Βασική εκπαίδευση Γ.Π.

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
εγω το λεω γιατι γενικα ας τα εγασιακα κτλ
αν εχω βρει τον εκπαιδευτη απο νωρις και δουλεψω το κουταβι
στη βασικη συμφωνα με αυτα που μου εχει πει ο εκπαιδευτης μου(συνηθως το προτιμανε)
και του παω το σκυλι ας πουμε οπως στο βιντεο-κανω πιο ευκολη τη δουλεια του+οτι εχω αποκομισει και γω απο αυτο γνωσεις
οπως επισης η τιμη της εκπαιδευσης θα αλλαξει αρκετα ενα δουλεμενο κουταβι με ενα αδουλευτο σκυλι

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Όλα τα σκυλιά μπορούν να δουλευτούν στην υπακοή από 2 μηνών με φαγητό.

Επίσης, με αυτή τη μέθοδο, όποιο λάθος και να γίνει, είναι πάρα πολύ εύκολο να διορθωθεί.

trickius

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
263
4
+1 και ακόμα περισσότερο θα αποτρέψει τον νέο ιδιοκτήτη να κάνει βλακείες με τον σκύλο του.

deas

Well-Known Member
1 Δεκεμβρίου 2010
354
1
Καπου εδω γυρω..
Φιλε την βασικη εκπαιδευση του σκυλου σου μπορεις να την κανεις κατα 70% μονος σου αρκει να διαθετεις ορεξη χρονο και υπομονη και να ριξεις αρκετο διαβασμα και στο φορουμ και να δεις βιντεακια απο το ιντερνετ για το πως γινεται...

Αυτο θα σε βοηθησει σε 2 πραγματα πρωτον να κατανοησεις τον τροπο που σκεφτεται και αντιδρα ο σκυλος σου, αρα θα ειναι πολυ πιο ευκολη η μετεπειτα συμβιωση σας γιατι θα ξερεις πως να τον χειριστεις για να κανει αυτο που εσυ θελεις και δευτερον δεν φανταζεσαι τη χαρα θα σου δωσει οταν τον μαθεις την πρωτη του εντολη..και μετα την δευτερη και μετα την τριτη... Αυτο θα ''δεσει'' πολυ περισσοτερο τη σχεση σας

Αφου εχεις δουλεψει εσυ με τον σκυλο σου τοτε μπορεις να πας σε εναν εκπαιδευτη να στον τελειοποιησει η ακομη και να σας διορθωσει καποια πραγματα(εννοειται οτι ολο αυτο το διαστημα θα εχεις μια επαφη μαζι του και θα πηγαινεις εκει με τον σκυλο σου ανα διαστηματα να του δειχνεις την προοδο σας), γιατι να ξερεις ο εκπαιδευτης πρωτα θα εκπαιδευσει εσενα πως να χειριζεσαι τον σκυλο και μετα θα εκπαιδευσει τον σκυλο να υπακουει εσενα..

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Πάντως η Κλαίρη μου, 3 μηνών και μη εργασιακό σκυλί, ήδη κατέχει το κάτσε (+ την αντίστοιχη χειρονομία) και ακούει είτε χωριστά είτε σε συνδιασμό, ενώ ακούει με κάθε είδους ανταμοιβή (φαγητό, παιχνίδι ή απλά χάδια!). Έμαθε με την τροφή της και όχι λιχουδιές και τώρα (ακόμη μόνο με τροφή) αρχίζει να μαθαίνει το κάτω...
Όχι πως δεν θα πάω σε εκπαιδευτή αργότερα, αλλά τη χαίρομαι πολύ που τα παίρνει γρήγορα.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
επιτρεψτε μου να διαφωνω λιγο και να εχω αλλη αποψη στο θεμα.

οι συζητησεις με τον εκπαιδευτη μου,δεν μου "εδειξαν" τα παραπανω.Τα οποια βεβαια δεν θεωρω κατ'αναγκην λανθασμενα,ουτε και απολυτα σωστα.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
η εκπαιδευση μπορει να αρχισει με κινητρο τροφη ή χαδια ή απο 3 μηνων....
μπορει να γινεται παραλληλα και να μην χασει τιποτε απο κοινωνικοποιηση παιχνιδια κλπ...
μην μπερδευουμε ομως αυτα που ενστικτωδως απο αυτη την ηλικια εκτελει ενα σκυλι με την υπακοη που γινεται πληρη σηνειδησης και σε καθε περιπτωση...
δεν υπαρχει κουταβι που "κατεχει " εντολες απο 3 μηνων
η εκπαιδευση μπορει να αρχισει απο 3 μηνων... και ειναι στο σταδιο μαθησης .. η εμπεδωση γίνεται σε πολυ μεγαλυτερη ηλικία και η υπακοή επιτυγχανεται στην ηλικία των 13-17 μηνων εξαρτωμενο της φυλης, της μεθοδου εκπαιδευσης και της ικανοτητας του εκπαιδευτη ιδιοκτητη....
επισης μπορει να αρχισει και στην ηλικια των 6-7 μηνων ανεξαρτητως μεθοδου...
καλο ειναι ο ιδιοκτητης να μην κανει πειραματα σε οποια ηλικια και να ειναι το σκυλί του και να απευθυνεται σε εκπαιδευτη απο την πρωτη μερα
τα λαθη ευκολα γινονται δυσκολα διορθωνονται

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97