Αχτύπητος συνδυασμός: byb και ιδιοκτήτης…

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
… για κρέμασμα και οι δυο.

Δεν ξερω σε ποιο forum κολλάει καλυτερα αυτό το θεμα, στην εκτροφη, στην εκπαίδευση ή και λιγο στην διατροφη, οπότε αποφασισα να το βαλω στα γενικα.

Το περιστατικό συνέβη πριν καμια βδομαδα, αλλά μια και τελευταια μιλαμε πολύ για byb, όπως και για κοινωνικοποιηση, ειπα να το αναφερω.

Ήμασταν στο νέο μεγαλο παρκο με την Ηρα και καναμε ασκησουλες πριν ξεκινησουμε τη μεγαλη βραδυνη μας βολτα.

Εκεί που εξασκουμασταν στο «κατσε και μεινε εκει που καθησες ο,τι και να συμβαινει γυρω σου», πεταγεται από το πουθενα και αρχισε να τρεχει αλαφιασμενος προς εμας ενας αρσενικος μεσαιου προς μεγαλο μεγεθος, όμως πιο μικροσωμος από την Ηρα.
Από πισω ακουγοταν οι φωνες του ιδιοκτητη.

Φανερα ο σκυλος δεν ειχε καμια επιθετικη διαθεση, παρολα αυτά πηρα τα μετρα μου. Ειπα στην Ηρα εντονα να μεινει, μπηκα μπροστα και τον σταματησα προσπαθωντας να τον πιασω από το περιλαιμιο, κατι που τελικα δεν καταφερα.

Μεγα λαθος και σιγουρο δαγκωμα αν ηταν αγριος. Εννοειται ότι στα τελευταια μετρα εσπασε και το μεινε της Ηρας.

Κατεληξε να πηδαει σαν μανιακος πανω της και το αποτέλεσμα ηταν η Ηρα να τον πατησει κατω και να τον κρατησει εκει.
Ηρθε στο μεταξυ και ο ιδιοκτητης και τον μαζεψε.

Κλασσικη σκηνη στα παρκα της Ξανθης, σκυλοι τελειως ανεκπαιδευτοι λυμένοι και οι ιδιοκτητες να τρεχουν από πισω.
Αν δεν ειχα την Ηρα αλλά την Ζηνα την πινσερινα μου, θα εκανα οτιδηποτε για να την προστατευσω, από συμπλοκη μεχρι αστυνομια. Και δεν θα εφταιγα καθολου.

Να παω όμως επιτελους στο θεμα.
Ακομα δεν μπορω να ξεχασω την μορφη του σκυλου και το απλανές βλέμμα του.
Ηταν με διαφορά ο πιο αλλόκοτος, για να μην πω δυσμορφος, σκυλος που εχω δει ποτέ.
Η απολυτη ελλειψη αρμονίας, κεφαλι τεραστιο σχετικα με το σωμα και τοσο πλακουτσωτό λες και το ειχε πατησει οδοστρωτηρας.
Το κεφαλι δεν κολλουσε με τιποτα στο συγκεκριμενο ψιλόλιγνο σωμα.
Όσο κι αν εψαξα τις φυλες, δεν μπορεσα να βρω κατι καπως ανάλογο, ουτε κάν κατι που να μοιαζει με αυτό το κεφαλι.

Το χειροτερο όμως ηταν το βλεμμα. Τετοιο απλανές, απόμακρο, χαζεμένο, αγριοχαζοχαρούμενο, δεν εχω δει ουτε σε αγελάδα.
Και τετοιες σπαστικές, σπασμωδικες, και αγαρμπες κινησεις δεν εχω δει ποτέ σε σκυλο.
Το χειρότερο αδέσποτο που εχω δει ποτέ μου είναι μπροστα του εκθεσιακό κομμάτι.

Καθίσαμε και συζητησαμε αρκετα με τον ιδιοκτητη. Επεμενε να αφησουμε τα σκυλια να γνωριστουνε καλυτερα εστω και δεμενα.

Τον προειδοποιησα αλλά δεν του χαλασα το χατηρι.
Ο σκυλος ορμουσε στην Ηρα όχι αγρια αλλά με απεριγραπτη μανία και το γνωστο βλεμμα αγελαδας και ηταν αδυνατο να συμμαζευτεί.
Το αποτελεσμα ηταν παντα το ιδιο. Η Ηρα τον πατουσε κατω και τον κρατουσε εκει.
Μετά από μερικες επαναληψεις τα απομακρυναμε.

Η Ηρα καθισε ησυχα κατω και αδιαφορησε και αυτος συνεχισε τις προσπαθειες με τον ιδιοκτητη να τον τραβολογαει και να ωρύεται.

Ο σκυλος είναι εφτά μηνων και προερχεται από ερασιτεχνικο ζευγάρωμα αγνωστων φυλων. Όχι ζευγαρωμα του δρομου αλλά ζευγαρωμα που προκαλεσε καποιος.
Τον πηρε δε σε ηλικια ενός μηνα.

Δεν εχω δει ποτέ μου πιο απομακρη σχεση ιδιοκτητη με τον σκυλο του.
Δεν ακουγε ουτε στο ονομα του, δεν δεχτηκε την παραμικρη καπως μαλακή κουβεντα περα από συνεχη μαλωματα, αγριοφωναρες και βίαια τραβολογηματα.

Ο ιδιοκτητης μού εκανε σχεδον παρατηρηση που δεν λυνω την Ηρα στο παρκο.
Μου ειπε ότι καθημερινα δερνει τον σκυλο του γιατι οποιον παλιο σκυλά και να ρωτησε του ειπε ότι ο σκυλος πρεπει να τρωει ξυλο κάθε μερα.

Μενει μονιμα στο μπαλκονι, εχει ελαχιστη ανθρωπινη επαφη και κανα δυο φορες τη βδομαδα βγαινει βολτα για να γνωριστει με τους ομοιους του.
Τρωει από εκεινη την τεραστια κονσερβα του Lidl, που κανει νομιζω 90 λεπτα, εναλλακτικα με κροκετα Lidl που κάνει λιγοτερο από 10 ευρω το τσουβαλι.

Ο σκυλος εκπαιδευεται στο ελα, στο κατσε, στο περπατημα και σε διαφορα άλλα.
Δηλωνω σοβαροτατα ότι το χελωνάκι που εχουν οι ανιψιές μου τα παει καλύτερα.

Ποιος φταιει? Ο byb? Ο ιδιοκτητης? Οι συμβουλοι του ιδιοκτητη? Εγω? Η Ηρα?

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
… Ποιος φταιει? Ο byb? Ο ιδιοκτητης? Οι συμβουλοι του ιδιοκτητη? Εγω? Η Ηρα?
― Φταίει το ζαβό το ριζικό μας!
― Φταίει ο Θεός που μας μισεί!

― Φταίει το κεφάλι το κακό μας!
― Φταίει πρώτ' απ' όλα το κρασί!
Ποιος φταίει; ποιος φταίει; Kανένα στόμα
δεν τό βρε και δεν τό πε ακόμα.

(εαν θεωρειτε εκτος θεματος, ζητω συγγνωμη:rolleyes:)

dimiv

Well-Known Member
18 Αυγούστου 2008
506
0
50
Αθήνα
έχω να παρατηρήσω τα παρακάτω που μάλλον έχουν ξαναειπωθεί στο forum:

τι ακριβώς σου έκανε εντύπωση?

-σκύλοι σαν τον συγκεκριμένο εκεί που ζω εγώ αποτελούν την πλειοψηφία

-ιδιοκτήτες σαν τον παραπάνω ο οποίος δέρνει καθημερινά τον σκύλο του, που ψωνίζει χύμα ξηρά τροφή απο όπου λάχει,είναι ένα συχνό φαινόμενο

-ιδιοκτήτες που "ξέρουν" από σκυλιά και που μου κάνουν παρατήρηση που δεν έχω λυτό τον σκύλο μου βλέπω σχεδόν καθημερινά

-ιδιοκτήτες που μόλις τους αναλύω γιατί δεν πρέπει να ζευγαρώνουν τα σκυλιά τους και όλα τα άλλα τα ωραία που λέμε εδω μέσα με κοιτάζουν λες
και τους μίλησα κινέζικα..

