Αcana ή blue wilderness;

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Εσυ μεγάλε να μπαίνεις σε κάθε sait,να διαβάζεις την κάθε παπάντζα και βάση αυτού να ταίζεις το σκυλί σου και θα πας μπροστά! Κάθεσε και βλέπεις εναν πίνακα που χει να ανανεωθεί απο το '08 και χωρίς κρητίρια αξιολόγισης και διαβάζεις.
Άσε τι μπούρδες με τα μουρονολαδα και τις σαρδέλες και δίνε του ενα αυγο βραστό την εβδομάδα. Και τα λέμε μετά για το τρίχωμα του.
Ααα επείσης πριν κανα μήνα εμείς το γυρίσαμε σε hills και τρώμε και με περισσότερη όρεξη και έχουμε αρχίσει και ανεβαίνουμε-με οτι συνεπάγεται αυτό.
Μπορείς να μιλάς λίγο πιο όμορφα και ευγενικά σε παρακαλώ;;
Ευχαριστώ
:)

bruno25

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
261
0
volos
εχω τοσα ατομα γυρο μου που γνωριζουν πολλα με το θεμα τριχωματος τροφης κτλπ απλα μιας και ειμαι στον υπολογιστη λεω να παιρνω και απο εδω αποψεις..αλλα αυτο που εχω καταλαβει γενικα σε αυτο το forum ειναι πως υπαρχουν πολλοι κομπλεξικοι που νομιζυν οτι ειναι "ΚΑΠΟΙΟΙ' εδω μεσα και λενε γιατι το ρωτας αυτο και γιατι παλι το ενα το αλλο κτλπ.κανει καποιος ενα θεμα και υπαρχουν κατε με οι καραγκιοζηδες που το βγαζουν εκτος topic.αντι να λενε κατι σχετικο θα πουνε κατι αρνητικο η μπηχτες η διαφορα..και πιστεψε με εχω ακουσει πολλα "πχ ασε εκει μεσα την εχουν δει καπως και λενε τα δικα τους και οτι να ναι" και εχω αρχισει και το πιστευω μετα απο ενα check up που εκανα σε διαφορα θεματα οπου σχεδον παντα υπαρχουν κανα δυο εξυπνακηδες που θα φερουν αρνητικο κλιμα στο θεμα που ξεκιναει καποιος.παραδειγμα τωρα εσυ στο δικο μου θεμα..ξερεις με το τι παω βασει εγω δηλ?ξερεις τι κανω??ξερεις τι ταιζω στον σκυλο μου κτλπ κτλπ?απλος ειμαι ατομο που παιρνω αποψεις,χωρις να σημαινει πως θα τις υλοποιησω.γιαυτο και κανω ερωτησεις και θεματα..σιγα μηπως χρεωνεστε για να τα βλεπετε η σας αναγκαζει κανεις να σχολιασετε?sorry για τους υπολοιπους που εγινα κουραστικος αλλα δεν αντεχα αλλο

bruno25

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
261
0
volos
τελικα blue..την εχει δοκιμασει κ ενας φιλος στον λυκο του κ εμεινε ευχαριστημενος....εντομεταξυ με royal θελω 550 την ημερα και με blue θα θελω 350-400 την ημερα

blackpit35

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
374
0
Kalamata
Να κάνω μια επισήμανση, μουρουνόλαδο δεν κάνει να δίνουμε κάθε μέρα, λάδι σολωμού κάνει και βοηθάει.

betelgeusse

Well-Known Member
14 Μαϊου 2011
301
2
38
germany
Να κάνω μια επισήμανση, μουρουνόλαδο δεν κάνει να δίνουμε κάθε μέρα, λάδι σολωμού κάνει και βοηθάει.
Γιατι δεν κανει να δινουμε καθε μερα μουρονολαδο;Λογω βιταμινης Α ἠ υπαρχει αλλος λογος;
Και καθε ποτε δινουμε;Εγω δινω μαζι με την ξηρα 2 με 3 φορες την εβδομαδα.

blackpit35

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
374
0
Kalamata
Στο προηγούμενο μήνυμα σύστησες αντί για σαρδέλες να δίνει μουρουνέλαιο γιατί κάνει την ίδια δουλειά. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Το μουρουνέλαιο είναι ένα ιχθυέλαιο που εξάγεται από το συκώτι της μουρούνας ή άλλων συγγενικών ψαριών όπως ο μπακαλιάρος. Περιέχει πράγματι σημαντικές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων (2,8 g/15ml) αλλά επίσης περιέχει σε υψηλές ποσότητες και βιταμίνες A και D οι οποίες είναι λιποδιαλυτές, και λόγω τις υψηλής τους συγκέντρωσης τους στο μουρουνέλαιο, καλό είναι να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί στην χορήγησή του. Να πω αναφορικά ότι όταν υπάρχει πρόσληψη βιταμίνης Α, μεγαλύτερη από τη συνιστώμενη μέσω της τροφής, δημιουργείται υπερβιταμίνωση Α που μπορεί να οδηγήσει σε εμφάνιση υπερασβεστιαιμίας (εξαιτίας της αυξημένης δράσης της αλκαλικής φωσφατάσης στο πλάσμα), ανορεξία, κεφαλαλγία, οίδημα, κνησμό, αλωπεκία, ναυτία και εμετοί, διόγκωση του ήπατος, κίρρωση, ασκίτη, νευρολογικές διαταραχές, όπως και κίτρινη χροιά του δέρματος (ίκτερος). Η τελευταία υποχωρεί με τη διακοπή της πρόσληψης. Επίσης, η υπέρμετρη και κυρίως η παρατεταμένη λήψη της βιταμίνης Α με τη μορφή διαφόρων σκευασμάτων συνεπάγεται σοβαρές τοξικές επιδράσεις, με χαρακτηριστικές κλινικές εκδηλώσεις η υποχώρησή των οποίων, απαιτεί μακρό χρονικό διάστημα, γιατί η απομάκρυνση της βιταμίνης Α από τις αποθήκες διενεργείται με πολύ βραδύ ρυθμό. Η υπερβολική δόση της βιταμίνης D προκαλεί διάφορα συμπτώματα, όπως ναυτία, ανορεξία, τάση για εμετό, μούδιασμα, ίλιγγο, πόνους και κνησμό στα δάκτυλα και των χεριών και των ποδιών, σταθερή δίψα, ατονία, διάρροια, κώμα, νυκτουρία και πρωτεϊνουρία. Τα περισσότερα από τα συμπτώματα είναι
αποτελέσματα διαταραχής του μεταβολισμού των ιόντων του ασβεστίου. Ακόμη, είναι δυνατή η εναπόθεση του ασβεστίου στους μαλακούς ιστούς, ειδικά στα νεφρά, με αποτέλεσμα την νεφρολιθίαση, διάχυτη νεφροασβέστωση ή και τα δύο, καθώς επίσης στους πνεύμονες και τα αιμοφόρα αγγεία.
Όπως καταλαβαίνεις δεν είναι ότι καλύτερο η καθημερινή μακροχρόνια χρήση του.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Στο προηγούμενο μήνυμα σύστησες αντί για σαρδέλες να δίνει μουρουνέλαιο γιατί κάνει την ίδια δουλειά. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Το μουρουνέλαιο είναι ένα ιχθυέλαιο που εξάγεται από το συκώτι της μουρούνας ή άλλων συγγενικών ψαριών όπως ο μπακαλιάρος. Περιέχει πράγματι σημαντικές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων (2,8 g/15ml) αλλά επίσης περιέχει σε υψηλές ποσότητες και βιταμίνες A και D οι οποίες είναι λιποδιαλυτές, και λόγω τις υψηλής τους συγκέντρωσης τους στο μουρουνέλαιο, καλό είναι να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί στην χορήγησή του. Να πω αναφορικά ότι όταν υπάρχει πρόσληψη βιταμίνης Α, μεγαλύτερη από τη συνιστώμενη μέσω της τροφής, δημιουργείται υπερβιταμίνωση Α που μπορεί να οδηγήσει σε εμφάνιση υπερασβεστιαιμίας (εξαιτίας της αυξημένης δράσης της αλκαλικής φωσφατάσης στο πλάσμα), ανορεξία, κεφαλαλγία, οίδημα, κνησμό, αλωπεκία, ναυτία και εμετοί, διόγκωση του ήπατος, κίρρωση, ασκίτη, νευρολογικές διαταραχές, όπως και κίτρινη χροιά του δέρματος (ίκτερος). Η τελευταία υποχωρεί με τη διακοπή της πρόσληψης. Επίσης, η υπέρμετρη και κυρίως η παρατεταμένη λήψη της βιταμίνης Α με τη μορφή διαφόρων σκευασμάτων συνεπάγεται σοβαρές τοξικές επιδράσεις, με χαρακτηριστικές κλινικές εκδηλώσεις η υποχώρησή των οποίων, απαιτεί μακρό χρονικό διάστημα, γιατί η απομάκρυνση της βιταμίνης Α από τις αποθήκες διενεργείται με πολύ βραδύ ρυθμό. Η υπερβολική δόση της βιταμίνης D προκαλεί διάφορα συμπτώματα, όπως ναυτία, ανορεξία, τάση για εμετό, μούδιασμα, ίλιγγο, πόνους και κνησμό στα δάκτυλα και των χεριών και των ποδιών, σταθερή δίψα, ατονία, διάρροια, κώμα, νυκτουρία και πρωτεϊνουρία. Τα περισσότερα από τα συμπτώματα είναι
αποτελέσματα διαταραχής του μεταβολισμού των ιόντων του ασβεστίου. Ακόμη, είναι δυνατή η εναπόθεση του ασβεστίου στους μαλακούς ιστούς, ειδικά στα νεφρά, με αποτέλεσμα την νεφρολιθίαση, διάχυτη νεφροασβέστωση ή και τα δύο, καθώς επίσης στους πνεύμονες και τα αιμοφόρα αγγεία.
Όπως καταλαβαίνεις δεν είναι ότι καλύτερο η καθημερινή μακροχρόνια χρήση του.
Ευχαριστούμε για το πολυ ενδιαφέρον πόστ, και κυρίως γιατί πολλοί θεωρούν το μουρουνελαιο πανακεια! Καλα τα έλεγε λοιπόν και η straus στο άρθρο της.

blackpit35

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
374
0
Kalamata
Να είσαι καλά Kyveli.
Να παραθέσω και την περιεκτικότητα κάποιων τροφίμων σε ωμέγα-3 :
g / 15 mL :) κουταλιά)
Λινέλαιο 6,9
Μουρουνέλαιο 2,8
Καρυδέλαιο 1,4
Canola oil (τροποποιημένο κραμβέλαιο) 1,3
Σογιέλαιο 0,9
Ελαιόλαδο 0,1

g / 100 g :
Σολομός (κονσέρβα, στραγγισμένος) 1,9
Σαρδέλες (στραγγισμένες) 1,6
Σολομός (μαγειρεμένος) 1,5
Ξιφίας (μαγειρεμένος) 1,5
Τόνος (κονσέρβα σε νερό, στραγγισμένος) 0,3
Καρύδια 9,1
Φυστίκια (ψημένα) 0,4
Σουσάμι 0,4

Το καλύτερο είναι το λινέλαιο, αλλά δυστυχώς εκτός από το ότι είναι ακριβό, επειδή αποτελείται από πολυακόρεστα λιπαρά οξέα οξειδώνεται τάχιστα. Πρέπει να διατηρείται στο ψυγείο και σε πλήρη απουσία φωτός και αέρα αμέσως μετά την εξαγωγή του από το σπόρο. Δηλαδή όταν το αγοράσετε από το κατάστημα που φυσικά δεν το έχουν στο ψυγείο ούτε στο σκοτάδι είναι ήδη οξειδωμένο. Αυτό μαρτυρά και η πικρίλα που έχει όταν το δοκιμάσετε. Καλύτερη λύση είναι ο λιναρόσπορος, ο οποίος είναι φτηνός και διατηρείται χωρίς κανένα πρόβλημα. Πρέπει να αλεθεί σε ηλεκτρικό μύλο του καφέ, γιατί δεν χωνεύεται αν ληφθεί αυτούσιως, και κατόπιν τον προσθέτουμε στο φαγητό.
Θρεπτικά στοιχεία (ανά 100γρ):
Water g 8.75
Energy kcal 492
Protein g 19.50
Total lipid (fat) g 34.00
Carbohydrate, g 34.25
Fiber, total dietary g 27.9
Sugars, total g 1.05
Calcium, Ca mg 199
Iron, Fe mg 6.22
Magnesium, Mg mg 362
Phosphorus, P mg 498
Potassium, K mg 681
Sodium, Na mg 34
Zinc, Zn mg 4.17
Copper, Cu mg 1.041
Manganese, Mn mg 3.281
Selenium, Se mcg 5.5
Fatty acids, total monounsaturated g 6.868
Fatty acids, total polyunsaturated g 22.440
Lutein + zeaxanthin mcg 651

Αν γνωρίζει ας συμπληρώσει κάποιος αν τα "φυτικά" ωμέγα-3 έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα, όσο τα προερχόμενα από ζωικές πηγές, στα σκυλιά.
Και επίσης (αυτό είναι off topic αλλά αξίζει!!), καθημερινή βρώση 4-5 κουταλιών αλεσμένων λιναρόσπορου, για 1 μήνα, οδηγεί σε απώλεια κατά προσέγγιση 1 κιλού καθαρού λίπους, μεγάλη αύξηση της ενέργειάς, τέλειο δέρμα, και καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας (αυτό για τους ανθρώπους ;) ).

blackpit35

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
374
0
Kalamata
Σε καταστήματα βιολογικών και φυσικών ειδών, αλλά είναι ακριβό, και εξήγησα ότι ορισμένες φορές το λάδι είναι οξειδωμένο (πικρίζει). Αν έχεις μηχανή που αλέθει καφέ, προτίμησε τον λιναρόσπορο. Έχω την εντύπωση ότι τα ωμέγα-3 που προέρχονται από ζωικές πηγές είναι καλύτερα για τα σκυλιά, θα το ψάξω για να είμαι σίγουρος και αν βρω κάτι θα το γράψω.