Αυτόματη ταΐστρα & ποτίστρα

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Καλησπέρα,
Έχει κάνει κάποιος χρήση κάποιας συσκευής αυτόματης ταΐστρας & ποτίστρας?
Στο εμπόριο έχω δει κάτι αλουμινένιες ταΐστρες και λογικά κάποια φλοτέρ για νερό θα υπάρχουν.

Ο χρόνος που θα χρειαστεί για να είναι μόνα τους-μονο του το σκυλάκι θα είναι ένα 48ωρο το μέγιστο.

Προβλήματα που μπορεί να εχετε αντιμετωπίσει?
Κόλπα - πατέντες που είναι χρήσιμα?

Το σκεφτομαι αυτό για κάποια έκακτη περίπτωση που μπορεί να παρουσιαστεί.
ΥΓ
Αν υπάρχει κάποιο τέτοιο θέμα ας κλειστεί αυτό & πείτε μου που είναι γιατί δεν το βρήκα…

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Το προβλημα είναι το νερο. Φαγητο αφηνεις μπολικο και φευγεις και ας το φανε αν και όποτε θελουν.

Η πιο φθηνη λυση είναι να παραχωσεις στο εδαφος ή να στηριξεις στο τσιμεντο μια μεταλλικη λεκανη πολλων λιτρων, ώστε να μην μπορουν να την αναποδογυρισουν και χαθει το νερο.

Η αμεσως επομενη σε κοστος λυση είναι να προσαρμοσεις στην βρυση του μπαλκονιου ή κηπου (αν εχεις) έναν αυτοματο προγραμματιστη ποτισματος κηπου (ενας καλος Gardena κοστιζει 30 ευρω – μην παρεις κινεζικο σκουπιδι!!), ο οποιος θα είναι συνδεμενος με λαστιχο που θα οδηγει στην παραπανω λεκανη.
Το λαστιχο να είναι από μαυρο χοντρο πολυαιθυλενιο και στηριγμενο με συρμα πχ σε ένα καγκελο για να μην το δαγκωσουν ή το σπρωξουν μακρια από την λεκανη.

Κανεις δοκιμη απο πριν για να δεις σε ποσο χρονο γεμιζει η λεκανη και να προγραμματισεις αναλογα.

Για μια-δυο φορες τον χρονο εγω δεν αγοραζα ποτιστρες και ταϊστρες.

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Σωστός...Το έχω και δεν το σκέφτηκα, το αυτόματο πότισμα. Θα το σκεφτώ.

Για το νερό σκεφτόμουν μια ανοξείδωτη κατασκευη (10λιτρα) με την σταθερή παροχή νερού με φλοτέρ, σκεπασμένο με ενα μικρό άνοιγμα για να μπορεί να πιεί φρέσκο νεράκι.
Για το φαγητό σκεφτόμουν μια κατασκευή έτοιμη απο το εμπόριο που ειναι καταληλη για ξηρα τροφή (παρόμοια με την αυτόματη ταϊστρα για τις κότες).

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εμενα το αυτοματο ποτισμα δεν με πουλησε ποτέ μεχρι τωρα. Απλά κάθε χρονο αλλάζω προληπτικα την μπαταρια. Βεβαια ποτιζω ζαρζαβατικα και όχι ζωα, αλλά ποια η διαφορά?

Μην μπλεκεις με φλοτερ. Μπορει να μαγκωσουν και να μην ανοιγει η βανα. Οι ηλεκτροβανα που σου ειπα είναι πολύ πιο αξιοπιστη.

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Ο κτηνιατρικος κυκλος εχει μια πολυ ωραια αυτοματη ποτιστρα που εχει δυνατοτητα παροχης νερου απο 2 μεριες.
Υπαρχει με μεταλλικο η με πλαστικο μαστο.Οκωδικος ειναι 07.50.043 η07.50.025.
Το εχω χρησιμοποιησει ειναι πολυ ανθεκτικο και αξιοπιστο.

kormos

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2009
322
2
46
Greece
www.GrDevelopers.metrelenis.gr
Ο κτηνιατρικος κυκλος εχει μια πολυ ωραια αυτοματη ποτιστρα που εχει δυνατοτητα παροχης νερου απο 2 μεριες.
Υπάρχει κάποιο διαθέσιμο λινκ προληπτικά; :p

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Αυτη ειναι η ποτιστρα και ειναι καταπληκτικη,πρεπει να την εχουν ακομα.

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Η παροχή νερού πως γίνεται? Απλα συνδέεις το λάστιχο νερού, και στην ιδέα του harry3 είναι ότι καλύτερο με την ηλεκτροβάνα...
Με τον ήλιο - καιρικές συνθήκες- δεν αλλάζει χρώμα, δεν χαλάει?

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Συνδεεις το λαστιχο,ειναι κατασκευασμενη απο ειδικο πολυαμιδιο και δεν χαλαει.
Το καλυτερο βεβαια ειναι να παρεις με μεταλλικο μαστο.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Ο χρόνος που θα χρειαστεί για να είναι μόνα τους-μονο του το σκυλάκι θα είναι ένα 48ωρο το μέγιστο.
Που ειναι το ζωο και θα μεινει τοσες ωρες μονο του;

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Που ειναι το ζωο και θα μεινει τοσες ωρες μονο του;
Στους κοινόχρηστους χώρου του σπιτιού...
Αλλα το θέμα δεν είναι αυτό, το θέμα είναι να έχει νερό & τροφή σε έκτακτα γεγονότα.
Και ανάλογα με τα έκτακτα γεγονότα, αλλάζουν οι προτεραιότητες και οι λύσεις...