Αφήνω ή δεν αφήνω?

kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
Μεταφέρθηκε από ΕΔΩ

admin

........................................................................................................................................

Καλημέρα παιδιά, καταπληκτικό θέμα!
Τη γνώμη σας θέλω κι εγώ. ΄Εχω ένα τσιουάουα, οκτώ μηνών, τον ΄Αρη.
Είναι εξαιρετικά καλόβολο ζωάκι, φιλικό με όλους και ειδικά με παιδιά...εκεί είναι και το πρώτο μου πρόβλημα. ΄Οταν πηγαίνουμε βόλτα, όλα τα πιτσιρίκια με το που θα τον δουν κάνουν σαν τρελλά. Είναι μικρός, πανέμορφος, πεντακάθαρος...και έρχονται τρέχοντας να τον χαιδέψουν.
Αφήνω ή δεν αφήνω? Για λίγο δεν λέω όχι, για περισσότερο με ενοχλεί κι εμένα. Δεν μ΄αρέσει να πιάνει ο οποισδήποτε το σκυλί μου ,ακόμα κι αν είναι μικρό παιδί. Και ειδικά μικρά παιδιά που δεν ξέρουν ούτε να χαιδέψουν ,ούτε να ακουμπήσουν ένα τόσο μικρό σκυλάκι.

kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
Κατά λάθος έκανα άποστολή ενώ ήθελα να γράψω και άλλα.
Δεύτερο θέμα. Με τα άλλα σκυλιά τι κάνω? Ο δικός μου κάνει χαρούλες. Τα άλλα είναι περίεργα και κουνάνε ουρά. Ωστόσο, όλα μπροστά στον δικό μου είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Τα αφήνω? Εννοείται πως μόνο όταν συνοδεύονται, είναι με λουρί και τα κρατάει το αφεντικό τους. Αμα δω λυτό, ακόμα κι αν το αφεντικό είναι κοντά και δείχνει φιλικό, βουτάω τον δικό μου αγκαλιά.
Από τη μια θέλω να είναι κοινωνικός, από την άλλη φοβάμαι.Καμμιά γνώμη, ειδικά από κάποιον που έχει μικρόσωμο?

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Καλως ηρθες!
Χαιρομαι που ειμαι συνονοματος με ένα τσιουαουα :mad: :D:D

Εχω μαλωσει ουκ ολιγες φορες με την συμπεριφορα διαφόρων στο πινσερακι της κορης μου. Αν διαβασεις μερικα αρθρα θα πεσεις σε ένα προσφατο οπου πολλοι ιδιοκτητες μικροσωμων γραφουν εκνευρισμενοι τις εμπειριες τους.

Στη δευτερη ερωτηση εχω την αποψη ότι το να παιζει ένα ιδιαιτερα μικροσωμο με ένα τεραστιο, οσο κοινωνικοποιημενα και να είναι και τα δυο, είναι επικινδυνο.
Καπου θα γινει το λαθος στο παιχνιδι και θα τσαλαπατηθει το μικροσωμο.
Το εχω δει.

Είναι σαν να παιζει ενας ανθρωπος με έναν ελεφαντα. Εδώ γινονται ατυχηματα με σουπερ εκπαιδευμενους μεγαλων τσιρκων.

Αλλα ας μιλησουν οι πιο εμπειροι καλυτερα.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Θεωρητικά ΔΕΝ πρέπει να τον παίρνεις αγκαλιά, γιατί ενισχύεις την επιφυλακτικότητά του απέναντι στα άλλα σκυλιά και μπορεί να τον κάνεις φοβικό και επιθετικό. Σε καταλαβαίνω όμως. Το σκυλάκι παραείναι μικρό... Είχα και έχω αυτό το φόβο όταν συναντάω μεγαλόσωμο σε βόλτα με τον δικό μου, τον οποίο έχω κάνει άκρως φοβικό με τα άλλα σκυλιά! ΌΛΑ! Τη συμπεριφορά του τη διορθώνω τώρα στα γεράματα, μαζεύοντας τα ασυμμάζευτα. Θυμάμαι κι ένα post μιας κοπέλας εδώ, που έχασε το κανισάκι της από δάγκωμα επιθετικού σκύλου, ο οποίος ήταν δεμένος και με το αφεντικό του (το οποίο αφεντικό μάλιστα τη διαβεβαίωσε ότι το σκυλί του ήταν αρνί).
Πάντως, γνωρίζω περιπτώσεις ιδιοκτητών που δεν έχουν τέτοια κολλήματα και αφήνουν τα μικρόσωμα σκυλιά τους να παίζουν με όλα τα σκυλιά που συναντούν, ακόμα και τα αδέσποτα. Τα μικρόσωμα αυτά είναι χαρά Θεού, φιλικότατα, υπέροχα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είχα ποστάρει εδώ:
http://www.dogforum.gr/v2/showpost.php?p=106261&postcount=111

Και με τα παιδιά προσοχή! Να τα αφήνεις να τον χαϊδεύουν, αλλά με συμβουλές και μέτρο και ποτέ σε βαθμό που να δυσανασχετεί το σκυλί.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Εγώ πιστεύω ότι αφήνεις να χαιδεύουν, όχι μόνο παιδάκια αλλά και μεγάλοι και παπάδες και μηχανόβιοι κι ότι μπορεί να φανταστείς, αρκεί να μην κάνου πράγματα που θα ενοχλήσουν το σκύλο!Δεν θα τα αφήσεις να αρχίσουν να τρέχουν κατά πάνω του και να το τραβολογήσουν!

Σχετικά με την επαφή με άλλα σκυλιά, σίγουρα θέλει προσοχή μην τσαλαπατηθεί, μέσα στο παιχνίδι!Απο κει και πέρα θεωρητικά είναι λάθος από πολλές απόψεις να σηκώνεις τον σκύλο αγκαλιά όταν βλέπεις άλλον σκύλο, γιατί μπορεί να είναι επικίνδυνο και για σένα, αν ο άλλος σκύλος έχει άγριες διαθεσεις,αλλά και σε σχέση με την κοινωνικοποίηση του και την πιθανότητα να του δημιουργηθούν φοβίες σχετικά με τα άλλα σκυλιά!Όμως καταλαβαίνω ότι είναι μεγάλο άγχος να έχεις ένα σκυλί τόσο μικρό...
Πάντως το θέμα έχει συζητηθεί και σε άλλα θέματα και έχει αναπτυχθεί αρκετά!

Άσχετο...Δεν υπάρχουν σούπερ εκπαιδευμένοι ελέφαντες στα τσίρκα....υπάρχουν μονο σούπερ κακοποιημένα και σούπερ βασανισμένα δείγματα πρώην ζώων...:(:mad::(:mad::(:mad::(:mad::(:mad::(:mad:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Aφήνεις για λίγο χωρίς να είναι ανεξέλεκτο και μετά διακριτικά λες πως έχεις δουλειά και απλά φεύγετε..
Δεν τον περείς αγκαλιά, απλά φεύγετε..

mariettou

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2009
314
1
Glasgow, UK
Με τα παιδακια εγω τον αφηνω αν βλεπω οτι τον πιανουν σωστα και δεν τον παιδευουν αλλιως τον αφηνω να τα μυρισει και μετα λεω κατι του στυλ "πρεπει τωρα να φυγουμε γιατι πρεπει να τον ταισω" και προχωραμε (εξαιρειται ενα βλαμμενο παιδακι στο χωριο που μας παιρνει απο πισω και προσπαθει να μου τον παρει απο την αγκαλια. καποια στιγμη προβλεπω οτι θα φαει ξυλο:mad:)
Με τα αλλα σκυλια εχω ομως κι εγω το ιδιο προβλημα κυριως γιατι ο δικος μου κανει σαν τρελος να παει κοντα και πολλες φορες γαυγιζει σε μεγαλοσωμους σκυλους. Οι περισσοτεροι βλεπουν μαλλον οτι ειναι μικρος (σε μεγεθος και σε ηλικια) και δεν ασχολουνται αλλα φοβαμαι οτι καποια στιγμη μπορει να εκνευρισει καποιον. Αν ειμαστε ηδη κοντα τους αφηνω να μυριστουν αλλα με προσοχη και τον παιρνω μετα και φευγουμε (οχι αγκαλια), αν ειμαστε πιο μακρια φευγουμε κατευθειαν. Αυτος ομως κλαιει και τραβαει και τους γαυγιζει και δεν ξερω τι να κανω. Με μικροσωμους και αλλα κουταβια τον αφηνω να παιξει βεβαια.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί τόσο πρόβλημα.... αν είχα μικρόσωμο σκύλο, θα του φερόμουν όπως ακριβώς και στο μεγαλόσωμο.... ολη αυτή η υπερπροστατευτικότητα είναι που καταντάει την πλειοψηφία τους κομπλεξική και ακοινώνητη! Κατα τη γνώμη μου αυξάνονται οι πιθανότητες ατυχήματος όταν είναι έτσι ο σκύλος...

εγω θα διόρθωνα όταν έδειχνε εστω και το παρακμικρό σημάδι επιθετικής συμπεριφοράς (πχ δε θα ανεχόμουν να γαυγίζει σε άλλο σκύλο στη βόλτα, ανεξαρτήτως μεγέθους, όπως και με το μεγαλόσωμο).

Γνώμη μου είναι ότι οι πιθανότητες μεγαλόσωμο να δαγκώσει καλά κοινωνικοποιημένο μικρόσωμο (που να μη νομίζει οτι είναι ο Ναπολέοντας!) είναι ελάχιστες! Παρα πολύ λίγα μεγαλόσωμα θα θεωρήσουν ένα τσιουαουα απειλή αρκεί να μη γαυγίζει και γρυλίζει υστερικά όπως κάνουν συνήθως.... για μένα οι πιθανότητες να γίνει ατύχημα με ΚΑΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΙΚΡΟΣΩΜΟ είναι πολύ πολύ μικρές.... αυξάνονται όμως κατακόρυφα αν το μικροσωμο είναι κακομαθημένο.....

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
.... αν είχα μικρόσωμο σκύλο, θα του φερόμουν όπως ακριβώς και στο μεγαλόσωμο....
Χωρις παρεξηγηση, αμφιβαλλω. Στην πραξη μπορει και να σε επιανε τεραστιο αγχος.

Δεν μιλαμε μονο για την περιπτωση να γραπωσει το μεγαλοσωμο το μικροσωμο. Μιλαμε για τον κινδυνο ατυχηματος / τσαλαπατηματος πανω στο παιχνιδι.

Εχω και ποιμενικο και μινι πινσερ και βλεπω ποσο αγαρμπο και αδεξιο ειναι συχνα ενα μεγαλοσωμο γεματο ενεργεια σκυλι.
Ο μονος λογος που δεν εχει ποδοπατησει ακομα το πινσερακι ειναι τα απιστευτα αντανακλαστικα του "νευρικου" πινσερ, η σβελταδα του και η δικη μας προσοχη.

Τα αφηνω να ερχονται σε επαφη συμφωνα με τις οδηγιες φιλων / μελων και να παιζουν ομορφα αλλα μονο με καλη επιτηρηση.

Σαν να αφηνω να παιζει ενα μικρο παιδακι με το μεγαλοσωμο σκυλι.

Το πινσερακι εχει τοσο λεπτα και ευαισθητα ποδαρακια που αν τα πατησει με το βαρος και την ενταση "αγριου" παιχνιδιου το ποιμενικο, θα τα τσακισει σιγουρα.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Χωρις παρεξηγηση, αμφιβαλλω. Στην πραξη μπορει και να σε επιανε τεραστιο αγχος.
Δικαίωμά σου να αμφιβάλλεις.... αλλά και άγχος να με επιανε, αυτό θα έκανα, γιατι θεωρώ οτι είναι καλύτερο για τη σωματική ακεραιότητα του μικρού να είναι σωστά κοινωνικοποιημένο, παρά νευρωσικό και υπερφίαλο.

Α και μιας και μίλησες για πιντσεράκι, στο καταφύγιο του σκύλου μου (που καμια φορά οταν λείπω τον πάω και μου τον κρατάνε) στο κλουβί του αδερφού του (που είναι γενικα κτητικός και επιθετικός) είναι και μια πιντσερίνα.....οπότε οταν πάω και το δικό μου είναι τα δυο μεγάλα αρσενικά και η μικρούλα.... μια χαρά είναι και δεν την έχει ποδοπατήσει κανένας... ισα ισα τους αγαπάει και τους δυο... δεν ξέρω γιατί για σένα είναι τοσο μεγάλο πρόβλημα....

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εγω θα λεγα να μην εισαι τοσο απολυτη σε κατι που δεν γνωριζεις εφοσον μαλλον δεν ειχες ποτε μικροσωμο σκυλι.

Μπορει να παρασυρεις κανεναν και να παθει ζημια το σκυλακι του.

Θα το ξαναπω, μιλαμε ΚΑΙ για τον κινδυνο ατυχηματος στο παιχνιδι.

Εχεις δει ποτε πινσερ σε κινηση? Εγω το εχω 2,5 χρονια και λεω ότι το ξερω .
Το πινσερ είναι από τη φυση του υπερκινητικο και δειχνει για νευρικο/νευρωσικο.

Επισης το δικο μου είναι μινι πινσερ. Υπαρχουν και καπως μεγαλυτερα.
Τετοιο πιθανον είναι η πινσερινα που λες.
Αν είναι σαν την δικια μου τοτε αυτος που την εχει στο ιδιο κλουβι με τα μεγαλοσωμα κανει κατά τη γνωμη μου λαθος.

Το πινσερακι μου συχνα παιζει με το σκυλι του γειτονα στο κτημα, το οποιο ειναι το μισο απο το ποιμενικο μου. Και εχει τυχει να ποδοπατηθει και να φυγει κλαψουριζοντας.

Επισης το σκυλι του γειτονα παιζει με την ποιμενικη μου. Εδω το αντιθετο, του γειτονα εχει ποδοπατηθει και εφυγε τρεχοντας και σκουζοντας.
Αν δεν ηταν του γειτονα και ηταν το πινσερακι τι θα γινοταν?
Δεν θελω να ξερω. Εγω προσεχω για να εχω.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Μπορει να παρασυρεις κανεναν και να παθει ζημια το σκυλακι του.
Tην άποψή μου λέω κι όποιος θέλει την παιρνει υπόψη του όποιος δε θέλει δεν την παίρνει..... ακούστηκανε και οι δυο πλευρές..... πάντως είναι απέιρως περισσότερα τα μικρόσωμα σκυλιά που είναι κακομαθημένα, νευρωσικά και επικύνδυνα (και για τον εαυτό τους και για τους άλλους) παρά τα μικρόσωμα που έπαθαν ατύχημα πάνω στο παιχνίδι με μεγαλόσωμα (ξέρεις κανένα?)

Δεν θελω να ξερω. Εγω προσεχω για να εχω.
Αυτό προσπαθώ να πω..... με τη λογική του "προσέχω για να έχω" πρεπει να φεύγεις κάθε φορά που βλέπεις μεγάλο σκύλο στο διάβα σου..... για μενα αυτό είναι λάθος. Δικαίωμά σου να με λες απόλυτη, αλλά λεω απλώς τη γνώμη μου.... αν δε συμφωνείς, δεν πειράζει.

Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο.... εσυ δεν έχεις πατήσει ποτέ το σκύλο σου κατα λάθος (είτε το μικρό είτε το μεγάλο) και αυτός να κλαψουρίσει? εγώ δυστηχώς το έχω κάνω αθελά μου..... δεν είναι τόσο τραγικό... τρία δευτερόλεπτα κρατάει και μετά το ξεχνάει..... νομίζεις πραγματικά οτι μπορεί να γίνει τόσο μεγάλη ζημιά πάνω στο παιχνίδι?

Οχι μικρό δεν είχα, αλλά εχω φίλους/γνωστούς που έχουν..... ελάχιστοι απ'αυτούς κάνουν αυτό που λέω, δηλαδή φέρονται στο μικρό όπως και εγώ στο μεγάλο (είναι οι εξαιρέσεις.... οι υπόλοιποι είναι "υστερικοι"). Η διαφορά συμπεριφοράς των σκύλων αυτών των λίγων είναι η απόδειξη για μένα οτι κάτι κάνουν σωστά.... σκύλοι με αυτοπεποίθηση, σιγουριά, αλλά που γνωρίζουν τη θέση τους και δεν προκαλούν.

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ειπα προηγουμενως «Το πινσερακι μου συχνα παιζει με το σκυλι του γειτονα στο κτημα».
Να προσθεσω όμως ότι πολύ καλυτερα παιζει με σκυλια παρομοιων κυβικων που συνανταμε στη βολτα.
Γιατι το γυρνας συνεχεια στην ελλειψη κοινωνικοποιησης?
Φανηκε κατι τετοιο από οσα λεω, ότι δηλαδη δεν αφηνω το πινσερακι να παιζει?

Το πινσερακι μου υποψιν εχει απιστευτη αυτοπεποιθηση, και σιγουρια και γνωριζει τη θεση του και δεν προκαλει το ποιμενικο (για να δανειστω δικες σου πετυχημενες εκφρασεις).

Και όπως εχω πει στο πρωτο μου θεμα όταν γραφτηκα, ναι, είναι κακομαθημενο αφου το εχει η κορη μου σαν αδερφακι αλλα αυτό είναι άλλο θεμα και δεν επηρεασε ποτε ιδιαιτερα την επαφη με αλλα σκυλια εξω.

Αλλα με την τελευταια σου προταση μου εδωσες μια καλη ιδεα για νέο θεμα που θα ξεκινησω να γραφω σε λιγο.

Ελπιζω να σε δω εκει φιλη kopritis :)

Φιλικα
Αρης

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
H συζήτηση σας θυμίζει παλαιότερες συζητήσεις..

Ρίξτε μια ματια για το τι απόψεις έχουν και τα υπόλοιπα μελόι μας..

Προσωπικά εκτιμώ ιδιαιτερα τα άτομα που έχουν μεγαλοσωμο σκύλο, αλλα μπορούν να αναλογιστούν τις συνέπειες και τις διαφορες με ενα μικρο..

http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=3508&highlight=υστερικα+σκυλια

http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=4797&highlight=συναντηση

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ωραια λινκ kango. Ευχαριστουμε.

Ξεχασα να απαντησω σε μια ερωτηση της φιλης μου kopritis.
Ναι, εχω δει το πινσερακι μας να τραυματιζεται στο παιχνιδι τουλαχιστον 4 φορες.
Οι δυο με την κορη μου και η μια με την γυναικα μου που είναι σαφως πιο προσεκτικες από την μεγαλοσωμη ποιμενικη σκυλα μου.
Το πινσερακι κουτσαινε για μια ολοκληρη μερα.

Μια φορα τραυματιστηκε σε παιχνιδι με την μεσαιου μεγεθους σκυλα του πεθερου μου και εκανε περιπου δυο ωρες να συνερθει.

mariettou

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2009
314
1
Glasgow, UK
Kopritis συμφωνω οτι πολλα μικροσωμα σκυλακια δεν ειναι σωστα κοινωνικοποιημενα αλλα νομιζω οτι αυτο λεμε εδω, οτι θα θελαμε να τα κοινωνικοποιησουμε με μεγαλα σκυλια αλλα δεν ξερουμε αν ειναι ασφαλες. Ο δικος μου γαυγιζει ακομα αρκετες φορες οταν βλεπει αλλο σκυλο απο μακρια και ναι τον διορθωνω αλλα δεν εχουμε κανει και τις πολλες βολτες για να εχει μαθει ακομα να συμμορφωνεται απολυτα. Τωρα για το αν θα συμπεριφεροσουν το ιδιο σε ενα μικροσωμο και εναν μεγαλοσωμο σκυλο, επετρεψε μου και εμενα να αμφιβαλλω. Δεν ειναι το ιδιο. Ο σκυλος μου πηδηξε την προηγουμενη βδομαδα απο ενα μετρο και κατι, επαθε διαστρεμμα και κουτσαινει εδω και 4 μερες. Ο δικος σου θα το παθαινε αυτο? Οταν βλεπω εναν σκυλο 4πλασιο απο τον δικο μου που δεν τον ξερω και καλα, οχι δεν θα τα αφησω να παιξουν οπως θα εκανα με εναν ισο με αυτον η λιγο μεγαλυτερο. Τουλαχιστον οσο ειναι μικρος. Μπορει οντως να ειμαστε υπερβολικοι αλλα εφοσον τα "μικρα" μας ερχονται σε επαφη με αλλα σκυλια μικρου και μεσαιου μεγεθους αλλα και μεγαλοσωμα που γνωριζουμε καλα πιστευεις οτι θα εχουν προβλημα κοινωνικοποιησης; (ειλικρινα ρωταω τωρα γιατι κι εγω προβληματιζομαι)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Μπορει οντως να ειμαστε υπερβολικοι αλλα εφοσον τα "μικρα" μας ερχονται σε επαφη με αλλα σκυλια μικρου και μεσαιου μεγεθους αλλα και μεγαλοσωμα που γνωριζουμε καλα πιστευεις οτι θα εχουν προβλημα κοινωνικοποιησης; (ειλικρινα ρωταω τωρα γιατι κι εγω προβληματιζομαι)
Tο νόημα της κοινωνικοποίησης με σκυλιά είναι αυτό..
Nα κοινωνικοποιηθεί με όλα τα μεγέθη..

Eννοείτε ότι τα κοινωνικοποιούμε με γνωστά σκυλιά που εμπιστευομαστε..
Aυτό είναι το νόημα..
Aν η κοινωνικοποίηση τυχει να γίνει αρνητική εμπειρία παύει και το νόημα της και χρεωνομαστε με σημαντική ζημια που πρέπει να δουλέψουμε πολύ πιο πολύ για να την "σβήσουμε"..

Tο ότι δεν θα το κοινωνικοποιήσουμε βεβαια με τα αλλα τα άγνωστα, δεν σημαίνει βεβαια πως μόλις τα δούμε θα το πάρουμε αγκαλιά και θα αρχίσουμε να τρέχουμε..
Aπλά αν κάτι δεν μας αρέσει στην γλώσσα του σώματος του, θα το αποφύγουμε όσο μπορούμε χωρίς να συναντηθούνε, με αφορμή το απέναντι πεζοδρόμιο..

Last edited:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ειπα προηγουμενως «Το πινσερακι μου συχνα παιζει με το σκυλι του γειτονα στο κτημα».
Να προσθεσω όμως ότι πολύ καλυτερα παιζει με σκυλια παρομοιων κυβικων που συνανταμε στη βολτα.
Γιατι το γυρνας συνεχεια στην ελλειψη κοινωνικοποιησης?
Φανηκε κατι τετοιο από οσα λεω, ότι δηλαδη δεν αφηνω το πινσερακι να παιζει?

Το πινσερακι μου υποψιν εχει απιστευτη αυτοπεποιθηση, και σιγουρια και γνωριζει τη θεση του και δεν προκαλει το ποιμενικο (για να δανειστω δικες σου πετυχημενες εκφρασεις).

Και όπως εχω πει στο πρωτο μου θεμα όταν γραφτηκα, ναι, είναι κακομαθημενο αφου το εχει η κορη μου σαν αδερφακι αλλα αυτό είναι άλλο θεμα και δεν επηρεασε ποτε ιδιαιτερα την επαφη με αλλα σκυλια εξω.

Αλλα με την τελευταια σου προταση μου εδωσες μια καλη ιδεα για νέο θεμα που θα ξεκινησω να γραφω σε λιγο.

Ελπιζω να σε δω εκει φιλη kopritis :)

Φιλικα
Αρης
Αγαπητέ, δεν μιλάω για το πιντσεράκι σου συγκεκριμένα..... πως θα μπορούσα άλλωστε χωρίς να το έχω δει ποτέ.....γενικά μιλάω για τη λογική "προσέχω για να έχω". Και το γυρίζω στο θέμα της κοινωνικοποίησης, γιατι είναι το νούμερο ένα πρόβλημα των πολύ μικρόσωμων φυλών κατα τη γνώμη μου (ναι, εχει ξανασυζητηθεί το θέμα, αλλά αλλη μια δε βλάπτει..... ας υπάρχουν και οι παραπομπές όμως, για καλύτερη ενημέρωση). ΟΚ, νομίζω οτι το καλύψαμε. Ας κάνει ο καθένας ότι νομίζει....:)

giannis

Well-Known Member
1 Μαϊου 2009
81
0
αγαπητοι μου φιλοι μπορω να σας πω οτι μεσα στον ενα μηνα αφοτου εφερα την μικρη στο σπιτι μας μου εχουν σχεδον συμβει ολα.
και τα παιδια εξω απο το σχολειο των παιδιων μου εχουν πεσει πανω του ολα μαζι,και με μικροσωμα σκυλια εχει συναντηθει και με τεραστια.
το καλο ειναι οτι σε ολες τις περιπτωσεις τα πηγαμε καλα.
στην πρωτη με τα παιδια ηταν πολυ φιλικη με ολα και μαλιστα εδειχνε να ευχαριστιεται την παρεα τους,
στην δευτερη με ενα μικροσωμο η δικη μου το επερνε απο πισω για να παιξουν ενω το αλλο δεν ηθελε(εδω φοβομουν μηπως το αλλο την δαγκωση,αλλα δεν εγινε τιποτα)
και
η τριτη περιπτωση πεσαμε πανω σε ενα σκυλο μεγεθους ντοπερμαν το οποιο το ειδα τελευταια στιγμη να ερχετε τρεχοντας κατα πανω μας.
η αντιδραση μου ηταν να μπω διακριτικα στην μεση για να μπορεσω να χαιδεψω πρωτα τον γιγαντα (το κεφαλι του ηταν πιο μεγαλο απο την μικρη)και μετα τους αφησα να γνωριστουν.
το προβλημα τωρα ηταν οτι δεν ελεγε να ξεκολισει απο πανω μας και ειχα αρχισει να αν φοβαμαι.
προσπαθησα να τον αποσπασω με λιχουδιες αλλα δεν εφευγε.
σε καμια περιπτωση δεν πηρα την μικρη αγκαλια και ουτε φωναξα δυνατα για να τον διωξω.
τελικα αυτος εφυγε,αλλα μετα η δικη μου αρχισε να τον φωναζει.
εκει ομως φυγαμε με ελαφρα απο αλλο δρομο.
πιστευω οτι στην συμπεριφορα της εχει βοηθησει το οτι μεγαλωσε σε εκτροφειο μαζι με αλλα σκυλια και για αυτο ειναι κοινωνικη.
θα προσπαθησω να μην την αλαξω οσο και αν η καρδια μου παει στην κουλουρη οποτε πεφτουμε πανω σε γιγαντες.
Υ.Γ.
Η συμπεριφορα μου σε ολες τις περιπτωσεις ειχε να κανει αμμεσα με οτι ειχα διαβασει στο φορουμ τοσο καιρο πανω στις αντιδρασεις που πρεπει να εχουμε.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

dimiv

Well-Known Member
18 Αυγούστου 2008
506
0
50
Αθήνα
σήμερα πήγε ο γιος μου τον σκύλο στο νηπιαγωγείο :eek: να τον δειξει στους φίλους του

ευτυχώς το σκυλί επέζησε ...

κατα τα άλλα επιδιώκω την επαφή του κοντοστούπι με άλλα σκυλια μικρά και μεγάλα και δεν χρειάστηκε μεχρι στιγμής να τον πάρω αγκαλιά

μόλις δει ότι δεν τον παίρνει να κάνει μαγκιές κάνει χαρούλες :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog