ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΣ ΤΙΓΡΗΣ

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
Xαχαχαχα!!!
Κανε οσες καταγγελιες θελεις αλλα κτλβς τι εννοουσαμε με τον ορο φυσικο περιβαλλον και προσθετω φυσιολογικες συνθηκες διαβιωσης.
Οχι σε τσιρκα.
Και γτ εισαι τοσο σιγουρος φιλε Μακη πως αυτο που βλεπεις εκει ειναι κατι αθωο με σκοπο το οφελος της τιγρης ?

Tonini

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
843
2
36
Munich/Germany
other words to love each other :mad::mad::mad:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ λοιπόν και εγω με την σειρα μου οργανωσεις οπως ο Αρκτουρος , ο Αρχέλων κλπ που δεν αφηνουν οι μεν λυκους και αρκουδες να ζουν στο φυσικο τους περιβαλλον οι δε δευτεροι που τρεχουν σαν τρελοι να σωσουν οποια χελωνα ξεβραστη στην παραλια τραυματισμενη και αφιερωνουν τις διακοπες τους στην φυλαξη των φωλιων

ΚΑΤΑΡΑ σε ολους αυτους που δουλευουν σε παρκα και αναπαραγουν την λευκη τιγρη , το παντα , τον ιπποποταμο της σουματρα ( αν δεν κανω λαθος ) και δεν τα αφηνουν εκευθερα στην φυση να φινουν φαρμακο για κινέζο
Μαλλον δεν καταλάβατε πως είπα αυτα που είπα...!Λοιπον...θεωρώ οτι δεν είναι το καλύτερο να ειναι σε αιχμαλωσια -ακομα και για καλο σκοπο οπως αναφέρατε για το ειδος- και να μην ειναι στην φύση...στο περιβάλλον τους...Αναγκαστικά...καποια ζώα θα την "πληρώσουν" και θα χάσουν αυτην την πολυτέλεια του να ζήσουν εκει, για να μπορε΄σουν να διαφυλάξουν το είδος!!!!Δεν ειμαι κατά της προστασίας και της διαφύλαξης των ειδών,απλά λέω οτι καποια ζώα θα "θυσιάσουν" την ελευθερια τους-χωρις να το θέλουν - γι'αυτο το σκοπο.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
http://www.sealife.be/adoptions/index.php

η κατάρα μου να πεσει βαρια ΚΑΙ σε αυτους τους γλοιωδεις και πωταπους (οπως ειναι ολο το ανθρωπινο γενος ) οι οποιοι ακουσον ακουσον , μαζευουν τραυματισμενες φωκιεςαπο την φυση και αφου τις περιθαλψουν ( σε κοινη θεα ) και ζηταν εξτρα λεφτα ( εθελοντικα ) επι του εισητηριου τα εχουν σε κοινη θεα για να βλεπει ο κοσμος την προοδο που εχουν πριν τα ελευθεροσουν .....

ΝΤΡΟΠΗ τους

για ακομη μια φορα ντρεπομε που ειμαι ανθρωπος

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Συγγνώμη βρε Μάκη τώρα το είδες το βιντεάκι?
Ο μαύρος όπου σηκώνει γελώντας τα μουστάκια της μαστουρωμένης τίγρης και ο κόσμος έρχεται γύρω να δει το θέαμα σου φαίνεται ωραίο?
Εμενα μου προκαλεί κατάθλιψη..
Δεν γνωρίζω αν είναι κάποιος οργανισμός για την διάσωση της τίγρης ..ο τρόπος όμως που φέρεται ο μαύρος με τις γονατιές και τον τρόπο που κρατάει το αναίσθητο ζώο δεν μου αρέσει καθόλου..
Επίσης σωστοί οργανισμοί δεν νομίζω να εβάζαν σε ένα τραπέζι ένα ζώο αναίσθητο να γίνει περίγελος.."κόβοντας εισιτήρια"..

Το κατά ποσο είναι καλοθρεμμένο το ζώο δεν είναι το μοναδικό που με ενδιαφέρει..το να περιγελάμε έτσι με ένα αναίσθητο ζώο σε ένα τραπέζι.. δεν μας τιμάει και ιδιαιτερα εμάς τους πιο έξυπνους ή τους πιο δυνατούς..(για τους ανθρώπους μιλάω..)

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Δεν ΞΕΡΩ τιποτα για το συγκεκριμενο θεμα

για αυτο και αποφευγω να χρησιμοποιω λεξεις οπως ντροπη , αισχος , ντρεπομε που ειμαι ανθρωπος , καταρα σε αυτους και τα παιδια τους , καρκινο να παθουν και αν δεν παθουν ας τους καει το βιντεο δε γαμτ ( απο το τιποτα )

ας συμφωνησουμε λοιπον οτι στο συγκεκριμενο βιντεο η τιγρης ΔΕΝ κακοποιητε

για το τι γινετε πριν και μετα και το που ζει ορκο δεν παιρνω .-

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Ας είμαστε λίγο λογικοί και ψύχραιμοι....

Καταρχήν και τα έξι εναπομείναντα υποείδη της τίγρης είναι είδη προς εξαφάνιση και μάλιστα πολύ ψηλά στην κόκκινη λίστα.....κάποια από αυτά μάλιστα θεωρούνται ότι είναι αδύνατη η φυσική τους επιβίωση απλά και μόνο με την υποστήριξη των οικοσυστημάτων τους και της προστασίας τους, αλλά απαιτείται τεχνητή ενίσχυση του πληθυσμού τους......

Σίγουρα η εικόνα μιας ναρκωμένης τίγρης ως αξιοθέατο δεν είναι ωραίο θέαμα, αλλά με αποσπασματικά βιντεάκια και φήμες σοβαρά συμπεράσματα δεν μπορεί κανείς να βγάλει!

Στις περιοχές εκείνες ο πληθυσμός αντιμετωπίζει τις τίγρεις ως φυσικούς εχθρούς τους, και είναι αφού οι θάνατοι από επιθέσεις τίγρης είναι αρκετά συχνές, με αποτέλεσμα τα αποσπάσματα θανάτου και οι λαθροθήρες να κάνουν πάρτυ....

Το χαμηλότατο βιωτικό επίπεδο και η οικονομική ανέχεια σε συνδιασμό με παραδοσιακές "θεραπείες" που βασίζονται σε παράγωγα τίγρης ενισχύουν την λαθροθηρία επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τους ήδη βεβαρυμένους πληθυσμούς!

ΑΝ λοιπον αυτό το πάρκο, που δεν γνωρίζουμε ποια είναι η δράση του, καταφέρνει να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τον τοπικό πληθυσμό για αυτά τα υπέροχα ζώα και βάλει ένα λιθαράκι στην διάσωσή τους τότε πολλά μπορούν να συγχωρεθούν.....

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Kαλά η κακοποίηση μπορεί να έχει πολλές έννοιες δεν θα κολλήσουμε εκεί..
Eγώ συνεχίζω να λέω πως το χειρότερο είδος στον πλανήτη είναι ο άνθρώπος και συνεχίζω να λέω πως αυτό που είδα στο βιντεάκι δεν μου αρεσει.., άλλωστε δεν χρειάζεται μονο αυτό το βιντεάκι για να καταλήξω σε αυτό το συμπέρασμα..

Tonini

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
843
2
36
Munich/Germany
Kαλά η κακοποίηση μπορεί να έχει πολλές έννοιες δεν θα κολλήσουμε εκεί..
Eγώ συνεχίζω να λέω πως το χειρότερο είδος στον πλανήτη είναι ο άνθρώπος και συνεχίζω να λέω πως αυτό που είδα στο βιντεάκι δεν μου αρεσει.., άλλωστε δεν χρειάζεται μονο αυτό το βιντεάκι για να καταλήξω σε αυτό το συμπέρασμα..
!!!!!!!Συμφωνω!!!!!!!!!!

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
Κοιτα να δεις Μακη. Εικασιες και υποθεσεις κανεις κ εσυ. Σεναρια και εικασιες κανουμε κ εμεις.
Για μας αρκει το γεγονος που της φερετε ετσι και την κανει θεατρο.
Για σενα οχι.
Απλο δν ειναι ?

Last edited:

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Είμαι η μόνη άραγε που στο βίντεο δεν βλέπω όντως διαπιστωμένη κακοποίηση (εφόσον δεν ξέρουμε λεπτομέρειες του πώς και γιατί), αλλά βλέπω απέραντη βλακεία?

Βλέπω ένα άγριο ζώο το οποίο θα ήταν σαφώς επικίνδυνο αν δεν ήταν ναρκωμένο μαζί με έναν κυριούλη ο οποίος το προσέχει? το φυλάει? περιμένει κάποιον/κάτι? και ο οποίος δεν δείχνει να είναι γιατρός ή τουλάχιστον όχι γιατρός εν ώρα εργασίας...

Και δίπλα από το ζώο και τον κυριούλη βλέπω να περνάνε τσούρμο ανήλικα παιδάκια!...

Αυτή η βλακεία και μόνο λοιπόν, με κάνει να πιστεύω ότι δεν πρόκειται περί διάσωσης...
Η διάσωση δεν γίνεται μέσα στα πόδια του κόσμου, χωρίς επιβλέποντες γιατρούς!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δεν νομίζω να το προσέχει ο κυριούλης animation κάνει και το στήνει για να το δει ο κόσμος και να διασκεδάσει.., σηκώνει μουστακια και κάνει χαβαλέ.., τουλάχιστον εγώ αυτό βλέπω.., δεν ξέρω αν αυτό λέγεται κακοποίηση ή όντως βλακεία.., σαν εικόνα δεν μου αρέσει καθόλου ότι και να είναι..

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
Δεν ΞΕΡΩ τιποτα για το συγκεκριμενο θεμα

για αυτο και αποφευγω να χρησιμοποιω λεξεις οπως ντροπη , αισχος , ντρεπομε που ειμαι ανθρωπος , καταρα σε αυτους και τα παιδια τους , καρκινο να παθουν και αν δεν παθουν ας τους καει το βιντεο δε γαμτ ( απο το τιποτα )

ας συμφωνησουμε λοιπον οτι στο συγκεκριμενο βιντεο η τιγρης ΔΕΝ κακοποιητε

για το τι γινετε πριν και μετα και το που ζει ορκο δεν παιρνω .-
προσωπικά εκτιμώ ότι αν σε είχαν ναρκώσει για κάποια επέμβαση κάποιοι που φροντίζουν τους δικούς σου και όσο ήσουν ναρκωμένος σε έκαναν καραγκιοζάκι για φωτογραφίες δεν θα είχες αντίρρηση αν χρησιμοποιούσαμε τον όρο κακοποίηση, έτσι δεν είναι;

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Kακοποιηση ουτε εγω βλεπω... ανθρωπινη βλακεια τεραστια ομως! Ο υπαλληλος του παρκου θα πρεπει να τιμωρηθει... το εργο που κανουν γενικοτερα τα παρκα με στεναχωρει που το βλεπετε με τοσο αντιπαθεια.. για μενα ειναι ιερο.. πολλα ειδη εχουν διασωθει ... σε αντιθετη περιπτωση δε θα υπηρχαν εξαιτιας του ανθρωπινου ειδους βεβαια!

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
εννοείται ότι τα πάρκα προσφέρουν και ειδικά οι οργανώσεις που ανέφερε ο ΜΑΚΗΣ πολύ περισσότερα, αλλά το να σε ναρκώνουν και να βγάζουν φωτογραφίες δεν είναι και τόσο καλοπροαίρετο.

είδες εκεί που της σηκώνουν το κεφάλι και αυτή ναρκωμένη το κρατάει για λίγο όρθιο μέχρι να βγουν τα παιδάκια φωτογραφία; μπορεί να μην την βαράνε αλλά την γελοιοποιούν και ας μην το καταλαβαίνει.

και όλα αυτά αν ήταν ναρκωμένη για κάποια επέμβαση και επ' ευκαρία την φωτοτγραφίζουν κιόλας, διότι αν την ναρκώνουν καθε μέρα τότε δεν υπάρχει λόγος συζήτησης διότι αυτό για μένα είναι κακοποίηση.

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
καταρχας λαθος που ανεφερα οτι δεν νομιζω πως το συγκεκριμενο ειδος ειναι υπο εξαφανιση!
απο εκει και περα μια εικονα χιλιες λεξεις..
μου φαινεται δυσκολο να εχουν ναρκωσει την τιγρη επειδη προηγηθηκε καποια επεμβαση,οποτε το μονο λογικο ειναι να την ναρκωσαν για να μπορεσουν να την εκθεσουν στο κοινο χωρις φοβο!
και αφου το εκαναν μια φορα κατα πασα πιθανοτητα το κανουν συχνα!και δεν νομιζω οτι ναρκωνοντας την τιγρη προστατευουν το ειδος!
μακαρι να κανω λαθος βεβαια..