Αύξηση ενέργειας

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Τον τελευταιο καιρο εχει ανεβει κατακορυφα και σχεδον αποτομα η ενεργεια της Ηρας, σε τετοιο βαθμο που το εχουν προσεξει οι παντες.

Αυτό φαινεται πιο εντονα όταν είναι ελευθερη και ειδικα το πρωι που κανει και σχετικη δροσιά και παμε για κανενα μισαωρο πριν τη δουλεια σε περιφραγμενη εκταση.
Δεν σταματαει το τρεξιμο και το παιχνιδι και κουραζεται λιγοτερο από πριν.
Εγω πινω τον καφε μου και χαιρομαι να την βλεπω.

Η απορια μου είναι πού οφειλεται αυτή η ενεργεια. Επειδη μεγαλωνει? Δυναμωνει? Αρχιζει σιγα σιγα η εφηβία?
Η Ηρα είναι σχεδον 11 μηνων, γερμανικο ποιμενικο κατά βαση με ολίγον βέλγικο.

Παντα ειχε ενεργεια και αυτή η άνοδος ειναι κατι που με χαροποιει ιδιαιτερα.
Φυσικα πρεπει να βρω τροπους να την εκτονωσω.

Επειδη διαθετω περιφραγμενους χωρους, το πρωτο που θα κανω είναι ένα έστω υποτυπωδες agility, όπως ειχαμε συζητησει και παλαιότερα αλλά το αφησαμε μεχρι να γινει τουλαχιστον ενός ετους.

Η παντελής απουσια οποιουδηποτε κυναθληματος και εκπαιδευτων για αυτά στην Ξάνθη με περιοριζει πολύ.

Επισης θα ξεκινησουμε καποια στοιχειωδη εκπαιδευση σε tracking και όπου φτασουμε. Καθαρά για την πλάκα μας και για κινηση με καποιο σκοπο.

Το βασικο προβλημα ειναι οτι θα αρχισουν τα σχολεια σε λιγες μερες καθως και οι εξωσχολικες δραστηριοτητας της κορης μου και θα ειμαι λιγο στο τρεξιμο.

Το θετικο ειναι οτι επιτελους θα δροσισει και θα κανουμε πιο ανετα τις δραστηριοτητες με την Ηρα.

Κατι ακομα. Πρεπει μηπως σιγα σιγα να αλλαξουμε την διατροφη σε ποιοτητα, ποσοτητα, πρόσθετα?
Η κτηνιατρος μου ειπε να συνεχισω την royal κτηνιατρικη junior για μερικους μηνες ακομα.

Ευχαριστούμε
Αρης - Ηρα :)

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Nα το μεταφράσω τότε ;)

Πόσο αγοράζεις την κτηνιατρική Royal και γιατί χρειάζεται την συγκεκριμένη τροφή ?

Τί διαφορά τιμής έχει από την Royal στο pet-shop ?

Γιατί πρέπει να ταίσεις Junior για "μερικούς" μήνες ακόμα και πόσους ?

Τί αναμενόμενο βάρος έχει το σκυλί - τί προτείνει η εταιρία για την αλλαγή ? (γράφεται πάνω στο σακί)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
denis,
this is Xantha! Δεν μπορεις να βρεις τα παντα. Μονο η κτηνιατρος μας πουλαει royal από οσο ξερω. Κοστιζει 79 τα 15 κιλα.
Τα δυο πετ σοπ που γνωριζω πουλανε σκυλοτροφη άχυρο.
Οι αλλοι κτηνίατροι δεν ξερω τι εχουν.

Η κτηνιατρος μου ειπε ότι μεχρι να ολοκληρωθει σχεδον η αναπτυξη, για λιγους μηνες ακομα, καλο είναι να δινω junior veterinary.

Η Ηρα πρεπει να είναι λιγο πανω από 30 κιλα.Εχουμε καιρο να την ζυγισουμε. Ο λογος είναι ότι πρεπει να την σηκωνω και δεν το επιτρεπει αυτό η μεση μου.
Δεν εχει ειδικη ζυγαρια δαπέδου και εφαρμοζουμε το χωριάτικο συστημα να ανεβαινεις μαζι με το σκυλι αγκαλια, μετα μονος σου και βλεπεις το απόβαρο.

Τι λεει η εταιρια στο σακί δεν ξερω γιατι αδειαζω την τροφη σε ένα μεγαλο πλαστικο βαρελι – τάπερ της royal και δεν κραταω το αδειο σακί.

Ξερω ότι διακρίνεται μια γενικη προχειροτητα στο θεμα. Αλλά ειπα να εμπιστευτω την κτηνίατρο και να μην το ψαξω πολύ.

prokos

Member
26 Μαϊου 2009
12
0
Από το site της RC: http://www.royalcanin.co.uk/vet/lifestage_diets/vet_care_nutrition_un-neutered/junior_large_dog.aspx

For the nutritional management of:
Large breed puppies up to 15 months old or until neutering (adult weight over 25kg) with joint or digestive sensitivity.
Giant breed puppies (adult weight over 45kg) up to 8 months old.

Οπότε αν δεν έχει πρόβλημα με τις αρθρώσεις η με το πεπτικό σύστημα, λογικά θα μπορείς να γυρίσεις στην απλή RC junior maxi ;p

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ναι κι εγω. Αλλά με προβληματισε το απότομα. Αν σταματουσαν οι ζέστες, θα το απεδιδα στον καιρο. Γι αυτο ρωταω πού μπορει να οφειλεται.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Κατι άλλο σημαντικο που δεν ανεφερα είναι ότι κοιμαται λιγοτερο. Αυτό μαλλον είναι θεμα ηλικιας.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
65 ευρω τα 15 κιλα Royal Canin giant puppy.τοσο την αγοραζω εγω.

Αρη ποσο σε νιωθω με το θεμα βαρους και μεσης...ουτε εγω μπορω να σηκωνω ευκολα πια τον Τορο...:)