Βασική υπακοή

Christos86

Active Member
6 Φεβρουαρίου 2011
25
0
Αθηνα
Καποιος που να ειχε ενα σκυλο που δεν του ειχε κανει εκπαιδευση σε επαγγελματια κ μετα να πηρε αλλον ενα σκυλο που να του ειχε κανει τη βασικη υπακοη σε επαγγελματια, αν μπορει ας μου πει. Ειδε διαφορα στα δυο σκυλια σε οτι εχει σχεση με αν τον ακουγε ο σκυλος μετα απο χρονια.

Συνολικα ( αν τα σκεφτεις ολα) το τριτο σου σκυλο θα τον εστελνες για εκπαιδευση ή θα τον μαθαινες μονος?

Διαβαζω αρθρα για τη βασικη υπακοη κ δεν μπορω να καταλαβω, γιατι καποιος (που εχει τον ελευθερο χρονο να ασχοληθει, φυσικα, με το σκυλο του ) να πηγαινει σε επαγγελματια να του μαθει τα βασικα οπως ελα, κατσε κτλ.. Νομιζα οτι οι επαγγελματιες εκπαιδευτες χρειαζονται για κατι πιο δυσκολο, οπως με καποια προβληματικη συμπεριφορα. Δεν εχω καμια προθεση να θιξω κανεναν ουτε να υποτιμισω τη δουλεια του επαγγελματια, απλα ρωταω γιατι ειναι πολυ ακριβη (η εκπαυδευση) κ οι καιροι ειναι δυσκολοι..

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Αν νομίζεις πως μπορείς να τα καφέρεις και έχεις μια σχετική εμπειρία δεν πας.
Αν όχι,τότε καλύτερα να το ξανά σκεφτείς,μιας και τα λάθη κάποιες φορές μπορεί να είναι ανεπανορθωτα.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Οι εντολές που μαθαίνει ο σκύλος με έναν επαγγελματία εκπαιδευτή είναι το λιγότερο!

Η μέριμνα του επαγγελματία εκπαιδευτή όταν πάει ένας ιδιοκτήτης με τον σκύλο για εκπαίδευση είναι να αναπτύξει μια σωστή και υγιέστατη για το μέλλον σχέση ιδιοκτήτη-σκύλου!

Η μέριμνα του επαγγελματία εκπαιδευτή είναι να διαβάσει συμπεριφορές και να προνοήσει για το μέλλον!

Η μέριμνα του επαγγελματία εκπαιδευτή είναι να διαβάσει τον σκύλο πολύ καλύτερα από τον ιδιοκτήτη και να διορθώσει τα κακά σημεία που μελλοντικά θα φέρουν προβλήματα στον ιδιοκτήτη και στην σχέση του με τον σκύλο!

Η μέριμνα του επαγγελματία εκπαιδευτή είναι να ελίσσεται για να διαμορφώσει έναν σκύλο με σωστό χαρακτήρα!

Η μέριμνα του επαγγελματία εκπαιδευτή είναι να είναι μεταδοτικός προς τον ιδιοκτήτη και προς τον σκύλο!

Και τέλος η μέριμνα του επαγγελματία εκπαιδευτή είναι να μάθει μέσω των παραπάνω λόγων τις εντολές στον ιδιοκτήτη πρώτα και ο ιδιοκτήτης να μάθει στον σκύλο του έπειτα!

Όπως καταλαβαίνεις οι εντολές για να εκτελεστούν προϋποθέτουν σωστή σχέση ιδιοκτήτη-σκύλου, εμπιστοσύνη, συνεργασία!

Δεν είναι τυφλοσούρτης η εκπαίδευση...

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Κατάφερα και έμαθα στην Κλαίρη κάποιες βασικές εντολές και όλοι (οι άσχετοι) με συμβούλευαν να μην πάω σε εκπαιδευτή αφού τα καταφέρνω μια χαρά και μόνη μου. Δεν είναι όμως στις εντολές το ζήτημα όπως πολύ ωραία ανέπτυξε ο st3lios, αλλά η δική μας άγνοια σε λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.
Ένα απλό παράδειγμα...η Κλαίρη (και άλλα σκυλάκια όπως είδα) με το που την πίεζε ένα σκυλάκι λίγο παραπάνω στην επαφή τους, ενώ όλα ήταν ωραία, έκανε και κανένα κοφτό γρύλισμα. Φυσικά η πρώτη μου κίνηση ως άσχετη ήταν να τη διορθώσω με το φόβο ότι θα γίνει επιθετική προς τα άλλα σκυλάκια. Κι όμως ο εκπαιδευτής μου εξήγησε ότι δεν πρέπει να τη διορθώνω γιατί αφού όλα είναι καλά και επικοινωνεί με το σκυλάκι, τη στιγμή εκείνη με το κοφτό γρυλιαματάκι απλά του δείχνει ότι έχει περάσει κάποια όρια.
Ειλικρινά ως γνήσια άσχετη δεν θα το σκεφτόμουν αυτό και θα διόρθωνα το σκύλο μου γιατί αισθάνεται "ασχημα" υπερασπιζόμενη το σκύλο που περασε τη γραμμή ασφαλείας της...!! Κουφό? Κι όμως έτσι είναι... είναι ΠΑΑΑΑΑΑΡΑ πολλά αυτά που μπορεί να σου μάθει ο εκπαιδευτής...σε επιπεδο συμπεριφοράς του σκύλου σου, πράγματα που δεν έχεις καν σκεφτεί!!

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
νομίζω ότι σε μεγάλο βαθμό εκπαιδεύονται οι ιδιοκτήτες, ειδικά αν είναι άσχετοι.....

και προφανώς πρόκειται για δια βίου μάθηση και για τα σκυλιά και για τους ιδιοκτήτες.

Christos86

Active Member
6 Φεβρουαρίου 2011
25
0
Αθηνα
δεν ξερω τι να πω.. απο οτι καταλαβα θα πρεπει να κανω κ εγω μαζι του εκπαιδευση.. μακαρι ομως να ηταν πιο φθηνα. 1500 ευρω για 20 μερες επαιδευση μου φαινονται υπερβολικα κ δεν μπορω μιας κ δεν βρισκω κ δουλεια να τα διαθεσω..μπορειται να μου προτεινετε κατι πιο προσιτο? ειναι κ αυτη η κριση που ερχεται σε αντιθεση με ολα αυτα που σου μαθαινανε οταν ησουν μικρος. πηγαινε στο πανεπιστημιο κ θα εχεισ λεφτα..

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Προσωπικά 1500 ευρώ για Βασική Υπακοή είναι όντως πολλά!

Συνήθως και από αυτούς που έχω ακούσει είναι κάτω από το 1000ρικο!

Αν έρθεις σε συνεννόηση με τον εκπαιδευτή μπορείς το ποσό να το δίνεις σπαστά, αν δεχθεί!Δηλαδή ανά μάθημα!

Moby

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2010
68
0
Βολος
Με τον εκπαιδευτη μου συμφωνησαμε 500 ευρω κ με δοσεις....κ ηταν πολλα αυτα που επρεπε να μαθω κ να διορθωσω στον Moby ως ασχετη που ημουνα. Δεν ειναι οτι δεν ειχα τον χρονο κ την θεληση να ασχοληθω με την εκπαιδευση του κ στο internet μπορεις να βρεις απειρες πληροφοριες. Εγω ενιωθα ανασφαλης στο αν θα τα εκανα σωστα ή θα εκανα καποια λαθη λογω αγνοιας. Το αποτελεσμα αυτην την στιγμη, περα το οτι εχει μαθει τα βασικα, ειναι οτι εμαθα κ εγω τον σκυλο μου, τι προσπαθει να μου πει με την συμπεριφορα του κ πλεον μπορω να μπω στην διαδικασια να του μαθω απο μονη μου απλα πραγματακια. Κ πολλα προβληματακια που ειχα στην αρχη λυθηκαν "δια μαγειας" ειτε γιατι εκπαιδευτηκε κ μπηκε κ αυτος σε ενα δρομο ειτε γιατι μεγαλωσε. Παντως τωρα λειτουργω πιο καλα απ ότι στην αρχη που ημουνα απελπισμενη.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
τι 1500 ευρω φιλε μου?το ποσο που αναφερεις ειναι κατα προσεγγιση ,η εχει βγει απο στομα εκπαιδευτη????ειναι πααααρα πολλα οπως ειπε κ ο στελιος.μηπως του εθεσες το ιδιο ερωτημα με το πρωτο σου ποστ κ μπερδευτηκε ο ανθρωπος κ νομιζε οτι θα του πας 3 σκυλια???χεχεχεχε
ψαξου κ αλλου!κατα τα αλλα,οπως σου ειπαν τα παιδια ποιο πανω.ειναι καλο κ για σενα τον ιδιο να πας σε εναν εκπαιδευτη εστω κ μια φορα.απο εκει κ υστερα ειναι κ το τι θες.αν μπορεις κ μονος σου ,εχει καλως.αν θες κατι το παραπανω,τοτε ο εκπαιδευτης ειναι η καλυτερη λυση,ειδικα αν το σκυλι προοριζεται κ για εκπαιδευση φυλαξης.το να χτισεις απο εκει κ υστερα καλη σχεση με το σκυλι ,το κανεις κ μονος σου,δεν ειναι μονο θεμα εκπαιδευτη.ενημερωσου οσο μπορεις κ η καλη σχεση κ το δεσημο θα ερθουν.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Αν δεν ειχα εκπαιδευτη στην αρχη,θα ειχα κανει τρελα λαθη στο σκυλο.Μου εμαθε πώς σκεφτεται ο σκυλος.Μου εμαθε να τον μαθαινω.Μου εμαθε να διορθωνω.
Οταν θα εχω δευτερο σκυλο,δε θα ξαναπαω σε εκπαιδευτη.Τωρα ξερω.Εκτος αν προκυψει θεμα δυσκολο,που δεν εχω ξανασυναντησει και παρα τις προσπαθειες μου,δεν μπορω να λυσω.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
κιομως σκυλακος... θαναι μεγαλο λαθος να μην ξαναπας σε εκπαιδευτη.......
αν εχεις μαθει κατι... κι οτι εχεις μαθει εχει να κανει με τον συγκεκριμενο σου σκυλο... κι οχι για τον οποιοδηποτε...
μεχρι να μην χρειαζεσαι πραγματι εκπαιδευτη για τα σκυλια σου χρειαζεται πολυ τριβη... κι εμπειρια με αρκετα σκυλια.....
μην ξεχνατε καθε σκυλι και διαφορετικος χαρακτηρας , καθε σκυλι και νεα περιπτωση.....

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Βρε Πετρο,θα παω σε εκπαιδευτη για να μου μαθει εντολες;Ξερω να του τις μαθω.Ξερω πώς δενονται με σκυλο,ξερω πως σκεφτεται ο σκυλος,ξερω να αντιδρω.Αλλωστε θα εχω ηδη καποια επιπλεον χρονια "εμπειριας" με αυτον εδω.Πιστευεις οτι ηταν ευκολος αυτος ο σκυλος που εχω,οσον αφορα τις φοβιες του;Καθολου ευκολος.Μπορει ο ιδιος ως χαρακτηρας να ηταν ευκολος,αλλα οι φοβιες του δυσκολευαν τα παντα.

Αναφερω ομως και στο προηγουμενο ποστ,οτι θα ξαναπηγαινα αν ειχα προβλημα που η ιδια δε θα μπορουσα να λυσω.

Για βασικη υπακοη ομως,ειμαι σιγουρη οτι δε θα πηγαινα ξανα σε εκπαιδευτη.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
εχμ.... εγω δεν μιλησα να πας σε εκπαιδευτη να σου μαθει εντολες....
και η βασικη υπακοη δεν ειναι εντολες.....
η φιλοσοφια της εκπαιδευσης ειναι τελειως διαφορετική...
πολλες φορες πιστευουμε οτι εχουμε καταλαβει αρκετα πραματα.... αλλα δυστυχως υπολλειπομαστε σε αλλα τοσα....
τα οποια συνηθως απλα δεν τα συναντησαμε ωστε να τα εμπεδωσουμε.... και να γινουν κτημα μας.....
οταν συνηθως απευθυνομαστε σε εκπαιδευτη.... λογω προβληματος ειναι ηδη αργα.... η ζημια εχει γινει ....

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Συγγνωμη,Πετρο,αλλα θα φανω απολυτη,ελπιζω οχι αγενης.

Μιλω για Βασικη Υπακοη γιατι αυτο ειναι το θεμα μας.Το πως ηρθε αυτο το σκυλι στα χερια μας και το πως εχει εξελιχθει(που δεν εχει να κανει μονο με εντολες οπως λες κι εσυ),με κανει να εχω μεγαλη εμπιστοσυνη στην αντιληπτικοτητα μου.Τα καθημερινα προβληματα που μπορει να αντιμετωπισει ενας μεσος ιδιοκτητης,μπορω να τα αντιμετωπισω.Το πιστευω απολυτα.Επισης πιστευω οτι μπορω να αναγνωριζω το σημειο που πρεπει να κανω πισω να αναλαβει καποιος επαγγελματιας,πριν κανω ζημια.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
αφου μιλας για βασικη υπακοή εξηγησε τοτε την διαφορα.....
γιατι οσο προσπαθεις να αναπτυσεις το θεμα εμφανιζονται αδυναμιες.....
ελπιζω κι εγω να μην καταληξω αγενης......

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Αν δεν ειχα εκπαιδευτη στην αρχη,θα ειχα κανει τρελα λαθη στο σκυλο.Μου εμαθε πώς σκεφτεται ο σκυλος.Μου εμαθε να τον μαθαινω.Μου εμαθε να διορθωνω.
Οταν θα εχω δευτερο σκυλο,δε θα ξαναπαω σε εκπαιδευτη.Τωρα ξερω.Εκτος αν προκυψει θεμα δυσκολο,που δεν εχω ξανασυναντησει και παρα τις προσπαθειες μου,δεν μπορω να λυσω.
.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Επισης πιστευω οτι μπορω να αναγνωριζω το σημειο που πρεπει να κανω πισω να αναλαβει καποιος επαγγελματιας,πριν κανω ζημια.
.

Ωχ,τα εγραψα σε διαφορετικα ποστ.Τελοσπαντων.

Περα απο αυτα δεν εχω κατι να προσθεσω παραπανω.

Πες μου τι αδυναμιες βλεπεις,να το λυσουμε..

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
κιομως σκυλακος... θαναι μεγαλο λαθος να μην ξαναπας σε εκπαιδευτη.......
αν εχεις μαθει κατι... κι οτι εχεις μαθει εχει να κανει με τον συγκεκριμενο σου σκυλο... κι οχι για τον οποιοδηποτε...
μεχρι να μην χρειαζεσαι πραγματι εκπαιδευτη για τα σκυλια σου χρειαζεται πολυ τριβη... κι εμπειρια με αρκετα σκυλια.....
μην ξεχνατε καθε σκυλι και διαφορετικος χαρακτηρας , καθε σκυλι και νεα περιπτωση.....

:D:D:D

η συζητηση ετσι θα αρχισει να κανει κυκλους.....

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Συμφωνω σε ΟΛΑ!Αλλα και πολλες μεθοδοι εκπαιδευσης εφαρμοζονται το ιδιο επιτυχως σε πολλα διαφορετικα σκυλια.Θελω να πω,και το κλεινω εδω για να μην κανει κυκλους-εχεις δικιο, οτι ετσι οπως το γραφεις φαινεται σαν καθε φορα που καποιος παιρνει καινουριο σκυλο,θα πρεπει και να πηγαινει για βασικη εκπαιδευση.Οι γνωσεις που αποκτησαμε ακυρωνονται;Δε νομιζω.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
το μεγαλυτερο βημα κ το σημαντικοτερο στην συμβιωση ε τον σκυλο μας,ειναι να ξερουμε να ξεχωρηζουμ ποιος σκυλος ειναι για εμας.απο εκει θα ξεκινησουν ολα.με ηπια σκυλια θα τα βγαλει περα κ ο απλος ανθρωπος που ασχοειται κ αγαπα τον σκυλο του.με εναν σκυλο ιδιοτροπο ,γκρηνιαρη,πολυ κυριαρχο,καυγατζη κτλ,ισως χρειαστει ενα χερακι απο την εμπειρια ενος εκπαιδευτη.ξαναλεω ομως,οτι εχει σημασια κ το τι θελουμε να κανουμε με το σκυλι κ μεχρι που θα φτασουμε.δεν ειναι μονοδρομος ο επαγγελματιας.ενας ανθρωπος που ασχολειται κ εχει πιασει την φιλοσοφια κ τον τροπο σκεψης ,μπορει να φτιαξει τον σκυλο στα μετρα του.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97