ΒΟΗΘΕΙΑ! Έφαγε περιττώματα αλόγου!!!!!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ρε μεγάλοι, χρόνια πολλά, καλή χρονιά και ό,τι επιθυμείτε, αλλά είμαι απελπισμένη. Πήγα το μικρό τέρας βόλτα να τρέξει στο πάρκο της πολιτείας που επιτρέπουν τα σκυλιά και το περίμενα ως συνήθως στο αυτοκίνητο. Τώρα το Μουφ ποτέ του δεν τρώει κακάκια, σκυλίσια εννοώ, άντε να τα μουφιάσει. Τον έπιασα όμως να τρώει σε μια φάση του καλού καιρού, τρόμαξα μην είναι τίποτα περίεργο, μην έρριξε κανείς καμιά φόλα που ναι μεν δε συνηθίζεται στην Αμερική, αλλά δεν ξέρεις ποτέ, οπότε πήγα να δω τι κάνει.

Ρε σεις, έχει φάρμα αλόγου εκεί πέρα που τα νοικιάζουνε για ιππασία και πήγε το καθίκι και έφαγε αχνιστά αλογίσια σκατά!!!!! :lloroso: Πάω να τρελλαθώ, βρωμοκοπάει η μούρη του τα εφτά λέσια, γλυφότανε σ' όλο το δρόμο, τον έβριζα συνέχεια και ο αδερφός μου, που δεν τρελλαίνεται για σκύλους, καγχάζει ότι γιατί συγχίζομαι αφού δεν τα έφαγα εγώ!! :(

Τι να κάνω? Να ανησυχήσω πρωτοχρονιάτικα? Γιατί το έκανε αυτό ξαφνικά? Όπως είπα, δε συνηθίζει τα σκυλίσια ποτέ και τώρα που γυρίσαμε σπίτι του έδωσα μια μπανάνα και γιαούρτι διότι θυμάμαι που είπε ο Μιλλάν ότι η κοπροφαγία, τουλάχιστον σκυλίσιων σκατών, μπορεί να οφείλεται σε έλλειψη ποτάσσιου, εξ ου και η μπανάνα. Οι αιματολογικές του δείξανε πριν από καιρό λίγο προς τα κάτω, αν και όχι ανώμαλο το ποτάσσιο, δεν ξέρω αν έπαθε τίποτα, αλλά η κτηνίατρος μου είπε να μην ανησυχώ.

Με έχει εκνευρίσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ το απαίσιο και άκρως σιχαμένο Μουφ αυτή τη στιγμή, αλλά δεν ξέρω αν πρέπει ν' ανησυχώ. :mad:

Ως συνήθως, σας μερσώ ιδιαιτέρως. Θα το περιορίσω το κάθαρμα τώρα διότι δεν το θέλω δίπλα μου, κυρίως να με γλύφει και έτσι και απόψε θα κοιμηθεί στο κρεβάτι του και όχι στο δικό μου. :mad:

Last edited:

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Να μην ανησυχείς καθόλου

Είναι κάτι που εξιτάρει όλα τα σκυλιά .
Να δεις σκύλο να ξεφεύγει και να κάνει βουτιά σε λοφίσκο από καβαλίνα , εκεί να δεις οσμές και αρώματα.

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Γιατί όμως πήγε και έφαγε τις αηδίες? Χώρια τώρα τα βακτήρια. Και τι να τον κάνω? Να του πλύνω τα δόντια? Να τον απολυμάνω? Πώς να τον απολυμάνω? Έχει αρρωστήσει και τα έφαγε τα αλογίσια σκατά?

Για την ώρα τον έβαλα τιμωρία στη γωνία όπου πρώτα έγλυψε το αποτέτοιο του και τώρα γλύφει τα πόδια του!! Πανούκλα θα πιάσουμε στο σπίτι!! :(

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Στη καλύτερη περίπτωση μπορείς να του πλύνεις τα δόντια και να ηρεμίσεις .
Δεν υπάρχει λόγος πανικού.
Όλα μα όλα τα σκυλιά τρελαίνονται για καβαλίνα

Ήθελε και το μουφ ένα πρωτοχρονιάτικο κουραμπιέ

Last edited:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Σάρα, χρόνια πολλά και Καλή Χρονιά!!!:)

Μην ανησυχείς καθόλου, όπως σου είπε και ο Βαγγέλης...

Τα "κακάκια" των αλόγων, των αγελάδων και των κατσικιών, αποτελούν το αντίστοιχο gourmet των σκύλων... τρελλαίνονται γι' αυτά!
Πάλι καλά που "μόνο" τα έφαγε και δεν κυλίστηκε πάνω τους... οπότε θα έπρεπε να τον πλένεις για μέρες!:D:p

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Τίποτα να μην κάνεις....
Αφού γλύψει τα....απόκρυφά του κάνεις κάτι;Του πλένεις τα δόντια;Είναι πιο καθαρά τα δικά του;

Όλα τα σκυλιά τρώνε πράγματα που εμάς μας αηδιάζουν!
Τα περιττώματα διαφόρων ζώων είναι ψηλά στις προτιμήσεις τους....

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Και πού το μαθαίνει κανείς αυτό? Τι κάνω τώρα? Και τι γίνεται με την αποπαρασίτωση?
Δεν χρειάζεται να το ψάξεις κάν... θα ήταν σα να κέρδιζες το λόττο (αν πέφταμε πάνω στη συγκεκριμένη αποπαρασίτωση)!

Ασε που λένε ότι "τα σκατά σημαίνουν λεφτά"!!!

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Αν τηρείτε σωστό πρόγραμμα εκτροφής και διαχείρισης των αλόγων δεν υπάρχει πρόβλημα .
Τα άλογα που δέχονται αποπαρασιτωση μπαίνουν σε περιορισμό για 48 ώρες .
[FONT=&quot]Πριν πόση ώρα έφαγε ο μουφάκος το μεζέ του [/FONT]

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Εν πάση περιπτώσει, τον έπιασα και του έπλυνα τα δόντια με το ζόρι. Ήμουν δε τόσο θυμωμένη που κάθισε ήσυχα και άνοιξε και το στόμα του. Του τα έπλυνα και με την πλαστική δαχτυλίθρα και με την οδοντόβουρτσα. Εν συνεχεία του έβαλα λίγη σκυλοτροφή στην οποία έρριξα σκυλίσια οδοντόκρεμα που έχει γεύση κοτόπουλο και μυρίζει μέντα, φυσικά τα έφαγε και τώρα μαζεύτηκε σα βρεμένη γάτα. Είμαι έξαλλη μαζί του!
:mad:

Τα σκατά τα έφαγε πριν από 40 περίπου λεπτά. Και ρε σεις, είδε ότι παραλίγο να μου έρθει εγκεφαλικό και έπεσε να τα τρώει ακόμα περισσότερο μπας και προλάβει πριν τον βουτήξω.

Συνήθως κυλιέται σε πτώματα πουλιών και όχι σε σκατά. Ευτυχώς δηλαδή, αλλά και πάλι ζέχνει το αηδιαστικό Μουφ! :mad::mad:

Last edited:

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Μπορείς να είσαι ήρεμη πλέον.

Ααααα χρονιά σας πολλά κυρία Σάρα
καλή χρονιά

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Καλή Χρονιά!

Είναι άδικο να είσαι έξαλλη μαζί του για κάτι που αυτός θεωρεί φυσιολογικό και που κανείς, μέχρι τώρα δεν του έχει δείξει ότι είναι επιθυμητό...

Στο συγκεκριμένο θέμα, και μετά από τις πληροφορίες που σου δίνει κι ο vagelis_ras, θα συμμεριστώ την άποψη του αδελφού σου "Τι συγχύζεσαι αφού δεν τα έφαγες εσύ?"

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Διάβασα μόλις ότι ο σκύλος πρέπει να παίρνει τα αντιπαρασιτικά του (σήμερα πήρε το Μουφ τα δικά του για το μήνα) και το ίδιο και τα άλογα, αλλιώς μπορεί να κολλήσει αλογίσια σκουλήκια. :( Αυτό μου έλειπε. Τελοσπάντων, θα πάρω αύριο την κτηνίατρο τηλέφωνο να μου πει τι να κάνω, δηλαδή αν πρέπει να του δώσω κανα χάπι και έτσι κι αλλιώς θα την δούμε για τα ετήσια εμβόλια 20 Φεβρουαρίου, πρέπει κιόλας να κάνει το τριετές εμβόλιο της λύσσας, αλί και τρισαλί μου, πάλι θα μου ξερνοβολά σαν τη Χάρυβδη, που έλεγε κι ο μπαρμπα-Όμηρος ... :(

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Το φαντάζεσαι να μη τον είχες δει και όταν ερχόταν περί χαρείς να του έδινες και φιλάκι;:eek:

Πέρα από τη πλάκα αν τα άλογα έχουν κάνει αποπαρασιτωση τις τελευταίες 48 ώρες θα ήταν πολύ επικίνδυνα τα πράγματα , αλλά εσύ δε χρειάζεται να τρομάζεις.

Last edited:

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Οι ιππίατροι επίσης συνιστούν τα άλογα μετά την αποπαρασίτωση να περιορίζονται για 48 ώρες εκτός των χώρων βοσκής για περιβαλλοντικούς λόγους. Τα μοντέρνα αποπαρασιτικά είναι ιδιαίτερα τοξικά, χωράφια που έχουν χρησιμοποιηθεί παλαιότερα για βοσκή αλόγων στα οποία είχαν εφαρμοστεί για παράδειγμα πάστες που περιέχουν avermectins και βρίσκονται κοντά σε λίμνες ή ποτάμια είναι επικίνδυνα για ψάρεμα. Ακόμη σκυλιά που έχουν φάει πάστες Equest ή Equitape μπορεί να πεθάνουν.

Πηγή horse.gr

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Σε πόση ώρα πρέπει να κοιτάξω για συμπτώματα? Θα τον πάω αν είναι στο Πρώτο Βοηθειών Σκύλων και θα κοπανήσω μήνυση στους σταύλους διότι η περιοχή που έβγαλα το σκύλο είναι ειδική για σκύλους.

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Σου έγραψα ήδη να μην ανησυχείς , μόνο τόση ώρα που μιλάμε εδώ , συν την ώρα που έχει περάσει θα είχες ενδείξεις.
Μπορεί να μαθαίνω τώρα τα σκυλιά αλλά τα άλογα τα ξέρω από παιδί.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
ΟΚ, ευχαριστώ. Για την ώρα έχει το Μουφ μαζευτεί λόγω βρισίματος που έφαγε και αναστενάζει πού και πού και γενικώς με κοιτάζει. Ο αδερφός μου έχει αρπάξει την ευκαιρία να μου τα ψάλει για το πόσο κακομαθαίνω το Μουφ και να που του έβαλα τις φωνές και μαζεύτηκε. Ρώτησε και βλακωδώς (κλασικός Ελληνάρας) γιατί, λέει, δεν τον δένω αφού τρώει τον άμπακο, του είπα ότι απαγορεύεται και σταμάτησε τουλάχιστον. :rolleyes:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97