Αυτός ο σκύλος πηγαίνει κάθε μέρα στην εκκλησία

Kimigaz

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
743
238
Goldenland
Παιδεια δεν ειναι μονο το σχολειο,εινναι αυτα που μαθαινεις απο την οικογενεια σου κ αυτα που αποφασιζεις να εφαρμοσεις...
Εννοειται απο αυτα που περιγραφεις για το σχολειο, τιποτα δε συμβαινει-πουθενα..

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
αυτος ο καλος στον εγκεφαλο δεν ειναι αποτελεσμα της <<κονσερβας>> παιδειας,του τυποποιημενου και του θρησκευτικου μαζι κονσεπτ ?

εχετε δει κανενα μαθημα για τα ζωα στα σχολεια ? στα κατηχητικα ? να βοηθαει το σχολειο ζωα ? η εκκλησια ? εγω στην επαρχια δεν τα εχω δει.. ισως τα κανουν αλλου..

αααα ολα κ ολα... μεθαύριο θα παω σε σχολειο μαζι με την προεδρο του Αχαΐκου να μιλησουμε σε παιδια (μαζι με 3 σκυλια και μπόλικα ταβορ για εμενα)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Παιδεια δεν ειναι μονο το σχολειο,εινναι αυτα που μαθαινεις απο την οικογενεια σου κ αυτα που αποφασιζεις να εφαρμοσεις...
Εννοειται απο αυτα που περιγραφεις για το σχολειο, τιποτα δε συμβαινει-πουθενα..

Αυτά ειναι η καλλιεργεια, μη μου τα μπερδεύεται. Παιδεια ειναι τα σχολικα/πανεπιστημιακά διδάγματα.
Το σύνολο αυτών μαζι με τις εμπειριες, πλάθουν το χαρακτηρα... (μαζι και τα γονιδια κατ' εμε)

Kimigaz

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
743
238
Goldenland
Αυτά ειναι η καλλιεργεια, μη μου τα μπερδεύεται. Παιδεια ειναι τα σχολικα/πανεπιστημιακά διδάγματα.
Το σύνολο αυτών μαζι με τις εμπειριες, πλάθουν το χαρακτηρα... (μαζι και τα γονιδια κατ' εμε)
Οπως το βλεπει ο καθενας.. Για μενα η παιδεια δεν περιοριζεται σε τοιχους που βαφτιζουμε σχολεια κλπ..

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
Οπως το βλεπει ο καθενας.. Για μενα η παιδεια δεν περιοριζεται σε τοιχους που βαφτιζουμε σχολεια κλπ..
εννοιες οπως αρετη,αγαθο,ευδαιμονια αν δεν μεριμνησει η πολιτεια ( η σωστη παντα) ποιος θα μεριμνησει ? ο γονεας μπορει να μην υπαρχει,να μην εχει χρηματα για παιδαγωγο στο σπιτι..επισης πρεπει να εχει και μια συνεχεια η παιδεια-γνωση-μορφωση.. με τους <<ειδικους>> φυσικα...αλλα ας αφεθουμε λιγο στο λογο του Αριστοτελη να μας το ξεκαθαρισει καλυτερα...

Με κριτηριο τις μορφες με τις οποιες ζουν τη ζωη τους οι ανθρωποι, ο πολυς κοσμος, οι πιο χοντροκομμενοι δηλαδη ανθρωποι,φαινεται οτι θεωρουν αγαθο και αυδαιμονια(πραγμα,φυσικα,απολυτως,αναμενομενο) την ηδονη αυτος ειναι ο λογος που οι ανθρωποι αυτοι προτιμουν τη ζωη των απολαυσεων.

Τρεις ειναι,πραγματι οι κυριοτεροι τροποι ζωης:ενας αυτος που ειπαμε μολις τωρα,ενας αλλος οταν η ζωη ειναι στην υπηρεσια της πολης,και ενας τριτος οταν η ζωη ειναι αφιερωμενη στη σπουδη και στη μελετη.(επιστημη δηλαδη πρακτικη-ποιητικη-θεωριτικη-μαθηματικη-φυσικη-θεολογικη)

ο πολυς λοιπον κοσμος εχει ολωσδιολου τα χαρακτηριστικα των σκλαβων,καθως δινει την προτιμηση του σε εναν τροπο ζωης που προσιδιαζει στα ζωα : αν μιλουμε γι' αυτους,ειναι γιατι πολλοι απο τους ανθρωπους της εξουσιας παρουσιαζουν τις ιδιες προτιμησεις με τον Σαρδαναπαλλο.

απο τα ηθικα νικομαχεια Α εκδ.ζητρος μεταφραση Λυπουρλης που εχει μεταφρασει και τα Ιπποκρατικα κειμενα,και γενικα ισως ο καλυτερος στον αρχαιο ελληνικο επιστημονικο λογο.

καλο-κακο-αρετη-ηθικη..τα ωραια και καλα της ζωης τα κερδιζουν αυτοι που ενεργουν σωστα λει μετα..

η οικογενεια η κατι αλλο εκτος πολιτειας μπορει να ειναι χουλιγκαν-αναρχικοι-ψυχικα αρρωστοι-αλκοολικοι κτλ κτλ απο εκει θα παρει οπως λει και η ghelly κουλτουρα..την οποια φυσικα με σωστη παιδεια θα μπορει να κρινει αν ειναι σωστη η σαβουρα π.χ να βλεπει η μητερα του ολη μερα πρωιναδικα και κουτσομπολιο.. αλλιως θα νομιζει οτι ειναι το σωστο ! ..αντι να πιασει κανενα βιβλιο να την εχει προτυπο...

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Στη Γλωσσα της Ε' Δημοτικου,εχει τον 10λογο του καλου ιδιοκτητη κ ειναι απιστευτος!

Πραγματικα,οτι λεμε εδω μεσα εν συντομια.

Μια ολοκληρη ενοτητα ειναι αφιερωμενη στα κατοικιδια κ στα αδεσποτα!

Εκει τωρα,εχει να κανει με τον εκπαιδευτικο ποσο θελει να το τραβηξει...

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Συμφωνώ 1000000000000000%
Μεγάλη συζήτηση

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
on a side note : το σκυλάκι της φωτογραφίας δε μου μοιάζει για "καθαρόαιμο Hachiko" . Ας το δουν μερικοί αυτό που θέλουν συγκεκριμένες ράτσες επειδή τις είδαν σε μία ταινία ή τις ακούσαν μέσω μιας αληθινής ιστορίας και νομίζουν αν αποκτήσουν το ίδιο θα ζήσουν κάτι αντίστοιχο. Γιατί καταλήγουν με κάτι που δεν μπορούν να ελέγξουν συνήθως, με τις γνωστές σε όλους μας καταλήξεις.

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
on a side note : το σκυλάκι της φωτογραφίας δε μου μοιάζει για "καθαρόαιμο Hachiko" . Ας το δουν μερικοί αυτό που θέλουν συγκεκριμένες ράτσες επειδή τις είδαν σε μία ταινία ή τις ακούσαν μέσω μιας αληθινής ιστορίας και νομίζουν αν αποκτήσουν το ίδιο θα ζήσουν κάτι αντίστοιχο. Γιατί καταλήγουν με κάτι που δεν μπορούν να ελέγξουν συνήθως, με τις γνωστές σε όλους μας καταλήξεις.
E?..........:sad:καλά πάω να κοιμηθώ, μάλλον η κούραση....

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
E?..........:sad:καλά πάω να κοιμηθώ, μάλλον η κούραση....
O Hachiko ήταν ένα Ακίτα στην Ιαπωνία που περίμενε το αφεντικό του κάθε μεσημέρι στο μετρό. Όταν το αφεντικό πέθανε το σκυλί πήγαινε εκεί κάθε μεσημέρι και τον περίμενε. Έχει γίνει και ταινία, και όπως καταλαβαίνεις πολύς κόσμος θέλησε Ακίτα, γιατί είναι "πιστό" (λες και τα άλλα δεν είναι...) και όμορφο. Και γενικά ότι σκυλί παίζει σε ταινία ή σειρά γίνεται μόδα και καταλήγει πολύς κόσμος να αποκτά κάποιο, μόνο και μόνο επειδή το είδε στην οθόνη.

Μετά τον Μάρλευ οι μισοί που ξέρω ξαφνικά θέλανε λαμπραντόρ. Όταν ήμουν μικρός στην περιοχή μου έβλεπες Κόλλευ σε κάθε δεύτερο σπίτι.

Η πλειοψηφία όλων αυτών που αποκτούν σκύλο μετά από τέτοιου είδους αφορμές, δεν θα έπαιρνε ή καθόλου ή δεν θα σκεφτόταν το ενδεχόμενο αδέσποτου / ημίαιμου.

Το ξεκαθάρισα καθόλου?? :)

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
O Hachiko ήταν ένα Ακίτα στην Ιαπωνία που περίμενε το αφεντικό του κάθε μεσημέρι στο μετρό. Όταν το αφεντικό πέθανε το σκυλί πήγαινε εκεί κάθε μεσημέρι και τον περίμενε. Έχει γίνει και ταινία, και όπως καταλαβαίνεις πολύς κόσμος θέλησε Ακίτα, γιατί είναι "πιστό" (λες και τα άλλα δεν είναι...) και όμορφο. Και γενικά ότι σκυλί παίζει σε ταινία ή σειρά γίνεται μόδα και καταλήγει πολύς κόσμος να αποκτά κάποιο, μόνο και μόνο επειδή το είδε στην οθόνη.

Μετά τον Μάρλευ οι μισοί που ξέρω ξαφνικά θέλανε λαμπραντόρ. Όταν ήμουν μικρός στην περιοχή μου έβλεπες Κόλλευ σε κάθε δεύτερο σπίτι.

Η πλειοψηφία όλων αυτών που αποκτούν σκύλο μετά από τέτοιου είδους αφορμές, δεν θα έπαιρνε ή καθόλου ή δεν θα σκεφτόταν το ενδεχόμενο αδέσποτου / ημίαιμου.

+1000
Αυτο ακριβως.
Πιο παλια ολοι ειχαν Rex ή Lassie. Και μαλιστα νομιζαν οτι ετσι λεγοταν η ρατσα.
"Κοιτα ενα Ρεξ που περναει" :p

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
+1000
Αυτο ακριβως.
Πιο παλια ολοι ειχαν Rex ή Lassie. Και μαλιστα νομιζαν οτι ετσι λεγοταν η ρατσα.
"Κοιτα ενα Ρεξ που περναει" :p
Όπως και εγώ έχω ένα suzuki jimny και λέω πως έχω τζιπ. :cool:

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών

ωραιο παραδειγμα.. το ιδιο ειναι και στα ναρκωτικα,βια,κλεψια κτλ κτλ..
αν δεν εχεις παιδεια εισαι επιρρεπης,εχεις ταση ροπη προς το κακο..δεν εχεις κριση,εισαι μαζα..
ο εχων παιδεια και σε μια λιμη με ηρωινη να πεσει,ε δεν θα ανοιξει και το στομα του να δοκιμασει...
αλλιως επηρεαζεσαι απο τις εντυπωσεις,την πλειοψια κ.α
η η μιμηση..γενικα ειναι σκλαβος των παθων του..
ενα ωραιο παραδειγμα ειναι ο βουλευτης.. που η ιδια η λεξη ειναι ο εχων γνωμη..αυτος που λει την γνωμη του ! ποσο αστειο ειναι... ο αριστος πνευματικα ηθικα χωρις να παιζει ρολο η καταγωγη του..να ειναι δουλος..να μην μας λει ποτε την γνωμη του σε καποια ψηφοφορια ! ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ! :cuniaoo:

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
ναι τώρα βγάζει νόημα.θλιβερή πραγματικότητα. έλεγα και εγώ απο μέσα μου οτι θα παλιώσει η ταινία και θα σοβαρέψουν. αλλά βγαίνει και άλλη ταινία και δώστου πάλι τα ίδια ο έλληνας....

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Όπως και εγώ έχω ένα suzuki jimny και λέω πως έχω τζιπ. :cool:
Χαχαχα σε αυτο εχεις δικιο.
"Τι αμαξι εχεις?"
"Εχω ενα JEEP, Grand Vitara"
Ή τους λες "εχω JEEP" και σου λενε "Τι μαρκα?", "Grand Vitara"\\:D/:cuniaoo:
Σκεψου ποσο τραγικο θα φαινεται αυτο σε ενα αυτοκινητοφορουμ.
Σαν να τους πεις εσυ εχω ενα γερμανικο ποιμενικο και να σε ρωτησουνε "τι ρατσα ειναι?" :p
Οκ, μπορω να σταματησω τωρα. It's not that funny after all.
Μαλλον με επιασε ο καφες που πινω δεν εξηγειται αλλιως το παραληρημα που με επιασε πρωι πρωι :|