Αφήνω ή δεν αφήνω?

kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
Χθεσινή μας εμπειρία.
Συναντάμε στη βόλτα μας μεσαίου μεγέθους θηλυκό,ημίαιμο τζακ ράσελ,χρονιάρικο. Λυτό. Ο δικός μας κάνει σαν τρελλός για δημόσιες σχέσεις. Η Κανέλλα το ίδιο. Μετά τη διαβεβαίωση του αφεντικού της πως είναι φιλική τα αφήνουμε. Αρχίζουν το παιχνίδι(εγώ φυσικά τον κρατάω με το λουρί). Κάποια στιγμή τον τσαλαπατάει, ο δικός μου ουρλιάζει από τον πόνο και αποτραβιέται. Μετά από λίγο συνέρχεται, ξαναπλησιάζει αλλά χωρίς διαχυτικότητες και η άλλη χάνει γρήγορα το ενδιαφέρον της.
Λίγο πριν το σπίτι,συναντάμε γνωστή κυρία με κανισούλα άσπρη,σκέτη ζωγραφιά. Πλησιάζονται και η μικρή τον φοβάται!!! Τον σπόρο, αν είναι δυνατόν! Τη γυροφέρνει λιγάκι, ψιλοξεθαρρεύει αυτή, παίζουν για κανένα πεντάλεπτο. Δίνουμε πάλι ραντεβού για σήμερα, να κάνουμε βόλτα μαζί.
Τα αρσενικά του χυμάνε, όλα.Και όλα της γειτονιά μου είναι θηρία. Εξαιρέσει του κτηνιάτρου μας, ένα μπομπτέιλ 55 κιλών που τον συνοδεύει στις επισκέψεις του. Από την πρώτη στιγμή αλληλολατρεύτηκαν με τον δικό μου και έπαιζαν όλη την ώρα. Ούτε τα εμβόλια κατάλαβε καλά καλά από την τρέλλα του να συνεχίσει να παίζει-και ήτανε και δεύτερη-τρίτη μέρα που τον είχαμε, και όσο να τον βλέπω εγώ να χοροπηδάει γύρω απ΄το γίγαντα που η πατούσα του ήταν πιό μεγάλη απ΄τον δικό μου να τρέμει η ψυχή μου...αλλά κανένα πρόβλημα.
Το συμπέρασμα δηλαδή μέχρι στιγμής είναι, με τα θηλυκά ναι κατά κανόνα, με τα αρσενικά προσοχή κι απόσταση.
Και η εκπαίδευση συνεχίζεται...

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Κάποια στιγμή τον τσαλαπατάει, ο δικός μου ουρλιάζει από τον πόνο και αποτραβιέται. Μετά από λίγο συνέρχεται, ξαναπλησιάζει αλλά χωρίς διαχυτικότητες και η άλλη χάνει γρήγορα το ενδιαφέρον της.
Εγώ τώρα θεωρώ οτι αυτό είναι πάρα πολύ θετική εμπειρία..... ο σκύλος ξεκίνησε να μαθαίνει: "οταν μπλέκομαι στα πόδια μεγαλύτερων σκύλων, μπορεί και να πονέσω! αρα καλύτερα να κάνω λίγο κράτει"... μια δυο φορές ακόμα και δε θα μπλέκεται, οπότε δε χρειάζεται κι εσύ να ανυσηχείς μην τον τσαλαπατήσουν.

Οταν λες τα αρσενικά του χυμάνε ολα, τι εννοείς?

kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
΄Οποτε δει άλλο σκύλο από μακριά, τεντώνεται και κουνάει την ουρά του. Τα αρσενικά τον αγριοκοιτάνε και γρυλίζουν. Ακόμα και το λαμπραντόρ ενός γείτονα που την πρώτη φορά τον αγνόησε, τη δεύτερη πήγε να του χιμήξει, ΧΩΡΙΣ ο δικός μου να τον πλησιάσει. Και απόρησε και το παληκάρι που, όπως μου είπε, έχει και δεύτερο σκυλί στο σπίτι και δη τσιουάουα!
Είναι οκτώ μηνών. ΄Εχει να κάνει με εφηβεία?
Σημειωτέον ότι στο δρόμο είναι τύπος και υπογραμμός. Θαρραλέο σκυλάκι μεν αλλά δεν γαυγίζει ποτέ. Μόνο όταν μπούμε στο σπίτι γαυγίζει, όταν του γαυγίζει κανένας που περνάει απ΄έξω ή όταν κάποιος έρχεται. Σαν προειδοποίηση δηλαδή.

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Του δικού μου η συμπεριφορά με έχει προβληματίσει λίγο.
Όταν πάμε βόλτα τον αφήνω να μυριστεί με όλα τα σκυλιά αρκεί να είναι δεμένα κ με τον ιδιοκτήτη τους.
Ενώ με τα μεγαλύτερα κάνει σα παλαβό με γλυψίματα,χοροπηδήματα γύρω από αυτά με τρελό κούνημα ουράς,με τα μικρότερα θέλει πάντα να είναι ο αρχηγός.
Το παιχνίδι του δλδ είναι να προσπαθεί να το έχει συνέχεια από κάτω.
Σηκώνεται στα 2 πόδια κ πάει πάνω από το κεφάλι του άλλου κ ακουμπάει πάνω του.
Του δίνω να καταλάβει ότι αυτό,δεν είναι επιθυμητό.
Πριν λίγες ημέρες πήγε να κάνει το ίδιο κ στο 2 μηνών ροτάκι της ξαδέρφης μου με το οποίο δε παίξανε ποτέ γιατί με το που το είδε ο δικός μου κ έτρεξε καταπάνω του,το άλλο φοβήθηκε κ πήγε να κρυφτεί.Πολύ αστείο θέαμα :D :D

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ωραια εισαι ... να τον πατησουν 1-2 φορες ακομα και μετα θα μαθει!Παει ο Αρης!
Αντε βρε, δεν παθαίνει τίποτα! :D

Ετσι μαθαίνουν και να μην μπερδεύονται στα πόδια τα δικά μας! (και τα μικρά και τα μεγάλα....). Ποιός έλεγε για εκεινη την ιστορία με το τσιουαουα που δεν είχε πατήσει ποτέ σε πάτωμα και οταν μια φορά το κατεβάσανε, το πατήσανε και τα'φτυσε?:(

kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
Πάντως εμείς μέσα στο σπίτι του φοράμε περιλαίμιο με κουδουνάκι! Και έψαξα και βρήκα μεγαλούτσικο κουδούνι που χτυπάει...΄Οχι μόνο για να μην τον πατήσουμε (κι αυτό λίγο είναι ?, άντε να τον πατήσω εγώ που είμαι 80 κιλά, χαλκομανία θα το κάνω το έρμο!) αλλά και για να μην παραπατήσουμε απ΄την τρομάρα μας και σκοτωθούμε εμείς στα καλά καθούμενα!
Ο άντρας μου, σηκώνεται το πρωί με την τσιμπλα στο μάτι, είναι και μύωψ και φωνάζει...μαζέψτε το μικρό για να μην το πατήσω! Γιατί ο νέος, 6.30 το αργότερο έχει στηθεί έξω απ΄το δωμάτιό μου, να τον βάλω στο πάρκο του, να φάει να πιει, να χ...κατουρήσει και μετά να τον βγάλω για να συνεχίσει τον ύπνο του!
Τι να κάνω, τσακίζομαι να σηκωθώ. Πολύ γέλιο παιδιά:D:D:D

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Χθεσινή μας εμπειρία.
Συναντάμε στη βόλτα μας μεσαίου μεγέθους θηλυκό,ημίαιμο τζακ ράσελ,χρονιάρικο.
Είπες Jack Russell και θυμήθηκα περιστατικό της περασμένης εβδομάδα με πρωταγωνιστή την ...κοντή λαίλαπα! :D

