Βασική ερώτηση!!!Τι είναι οι ιδιώτες?

Vaggeli

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2012
86
0
Τον γράφει στο pedigree πάνω δεξιά
Εγώ ξέρω ότι πάνω δεξιά γραφει τα στοιχεία του εκτροφέα. Πάνω αριστερά λέει τα στοιχεια του κουταβιου και το ΒΕΚ. Επίσης το ΒΕΚ το γραφει και μπροστα αλλά και τέρμα πίσω σε μια γωνιά έχει τα ΒΕΚ της τοκετοομάδας. Η απορία μου δεν είναι που γραφεται το ΒΕΚ. Εγώ ρωτάω αν το πέντιγκρι του ακίτα είχε βεκ

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Δεν σου μιλάω για το Pedigree αλλά για το link από την βάση δεδομένων των Akita στην Ελλάδα που έχει βάλει και πάνω δεξιά αναγράφεται το BEK. Ανοιξε το link να δεις

Vaggeli

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2012
86
0
Δεν σου μιλάω για το Pedigree αλλά για το link από την βάση δεδομένων των Akita στην Ελλάδα που έχει βάλει και πάνω δεξιά αναγράφεται το BEK. Ανοιξε το link να δεις
οκ

demi_truli

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2012
366
211
Αθήνα, Βύρωνας
www.facebook.com
Κινέζικα μιλάτε; Έχω φτάσει σε σημείο να καταλαβαίνω μόνο τους συνδέσμους!:2424:
Pedigree? BEK? link?:alien: Ωχ έχω πραγματικά πολύ δουλειά....:mad:
Απ' ότι κατάλαβα το pedigree είναι ένα έγγραφο με τα στοιχεία του σκύλου; Μετά σας έχασα!

Last edited:

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
Pedigree = Ο Γενεολογικός χάρτης του σκυλιού που έχεις. Στην ουσία είναι οι προγόνοι 4 γενιές πίσω.
Αυτό το χαρτί δίνεται στον ιδιοκτήτη του σκύλου, συνήθως 5-6 μήνες μετά τη γέννα.

Β.Ε.Κ.
= Βιβλίο Eκτροφής Καθαρόαιμων. Στην ουσία όταν γίνεται μια γέννα και δηλώνεται στον ΚΟΕ παίρνει κάθε κουτάβι έναν μοναδικό αριθμό και γράφεται σε αυτό το βιβλίο. Αριθμός ΒΕΚ.

Link = Σύνδεσμος. Αυτός είναι όρος Πληροφορικής και όχι κυνολογικός...

Σιγά σιγά...Μη νομίζεις πως και εμείς γεννηθήκαμε και τα ξέραμε όλα....Διαβάσαμε και τα μάθαμε....

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Αντιγράφω από τον εσωτερικό κανονισμό του ΚΟΕ (ΚΥΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ)

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΈΝΕΑΛΟΠΟΥ
Άρθρο 12.
Η Υπηρεσία Γενεαλογίου του Κ.Ο.Ε. καταγράφει τους καθαρόαιμους σκύλους στο Ελληνικό Γενεαλογία ( ΕΓ.) σε ένα εκ των δύο Βιβλίων που διατηρεί:
α) Βιβλίο εγγραφής καθαρόαιμων (Β.Ε.Κ.) για σκύλους που διαθέτουν
Γενεαλογικό Χάρτη ( PEDIGREE ) τριών [ 3 ] γενεών και για τους απογόνους τους και
β) Βιβλίο εγγραφής Αναγνωρισμένων (Β.Ε.Α) για σκύλους που έχουν αναγνωρισθεί ως καθαρόαιμοι βάσει φαινοτύπου (εξωτερικά χαρακτηριστικά) και για τους απογόνους τους έως και την τρίτη γενεά.

Σου έχω αρκετό homework εδώ:)

Εσωτερικός κανονισμός ΚΟΕ

demi_truli

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2012
366
211
Αθήνα, Βύρωνας
www.facebook.com
Σιγά σιγά...Μη νομίζεις πως και εμείς γεννηθήκαμε και τα ξέραμε όλα....Διαβάσαμε και τα μάθαμε....
Και που τα διαβάσατε ρε παιδιά; Υπάρχει κανένα βιβλίο ή ιστοσελήδα ίσως... να μαθω και εγώ 2 πράγματα!

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
Εκεί και γενικά στο Internet...
Ότι δε ξέρεις, ψάχτο στο Google

π.χ. Δεν ξέρεις τι είναι το ΒΕΚ? Πολύ λογικό μου ακούγεται...Βάλε στο google "ΒΕΚ Σκύλος"
Δεν ξέρεις τι είναι το Pedigree? Βάλε στο google "Pedigree Σκύλος".

Και για homework βρες και τι είναι το BEA. ;-)

Το βασικό είναι να μάθεις να ψάχνεις..Όχι τόσο να ξέρεις....

demi_truli

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2012
366
211
Αθήνα, Βύρωνας
www.facebook.com
Βιβλίο εγγραφής Αναγνωρισμένων (Β.Ε.Α) για σκύλους που έχουν αναγνωρισθεί ως καθαρόαιμοι βάσει φαινοτύπου (εξωτερικά χαρακτηριστικά ) και για τους απογόνους τους έως και την τρίτη γενεά.

Σωστά;

Από το shar pei

Last edited:

demi_truli

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2012
366
211
Αθήνα, Βύρωνας
www.facebook.com
Και για ποιες φυλές ισχύει η αναγνώριση στην Ελλάδα ;:p:):D:rolleyes::cool:

Η διαδικασία Αναγνώρισης αφορά όλους τους σκύλους συγκεκριμένης φυλής, ηλικίας έξι (6) μηνών και άνω, που δεν διαθέτουν επίσημα πιστοποιητικά καθαροαιμίας. Είναι ένα σύστημα επιλογής από επίσημο κριτή του Κ.Ο.Ε. ή της Διεθνούς Κυνολογικής Ομοσπονδίας (F.C.I.) των σκύλων εκείνων που ανταποκρίνονται επαρκώς στο φαινότυπο (εξωτερικά μορφολογικά χαρακτηριστικά) της φυλής τους, σύμφωνα με το αναγνωρισμένο από τον Κ.Ο.Ε. πρότυπο κάθε φυλής.

Αυτό εννοείς;;;;; Δεν πολυκατάλαβα την ερώτηση...:oops:

Fanzina

Well-Known Member
6 Νοεμβρίου 2011
607
8
Ας το πάρει το ποτάμι . Στην Ελλάδα οι φυλές που μπορούν να περάσουν για αναγνώριση είναι οι ελληνικες, δηλαδή κοκονια, Ελληνικοί ποιμενικοι κτλ. Δεν μπορείς να πας για αναγνώριση βεα1 ένα λαμπραντορ

demi_truli

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2012
366
211
Αθήνα, Βύρωνας
www.facebook.com
Ας το πάρει το ποτάμι . Στην Ελλάδα οι φυλές που μπορούν να περάσουν για αναγνώριση είναι οι ελληνικες, δηλαδή κοκονια, Ελληνικοί ποιμενικοι κτλ. Δεν μπορείς να πας για αναγνώριση βεα1 ένα λαμπραντορ
Ναι, τότε βγάζει ένα νόημα...(η ερώτηση λέω!) ;)

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Νομίζω ότι και ο Λευκός Ελβετικός Ποιμενικός περνάει ακόμα αναγνώριση στην Ελλάδα!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Εγώ ρε?
Εγώ τα καθαρόαιμα, ούτε να τα φτύσω :razz:

Δρομόσκυλα-βρωμόσκυλα FTW χαχαχαχαχα

Fanzina

Well-Known Member
6 Νοεμβρίου 2011
607
8
Νομίζω ότι και ο Λευκός Ελβετικός Ποιμενικός περνάει ακόμα αναγνώριση στην Ελλάδα!
Θα το ψάξω και θα σου πω. Edit: παιρνανε ακομα οι λευκοί ελβετικοι. Ποιμενικοι

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97