Βιταμίνη C

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
H βιταμίνη C στα ζώα δίνεται κυρίως για τη δυσπλασία των ισχίων, όπως και κάτω από μεγάλη πίεση και άσκηση κυρίως στα εκτροφικά (εργασιακές γραμμές) και σε κάποιες άλλες μορφές ασθενειών. Ο σκύλος μπορεί να δεχτεί στον οργανισμό του μέχρι 2.950mg καθημερινά, περισσότερο προκαλεί διάρροιες. Ghost girl πόσων ετών είναι ο σκύλος σου; Αν είναι κάτω των δύο, ο κανόνας λέει ημερησίως γύρω στα 500mg σε δυο δόσεις ενώ πάνω απ' τους 24 μήνες τη διπλάσια δόση.
Να μη δώσεις προϊόν που προορίζεται για άνθρωπο διότι πρόκειται για μίγματα οξέος τα οποία δεν έχει ανάγκη ο σκύλος, οι μορφές που αφορούν σκύλο είναι προσμίξεις με ασβέστιο αλλιώς δυσχεραίνεται η απορρόφηση.

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Δυστυχώς grife δεν νομίζω ότι υπάρχει ανάλογο προιόν μόνο για σκύλους :/ Aν γνωρίζεις κάτι ενημέρωσε μας :)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Πες μας ποιό είναι ! :D
Aν κι εγώ θα συνεχίσω με Solgar καλό είναι να το γνωρίζουμε!

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Μου εχει συστησει η Λιλα (και να ναι καλα) την Halo Vitamin C αλλα δεν την βρισκεις ευκολα.
Ειναι σε σκονη και δινω λιγο, στην ακρη του γλυκου του κουταλιου.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Με συγχωρείτε αλλά επειδή χθες βράδυ εξοργίστηκα διαβάζοντας κάποιες απαντήσεις και δε θέλω να πω περισσότερα γιατί στην τελική άλλη ημέρα η σημερινή, δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα που να χρειαστεί εξωγενώς κάποιο απ' τα σκυλιά μου βιταμίνη C, εγώ έχω πάρει που μου έχει χρειαστεί γιατί δεν την παράγω εν αντιθέσει με τα σκυλιά μου και τα σκυλιά σας, αλλά αν χρειαζόταν δε χρησιμοποιώ γενικά πιστωτική μα αν μη τι άλλο για τα σκυλιά μου θα τη χρησιμοποιούσα, ή θα χρησιμοποιούσα paypal, ή αντικαταβολή για να πάρω απ' το εξωτερικό.
Πάντως έτσι απλά επειδή θα σκάσω αν δε γράψω κάτι είναι πολύ προτιμότερο να δώσετε ωμό στο σκύλο σας παρά συμπλήρωμα για άνθρωπο. Μεγαλύτερες πιθανότητες έχει να προσλάβει από 'κει τη βιταμίνη C παρά από ασκορβικά οξέα. Ο σκύλος χρειάζεται είτε την καθαρή μορφή κι αν δε μπορεί να παράγει μόνος του για λόγους που προανέφερα κι ορισμένους άλλους, δίνετε ασκορβικό ασβέστιο είναι τόσο απλό.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Δηλαδη για να καταλαβω αν δωσω ασκορβικο ασβεστιο τοτε ο σκυλος θα παραγει περισσοτερη βιταμινη c o
οργανισμος του? Ειναι καλυτερα να δινω αυτο που λες η σκυλισια βιταμινη c? Με μπερδεψες? Δεν το ξερω αυτο
το ασκορβικο? Που το διαβασες αν επιτρεπεται?

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Βιταμίνη C που μπορεί να είναι χρήσιμη στον σκύλο είναι μόνο η προερχόμενη απο φυσικές πηγές - φρεσκα λαχανικά, γάλα ή βιταμίνη C προερχόμενη απο φυτικές πηγές.

το ascorbic acid σε χημική μορφή που βάζουν στις σκυλοτροφές δεν προσφέρει τίποτα στα σκυλιά.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Το ασκορβικό ασβέστιο είναι το σκεύασμα που συνήθως χρησιμοποιείται για την πρόσληψη βιταμίνης C απ' το σκύλο.

christina287

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2011
133
0
Ειχα δωσει και εγω βιταμινη c επειδη στη βολτα μου κουτσαινε. Συγκεκριμενα ειχα δωσει αυτη που παιρνει και ο ανθρωπος, ο κτηνιατρος μου την ειχε δωσει.

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
ευχαριστω για ολες τις απαντησεις, θα τις λαβω υποψιν μου και κατοπινσυζητησης με τον κτηνιατρο μου και την εκτροφεα μου θα αποφασισω.
μερσι μποκου!

Eammon

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2010
516
0
Αθηνα
Εχω δωσει κ εγω vit-C στον σκυλο μου....κατοπιν υποδειξης του εκτροφεα του!Δεν θυμαμαι ποιας εταιριας ηταν..παντως την ειχα ζητησει σε κανονικο φαρμακειο(οχι με κτηνιατρικα)....των 500mg και ειχε κοστος περιπου 20 euro!

edit: θυμηθηκα......Solgar εγραφε η ετικετα!

Last edited:

gr_voyager

Member
31 Ιανουαρίου 2012
6
0
Πολλοί εκτροφείς συστήνουν βιταμίνη C σαν συμπλήρωμα διατροφής για τα σκυλιά τους.
Υποτίθεται ότι βοηθά στην δυσπλασία (δεν θεραπεύει την δυσπλασία - απλά βοηθά τον σκύλο να αντιμετωπίσει καλύτερα
το συγκεκριμένο πρόβλημα).
Πολοί την χρησιμοποιούν προληπτικά και για κουτάβια που μπορεί να είναι επιρρεπής σε αυτό το πρόβλημα.
Επειδή όμως η κλασική βιταμίνη C δρα στον οργανισμό για περίπου 1 δίωρο από την λήψη της σε πολλά νέα
σκευάσματα χρησιμοποιούν βιταμίνη Ester C. (έχει πιο αργή δράση - οκτάωρο) και θεωρείται ότι αποροφάται πιο εύκολα
από το σκυλί. Μπορείς να την βρεις άνετα σε φαρμακεία , μπουκαλάκι με 60 ή 90 ταμπλέτες.
Εγώ πήρα της Lambert (90 tb - 30-e) αλλά το βγάζε και η Lanes, σίγουρα θα υπάρχουν και άλλες εταιρείες.

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.107
1.378

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog