Βιταμίνη C

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
Λοιπον, κατοπιν συβουλης του εκτροφεα μου και επειδη η κουταβα μου εχει περασει ενα προβλημα στα γονατα της (Knuckling over, αν το ξερει κανεις), μου συνεστησε να της δινω βιταμινη C 1000mg την ημερα. Στο φαρμακειο εχει μονο σε αναβραζουσα μορφη ομως. Εχει δει κανεις C σε ταμπλετα? Δινει κανεις στο σκυλι του τετοια βιταμινη?

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Υπαρχει σε ταμπλετα της quest vitamin c 500mg. Μου κανει εντυπωση ομως που η εκτροφεας σου δεν
σου συστηνει καποια σκυλισια βιταμινη c. Σου ειπε οτι εχει την ιδια απορροφηση και η ανθρωπινη?

Ξερω οτι κανει καλο στο ανοσοποιητικο του σκυλου, για τα γονατα δεν το εχω ξανακουσει.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Περίεργο, η βιταμίνη C δεν είναι απαραίτητη στη διατροφή του σκύλου, ο οργανισμός του είναι σε θέση να την παράγει

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
Η εκτροφεας μου ειναι στην Ιρλανδια και φανταζομαι εχουν διαφορετικες μαρκες εκει. Μου ειπε παντως οτι της δινει αυτη που παιρνουν και οι ανθρωποι. Θα ψαξω αυτη που λες και θα ρωτησω και τον κτηνιατρο οταν ερθει με το καλο το κουταβι.
Ευχαριστω

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Σκευασμα βιταμινης c σκυλισιο δεν εχω βρει στην Ελλαδα. Αρα θα χρειαστεις 2 ταμπλετες ημερησιως.
Τουλαχιστον δεν ειναι πολυ ακριβη, γυρω στα 10 ευρω εχει το κουτι και περιεχει 60 ταμπλετες μεσα.

Alexia εγω δινω για να τονοσω το ανοσοποιητικο τους που εχει ενα θεματακι λογω ρατσας,
το θεωρεις υπερβολη? Μην φανταστεις οτι δινω πολυ.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Σε υγιή ζώα δεν έχει νόημα. Συνήθως χορηγείται σε ζώα που, λόγω κάποιας πάθησης ή γήρατος, ο ίδιος οργανισμός δεν παράγει αρκετή βιταμίνη για τις ανάγκες του.
Εφόσον όμως πρόκειται για υδατοδιαλυτή δεν νομίζω να τους κάνει κακό, γιατί δεν θα αποθηκεύεται από τον οργανισμό
[FONT=Verdana, sans-serif] [/FONT]

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Η εκτροφεας μου ειναι στην Ιρλανδια και φανταζομαι εχουν διαφορετικες μαρκες εκει. Μου ειπε παντως οτι της δινει αυτη που παιρνουν και οι ανθρωποι. Θα ψαξω αυτη που λες και θα ρωτησω και τον κτηνιατρο οταν ερθει με το καλο το κουταβι.
Ευχαριστω
Ghostgirl η καλύτερη βιταμίνη C είναι της solgar και αν δεν κάνω λάθος έχει και των 1000mg, χωρίς να είναι αναβράζουσα. Και εμένα μου την σύστησε ο εκτροφέας μου, βοηθάει στην παραγωγή κολλαγόνου.

Δες εδώ

http://www.helpforhealth.gr/index.php?target=products&product_id=32390

Last edited:

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Ghostgirl η καλύτερη βιταμίνη C είναι της solgar και αν δεν κάνω λάθος έχει και των 1000mg, χωρίς να είναι αναβράζουσα. Και εμένα μου την σύστησε ο εκτροφέας μου, βοηθάει στην παραγωγή κολλαγόνου.
:confused::confused:

Έχεις κάποια σχετική μελέτη για αυτό;

Η βιταμίνη παίζει ρόλο στο ανοσοποιητικό, στα αγγεία και στην απορρόφηση σιδήρου

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
ΩΠΑ!
Kyveli δινεις βιταμινη C προληπτικώς για την δυσπλασια; Δεν κανει κακό? Μπορω να δωσω και στη δικια μου δηλαδη?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Δεν προτείνω σε κανεναν να κάνει αυτό που κάνω εγώ. Εμένα μου το έχει συστήσει ο εκτροφέας μου που εμπιστεύομαι και το ακολουθώ. Από κει και πέρα δεν μπορείς να πεις ότι προλαμβάνει την δυσπλασία, ούτε είπα κάτι τέτοιο. Βοηθάει στην παραγωγή κολλαγόνου που με την σειρά του βοηθάει τους συνδέσμους.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Κάποια επιστημονική μελέτη;
Τα επιστημονικά άρθρα που το λένε όλα ανεξαιρέτως βασίζονται σε μελέτες. Είναι πολύ εύκολο με μια απλή περιήγηση στο διαδίκτυο να τα ανακαλύψεις και μόνη σου :)

http://www.vitamincfoundation.org/collagen.html

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Μάλλον δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα. Μόνο επιστημονικό δεν θα το ονόμαζα το άρθρο. Το λινκ είναι από Online Store που πουλάει βιταμίνες για ανθρώπους.

Δεν βρίσκω για ποιό λόγο να δώσω συμπλήρωμα βιταμίνης C σε κουτάβι, εφόσον την παράγει ο οργανισμός του. Για αυτό ρώτησα αν υπάρχει κάποια μελέτη και εννοώ συγκριτική διπλή τυφλή μελέτη που να αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα της χορήγησης βιταμίνης C στο σκύλο.

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
το Knuckling που σας ειπα προηγουμενως ειναι προβλημα των συνδεσμων. στα μπροστινα γονατα δεν εχουν οι συνδεσμοι την δυναμη να συγκρατησουν σωστα τα οστα γιατι η αναπτυξη στις γιγαντοσωμες φυλες ειναι ραγδαια. στο φαρμακειο μου ειπαν οτι το σωμα απορροφα οση βιταμινη χρειαζεται, την υπολοιπη την αποβαλλει μεσω των ουρων οποτε δεν παθαινει κατι αν παιρνει παραπανω. αλλα ολα αυτα θα τα δω με την επισκεψη στον κτηνιατρο μου. προσπαθω να βαλω μια φωτο της μικρης που φαινεται το προβλημα, αλλα δεν τα καταφερνω. τωρα βεβαια εχει επανελθει πληρως, αλλα μπορει να ξανασυμβει. γι'αυτο σκεφτομαι να συνεχισω την βιταμινη c για παν ενδεχομενο...;)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Μάλλον δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα. Μόνο επιστημονικό δεν θα το ονόμαζα το άρθρο. Το λινκ είναι από Online Store που πουλάει βιταμίνες για ανθρώπους.

Δεν βρίσκω για ποιό λόγο να δώσω συμπλήρωμα βιταμίνης C σε κουτάβι, εφόσον την παράγει ο οργανισμός του. Για αυτό ρώτησα αν υπάρχει κάποια μελέτη και εννοώ συγκριτική διπλή τυφλή μελέτη που να αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα της χορήγησης βιταμίνης C στο σκύλο.
Μα εσύ δεν μου ζητησες κάποια μελέτη για να δεις την αποτελεσματικότητα της βιταμίνης C γενικά, αλλά δεν γνώριζες καν ότι συμβάλει στην παραγωγή κολλαγόνου,αυτό αμφισβήτησες και για αυτό σου παρέθεσα κάποια άρθρα εφόσον τα λεγόμενα μου δεν σου ήταν επαρκή. Τώρα εάν ούτε και τα άρθρα σε πείσανε πραγματικά δεν με αφορά, δεν υπάρχει λόγος να προσπαθήσω να σε πείσω για κάτι που είναι ευρέως γνωστό. Αν δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα δεν έγινε και τίποτα :)

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Δεν συμβάλλει στη παραγωγή αλλά στη σύνθεση του κολλαγόνου. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να καταλάβω ποιο το όφελος του συμπληρώματος σε υγιή σκυλιά, γνωρίζοντας ότι ο ίδιος ο οργανισμός του σκύλου την παράγει.

Η ερώτηση μου ήταν αν υπάρχουν μελέτες που αποδεικνύουν ότι το συμπλήρωμα της βοηθάει στην πρόληψη σκελετικών παθήσεων;
Το ιντερνετ είναι γεμάτο από μύθους. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για big business.

Επίσης αναρωτιέμαι αν δεν επιβαρύνει τους νεφρούς, αφού η περίσσια αποβάλλεται στα ούρα. Η υπερκατανάλωση στον άνθρωπο μπορεί να φέρει διάρροιες, πέτρες στους νεφρούς. Υπάρχει το ίδιο ρίσκο στα σκυλιά;

Akitaman

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2008
127
0
Επίσης αναρωτιέμαι αν δεν επιβαρύνει τους νεφρούς, αφού η περίσσια αποβάλλεται στα ούρα. Η υπερκατανάλωση στον άνθρωπο μπορεί να φέρει διάρροιες, πέτρες στους νεφρούς. Υπάρχει το ίδιο ρίσκο στα σκυλιά;

Οτι ισχυει για τους ανθρωπους ισχυει και για τα σκυλια.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog