Βασανισμός αγριογούρουνων για εκπαίδευση σκύλων

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Τι έπαθες καλέ έβαλες τον κεφάλα να κυνηγάει αγριογούρουνα? :D
Οχι... σκεφτομαι διαφορα...
Παντως δεν ειμαι αρνητικη στο να το κανω. Τον μεθεπομενο μηνα θα υπαρξει εξεταση εργασιας για dogo στην Ελλαδα.

eleutheriaria

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2012
300
1
Αχ αυτά τα λαγουδάκια και τα αγριογουρουνάκια, μια ζωή θα τρέχουν να σωθούν και θα φοβούνται...

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Αχ αυτά τα λαγουδάκια και τα αγριογουρουνάκια, μια ζωή θα τρέχουν να σωθούν και θα φοβούνται...
Είναι κακό να τρέχουν και να φοβούνται δηλαδή? :D
Απο οτι έχω παρατηρήσει αυτά που επιβιώνουν είναι αυτά που τρέχουν καλύτερα και φοβούνται πιο εύκολα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.925
Οχι... σκεφτομαι διαφορα...
Παντως δεν ειμαι αρνητικη στο να το κανω. Τον μεθεπομενο μηνα θα υπαρξει εξεταση εργασιας για dogo στην Ελλαδα.
Δηλαδή θα έβαζες τον σκύλο σου στην διαδικασία που αναφέρει η καταγγελία; Γιατί δεν νομίζω η εξέταση εργασίας για dogo να ακολουθεί την συγκεκριμένη διαδικασία η οποία είναι παράνομη.

eleutheriaria

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2012
300
1
Μωρέ τα λυπάμαι που τα σκοτώνουν! Είναι χόμπυ τώρα αυτό? Είναι και επίκαιρο μιας και άνοιξε το κυνήγι του λαγού, και δυστυχώς εδώ πάνω έχουμε πολλούς που το ακολουθούν.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.925
Είναι κακό να τρέχουν και να φοβούνται δηλαδή? :D
Απο οτι έχω παρατηρήσει αυτά που επιβιώνουν είναι αυτά που τρέχουν καλύτερα και φοβούνται πιο εύκολα.
Άλλο να τρέχουν στο δάσος και άλλο σε ένα περιφραγμένο οικόπεδο..

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Δηλαδή θα έβαζες τον σκύλο σου στην διαδικασία που αναφέρει η καταγγελία; Γιατί δεν νομίζω η εξέταση εργασίας για dogo να ακολουθεί την συγκεκριμένη διαδικασία η οποία είναι παράνομη.
Δε μπορεσα να δω το βιντεο.
Εαν εννοεις να ερθει σε συγκρουση ο σκυλος με το γουρουνι ναι αυτο γινεται... αλλα οχι σε αυλη 5Χ5.
Δεν εχω καταλαβει ποιο ειναι το παρανομο του πραγματος ακριβως για να ειμαι ειλικρινης.. η δημοσιοποιηση? η κατοχη και αιχμαλωσια αγριογουρουνων? η αυλη? η μαχη με το σκυλο? τι ?

Επισης δεν καταλαβα και αυτο... τι ακριβως εννοει....
Θυμίζουμε άλλωστε ότι απαγορεύεται η δημοσιοποίηση φωτογραφιών και βίντεο στο διαδίκτυο με κακοποιημένα, σκοτωμένα ζώα, ή θηράματα εκτός και αν αυτό γίνεται για εκπαιδευτικό σκοπό.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.925
Δε μπορεσα να δω το βιντεο.
Εαν εννοεις να ερθει σε συγκρουση ο σκυλος με το γουρουνι ναι αυτο γινεται... αλλα οχι σε αυλη 5Χ5.
Δεν εχω καταλαβει ποιο ειναι το παρανομο του πραγματος ακριβως για να ειμαι ειλικρινης.. η δημοσιοποιηση? η κατοχη και αιχμαλωσια αγριογουρουνων? η αυλη? η μαχη με το σκυλο? τι ?

Επισης δεν καταλαβα και αυτο... τι ακριβως εννοει....
Το βίντεο δεν το είδα.
Η κακοποιήση ζώων είναι παράνομη και το συγκεκριμένο εμπίπτει προφανώς στην κατηγορία αυτή.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Η κακοποιήση ζώων είναι παράνομη και το συγκεκριμένο εμπίπτει προφανώς στην κατηγορία αυτή.
Προφανως...
παρολαυτα κανεις μεχρι σημερα δε μου εχει λυσει μια απορια ... το κυνηγι μεγαλου θηραματος με συλληψη και μαχη του σκυλου με το θηραμα ειναι νομιμο ή παρανομο στην Ελλαδα?

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Άλλο η κακοποίηση κι άλλο το κυνήγι; Υπάρχουν νόμοι κατά της κακοποίησης αγριογούρουνων ή λαγών;

Σαν να σου λένε απαγορεύεται να κακοποιείς, αλλά επιτρέπεται να σκοτώνεις; Σαν να έρχονται σε αντίθεση αυτά τα δύο.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.925
Προφανως...
παρολαυτα κανεις μεχρι σημερα δε μου εχει λυσει μια απορια ... το κυνηγι μεγαλου θηραματος με συλληψη και μαχη του σκυλου με το θηραμα ειναι νομιμο ή παρανομο στην Ελλαδα?
Δεν έχω ιδέα αλλά θα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Π.χ. Αν το θήραμα ανήμει σε προστατευόμενο είδος κλπ.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Άλλο να τρέχουν στο δάσος και άλλο σε ένα περιφραγμένο οικόπεδο..
Θα ήταν πιο δίκαιο αν ήταν 4-5 σκυλια με 2-3 κυνηγούς με όπλα να κυνηγάνε?

Για ποιό λόγο δεν μιλάει κανείς για το χρυσόψαρο που ζει σε γυάλα?Κακοποιηση δεν ειναι αυτή, και αν ναι γιατι δεν του δίνουμε σημασία?

Αν κακοποίηση την συσχετίζουμε με βαρβαρότητα τότε ας ανοίξουμε το ψυγειο μας να δούμε την σπάλα βόειο που έχουμε. Το οποίο πιθανόν νεκρό τεμαχιασμένο κρέας να προέρχεται απο Γαλλία, το οποίο κάποιοι σκοτώσαν το ζωνατνο και το τεμαχίσανε σαν να ήταν ένα τίποτα, το οποίο μάλλον δεν μπόρεσε να παράγει άλλο γάλα το καιμένο και στα 3 του χρόνια έπαψε να έχει δυνάμεις, το οποίο δεν έχει πατήσει πόδι έξω απο μια αποθήκη γιατί ήταν μονίμος δεμένη σε ειδική θέση αρμέγματος.

Κακοποίηση είναι όταν μαζεύω απο την θάλασσα σαλιγκάρια και τα σκοτώνω επιτόπου για να τα κάνω δόλωμα?

Πολλά ερωτήμα τα οποία δεν είμαι σε θέση ακόμα να απαντήσω. Γιαυτό δεν θα συμφωνήσω με της ενέργειες που ακολούθησαν οι άνθρωποι με τα αγριογούρουνα αλλά ούτε θα πω απόλυτα ότι διαφωνώ. Ο λόγος είναι επειδί δεν ξέρω ακόμα που είναι η διαχωριστική γραμμή, πότε θεωρούμε οτι κάτι ξεπέρασε τα όρια.

Last edited:

eleutheriaria

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2012
300
1
Το κυνήγι κάθε είδους χωρίζεται σε περιόδους απ'ότι ξέρω. Όταν επιτρέπεται -π.χ όπως τώρα- το κυνήγι του λαγού τότε ο νόμιμος κυνηγός μπορεί να πυροβολήσει το ζώο όταν το δει ή όταν το βγάλει ο σκύλος του ή μπορεί και να τον "κεράσει" στο σκύλο του (Παναγία μου...:mad:).
Αλλά μου φαίνεται απίθανο να επιτρέπεται ένας σκύλος να στριμώχνει και να ξεσκίζει (όπως στο βίντεο) ένα μικρό γουρουνάκι και καλά για την εκπαίδευσή του!

fanfoun

Well-Known Member
1 Απριλίου 2011
78
2
Εγώ βλέπω ένα νεαρό αγριογούρουνο μάλλον με κομμένα τα μεγάλα δόντια και ένα νεαρό σκύλο.
Να πω εδώ ότι δεν είμαι κυνηγός....
Αλλα ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας!Δεν ξέρω αλλα δεν βλέπω κιόλας άλλον τρόπο από αυτόν για να ανεβάσεις έναν σκύλο απέναντι σε έναν μεγαλύτερο αντίπαλο.

Η θα υπάρχει το κυνήγι η όχι.

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
Προφανως...
Το κυνηγι αγριογουρουνου γινεται με σκυλια στην Ελλαδα και φυσικά και γινονται μαχες μεταξυ σκυλιων και γουρουνιων φυσικά σε μια ομαδα σκυλιων αλλα το ακολουθουν ψαχνουν να το βρουν και αλλα το ξεσικώνουν για να περασει στα καρτερια και να τουφεκιστεί ... Πολλά σκυλια πεθαινουν σχεδόν κανενα γουρουνι δεν πεθαινει από τα σκυλια τουλαχιστον εδώ στην Ελλαδα με τα σκυλια που γινεται το κυνηγι ....

Ειναι νομιμο αν γινεται Τεταρτη και ΣΚ σε συγκεκριμενες ημερομηνιες με 4 θηραματα ανα ομαδα στην εξοδο ...

Να πουμε εδω οτι ο πλυθησμός του αγριοχοιρου στην Ελλαδα είναι πλεον πολύ μεγαλος και θα συνεχισει να μεγαλωνει για αυτο και ανεβασανε την καρπωση σε 4 από 2

mortezes

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2009
632
1
β. Απαγορεύεται, εξαιρουµένων των περιπτώσεων κινηµατογραφικών ταινιών και γενικότερα οπτικοακουστικού υλικού εκπαιδευτικού προσανατολισµού, η πώληση, εµπορία και παρουσίαση – διακίνηση µέσω διαδικτύου οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού, όπως βίντεο ή άλλου είδους κινηµατογραφικού ή φωτογραφικού υλικού στα οποία απεικονίζεται οποιαδήποτε πράξη βίας εναντίον ζώου, καθώς και σεξουαλική συνεύρεση µεταξύ ζώων ή µεταξύ ζώου και ανθρώπου µε σκοπό το κέρδος ή τη σεξουαλική ικανοποίηση ατόµων που παρακολουθούν ή συµµετέχουν σε αυτά. Στην ανωτέρω απαγόρευση συµπεριλαµβάνεται και η περίπτωση της µονοµαχίας µεταξύ ζώων».

Δηλαδη αν ερωτευθω μια αγριογουρουνιτσα και συνευρεθω μαζι της, θα ειναι η απολυτα παρανομη σχεση ?
Η αν ερωτευτειτε εσεις εναν αρκουδο και σας παρακολουθω να το πραττετε, ειναι παρανομη πραξη....?
Ρε τι παθαμε, ουτε μια αρκουδα δε μπορεις να πηδηξεις με την ησυχια σου...
Ατιμη κοινωνια,ουτε ματι δε σ' αφηνουν να παρεις......!