Αφήστε με να βοηθήσω!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.925
Δεν πιστεύω ούτε εγώ ότι ένα παιδί 13 ετών πρέπει να είναι σε γυάλα. Θεωρώ ότι οι άνθρωποι αρνήθηκαν γιατί φοβήθηκαν κάποια περίπτωση τραυματισμού του παιδιού είτε από σκύλο είτε από οτιδήποτε άλλο. Φανταστείτε να χρειάζεται στην βόλτα με ένα σκυλάκι του καταφυγίου και έναν μεγάλο μαζί να προσέχει..Δεν υπάρχει η πολυτέλεια για τέτοια πράγματα.
Ένας γονιός μαζί της είναι η καλύτερη λύση, και κέρδος και για το καταφύγιο γιατί μιλάμε για 2 εθελοντές αντί για έναν.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Χάριν συζήτησης...να σηκώσει χέρι, όποιος πιστεύει ότι τα...δεν ξέρω...ας πούμε 11χρονα και άνω [αν και σίγουρα μπορούμε να πάμε και πιο κάτω] της εποχής μας...ζουν σε αποστειρωμένες γυάλες, προφυλαγμένα από όλα τα άσχημα του κόσμου μας και πρέπει οι γονείς τους, να τα υποβάλλουν και σε περαιτέρω crash tests :rolleyes:

Αστε το καλύτερα, δεν είναι και του παρόντος φόρουμ :)

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Δύο καταστάσεις με τεράστιο χάσμα ανάμεσά τους, κατά την δική μου γνώμη.
Να δαγκωθεί παιδί σε φιλοζωική;;;;;;;;;;;
Ούτε να το φανταστώ δεν θέλω, από πολλές απόψεις.
Μέσα στο σπίτι του πάλι, άλλη κατάσταση εντελώς.
Ειλικρινά, δεν βλέπω καμμία σχέση μεταξύ των δύο περιπτώσεων :rolleyes:
Ναι, αλλά είπα κι άλλα πιο πάνω που κολλάνε μ' αυτό. Η φιλοζωική δε θα δώσει στο παιδί να φροντίσει ένα άγριο/φοβισμένο/ανυπάκουο/άρρωστο/ειδικής μεταχείρισης ζώο. Θα του εμπιστευτεί το πιο καλόβολο, το λιγότερο κυριαρχικό, κτλ. όπως με την ίδια λογική θα προωθούσε το ίδιο ζώο για οικογένεια.
Αυτό που είπα ήταν ότι υπάρχουν ίδιες πιθανότητες (ευελπιστώ μηδαμινές) στο να επιτεθεί αυτό το καλόβολο σκυλί σε παιδί είτε βρίσκεται στη φιλοζωική είτε στο σπίτι που θα έχει υιοθετηθεί.

Φυσικά η καλύτερη των περιπτώσεων, για να είμαστε και πιο κοντά στην ερώτηση του μέλους, είναι να υπάρχει ένας δικός της κηδεμόνας κατά τη διάρκεια της φροντίδας.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Άλλο οι ευθύνες του παιδιού..που πρέπει να μάθει να αναλαμβάνει...
Κι άλλο οι ευθύνες των ανθρώπων της φιλοζωικής..που θα τους κυνηγάνε και οι πέτρες στην Ελλάδα, αν δαγκωθεί το παιδί.
Και φυσικά...δεν θα υπογράψει κανένας γονέας ότι επιτρέπει στο παιδί του να ασχοληθεί, αναγνωρίζοντας τον κίνδυνο του δαγκώματος...γιατί θα τον πάρουν με τις πέτρες οι του περιβάλλοντός του....και κανας πειραγμένος της πρόνοιας για αμέλεια...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Alexia, το λέει σωστά ο sea-mol.

Δεν είναι δυστυχώς θέμα καθαρά αντικειμενικό και όπως θα έπρεπε να το σκέφτεται ένας σύγχρονος και λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος/γονιός της εποχής μας.

Δεν νομίζω να χρειάζεται να διαφωνήσουμε και σ'αυτό μεταξύ μας, ότι δηλαδή ακόμη και νέοι άνθρωποι στην χώρα μας, έχουν δυστυχώς πολυυυύ πειραγμένες αντιλήψεις και ότι είμαστε πολύ πίσω, ακόμη και σ'αυτό. Κι εγώ αυτό ενστερνίζομαι, από την αρχή του θέματος.

Το πιο σοβαρό για μένα όμως, είναι ότι δεν είναι δυνατόν να αναπτύσσουμε μια συζήτηση στο φόρουμ, που την ανοίγει ένα μικρό [ανήλικο] παιδί, αρραδιάζοντας επιχειρήματα [σωστά και λογικά δεν λέω] για το πως θα έπραττε ο καθένας από εμάς, με το δικό του παιδί. Πιστεύω ότι οφείλουμε να έρθουμε στο μέτρο του δυνατού, στην θέση του δικού του γονιού, αν τύχει να διαβάσει τις απαντήσεις μας. Αν ξέρει...ότι σερφάρει στο internet. Τι θα ήθελε να βλέπει, ότι τον συμβουλεύουμε; Ναι παιδί μου...βουρ στο ψαχνό, όσο επικίνδυνο κι αν είναι ή δεν είναι, ασυζητητί, γιατί πρέπει στην ζωή σου να γίνεις υπεύθυνος άνθρωπος; Δεν είναι δική μας δουλειά.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Οι γονείς στις άλλες χώρες είναι αμελείς;
όχι φυσικά...

Γι αυτό είπα ότι ο νορμάλ αυτός γονέας, θα έχει θέμα πιθανότατα από το περιβάλλον του (γιαγιάδες....θειάδες)...η κάποιον "πειραγμένο" της πρόνοιας...

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.747
7.266
Τι θα ήθελε να βλέπει, ότι τον συμβουλεύουμε; Ναι παιδί μου...βουρ στο ψαχνό, όσο επικίνδυνο κι αν είναι ή δεν είναι, ασυζητητί, γιατί πρέπει στην ζωή σου να γίνεις υπεύθυνος άνθρωπος; Δεν είναι δική μας δουλειά.
Αυτό είναι το βασικότερο σε αυτό το thread. Πάντως για μένα η πιο ολοκληρωμένη συμβουλή είναι αυτή που έδωσε η mad00lini. Με επίβλεψη γονέων ή κάποιου προσώπου επιλεγμένου από τους γονείς (και όπως είπε η mareco με υπεύθυνη δήλωση των ίδιων των γονέων) και οι φιλοζωικές το λογικότερο είναι να της/του αναθέσουν να ασχολείται με τα πιο καλόβολα ζώα που θα πρότειναν αντίστοιχα να τα υιοθετήσει οικογένεια με παιδιά.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Αποψή σου...και άποψή μου...sorry κιόλας :rolleyes:

Υποστήριξε με επιχειρήματα αν θέλεις, την δική σου άποψη, και άσε με εμένα να εκφράζω την δική μου, κι ας μην σου αρέσει.
δεν καταλαβαίνω γιατί αρπάζεσαι...sorry κιόλας..:)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Κάνατε τη τρίχα τριχιά...μπράβο. mareco...έτσι όπως το πας σε λίγο οι γονείς της μικρής θα κάνουν και μήνυση στο forum...:):)
Αν διάβασα καλά...όλοι έιπαμε να πάει με κάποιον μεγάλο μαζί της...κανείς δεν της είπε πήγαινε μόνη σου...και κανείς δεν της είπε "βουρ στο πατσά"...
Και από που και ως που δεν είναι θέμα του forum αυτό...? Το να προτρέπουμε παιδιά να υποστηρίζουν τον εθελοντισμό...ειδικά προς τις φιλοζωικές που το χρειάζονται...
Εξάλλου, δεν νομίζω ότι κανένας γονιός θα άφηνε το παιδί του 13 χρονών να τρέχει μόνο του οπουδήποτε...εδώ μέχρι το περίπτερο δεν τα αφήνουν πια να πηγαίνουν μόνα τους...

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Όμορφα !!!
Εκτός από τα σκυλιά των άλλων , τώρα αποφασίζουμε και για τα παιδιά των άλλων.
Σε ορισμένους ίσως διαφεύγει ότι η νεαρή μας φίλη έκανε ήδη αναφορά στο ότι το έχει κουβεντιάσει με τους δικούς της .
Δεδομένου ότι κανείς μας εδώ δεν γνωρίζει καν αν οι γονείς ξέρουν για τη συμμετοχή της μικρής στο φόρουμ ας αφήσουμε την παιδαγωγική για τα δικά μας παιδιά.
Φυσικά και είναι άκρος επικίνδυνο ένα παιδί δεκατριών ετών να ασχοληθεί με την εθελοντική βοήθεια (εργασία) .
Εκτός και αν η εργασία σε μια στέγη προστασίας έχει πάψει να είναι τόσο κουραστική.
Είναι ένα θέμα που θα το κρίνουν οι γονείς , κατά πόσο μπορούν να συνδράμουν και να συνηγορήσουν σε μια τέτοια δραστηριότητα του παιδιού τους .

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.925
Χαχαχαχααααα παρακολουθώ τα τελευταία θέματα που ανοίγουν και αν δεν καταλήξουν σε φαγωμάρα δεν μπορούμε!!! Δεν ξέρω αν φταίει ο ανάδρομος Ερμής ή το ημερολόγιο των Μάγια αλλά αρχίζω να το βρίσκω πολύ αστείο..
Στο συγκεκριμένο θέμα όλοι λέμε το ίδιο. Ότι ένα παιδί 13 ετών θα πρέπει να συνοδεύεται από τους γονείς του για να προσφέρει την εθελοντική του εργασία σε κάποιο καταφύγιο. Σε τι διαφωνούμε αφού όλοι την ίδια άποψη έχουμε;;;;

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Χαχαχαχααααα παρακολουθώ τα τελευταία θέματα που ανοίγουν και αν δεν καταλήξουν σε φαγωμάρα δεν μπορούμε!!! Δεν ξέρω αν φταίει ο ανάδρομος Ερμής ή το ημερολόγιο των Μάγια αλλά αρχίζω να το βρίσκω πολύ αστείο..
Στο συγκεκριμένο θέμα όλοι λέμε το ίδιο. Ότι ένα παιδί 13 ετών θα πρέπει να συνοδεύεται από τους γονείς του για να προσφέρει την εθελοντική του εργασία σε κάποιο καταφύγιο. Σε τι διαφωνούμε αφού όλοι την ίδια άποψη έχουμε;;;;
Η διαφωνία μας είναι ότι αρνιόμαστε πεισματικά να παραδεχτούμε ότι κατά βάθος γουστάρουμε τη φαγωμάρα .
:p

Απλά εκφράσθηκαν και κάποιες απόψεις εντελώς επικίνδυνες και άστοχες.

Last edited:

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
:p......
μακάρι ένα παιδί 13 να πήγαινε μόνο του σε ένα καταφύγιο να προσφέρει εθελοντική εργασία...

αν συνέβαινε αυτό....
θα σήμαινε πως οι γονείς έχουν εμπιστοσύνη (πέρα απο τους ιδίους...) και σε άλλους ανθρώπους και σε άλλους θεσμούς...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.925
Επίσης συμφωνώ απόλυτα με την άποψη ότι δεν είναι δική μας δουλειά τι ευθύνες θα αναλάβει ένα παιδί για να γίνει υπεύθυνο όταν το παιδί δεν είναι δικό μας..

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.111
1.389
όλα τα σκυλιά που κρατάνε τα καταφύγια δεν είναι κακοί χαρακτήρες η κακοποιημένα...
υπάρχουν και διαμάντια ανάμεσα τους.

τώρα όσον αφορά το θέμα έχω άλλη μια πρόταση.
ανά καιρούς τα φιλοζωικά σωματεία οργανώνουν περιπάτους για τα σκυλάκια
που πάνε εθελοντές και τα βγάζουν βόλτα.
θα μπορούσε λοιπόν η μικρή μας φίλη να πήγαινε με κάποιο συνοδο
σε ένα τέτοιο γεγονός να εξοικειωθεί με την όλη διαδικασία.
επίσης αν δεν κάνω λάθος κάποια σωματεία δέχονται και βοήθεια
ακόμα και από σχολεια όπου πάνε τα μικρά παιδιά με την συνοδεία των δασκάλων τους
και προσφέρουν σε αυτά

Helmet

Member
6 Νοεμβρίου 2012
6
0
Είμαι και εγώ ή μάλλον ήμουν σε παρόμοια κατάσταση με εσένα αφού είμαι 14ων και παρακαλούσα τους γονείς μου εδώ και 3 χρόνια να με βοηθήσουν να βοηθήσω σε κάποιο καταφύγιο αδέσποτων ή να υιοθετήσω το δικό μου σκύλο.
Με τα πολλά κατάφερα να τους πίσω και πριν από λίγες μέρες πήγαμε σε ένα φιλοζωικό σωματείο και αφού γνωρίσαμε την ιδιοκτήτρια του χώρου μαζί με τους γονείς μου αποφασίσαμε να πηγαίνω εκεί κάθε Κυριακή με τη συνοδεία τους και να βοηθάω και εγώ εκεί όσο μπορώ.
Δεν ξέρεις πόσο σε καταλαβαίνω και όπως λες και εσύ άκουγα συνέχεια τη γνωστή ατάκα:Είσαι μικρή ακόμα.....και αν τραυματιστείς;
Προσπάθησε εσύ από την πλευρά σου να τους δείξεις ότι είσαι αρκετά υπεύθυνη και δώσε τους να καταλάβουν πόσο θες να βοηθήσεις κάποιο αδέσποτο ή τραυματισμένο ζωάκι.Βρες κάποιο καταφύγιο το οποίο να είναι κοντά στο σπίτι σου για να μπορείτε να πηγαίνετε εύκολα και κάντε τους ένα τηλεφώνημα ή καλύτερα επισκεφτείτε τον χώρο ώστε να δουν και οι γονείς σου τους ανθρώπους και τα σκυλιά και ίσως έτσι σε αφήσουν πιο εύκολα.

demi_truli

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2012
366
211
Αθήνα, Βύρωνας
www.facebook.com
Λοιπόν...Η αλήθεια είναι ότι έχω επισκεφθεί ένα σωματείο στο Βύρωνα με τον πατέρα μου. Είχα πριν συνεννοηθεί με την ιδιοκτήτρια και μου είχε πει πως είμαι μικρή για να γίνω εθελόντρια. Λίγο αργότερα με προσκάλεσε να δω τον χώρο, ε, και δεν μπορούσα να το χάσω! Εκεί ήταν η ιδιοκτήτρια με έναν άλλο εθελοντή(πήγαμε εν ώρα εργασίας:D). Μας γνώρισαν τους σκύλους και τους παρακολουθήσαμε καθώς τους φρόντιζαν, βέβαια παίζαμε και μαζί τους παράλληλα... και από όταν φύγαμε θέλω να ξαναπάω! Μα είχα την εντύπωση πως η ιδιοκτήτρια ήθελε μόνο να υιοθετήσουμε κάποιον σκύλο, και το σκέφτομαι αν θα πάω ξανά.. νομίζω πως αν της πω να πηγαίνω (με τον πατέρα μου π.χ.)θα... ξέρετε... εκνευριστεί; Πως να το πω... "θα φαω χυλόπητα":rolleyes: