss, τότε θα του πάρει λίγο παραπάνω. Σίγουρα όμως κάποια στιγμή θα το καταλάβει.
Άσε που αν πάρεις ενήλικο σκύλο κάνεις αυτόματα οικονομία για άλλες ανάγκες του σκύλου, όπως εκπαίδευση.
____________________________________________________________________________________

Και μερικές αγγελίες που βρήκα:
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=237608649634762set=a.157038054358489.40768.128980400497588&type=3

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.182366651780596.51448.142223969128198

Facebook

Facebook

Για αρχή αυτά. Ελπίζω να έχεις fb για να μπορέσεις να τα δεις.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Τίποτα! Κι αν βρω κι άλλες θα σου στείλω. Απλά δεν ξέρω ποιες και πόσες απ' αυτές ισχύουν, οπότε πάρε τηλ. για να δεις τι γίνεται.

reignman007

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2012
51
0
Καλησπερα σε ολους
Η αναζητηση κουταβιου σε εκτροφεια εξελισσεται αρκετα καλα για την ωρα,μαζευω εικονες-αποψεις-γνωση.
Μου προεκυψε ενα καινουριο ερωτημα και θα ηθελα τη βοηθεια σας.
Κουταβι 2μιση μηνων η κουταβι 7-8 μηνων?Και δεν μιλαω ειδικα για καποια συγκεκριμενα κουταβια,αλλα γενικα.Προτιμαω ενα κουταβι απο μικη ηλικια για να περασω ολη την "μπελαλιδικη" φαση(θα μαρεσε περισσοτερο νομιζω) η προτιμω ενα λιγο πιο ετοιμο κουταβι το οποιο δεν θα εχει τα προβληματα του μικροτερου(μασημα επιπλων ,κατουρημα παντου κλπ)?

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
θα με προβληματιζε περισσοτερο η επιλογη του χαρακτηρα του κουταβιου παρα η ηλικια.

Με την εννοια, οτι μιας και δεν εχεις αρκετη εμπειρια θα πρεπει να κοιταξεις με τον εκτροφεα εναν χαρακτηρα που να σου ταιριαζει και να μην σε ζορισει υπερ του δεοντως...

Τωρα αν θες απαντηση στο ''3 μηνων ή 8 μηνων'' θα προτεινα το μικρο μιας και θα μπεις πιο ενεργα στην αποκτηση εμπειριων του κουταβιου σου,στην κοινωνικοποιηση του, στην εκπαιδευση του,κτλ.
Φτανει να εχεις τα ματια και τα αυτια σου ανοιχτα και να μαθαινεις οσα περισσοτερα μπορεις απο τον εκτροφεα σου και το φορουμ.

reignman007

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2012
51
0
Για να απαντησω και στους δυο σας το μεγαλυτερο σε ηλικια κουταβι,ηταν ηπιου χαρακτηρα,με μετρια διαθεση για παιχνιδι,σχεδον αδιαφορο για τους "κανουριους" ανθρωπους τριγυρω του,σε μονιμη επαγρυπνηση φυλαξης χωρου παρολαυτα(αρκετες φορες ετρεξε προς το φραχτη για να τσεκαρει περαστικους) και δεκτικο σε χαδια.Η εκτροφεας η ιδια μου το χαρακτηρισε ηπιο χαρακτηρα.
Οι γονεις και η μια αδερφη ηταν επισης δεκτικα σε χαδια,αρκετα πιο παιχνιδιαρικα(η αδερφη ειδικα ηταν τρελλη για μπαλακι).
Γενικοτερο κλιμα εκτροφειου,σκυλια ηπιου χαρακτηρα.
edit Υπεροχες συνθηκες διαβιωσης,καθαριοτητα,απλετος χωρος,καθαρος αερας.

Last edited:

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Εσένα σου ταιριάζει αυτός ο χαρακτήρας ή θα το ήθελες ποιο δυναμικό; Θέλεις αρσενικό ή θηλυκό;

Με συνθήκες δεν εννοώ μόνο από πλευράς χώρου. Μπορεί κάποιος να έχει πολλά στρέμματα στην εξοχή, ιδανικό περιβάλλον αλλά... αν το μεγαλύτερο κουτάβι δεν έχει κοινωνικοποιηθεί όλη αυτή την περίοδο θα αντιμετωπίσεις προβλήματα.

Δικό μου κουτάβι -δεν εκτρεφω ροτ- για παράδειγμα στους 7-8 μήνες θα έχει γυρίσει την μισή Ευρώπη που λέει ο λόγος.

reignman007

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2012
51
0
Δεν εχω βρει το σκυλι που θα μου "κλεισει το ματι".
Οσο για το τι ψαχνω κανω ενα copy-paste απο ενα αλλο ποστ "δεν τον θελω χαδιαρη με ολους,αλλα ουτε και επιθετικο χωρις λογο,η εικονα σκυλιων που γλειφουν η δαγκωνουν ξενους χωρις κανεναν προφανη λογο με βρισκει διαφωνο".Το θελω δλδ κοινωνικοποιημενο,αλλα ελαφρως αποστασιοποιημενο χωρις ακραιες συμπεριφορες.
(αρσενικο προτιμαω αλλα δεν ειναι μονοδρομος)

reignman007

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2012
51
0
Κουταβι βρεθηκε,αρχες σεπτεμβρη θα ειναι μαζι μου!Καλο πεντιγκρι,καλος εκτροφεας!
Για την καλυτερη δυνατη υποδοχη του κουταβιου,θα ηθελα να εχω ετοιμο το χωρο του,τα παιχνιδια εκει που θα τρωει κλπ.Τι χρειαζεται να παρω?Ο εκτροφεας μου εχει πει μερικα πραγματα αλλα θα ηθελα και εξτρα γνωμες...

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Με το καλό να το δεχτείς!
αρσενικό; θηλυκό; όνομα; γονείς; φωτο;

Χρειάζεσαι οπωσδήποτε crate και αν πρέπει να μείνει πολλές ώρες μόνο του, πάρκο ή ασφαλές δωμάτιο που να μπορεί να μείνει χωρίς να κινδυνεύει το ίδιο ή το σπίτι σου.
Αν το πάτωμα γλιστράει θα χρειαστείς μοκέτα ή vinyl
Κονγκ και παιχνίδια θα βρεις σε μεγαλη ποικιλία.
Μπολ για τροφή και νερό.

Μερικές ημέρες άδεια

Δες και τα υπομνήματα της ενότητας
Εκπαίδευση & Συμπεριφορά

reignman007

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2012
51
0
Αρσενικος ειναι 603473_10151995072535072_609562606_n.jpg
,πατερας ο Paco 602327_10151860320885072_1908292875_n.jpg
μητερα η Nera 392516_10151661509425072_1624435673_n.jpg

Θα λειπω περιπου 8 ωρες τη μερα για δουλεια.Ειναι πολλες για crate?Καλυτερα παρκο?Η μοκετα ειναι μεσα στα αμεσα σχεδια.

ΥΓ Ονομα δεν εχω αποφασισει ακομα...Το Πανθρο παιζει μπαλα(να φερνει και στο ονομα του μπαμπα).Προτασεις καλοδεχουμενες :p