πριν μπω στο dog forum θεωρούσα το ζευγάρωμα πολύ φυσιολογικό,

το προηγούμενο yorkshire μου ήταν byb και για αυτό το λόγο μα΄λλον ήταν

5 κιλά ,είχε δερματικα΄προβληματα και ουκ ολίγα ψυχολογικά αφου το

είχαμε πάρει μόλις 40 ημερων..

τέσπα όπως είπα πριν χιλιοειπωμένα πράγματα,πιστεύω ότι με πολύ αργούς

ρυθμούς πάντως υπάρχει κάποια προόδος στο πως βλέπουν οι Έλληνες την

σχέση σκύλος και άνθρωπος-

για κρέμασμα ,σίγουρα όχι ,έτσι έμαθαν έτσι κάνουν -

θέλει διάθεση για ενημέρωση ,παιδεία και άλλα πολλά

πάντως εγώ με το λέγε λέγε σε γνωστους και φίλους τους έχω κάνει και

έχουν αναθεωρησει πολλά πράγματα-

είμαστε οι Απόστολοι του dog forum:D

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ναι, τα εχουμε ξανασυζητησει.
Αυτό που μου εκανε εντυπωση ηταν η εμφανιση του σκυλου και το βλέμμα του. Ενας συνδυασμός απόκοσμος και δεν υπερβάλλω.
Και απορω. Ηταν επιτυχια του byb, του ιδιοκτητη ή και των δυο?

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Πολύ σωστά. Προσωπικά κι εγώ πίστευα αμυδρά τα παραπάνω αν και όχι φανατικά διότι δεν είχα ποτέ σκύλο στην Ελλάδα. Όταν πήγα στην Αμερική που γενικά τους αρέσει να εκπαιδεύουν τον κόσμο σχετικά με τέτοια και έχουν πολύ αυστηρούς νόμους για τα κατοικίδια, άλλαξα φυσικά νοοτροπία ώστε όταν τελικά πήρα σκύλο να μπορώ να αντιμετωπίσω την πρόκληση σωστά. Τέλεια ιδιοκτήτρια δεν είμαι με τίποτα, αλλά έχω ανοιχτό μυαλό και επίσης, πιεστεύω, υπευθυνότητα.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
στο ειπα εγω, δεν ακους!
Φταίει πρώτ' απ' όλα το κρασί!
μηπως ειχε πιει καμια μαλαματινα?
(καλα, σκαω:p)

dimiv

Well-Known Member
18 Αυγούστου 2008
506
0
50
Αθήνα
να κάνω μια ερώτηση?

θα μπορούσε ο σκύλος να είναι καθυστερημένος ?:confused:

υπάρχουν σκύλοι με νοητική υστέρηση?

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
στο ειπα εγω, δεν ακους!
Φταίει πρώτ' απ' όλα το κρασί!
μηπως ειχε πιει καμια μαλαματινα?
(καλα, σκαω:p)
Σιγά, ρε, τέτοια μπασκλασαρία ήτανε να πιει μαλαματίνα? Μπα! Κοκκινέλι έρριξε που μοιάζει μεν με νεράκι, το κατεβάζεις όμως εύκολα και μετά σε βαράει στο κεφάλι! Ή ούζα αν και σπάνια να δεις Έλληνα να ξεγελαστεί με τα ούζα και να πιει πολλά, μόνο κάτι ξενέρωτοι ξένοι τα κάνουνε αυτά...:D:D:D:D:D

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
το κρασί πάντα φταίει, αυτό είναι το σίγουρο....:p:p

Κοίτα, όσον αφορά στο αν ο σκύλος είχε νοητικό πρόβλημα, δεν μπορώ να το γνωρίζω, αλλά σε κάποια ξένα φόρουμ που μπήκα κ διάβασα περί αυτού του θέματος είπαν ότι συμβαίνει, αλλά είναι σπάνιο φαινόμενο.