Είμαι με το σκύλο μου βόλτα. Ο σκύλος φοράει πνιχτη. Περπατάμε χαλαρά στο πεζοδρόμιο και ξαφνικά βλέπω ένα Jack Russell να πετάγεται έξω από ένα συνεργείο αυτοκινήτων και να έρχεται σφαίρα προς το μερος μας.
Πριν προλάβω να αντιδράσω ο σπόρος ηρθε πίσω από τον δικό μου και προσπαθούσε …χοροπηδώντας :shock: να τον καβαλησει (δεν τον έφτανε)!

Ο σκυλος μου έχει σηκώσει την τρίχα κάγκελο, γρυλλίζει απειλητικά και επειδή το Jack Russell δεν χαμπάριζε, με μια αστραπιαία κίνηση γύρισε να τον βουτήξει. Πρόλαβα ΕΥΤΥΧΩΣ στο τσακ να τραβηξω τον πνίχτη και να τον σταματήσω με ένα δυνατό «ΜΗ» (βγαλμένο από την κόλαση που λέει και η Dr.Zhivago :D) και να μπω ανάμεσα στο σκύλο μου και τον σπόρο.

Ταυτόχρονα βάζω μια φωνή στο ιδιοκτήτη του σκύλου που καθόταν και κοίταζε γελώντας μέσα από το συνεργείο και του ζητώ επιτακτικά να έρθει να μαζέψει το σκύλο του. Εντωμεταξύ το Jack Russell εξακολουθούσε επί ματαιω να προσπαθεί να καβαλησει το σκύλο μου, ο σκύλος μου να τον κομματιάσει και εγώ να τον πνίγω. Ο ιδιοκτήτης ακούνητος φαίνονταν να διασκεδάζει με το θέαμα… :mad:

Είμαι πλέον έξαλλη και βάζω άλλη μια φωνή στον ιδιοκτήτη ο οποίος πήρε επιτέλους μπρος και με αργάααααα βήματα και προκλητικό ειρωνικό μειδίαμα στα χείλη, ερχόταν να μαζέψει το σκύλο του/δράκο-μινιατούρα του Σειχ Σου!

Ο ιδιοκτήτης του σπορου έρχεται επιτέλους, μου λέει περιπαιχτικά «πως κάνετε έτσι μανδαμ» :shock::mad: και βουτάει το σκύλο του, που όχι μόνο δεν χαμπάρισε τίποτα, αλλά συνέχιζε απτόητος την γνωστή …παλινδρομική κίνηση στον ταρσό του σκύλου μου (μέχρι εκεί έφτασε)!

Το «μανδαμ» ήταν το κερασάκι στην τούρτα! :mad:
«Μανδαμ να πεις τη γυναίκα σου» ήθελα να του πω αλλά αρκεστηκα να ψιθυρίσω ένα «αι σιχτιρ και συ και το κοπρόσκυλο σου» και να σηκωθώ να φύγω.

Εκεί λοιπόν πηγαίνει ο τίτλος του θέματος «Αφήνω ή δεν αφήνω?» (το σκύλο μου να κάνει το Jack Russell λεκε στο πεζοδρόμιο και να κοπούν μαχαίρι τα ειρωνικά γελακια του ιδιοκτήτη του?) :twisted::twisted::twisted:

giannis

Well-Known Member
1 Μαϊου 2009
81
0
εχεις δικιο,αλλα τι φταει το σκυλακι:)
μαλλον το αφεντικο του επρεπε να γινει λεκες στο πεζοδρομιο.:):)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Τα Τζακ Ράσελ είναι όντως πλάσματα από άλλο πλανήτη. Έτσι και είμαι βόλτα με το κανίς μου και δω ένα τέτοιο από μακριά κόβω λάσπη. Ένα Τζακ Ράσελ κατάφερε τον δικό μου να βγάλει το σκασμό και να οπισθοχωρήσει πάνω σε σχετικό καυγά δευτερολέπτων.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
εχεις δικιο,αλλα τι φταει το σκυλακι:)
μαλλον το αφεντικο του επρεπε να γινει λεκες στο πεζοδρομιο.:):)
Ποτέ κανείς δεν είπε οτι φταίει ο σκύλος (ο οποιοσδήποτε σκύλος....).

Πάντως γι'αυτό εγώ στα αρχικά ποστ είπα με ΚΕΦΑΛΑΙΑ οτι οι πιθανότητες ατυχήματος μεταξύ μικρού και μεγάλου είναι πολύ πολύ μικρές οταν το μικρό είναι ΚΑΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ. Θα ήταν ίδια η αντίδραση του σκύλου της rottie αν ο άλλος είχε πλησιάσει με προσοχή, χωρίς γαυγίσματα, χωρις τρεξίματα, χωρίς καβαλήματα, με γνώση της θέσης του, και με σεβασμό σ'ενα σκύλο πολυ μεγαλύτερο του?? Δε νομίζω..... Συμφωνούμε όλοι ελπίζω οτι είναι θέμα αφεντικού να μάθει το σκύλο του ποια είναι η θέση του, είτε αυτός είναι μικρός, είτε μεγάλος.:)

giannis

Well-Known Member
1 Μαϊου 2009
81
0
είναι θέμα αφεντικού να μάθει το σκύλο του ποια είναι η θέση του, είτε αυτός είναι μικρός, είτε μεγάλος.:)
πολυ σωστα,αρκει να γινετε

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Πάντως γι'αυτό εγώ στα αρχικά ποστ είπα με ΚΕΦΑΛΑΙΑ οτι οι πιθανότητες ατυχήματος μεταξύ μικρού και μεγάλου είναι πολύ πολύ μικρές οταν το μικρό είναι ΚΑΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ.
Kάτσε βρε κοπρίτης.., τι ρατσιστικές αντιλήψεις είναι αυτές..

Διάβασε αντίστοιχα σκηνικά από συμβάντα που έχουν συμβεί σε εμενα και σε τόσα μελη από εδώ στα καλά καθούμενα από μεγάλα σκυλιά..
Μην είσαι απόλυτη..
Οπως δεν είναι όλα τα πιτμπουλ δολοφόνοι, έτσι δεν είναι όλα τα μικρά κομπλεξικά..
Οι ιδιοκτητες φταίνε και από τις δυο μερίδες..

Οσο κοινωνικοποιημένα ΠΡΕΠΕΙ να είναι τα μικρά άλλο τόσο ΠΡΕΠΕΙ να είναι και τα μεγάλα..

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Οσο κοινωνικοποιημένα ΠΡΕΠΕΙ να είναι τα μικρά άλλο τόσο ΠΡΕΠΕΙ να είναι και τα μεγάλα..
Φυσικά!
Αλλά το καλά κοινωνικοποιημένο μικρόσωμο, αν λόγω καλής συμπεριφοράς ΚΑΙ λογο μεγέθους δεν προκαλεί, έχει λιγότερες πιθανότητες να πάθει ατύχημα απο μεγάλο. (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε γίνεται.....). Ενώ το μεγάλο, και λόγω μεγέθους μόνο, μπορεί να θεωρηθεί απειλή.

Και φυσικά δεν είναι όλα τα μικρόσωμα κακομαθημένα, αλλά μια μεγάλη μερίδα τους.... έχουν προβλήματα....!:)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δεν είναι έτσι στο ξανά λέω..

Αν ένα σκυλί έχει την τάση να είναι επιθετικό δεν κάνει διακρίσεις..

Ολα τα σκυλιά πρέπει να είναι κοινωνικοποιημένα..
και στην τελική..
Αν ένα μεγάλο σκυλί δεν ξέρεις να το χειρίζεσαι και δεν το έχεις κονωνικοποιησει επαρκώς είναι πραγματική απειλή..
Ενα μισοχεσμα είναι για μια κλοτσιά..

Μην είσαι απόλυτη..
Οι σκυλοκαβγάδες προκαλούνται 1 από αντιπάθεια και δεύτερον από έλλειψη κοινωνικοποίησης..
και ο πραγματικός παράγοντας είναι εντελώς υποκειμενικώς εκτος και αν υπάρχει στην μέση οίστρος..

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Αν ένα σκυλί έχει την τάση να είναι επιθετικό δεν κάνει διακρίσεις..
Δε συμφωνώ καθόλου σ'αυτό..... αλλά φεύγω για Μαλακάσα, οπότε περισσότερη ανάλυση αργότερα. :)

kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
ROTTIE είσαι απίστευτη! ΄Εχω κάνει το γέλιο της ζωής μου με την τέντα(που πήδηξε απ΄το μπαλκόνι) και τώρα με αυτό!
Αυτό που μου κάνει εντύπωση στο δικό μου το μπασμένο (τρυφερά το λέω Chloe, μην μου θυμώσεις) είναι που έχει απόλυτη επίγνωση του μεγέθους του κατά πως φαίνεται. Ποτέ δεν πλησιάζει μεγαλύτερο αρσενικό σκυλί (και όλα είναι μεγαλύτερα) κορδωμένος. Πάντα με την ουρίτσα και τ΄αυτάκια κάτω, ή με ανεπαίσθητο κούνημα της ουράς αλλά έτοιμος για δρόμο. Με τα θηλυκά είναι θαρραλέος, κουνάει ουρά, πλησιάζει σαφώς πιο άνετος. Μόνο όταν είναι ΜΕΣΑ στην αυλή, καθόμαστε όλοι στη βεράντα κι εκείνος γυρίζει εδώ κι εκεί, μόνο τότε γαυγίζει. Και μόνο αν πρώτος ο διερχόμενος σκύλος του γρυλίσει ή του γαυγίσει.
Πάντως να σας πω...κρίμα είναι όλες αυτές οι απίστευτες ιστορίες να μένουν εδώ και μεταξύ μας. ΄Ανετα θα γραφόταν βιβλίο και θα έκανε και τρελλές πωλήσεις! Κανένας εκδότης ανάμεσά μας???

kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
Kοινωνικοποίησης συνέχεια...
πάμε μια χαρά. ΄Εχουμε γνωρίσει στην παιδική χαρά της γειτονιάς μία κυρία μεγάλης ηλικίας με ένα σκυλάκι...κάτι ανάμεσα σε πομεράνιαν και τσιουάουα. Εννοώ, έχει τη μούρη του δικού μου,καταπληκτική ομοιότητα, αλλά ξανθό,μακρύ,ίσιο ,φουντωτό μαλλί σαν πομεράνιαν. Και το λέει κι εκείνη πως ο Πίκος είναι από μπαμπά τσιουάουα και μαμά κάτι (πως τα κατάφερε ο τσιουάουα άραγε?). Αρσενικό οκτώ ετών. Λοιπόν, το τι παιχνίδι κάνει ο δικός μου μαζί του, δεν περιγράφεται. Το άλλο βέβαια δείχνει τριπλάσιο σε μέγεθος αλλά, αν το φανταστει κανείς χωρίς τη μαλλούρα, δεν θα έχουν και μεγάλη διαφορά. Πάντως παίζει και το καταχαίρομαι.
Κι άλλο ένα τεράστιο αρσενικό εντοπίσαμε το οποίο τον καλοδέχτηκε και μυρίστηκαν λιγάκι.
Συμπέρασμα...αν το μεγάλο είναι φιλικό
και το μικρό καλόβολο
καλά τα πάνε μεταξύ τους!:)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog