Βασική υπακοή

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
Συμφωνω σε ΟΛΑ!Αλλα και πολλες μεθοδοι εκπαιδευσης εφαρμοζονται το ιδιο επιτυχως σε πολλα διαφορετικα σκυλια.Θελω να πω,και το κλεινω εδω για να μην κανει κυκλους-εχεις δικιο, οτι ετσι οπως το γραφεις φαινεται σαν καθε φορα που καποιος παιρνει καινουριο σκυλο,θα πρεπει και να πηγαινει για βασικη εκπαιδευση.Οι γνωσεις που αποκτησαμε ακυρωνονται;Δε νομιζω.
δεν ειναι η μεθοδος εκπαιδευσης... αυτη που διαφερει..
ειναι η αντιδραση ενος σκυλου σε ενα ερεθισμα... το οποιο μπορει να σου φανει οικεια, αλλα τα αιτια και η αντιμετωπιση να πρεπει να ειναι τελειως διαφορετικη απο αυτη που ειχαμε κανει στον προηγουμενο μας σκυλο...
εγω προσωπικα μετα παρα πολλα χρονια, σκυλια κι εκπαιδευτες ακόμα ανακαλυπτω πως γνωριζω ελαχιστα και αρκετες φορες με μια δευτερη ματια βλεπω οτι λειτουργησα λανθασμενα κι οχι οπως θαπρεπε για τον συγκεκριμενο σκυλο.
ενα παραδειγμα...
μεγαλωνοντας ενα κουταβι καποια στιγμη μπορει να σου γρυλισει...
δεν το αντιμετωπιζεις με τον ιδιο τροπο.... εξαρταται το κουταβι και τον χαρακτηρα του.. τον λογο και το τι συμβαινει στο περιβαλον την στιγμη που σου γρυλισε..

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
ενα παραδειγμα...
μεγαλωνοντας ενα κουταβι καποια στιγμη μπορει να σου γρυλισει...
δεν το αντιμετωπιζεις με τον ιδιο τροπο.... εξαρταται το κουταβι και τον χαρακτηρα του.. τον λογο και το τι συμβαινει στο περιβαλον την στιγμη που σου γρυλισε..
Ωραια.Ποιος διαφωνει σε αυτο;Θα καλεσω ομως εκπαιδευτη επειδη μου γρυλισε;Υποτιθεται οτι απο τη Β.Υ που εχω περασει εχω καποιες ιδεες πως να αντιμετωπισω κατι τετοιο και μπορω να καταλαβω τις συνθηκες τις οποιες εγινε,κτλ.Δε λεω οτι δεν υπαρχουν χιλιαδες πραγματα που δεν εχω συναντησει,αλλα μην τρελαθουμε κιολας οτι στο καθετι θα πηγαινουμε κατευθειαν σε εκπαιδευτη,οταν ηδη ξερουμε κατι.

Κι οπως αναφερεις οτι εχεις ερθει σε επαφη με διαφορους εκπαιδευτες,θα γνωριζεις κι εσυ οτι και ολοι οι εκπαιδευτες δεν εχουν τις ιδιες μεθοδους για την αντιμετωπιση συγκεκριμενου προβληματος ή ακομα και ο ιδιος εκπαιδευτης μπορει να δοκιμασει διαφορες μεθοδους,αν δεν πιασει η πρωτη.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
ενα παραδειγμα πανω σε αυτο?γρυλισμα-διαφοροι χαρακτηρες κουταβιου-τι θα καναμε στην καθε μια κ με ποια μεθοδο.
παραδειγμα....
ενα κουταβι γρυλιζει οταν το πλησιασεις την ωρα που τρωει...
ενα κουταβι γρυλιζει οταν πας να κατσεις σε εναν καναπε και καθεται κι εκεινο....
ενα κουταβι γρυλιζει οταν η γυναικα σου το εχει αγκαλια και πας να την φιλησεις...
τα παραπανω μπορει να τα κανει ενα κουταβι ολα μαζι...
μπορει ομως τρια διαφορετικα κουταβια να κανουν ενα απο αυτα και μονο, χωρις τα υπολοιπα δυο....
δυο ή τρια απο αυτα μπορει να εχουν την ιδια αιτια..... οχι ομως και την ιδια αντιμετωπιση εκεινη την στιγμη...
σιγουρα μακροπροθεσμα η εκπαιδευση σε βασικη υπακοή θα σου τα λυσει... εκεινη την ωρα ομως????

δεν ειναι του παροντος... ουτε δυναται να δινονται ιντερνετικα συμβουλες... το πλεον ανωριμο, αφελες... κι επικινδυνο...
αλλωστε υπαρχουν ενα σωρο βιβλια.... γραμμενα απο γνωστες κι οχι αλμπανηδες σαν εμενα.. :p

Ωραια.Ποιος διαφωνει σε αυτο;Θα καλεσω ομως εκπαιδευτη επειδη μου γρυλισε;Υποτιθεται οτι απο τη Β.Υ που εχω περασει εχω καποιες ιδεες πως να αντιμετωπισω κατι τετοιο και μπορω να καταλαβω τις συνθηκες τις οποιες εγινε,κτλ.Δε λεω οτι δεν υπαρχουν χιλιαδες πραγματα που δεν εχω συναντησει,αλλα μην τρελαθουμε κιολας οτι στο καθετι θα πηγαινουμε κατευθειαν σε εκπαιδευτη,οταν ηδη ξερουμε κατι.

Κι οπως αναφερεις οτι εχεις ερθει σε επαφη με διαφορους εκπαιδευτες,θα γνωριζεις κι εσυ οτι και ολοι οι εκπαιδευτες δεν εχουν τις ιδιες μεθοδους για την αντιμετωπιση συγκεκριμενου προβληματος ή ακομα και ο ιδιος εκπαιδευτης μπορει να δοκιμασει διαφορες μεθοδους,αν δεν πιασει η πρωτη.
ο καθενας εδω μεσα γνωριζει καλυτερα απο ολους τις γνωσεις του και τις αδυναμιες του....
το απολυτο φως και την απολυτη γνωση ομως... οταν την βλεπω μπροστα μου... με κανει επιφυλακτικο.... σε βαθμο να γινομαι απολυτος εγω.... ( ασχημο αυτο...)

Christos86

Active Member
6 Φεβρουαρίου 2011
25
0
Αθηνα
παιδια συγνωμη για την αναστατωση που ισως προξενησε το ποστ μου. Θα προσπαθησω να μαζεψω καποια λεφτα κ θα παο σε επαιδευτη να με βοηθησει. Το κατσε ας πουμε το εχει μαθει, αλλα το κανει οποτε θελει, εκτος αν υψωσω τη φωνη μου. Το ελα το ακουει μονο αν ειμαστε οι δυο μας κ οχι παντα, οπως και τις αλλες εντολες μονο αν ειμαστε οι δυο μας κ δεν του αποσπατε η προσοχη. Απλα επειδη εγω θα ηθελα να τον παω κ για κυνηγι που ειναι μια αλλη ιστορια μιας κ ειναι κυνηγοσκυλο, θα ηθελα να μαι ακουει κ οχι να μου χαθει στο βουνο. Τωρα αν θα εχει επιτυχια δεν με νοιαζει αρκει να του αρεσει η βολτα κ εκεινου κ εμενα. Θα μιλησω να βρω εκπαιδευτη μολις μαζεψω λεφτα κ θα ρωτησω για τα παντα. Σας ευχαριστω ολους. Κατι τελευταιο. Ποτε ειναι η καταλληλη ηλικια για ολα αυτα, μηπως ειναι πολυ νωρις κ αμα μεγαλωσει λιγο θα μαι ακουει?

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
to na μαθει το κατσε , το ελα, το κατω... ειναι το πλεον ευκολο...
μπορει δε να ξεκινησει με ηρεμο τροπο απο την πρωτη μερα στο σπιτι...
το να εκτελει παντα, μετα την ηλικια των 12 μηνων.... εκει ειναι το κολπο.... ;)
δεν προκαλεις καμμια αναστατωση ... μολις μας συνηθησεις θα καταλαβεις οτι για εμας ηταν απλή ανταλλαγή απόψεων....:D:D:D

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97