Μία απάντηση που βρήκα για mental problems είναι αυτή:
Short answer- yes, dogs can indeed have "mental" problems akin to what we'd label a "psychosis" in a human. It's fairly rare. I've seen it once, in a Toy Poodle when I worked for a veterinarian. Constant bizarre, unsettling behavior....fluctuating from rage to hysteria to "cuddly" affection and right back to full-blown rage....all within a span of 5 minutes, with no triggers. I'll never forget it.

It's hard for anybody to accurately "label" the behavior you saw from the little stray dog. Could have been a mental problem....brain damage from a car injury; brain damage from consuming something poisonous- both reasonable hazards for a stray dog. Could have been born that way.

It could have also been an extreme example of a behavior problem compounded by hyperactivity. A dog with no training and a "rough" upbringing....it's very hard to say without seeing her behavior, whether she was just stressed and confused from her lifestyle, lacking direction and training, or if she was genuinely "mentally disturbed".

πηγή: http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20090502151215AAHebYF

επίσης: http://dogs.about.com/cs/disableddogs/a/mental_signs.htm

το bold κομμάτι, μου κάνει περισσότερο σε ό,τι περιέγραψε ο Άρης, πάντως.

Κ επίσης ξέρω ότι το μόνο που δεν φταίει στην όλη ιστορία είναι ο σκύλος.

Last edited:

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
να κάνω μια ερώτηση?

θα μπορούσε ο σκύλος να είναι καθυστερημένος ?:confused:

υπάρχουν σκύλοι με νοητική υστέρηση?
οχι. σκυλος με τοση νοητικη υστερηση που να φαινεται στη μουρη του, :)p)δεν θα ειχε επιβιωσει λεπτο.
πιο πιθανο ειναι αυτο που λεω, να τα ειχε "τσουξει" δηλαδη.

το θεμα του τοπικ, ποιο ειναι? το αποκοσμο βλεμμα του σκυλου?:confused:

dimiv

Well-Known Member
18 Αυγούστου 2008
506
0
50
Αθήνα
Μία απάντηση που βρήκλα για mental problems είναι αυτή:
Short answer- yes, dogs can indeed have "mental" problems akin to what we'd label a "psychosis" in a human. It's fairly rare. I've seen it once, in a Toy Poodle when I worked for a veterinarian. Constant bizarre, unsettling behavior....fluctuating from rage to hysteria to "cuddly" affection and right back to full-blown rage....all within a span of 5 minutes, with no triggers. I'll never forget it.

It's hard for anybody to accurately "label" the behavior you saw from the little stray dog. Could have been a mental problem....brain damage from a car injury; brain damage from consuming something poisonous- both reasonable hazards for a stray dog. Could have been born that way.

It could have also been an extreme example of a behavior problem compounded by hyperactivity. A dog with no training and a "rough" upbringing....it's very hard to say without seeing her behavior, whether she was just stressed and confused from her lifestyle, lacking direction and training, or if she was genuinely "mentally disturbed".

πηγή: http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20090502151215AAHebYF

επίσης: http://dogs.about.com/cs/disableddogs/a/mental_signs.htm

το bold κομμάτι, μου κάνει περισσότερο σε ό,τι περιέγραψε ο Άρης, πάντως.

Κ επίσης ξέρω ότι το μόνο που δεν φταίει στην όλη ιστορία είναι ο σκύλος.
ευχαριστόυμε ,πολυ ενδιαφέρον

το θεμα του τοπικ, ποιο ειναι? το αποκοσμο βλεμμα του σκυλου?:confused:
όχι το θεμα είναι αν ο σκύλος ηπιε κοκκινελι ή μαλαματίνα :p

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αν αποκλεισουμε την βλακεια και το οινοπνευμα, μαλλον το θεμα ειναι οτι ο συνδυασμος κάκιστης "εκτροφης" και απαραδεκτου ιδιοκτητη, μπορει να δημιουργησει σκυλο εκτρωμα με βλακωδες υφος και αλλοπρόσαλλη συμπεριφορα.

Λυπαμαι που το λεω, γιατι ειναι μια ψυχη που εχει αναγκες, αλλά δημιουργηθηκε ενας σκυλος που κανεις δεν θα ηθελε να εχει και που δυσκολα αγαπιεται.
Εγω παντως δεν μπορεσα να αισθανθω συμπαθεια, μονο λυπηση.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
υπαρχουν απειροι σκυλοι που δημιουργηθηκαν και δεν θα ...αγαπηθουν ποτε.
(απο μια αποψη, καλυτερα! διοτι πολλες μαλ@κιες εχουν γινει απο αγαπη και αν πεις και τιποτα, σου απαντουν το θεοπνευστο "οποιος αγαπαει, παιδευει")
υγ, πινω μονο τεκιλλα κι αυτη, μετα τις 11 το βραδυ.:maria:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Σωστά. Στην περίπτωση αυτή βέβαια το θέμα είναι να μην είναι επικίνδυνος ο σκύλος. Φυσικά δε θα μάθουμε ποτέ κατά πόσο ευθύνεται ο ανεύθυνος "εκτροφέας" για την κακή συμπεριφορά ή ο μαλάκας που τον δέρνει κάθε μέρα.

Γαλάζια, πρόσεχε σε ποιον μιλάς για τεκίλα! Έχω κάνει Νέα Ορλεάνη με τα τζαζάδικα και τις μαργαρίτες!!!!!:D:D:D:D:D Το μόνο μη ξενέρωτο και φανατικο μέρος στη χαβΟΥΖΑ που επιτρέπει μέχρι και τα drive-through daiquiri!:p:p:D:D:D

(Σκέτη τεκίλα, καλέ? Ούτε καν topshelf margarita?!:D:D:D:D:D)

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
εγώ φαν της τεκίλα σαν ράιζ κ των σφηνακίων κίτρινης τεκίλας με φέτα από πορτοκαλάκι... άντε να κατέβω να μαζευτούμε να τα π(ι)ούμε :D:D

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
εγώ παραχωρώ 1 βαρέλι σαββατιανό και 1 βαρέλι μερλό!

.......καλά όχι και ολόκληρο....αλλά ότι έμεινε απο τον χειμώνα χικ......χικ......:p

παρεπιπτώντως πριν καμμιά 15 μέρες στην πλατεία της Δροσιάς συνάντησα τον πιο μακρύύύύύύ σκύλο στην ζωή μου.
Μάλλον αδεσποτούλης,μετρίου μεγέθους αλλά ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ μακρύς.

Last edited:

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Έχω κάνει Νέα Ορλεάνη με τα τζαζάδικα )
βρηκα τον ανθρωπο μου! εχεις μσν, να κανονισουμε καμια τσαρκα με το ποταμοπλοιο του μπαρμπα μπεν?
αααανκλλ μπεν! αααανκλλ μπεν! (μεταλλαγμενο δεν ειναι τουτο?:confused:)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
:rolleyes:

Ειστε ολες για δέσιμο και άμεση αποτοξινωση :D:p

Κι εγω που ειχα την πεποιθηση ότι με αυτό το τοσο εμπνευσμένο μου θεμα θα εδινα την χαριστική βολή και θα εξάλειφα μια για παντα το φαινομενο των bybs και των κακων ιδιοκτητων…

Το κανατε διαδικτυακη συναντηση ανωνυμων αλκοολικων εδώ πέρα! :eek::paja1:

-Με λενε Γαλαζια και ειμαι καλα
-Με λενε Ταρα και ειμαι καλα
-Με λενε Σαρα και ειμαι καλα
-Με λενε Νατασσα και ειμαι καλα

Παιρνω το αντικοινωνικο σκυλι μου και παμε να βρουμε καμια κακιά γατα – decoy να εξασκησουμε το «κάτσε και παλουκώσου»!

Γενικα το ειχαμε ψιλοκαταφερει αλλά τελευταια εμφανιστηκε μια μαγκιόρα που δεν φευγει, βγαζει δοντια και απειλητικους βρυχηθμούς και η Ηρα τρελλαινεται.
Ο τελειος ερεθιστης. Μιλαμε θα επρεπε να την πληρωνω ή εστω να την ταϊζω για τετοιες υπηρεσιες!

Last edited:

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
η σαρα, η ταρα και το κακο συναπαντημα(νατασσα και γαλαζια) ..χαχαχαχαχαχα:maria::D

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog