Βιταμίνες κ ανάπτυξη... λάθος ηλικία;

icyhol

Member
22 Ιουνίου 2011
8
0
Πριν 2 μηνες βρηκα ενα κουταβι που επασχε απο αβιταμινωση. το υιοθετησα, πηγαμε στον κτηνιατρο στην πρωτη μας επιισκεψη και μου ειπε οτι το κουταβι ηταν 40 ημερων. Μου εδωσε βιταμινες σε χαπακι τις οποιες του δινω μεχρι και σημερα. Εγω υπολογιζα οτι το κουταβι μου τωρα ειναι σχεδον 4 μηνων ομως εχει αρχισει να αλλαζει κυνοδοντες και οταν ρωτησα τον κτηνιατρο γιατι αλλαζει τοσο μικρο μου ειπε οτι ειναι φυσιολογικο γιατι το σκυλακι ειναι 5 με 6 μηνων. Υπρχει περιπτωση οι βιταμινες που του δινω ν συντελουν στην γρηγοροτερη αναπτυξη των δοντιων? Ειναι πιθανο ο κτηνιατρος να εκανε την πρωτη φορα λαθος εκτιμιση?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.892
Ουσιαστικά ρωτάς αν οι βιταμίνες μετέτρεψαν τον σκύλο σου στον superdog :D και τα στάδια ανάπτυξης επιταχύνονται. Όχι αυτό δεν γίνεται. Όμως είναι πολύ πιθανό να έγινε μια λάθος εκτίμηση για την ηλικία του.
Μπράβο σου που μάζεψες το κουταβάκι ωστόσο, θα το κρατήσεις; Βάλε μας φωτο να τον δούμε και εμείς!
Αα και καλώς όρισες !

icyhol

Member
22 Ιουνίου 2011
8
0
Εννοειται οτι θα το κρατησω!!!! ειναι μελος της οικογενειας πια....

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ή έκανε στην αρχή λάθος εκτίμηση ηλικίας αλλά είχε αβιταμίνωση ο σκύλος
ή έκανε λάθος εκτίμηση αβιταμίνωσης αλλά είχε σωστή ηλικία ο σκύλος!

Να σου ζήσει...

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Η κτηνιατρος μου ειχε πει οτι απο του 4 μηνες και πανω αρχιζουν να αλλαζουν τα δοντια.
Και για μενα η αρχικη εκτιμηση ηταν οτι το κουταβι που βρηκα ηταν μικροτερο σε ηλικια αλλα οταν αρχισε να αλλαζει τα δοντια της μου ειπε οτι ειναι περιπου 4-4,5 μηνων λογω αλλαγης δοντιων

ευη

Member
28 Ιουνίου 2011
17
0
για τι κουταβι μιλαμε ενοω τι μεγεθος ?μεγαλοσωμο?
οι βιταμινες παντος δεν παιζουν ρολο στην αναπτυξη των δοντιων δηλαδη να τα βγαζει πιο γρηγορα.τα πρωτα δοντακια παντως μπορει να ξεκινησουν και απο 3.5 μηνων να αλλαζουν.στην ηλικια των 6 μηνων εχει ηδη τα νεα δοντια οχι ολοκληρωμενα (σαν καρφακια μπροστα ).

icyhol

Member
22 Ιουνίου 2011
8
0
Αυτο ακριβως θελω να μαθω αν θα γινει μεγαλοσωμο η οχι.... γιαυτο θελω να ξερω κ την ηλικια του για να μπορεσω να υπολογισω. γιατι τωρα ειναι 11 κιλα αλλα αλλιως ειναι να ειναι 4 μηνων κ 11 κιλα κ αλλιως 6 μηνων. Στην πρωτη επισκεψη στον κτηνιατρο που γραφω κ πιο πανω που μου ειπε οτι ηταν 40 ημερων τον ρωτησα για το μεγεθος και μου ειπε οτι θα γινει μεχρι 10 κιλα αλλα ηδη τα εχει ξεπερασει...

ευη

Member
28 Ιουνίου 2011
17
0
τα πρωτα του δοντακια βαση ηλικιας με τον γιατρο ποτε πεσανε?απο τοτε θα ξερεις οτι ηταν περιπου 3.5 μηνων.μη νομιζεις οι γιατροι κανουν λαθος εκτιμισεις στις ηλικιες.βαλε φοτο να δουμε αν μπορεις