Βιντεοσκόπηση ή άλλες συμβουλές

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.244
3.081
Η άσωτη γεροντοκόρη επιστρέφει και πάλι κοντά σας... ούτε μετανοημενη ούτε σοφότερη. Και χρειάζεται συμβουλές.

Έστω ότι σκυλοιδιοκτητης Α' έπεσε σε θεομουρλη σκυλοιδιοκτητη πάνω στη βόλτα στο δάσος. Και έστω ότι η θεομουρλη είχε το αγγελούδι της λυμένο ενώ η ίδια ατένιζε το υπερπέραν. Και έστω ότι το αγγελούδι πλησίασε κορδωτο κορδωτο και διάβολος του ιδιοκτήτη Α'(δεμένος, ακριβώς δίπλα από τα πόδια του ιδιοκτήτη του Α')του εδωσε δύο τρείς ξεγυρισμενες. Έστω ότι ο σκυλοκαυγας κράτησε 1.5-2 δεύτερα μέχρι το αγγελούδι να απομακρυνθεί (ξανά ο διάολος δεμένος ακριβώς δίπλα από τα πόδια του ιδιοκτήτη του που τον κρατούσε γερά δεν τον άφηνε να παει παραπέρα)...και έπειτα η θεομουρλη όχι συγγνώμη δεν ζήτησε αλλά άρχισε να βριζει χυδαία... γιατί υποτίθεται ότι ο Α' έφταιγε γιατί έπρεπε να τραβήξει περισσότερο τον δικό του τον "επιθετικό" σκύλο. (Να μου κλάσεις τα αρχιδια που θα τραβολογαω εγώ τον λαιμό του σκύλου μου για να μας πλησιάζει το δικό σου λυμένο, αχεμ. Και στην τελική να το τραβήξω να τον πάω ΠΟΥ, όταν το δικό σου είναι ελεύθερο μαρή μεγαλοφυΐα αχεμ) τέλος πάντων κανένα σκυλί δεν τραυματίστηκε κάτι το οποίο ο ιδιοκτήτης Α' το ξέρει γιατί ήταν ακριβώς από πάνω ενώ η θεομουρλη πετούσε χαρταετό σε απόσταση μέτρων . .... Αυτό που ρωτώ είναι το εξής. Έστω ότι ο ιδιοκτήτης Α έχει τραβήξει τον διαβολοσκύλο του βίντεο, όπου φαίνεται μόνο ο σκύλος του για να δείξει πόσο επιθετικός (δεν) είναι αλλά επίσης ακούγονται στο μπακγκραουντ και οι χυδαιότητες που φώναζε η μουρλη...θα με φάει ο gdpr? Τι άλλο θα κάνατε σε τέτοια περίπτωση; Έστω ότι η θεομουρλη είναι γειτόνισσα 50-60 χρονων, θα αναγκαστείτε να την ξανασυναντησετε σίγουρα και σύντομα αλλά δεν ανεχεστε με τίποτα να ξανά ακούσετε το λογιδριο της.Το οποίο αναφορικά περιλαμβάνει τα: "Έβαλες τον σκύλο σου να επιτεθεί στον δικό μου επίτηδες, γουστάρεις κυνομαχιες, είσαι ανώμαλη, είσαι κ@ριολ@κι και πουτ@νακι, θα σε γ@μησω κ@ριολακι , θα σε βρω στην τάδε περιοχη (όπου κατοικείς)και να δεις τί θα πάθεις" Νομίζω ότι είναι απόλυτα λογικό κάποιος άνθρωπος να μην δέχεται ούτε κατηγορίες για κυνομαχιες ούτε στοχευμένες απειλές...πως μπορει ο ιδιοκτήτης ο Α' να το ξεφορτωθεί όλο αυτό όσο γίνεται πιο γρήγορα;

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.723
7.220
Η άσωτη γεροντοκόρη επιστρέφει και πάλι κοντά σας... ούτε μετανοημενη ούτε σοφότερη. Και χρειάζεται συμβουλές.

Έστω ότι σκυλοιδιοκτητης Α' έπεσε σε θεομουρλη σκυλοιδιοκτητη πάνω στη βόλτα στο δάσος. Και έστω ότι η θεομουρλη είχε το αγγελούδι της λυμένο ενώ η ίδια ατένιζε το υπερπέραν. Και έστω ότι το αγγελούδι πλησίασε κορδωτο κορδωτο και διάβολος του ιδιοκτήτη Α'(δεμένος, ακριβώς δίπλα από τα πόδια του ιδιοκτήτη του Α')του εδωσε δύο τρείς ξεγυρισμενες. Έστω ότι ο σκυλοκαυγας κράτησε 1.5-2 δεύτερα μέχρι το αγγελούδι να απομακρυνθεί (ξανά ο διάολος δεμένος ακριβώς δίπλα από τα πόδια του ιδιοκτήτη του που τον κρατούσε γερά δεν τον άφηνε να παει παραπέρα)...και έπειτα η θεομουρλη όχι συγγνώμη δεν ζήτησε αλλά άρχισε να βριζει χυδαία... γιατί υποτίθεται ότι ο Α' έφταιγε γιατί έπρεπε να τραβήξει περισσότερο τον δικό του τον "επιθετικό" σκύλο. (Να μου κλάσεις τα αρχιδια που θα τραβολογαω εγώ τον λαιμό του σκύλου μου για να μας πλησιάζει το δικό σου λυμένο, αχεμ. Και στην τελική να το τραβήξω να τον πάω ΠΟΥ, όταν το δικό σου είναι ελεύθερο μαρή μεγαλοφυΐα αχεμ) τέλος πάντων κανένα σκυλί δεν τραυματίστηκε κάτι το οποίο ο ιδιοκτήτης Α' το ξέρει γιατί ήταν ακριβώς από πάνω ενώ η θεομουρλη πετούσε χαρταετό σε απόσταση μέτρων . .... Αυτό που ρωτώ είναι το εξής. Έστω ότι ο ιδιοκτήτης Α έχει τραβήξει τον διαβολοσκύλο του βίντεο, όπου φαίνεται μόνο ο σκύλος του για να δείξει πόσο επιθετικός (δεν) είναι αλλά επίσης ακούγονται στο μπακγκραουντ και οι χυδαιότητες που φώναζε η μουρλη...θα με φάει ο gdpr? Τι άλλο θα κάνατε σε τέτοια περίπτωση; Έστω ότι η θεομουρλη είναι γειτόνισσα 50-60 χρονων, θα αναγκαστείτε να την ξανασυναντησετε σίγουρα και σύντομα αλλά δεν ανεχεστε με τίποτα να ξανά ακούσετε το λογιδριο της.Το οποίο αναφορικά περιλαμβάνει τα: "Έβαλες τον σκύλο σου να επιτεθεί στον δικό μου επίτηδες, γουστάρεις κυνομαχιες, είσαι ανώμαλη, είσαι κ@ριολ@κι και πουτ@νακι, θα σε γ@μησω κ@ριολακι , θα σε βρω στην τάδε περιοχη (όπου κατοικείς)και να δεις τί θα πάθεις" Νομίζω ότι είναι απόλυτα λογικό κάποιος άνθρωπος να μην δέχεται ούτε κατηγορίες για κυνομαχιες ούτε στοχευμένες απειλές...πως μπορει ο ιδιοκτήτης ο Α' να το ξεφορτωθεί όλο αυτό όσο γίνεται πιο γρήγορα;
Καλώς την! Μήπως να μπεις στο φμπ στη φιλοζωική ομάδα Ελλήνων δικηγόρων να ρωτήσεις; Για να μη σου πούμε βλακείες από δω. Το active μέλος - νομικός που είχαμε παλιά δε συμμετέχει πλέον εδώ - αλλά λογικά συμμετέχει ακόμα εκεί.

Γενικά το gdpr δεν είναι πάντως το πρόβλημά σου στην περίπτωσή σου, αυτό καταπιάνεται με δημοσίευση προσωπικών δεδομένων, δεν είναι αυτή η περίπτωση εδώ. Εσένα το πρόβλημά σου είναι αν μπορείς νομικά να χρησιμοποιήσεις το βίντεο σου, σωστά; Εκεί το θέμα είναι η ελληνική νομοθεσία, η οποία από ότι με έχει πολλάκις ενημερώσει (γειώσει το λένε κανονικά :cautious:) στενός συγγενής νομικός απαγορεύει σε κάθε περίπτωση τη βιντεοσκόπηση/ηχογράφηση ατόμου χωρίς τη συγκατάθεση του - κ έχει κ κυρώσεις. Τώρα επειδή εσύ ήσουν έξυπνη κ τράβηξες το σκυλί σου μόνο κ επειδή ακούγονται μέσα κανονικές απειλές που είναι νομικά μεμπτές (αστικά; ποινικά; δεν το ξέρω), τουλάχιστον για καταγγελία ίσως να έχεις κάποια τύχη. Επίσης μπορεί τώρα να έχουν ανανεωθεί κάποιες διατάξεις σχετικά με τις βιντεοσκοπησεις/ηχογραφήσεις κ το δικό μου άτομο να μην το ξέρει.

Σε κάθε περίπτωση όμως, πρέπει να σε συμβουλεύσει νομικός κ όχι εμείς.

Γενικά μπορείς βέβαια να καταγγείλεις το συμβάν (άνευ βίντεο) στο αστ. τμ. της περιοχής σου, να πεις εσύ δλδ ότι η τάδε με έβρισε κ με απείλησε, αλλά χωρίς μάρτυρες κ χωρίς να μπορείς να χρησιμοποιήσεις το βίντεο δεν ξέρω τι καλό μπορεί να κάνει - άσε που επίσης χωρίς μάρτυρες μπορεί να τα γυρίσει η άλλη ότι εσείς ήσασταν το πρόβλημα - που λογικά αυτό θα κάνει αν κρίνω από τις περιγραφές σου.

Οπότε, μπες στην ομάδα μήπως στα εξηγήσει κανένας δικηγόρος, ειδικά για το βίντεο αλλά κ για το τι μπορείς να κάνεις γενικά χωρίς να έχεις θέματα από την τρελή.

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.244
3.081
Είναι ακόμα χειρότερο, υπαρχει μάρτυρας μια φιλενάδα της η οποία μεν είχε την σοφία να κρατήσει το δικό της σκυλάκι δεμένο, μεν έλεγε στην άλλη να ηρεμήσει, ωστόσο επίσης "ο ξαμολυμενος μπομπος να ξέρετε είναι πάντα πολύ φιλικός, εσείς φταίτε, να το τραβουσατε περισσότερο το σκυλί σας"...

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.244
3.081
Εσένα το πρόβλημά σου είναι αν μπορείς νομικά να χρησιμοποιήσεις το βίντεο σου, σωστά; .
Σχεδόν. Θέλω να λάβω τα μέτρα μου για την επόμενη φορά που θα την ξανασυναντησω και σε περίπτωση που ξανά εκφραστεί με όμοιο τρόπο. Σκοπός μου ήταν αν υπαρξει επόμενη φορά να καλέσω την αστυνομία, όπου περιμένω ότι αυτή θα μιλησει για το πόσο επιθετικό είναι το διαβολοσκύλο, όπου εγώ θα πω, " ιδού το επίθετικο διαβολοσκυλο". Έχω καταστρώσει σενάριο.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.723
7.220
Σχεδόν. Θέλω να λάβω τα μέτρα μου για την επόμενη φορά που θα την ξανασυναντησω και σε περίπτωση που ξανά εκφραστεί με όμοιο τρόπο. Σκοπός μου ήταν αν υπαρξει επόμενη φορά να καλέσω την αστυνομία, όπου περιμένω ότι αυτή θα μιλησει για το πόσο επιθετικό είναι το διαβολοσκύλο, όπου εγώ θα πω, " ιδού το επίθετικο διαβολοσκυλο". Έχω καταστρώσει σενάριο.
Να ρωτήσεις πρώτα κ τα νομικά για να'σαι καλυμμένη πλήρως.

• Like
Reactions: ioanna a

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
@ioanna a welcome back!

Δυσκολεύτηκα μάνα μου, να κατανοήσω το horror story σου, έτσι γλαφυρά που το περιγράφεις.
Ασε τα gdpr, τις politically correct σκυλοβόλτες, και την εύρεση επιχειρημάτων, γιατί δεν θέλεις να τραβολογείς/πνίγεις τον σκύλο σου, και τέλος πάντων, να ενοχλείσαι όταν κυκλοφορείς έξω. Είναι δικαίωμά σου. Τελεία.

Φυσικά μπορείς να βιντεοσκοπείς στον δρόμο, όποιον σε απειλεί, είναι παράνομος και σου κάνει την ζωή δύσκολη.

Το θέμα είναι, πόσο αποφασισμένη είσαι να το τραβήξεις.
Η παρουσία μάρτυρα είναι πάντα το σημείο κλειδί, που σου κάνει την διαφορά.
Ακόμη και ο μάρτυρας του άλλου, που αν ξέρεις ή μπορείς να μάθεις τα στοιχεία του, μπορείς να τον συμπεριλάβεις στην όποια κίνηση αποφασίσεις να κάνεις, και να δούμε όταν ρωτηθεί από την αστυνομία ή τον εισαγγελέα, να αναφέρει τι γνωρίζει για το συμβάν, πόσα ψέματα θα αποφασίσει να πει, ένορκα.

Οπότε την επόμενη φορά, κατέγραψέ την, βγάλε φωτό το λυτό σκυλί της και κάλεσε την αστυνομία.
Ελπίζω να έρθει. Κάντο και λίγο πιο δραματικό...με απειλεί...φοβάμαι τον σκύλο της...κοκ. Αν γνωρίζεις (αν όχι, χρήσιμο είναι να τα μάθεις) τα στοιχεία της, κάντης καταγγελία επί τόπου. Και μαζί με όλα τα παρελκόμενα: εμβόλια, chip, δήλωση σκύλου της στον δήμο (που αποκλείεται να το γνωρίζει καν) στο πακέτο. Καλό βέβαια θα ήταν, εσύ από την μεριά σου, να είσαι εντάξει ως προς αυτά.

Over (y)

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
988
799
Μπορείς να κανεις οτι μιλας στο τηλεφωνο και να πεις : τωρα ειναι μια εδω που μιλαει πολυ αλλα μολις παω σπιτι θα της ρίξω μια κατάρα που δεν θα μπορεί να πάρει τα πόδια της ( μπορεί και να το έχω κάνει σε μια γριά πάνω από 70 που με είχε διαολο στείλει μπόλικες φορές και υποψιαζομουν ότι θα την τρομαζε αυτό και μπορεί και να έπιασε ).

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.244
3.081
@mareco γνωρίζεις μήπως τα εξής; Πρέπει όπωσδηποτε να κουβαλάω το βιβλιάριο το ίδιο και τα χαρτιά ή μπορώ να τα αντικαταστήσω με ηλεκτρονικά στοιχεία; Το wallet gov (πως σκατα λέγεται;) δεν μπορώ να το λειτουργήσω. Μπορώ όμως να συνδεθώ μέσω του browser του κινητού στο gov, όπου βρίσκω το βιβλιάριο του σκυλιού μου και έχει τα στοιχεία καταχωρημένα. Ομολογουμένως υπό φυσιολογικές συνθήκες όταν βγαίνω έξω με το σκυλί δεν κουβαλάω ούτε την ταυτότητα τη δική μου.

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.244
3.081
Μπορείς να κανεις οτι μιλας στο τηλεφωνο και να πεις : τωρα ειναι μια εδω που μιλαει πολυ αλλα μολις παω σπιτι θα της ρίξω μια κατάρα που δεν θα μπορεί να πάρει τα πόδια της ( μπορεί και να το έχω κάνει σε μια γριά πάνω από 70 που με είχε διαολο στείλει μπόλικες φορές και υποψιαζομουν ότι θα την τρομαζε αυτό και μπορεί και να έπιασε ).
Εν μέρει αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι η ίδια μέχρι να ανοίξει το στόμα της φαινόταν απόλυτα φυσιολογικός άνθρωπος. (Την έχω βρει μερικές φορές σε πάρκο εντός πόλης, δεν είχαμε αλληλεπιδράσει) Αν δεν ξεκινούσε βρίζοντας μπορεί και να της έλεγα καλημέρα και καλή συνέχεια, (τσακώθηκαν τα σκυλιά στο δάσος, σιγά τι έγινε)

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
988
799
Εν μέρει αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι η ίδια μέχρι να ανοίξει το στόμα της φαινόταν απόλυτα φυσιολογικός άνθρωπος. (Την έχω βρει μερικές φορές σε πάρκο εντός πόλης, δεν είχαμε αλληλεπιδράσει) Αν δεν ξεκινούσε βρίζοντας μπορεί και να της έλεγα καλημέρα και καλή συνέχεια, (τσακώθηκαν τα σκυλιά στο δάσος, σιγά τι έγινε)
Το πιο σοφό είναι να την αγνοήσεις οι πιο πολλοί που μας φαίνονται φυσιολογικοί είναι πειραγμένοι. Εφόσον δεν μπορείς πουλά τρελα και εσύ τι να κανουμε :LOL: .

• Like

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
@mareco γνωρίζεις μήπως τα εξής; Πρέπει όπωσδηποτε να κουβαλάω το βιβλιάριο το ίδιο και τα χαρτιά ή μπορώ να τα αντικαταστήσω με ηλεκτρονικά στοιχεία; Το wallet gov (πως σκατα λέγεται;) δεν μπορώ να το λειτουργήσω. Μπορώ όμως να συνδεθώ μέσω του browser του κινητού στο gov, όπου βρίσκω το βιβλιάριο του σκυλιού μου και έχει τα στοιχεία καταχωρημένα. Ομολογουμένως υπό φυσιολογικές συνθήκες όταν βγαίνω έξω με το σκυλί δεν κουβαλάω ούτε την ταυτότητα τη δική μου.
Φρόντισε να είναι ενημερα και μη σε νοιάζει αν στα ζητήσουν και δεν τα 'χεις πάνω σου εκείνη τη στιγμή. Αρκεί να μπορείς να αποδείξεις σε δεύτερο χρόνο, ότι υπάρχουν και είναι σε ισχύ.

ΥΓ: Μπορείς πχ να τα έχεις έστω σε φώτο στο κινητό σου.

• Like

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.994
Νεότερο μέλος
Μέλα το σκυλάκι