Βοήθεια! Αλλαγή περιβάλλοντος - Χωρίζουμε 2 σκυλιά?

Natasa89

New Member
31 Ιουλίου 2017
4
7
35
Καλημέρα! Είμαι νέα στο φόρουμ! Και αυτο είναι το πρώτο μου πόστ. Χρειάζομαι την γνώμη σας! Για έμενα ειναι πολύ σημαντικό αυτό που θα αναφέρω.

Έμενα Αθήνα και για επαγγελματικούς λόγους του αρραβωνιαστικού μου πήραμε την απόφαση να έρθουμε μόνιμα να μείνουμε στην Επαρχία! Στην Αθήνα ο καθένας έμενε με τους γονείς του. Εγώ εχω 2 μικρόσωμα σκυλάκια. Το ένα ειναι 8 χρονών και ειναι κοκκώνι. Πάρα πολυ καλό και συντροφικό σκυλί. Και το άλλο ειναι ημίαιμο κοκκώνι με κανίς 3 χρονών περίπου. Και ατίθασο νιάτο. Ειναι μητέρα και κόρη. Είχαμε ενα ατύχημα. (Πήδηξε ο σκύλος του γείτονα απο το φράχτη της αυλής και έκανε το θαύμα του)...Έχουν μάθει στην αυλή. Δε τα πολύ πήγαινα βόλτα γιατί είχαν το χώρο τους. Δεν ειναι και τοσο κοινωνικά και φιλικά με αλλα σκυλάκια εξαιτίας αυτού. Όταν τα πήγαινα βόλτα συνήθως χωρίς να προκαλέσουν τα δικα μας, τα αλλα σκυλιά και κυριως τα αδέσποτα ερχόντουσαν για επίθεση! Και ηταν αρκετές οι φορές που τα έπαιρνα αγκαλιά και έτρεχα τρομαγμένη η έτρεχαν γείτονες να με βοηθήσουν.

Αυτα τα σκυλάκια ειναι πολύ δεμένα μεταξύ τους! Παίζουν οοοοολη την ώρα! Κυνηγιούνται και τρέχουν γύρω γύρω στην αυλή. Τρελαίνονται να τους πετάς το κόκκαλο! Και οταν χαϊδεύω την μια ζηλεύει η αλλη και μου σπρώχνει το χερι να χωθεί και η μικρή κάτω από την παλάμη μου να την χαϊδέψω και εκείνη! Γλείφονται και πλένουν η μια την άλλη και γενικά ειναι αχώριστες! Όταν είχα δοκιμάσει να πάρω την μία βόλτα και μας έβλεπε η άλλη, Συνήθως έκλαιγε και γάβγιζε και ηταν ανήσυχη! Όταν κλείνω την μια σε ένα δωμάτιο και παίρνω την άλλη χωρίς να την δει οτι πάει βόλτα γιατί ζηλεύουν, δε κανει φασαρία....

Και μετά απο αυτα που σας ανέφερε μπαίνω επιτέλους στο Κυρίως.

ΜΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝΕ.Ηταν η παρεούλα μου και η χαρά μου! Εχω μεγαλο συναισθηματικό δέσιμο με την Μεγάλη! Είναι άλλη η επικοινωνία μας......Η μικρή ειναι η αδυναμία του μπαμπά. Μένω σε διαμέρισμα και εχω βεράντα. Και ξέρω πως..... όπως ειναι για μενα δύσκολη αυτή η αλλαγή και το μεταβατικό στάδιο θα ειναι και για το ζωντανό. Εγω ειμαι άνθρωπος και ηταν επιλογή μου! Το ζωντανό εκει που ειναι ελεύθερο, ευτυχισμένο και μαθημένο με την κόρη της, πως θα την χωρίσω? Πως θα τις το κάνω αυτό?

Εγω απο την άλλη είμαι άνεργη, ψάχνω δουλειά και δεν εχω φίλους εδω. Και εχω μελαγχολήσει. Αν είχα εστω την μια θα βγαίναμε έξω, θα παίζαμε! Θα μου έκανε συντροφιά! Τα 2 δε μπορω να τα έχω! Θέλουν και οι δικη μου την μια και εγω δεν εχω το χώρο που είχαν.

Σκέφτηκα να πάρω ενα άλλο σκυλάκι, έχω μάθει να συμβιώνω με σκυλιά! Πιο πρίν απο εκείνα ειχα 14 χρόνια ενα λυκόσκυλο! Αλλη στεναχώρια και εκει που τον έχασα! όμως Συναισθηματικά νιώθω οτι θα προδώσω την λίζα μου! Γιατι δεν ειναι οτι την έχασα. Νιώθω οτι θα την αντικαταστήσω ενω υπάρχει και θα ήθελα εκέινη. Αλλα δε θέλω να στρεσαριστεί και να εμφανίσει και η μια και η άλλη κατάθλιψη και μελαγχολία. Τι να κάνω? Πείτε μου ειλικρινά ναι η ΟΧΙ. το καταλαβαίνω οτι θα είναι δύσκολη η αλλαγή. Δε θέλω να τους δημιουργήσω πρόβλημα στην ψυχολογία επειδή εγω θα ήθελα την παρέα εστω της μιας. Μπορει να επιτευχθεί κατι τέτοιο αν ναι πώς? Τι πρέπει να κάνω?

Θα εκτιμούσα πολύ τις απόψεις και την συμβουλή σας.....Ευχαριστώ εκ των προτέρων....

Vanessa99

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2017
250
282
Καλημέρα σας! Δεν κατάλαβα αν το θέμα για να πάρετε τα σκυλιά μαζί σας είναι οικονομικό ή θέμα χώρου.

Αν είναι θέμα χώρου, αν θυμάμαι καλά τα κοκόνια φτάνουν μέχρι 12 κιλά. Υπάρχουν πάρα πολύ άνθρωποι, που έχουν στα διαμερίσματα τους μεσαία και μεγάλα σκυλιά. Και τα σκυλιά αυτά δεν είναι δυστυχισμένα ή οτιδήποτε αν βγαίνουν βόλτες και εκτονώνονται σωστά. Και το πιο σημαντικό είναι πως τα σκυλιά θέλουν να είναι με τον άνθρωπο τους. Όποτε για μένα αν ο χώρος είναι το θέμα, να τα πάρετε και τα δυο σκυλιά και να τα εκπαιδεύσετε σιγά σιγά και στη βόλτα (πιθανώς θα χρειαστείτε και τη βοήθεια εκπαιδευτή). Ετσι θα είστε όλοι ευτυχισμένοι, και εσείς και τα κοκονακια σας.

Natasa89

New Member
31 Ιουλίου 2017
4
7
35
Καλημέρα σας! Δεν κατάλαβα αν το θέμα για να πάρετε τα σκυλιά μαζί σας είναι οικονομικό ή θέμα χώρου.

Αν είναι θέμα χώρου, αν θυμάμαι καλά τα κοκόνια φτάνουν μέχρι 12 κιλά. Υπάρχουν πάρα πολύ άνθρωποι, που έχουν στα διαμερίσματα τους μεσαία και μεγάλα σκυλιά. Και τα σκυλιά αυτά δεν είναι δυστυχισμένα ή οτιδήποτε αν βγαίνουν βόλτες και εκτονώνονται σωστά. Και το πιο σημαντικό είναι πως τα σκυλιά θέλουν να είναι με τον άνθρωπο τους. Όποτε για μένα αν ο χώρος είναι το θέμα, να τα πάρετε και τα δυο σκυλιά και να τα εκπαιδεύσετε σιγά σιγά και στη βόλτα (πιθανώς θα χρειαστείτε και τη βοήθεια εκπαιδευτή). Ετσι θα είστε όλοι ευτυχισμένοι, και εσείς και τα κοκονακια σας.
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση σας. Το θεμα ειναι κυρίως χώρου. Ειναι μεσαίου μεγέθους! Ομως Ειναι μικρό το διαμέρισμα μας. Δε μπορω να εχω και τα 2 σκυλια. Μπορω το ενα. Το ενα το θελει ο Μπαμπας μου γιατι εχει δεθεί και εκεινως με την μικρη. Το προβλημα ειναι κατα ποσο μπορει να επηρεάσει την ψυχολογία τους αυτο εαν τα χωρίσουν. Ολη την ωρα παίζουν και γλειφοντε μεταξύ τους. Και λογω απόστασης δε μπορω να δοκιμάσω να τα χωριςω ουτε καν δοκιμαστικά 2 μερες. Να δω αντιδράσεις τους. Και αν παρω το ενα πρεπει να κρύψω την αλλη για να μην την δει που την περνω γιατι κλαίει. Το μετα ειναι το θεμα. Κατα ποσο το σκυλί θα δεχτεί την αλλαγη και τον αποχωρισμό του απο το αλλο.

Vanessa99

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2017
250
282
Τα σκυλιά είναι δικά σας ή των γονιών σας?
Πάντως εγώ ακόμα πιστεύω πως πρέπει να τα έχετε μαζί και να μη τα χωρίσετε.
Παρ'όλα αυτά, δε γίνεται τα σκυλιά τη μια μέρα να είναι μαζί και την ακριβώς επόμενη να είναι σε εντελώς άλλες πόλεις. Αν τελικά γίνει ο χωρισμός θα πρέπει να γίνει σιγά σιγά. Να βγαίνουν μικρές βόλτες χωριστά κτλ για να συνηθίσουν. Γιατί αν γίνει αμέσως ο χωρισμός δε θα είναι πολύ καλό για τα σκυλιά. Παραθέτω και αυτό: https://www.cuteness.com/blog/content/separating-two-dogs-that-grew-up-together
Πάντως όπως ξαναείπα, προσπαθήστε να πάρετε μαζί τα σκυλιά και αν δείτε πως τελικά δε γίνεται, τότε βλέπετε τι κάνετε

Natasa89

New Member
31 Ιουλίου 2017
4
7
35
Εγω
Τα σκυλιά είναι δικά σας ή των γονιών σας?
Πάντως εγώ ακόμα πιστεύω πως πρέπει να τα έχετε μαζί και να μη τα χωρίσετε.
Παρ'όλα αυτά, δε γίνεται τα σκυλιά τη μια μέρα να είναι μαζί και την ακριβώς επόμενη να είναι σε εντελώς άλλες πόλεις. Αν τελικά γίνει ο χωρισμός θα πρέπει να γίνει σιγά σιγά. Να βγαίνουν μικρές βόλτες χωριστά κτλ για να συνηθίσουν. Γιατί αν γίνει αμέσως ο χωρισμός δε θα είναι πολύ καλό για τα σκυλιά. Παραθέτω και αυτό: https://www.cuteness.com/blog/content/separating-two-dogs-that-grew-up-together
Πάντως όπως ξαναείπα, προσπαθήστε να πάρετε μαζί τα σκυλιά και αν δείτε πως τελικά δε γίνεται, τότε βλέπετε τι κάνετε
Εγω μεχρι τον Δεκέμβρη εμενα με τους γονεις μου. Στο ίδιο σπιτι. Μαζι τα εχουμε. Ασχολιόμασταν και οι 3 με αυτα. Εχουν μάθει και μεσα και εξω στο σπιτι. Τα δυο δε γινεται να τα παρω. Και ο χώρος
Μου ειναι μικρος και οι γονεις μου θελουν το ενα αν τελικα παρω εγω το αλλο. Αν εμενα αθηνα, σίγουρα θα εκανα αυτο που λέτε. Σταδιακά. Αν δω οτι κλαίει κλπ θα πηγαιβοερχομασταν στο πατρικό μου μεχρι να εξοικοιωθει με την αλλαγη!!!τωρα ομως; Όντως μπορει να βλάψει αυτο το σκυλί αν παω μια μερα και το παρω ετςι ξαφνικά και το φέρω στο δικό μου σπιτι; Δε θα ειναι αποτομο; Και η αποσταση ειναι 4 ωρες απο αθηνα! Εχω στεναχωρηθει γενικότερα με αυτο το θεμα. Αν ειχα μεγαλύτερο σπιτι θα τα έπαιρνα. Αλλα γυρίζουν και οι γονεις μου και εχουν δίκιο, και λενε οτι και γι αυτούς ειναι μια παρέα. Ας παρω λενε τουλάχιστον το ενα εφόσον μου λείπουν. Αλλα φοβάμαι να τα χωρίσω. Δύσκολη κατασταση. Μαλλον θα πρεπει να δεχτώ να τα αφήσω εκει και να μην το σκέφτομαι προς το παρον καθολου να παρω καποιο. :-(

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Κορίτσι μου, άστα εκεί που είναι, που έχουν συνηθίσει και έχουν μια ρουτίνα. Εκεί θα έχουν και το ένα το άλλο αλλά και τα οικεία άτομα και το οικείο περιβάλλον. Εσύ από την άλλη γιατί να μην υιοθετήσεις μια ψυχούλα και να της δώσεις ένα ζεστό σπιτικό. Μόνο καλό θα κάνεις.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
Κορίτσι μου, άστα εκεί που είναι, που έχουν συνηθίσει και έχουν μια ρουτίνα. Εκεί θα έχουν και το ένα το άλλο αλλά και τα οικεία άτομα και το οικείο περιβάλλον. Εσύ από την άλλη γιατί να μην υιοθετήσεις μια ψυχούλα και να της δώσεις ένα ζεστό σπιτικό. Μόνο καλό θα κάνεις.
Συμφωνώ απόλυτα. Αν είσαι σίγουρη ότι οι συνθήκες ζωής σου θα παραμείνουν όπως έχουν ,αν δεν σκοπευεις να βρεις μια δουλειά με πολύ απαιτητικά ωράρια σύντομα κλπ κλπ υιοθέτησε ένα νέο σκυλάκι που χρειάζεται σπίτι. Άσε τα κοκονάκια με τους γονείς σου, μια χαρά είναι.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
ΜΗΝ τα χωρίσεις. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η σκυλίτσα που θα πάρεις μαζί σου να είναι πλέον "άλλος σκύλος". Άστες μαζί - εκεί που είναι κατά προτίμηση. Εφόσον είναι τόσο δεμένες όσο λες, μην τις χωρίσεις. Εμένα τα σκυλιά μου ήταν μονομερώς δεμένα μεταξύ τους. Δηλαδή η μικρή είχε προσκόλληση με τη μεγάλη. Η μεγάλη όχι τόσο. Όταν "έφυγε" η μεγάλη, η μικρή δεν ήταν ποτέ πια το ίδιο σκυλί. Dont do it.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Άσε που αυτή που θα μείνει πίσω, χωρίς παρέα, χωρίς βόλτα αφού "έχουν το χώρο τους" παίζει και να τα παίξει από την αλλαγή. Αλήθειας, την ύπαρξη βεράντας στο σπίτι που μένει τώρα για ποιο λόγο την αναφέρει; Κάνει διάφορα;