Αυτοπεποίθηση σκύλου!!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
Το κρίνουμε δεν το λέω αποκλειστικά για σένα.αυτο που ξέρεις, έτσι είναι. Δεν δουλεύεις εντατικά , ούτε σκληρά, αλλα υπάρχουν κ άλλες απόψεις πάνω στο θέμα. Κάποιοι εκπαιδευτές "δαγκωνουν" τον σκύλο απο πολυ μικρο. Σε ηλικία 6-7 μηνών παίρνουν ολοκληρωμένο δαγκωμα.

frog

Well-Known Member
3 Ιανουαρίου 2011
129
0
Αθηνα
δεν παιζει ρολο αν ειναι μικρος!! κ αν ειναι 10 μηνων οχι δεν ειναι μικρος για κατι τετοιο!

κουταβια 4 κ 6 μηνων δεν αφηνουν κετσεδες με τιποτα, ουτε τα μαλακα τα μανικια λιγο πιο μετα!
κ με μεγαλυτερη πιεση απο απλο σηκωμα χεριου!!
λεει ξεκαθαρα οτι εχει εκπαιδευτη ο ανθρωπος κ οτι απλα αφηνει οταν σηκωνει το χερι. δεν βαζει μεγαλη πιεση στο σκυλι για να αφηνει ετσι με τη μια!!
mod σε ηλικια 18 μηνων φαντασου οτι ενας γπ ειναι ετοιμος για σπορ αρα καταλαβαινεις τι δαγκωματα εχει ριξει κ ποσο πιεση εχει φαει!!
δεν σε αμφισβητω απλα εκφραζω κ μια αλλη αποψη συμπληρωματικα!! :D:D

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
Δε πειράζει! :)

Απλα κ το δαγκωμα να το ξεχωρίσουμε.η εκπαίδευση για φύλαξη, είναι καλο να ξεκινάει πιο μετα.Μπορείς πιο πριν να κανεις δαγκωματακια για να παίζει κ να μαθαίνει το σκυλι. Τα σενάρια κ το στρες , καλο είναι να πανε μετα τον 1 χρόνο.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Δεν είναι τόσο μικρό το σκυλί για να ξεκινήσει δαγκώματα. Δεν μιλάμε για full-on επιθέσεις και τα σχετικά, αλλά για τόνωση σιγουριάς, αυτοπεποίθησης και να μπει στο κλίμα ότι αν θέλει το μανίκι το πέρνει.

Το ότι το σκυλί αφήνει όταν ο εκπαιδευτής σηκώνει χέρι απλά είναι ένδειξη πως πρέπει να διαβάσει καλύτερα το σκυλί ο εκπαιδευτής. Ο εκπαιδευτής (decoy) πρέπει να έχει μια θεατρικότητα και να ξέρει που βρίσκεται ανα πάση στιγμής το όριο του σκύλου. Αν αυτό το όριο το ξεπερνά τότε ο σκύλος δεν θα μάθει ποτέ. Αν το όριο αυτό το σέβεται και ξέρει που βρίσκεται τότε ο σκύλος σταδιακά θα "πάρνει μέτρα" και θα μάθει.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
Στην αρχη η μονη θεατρικοτητα που πρέπει να υπάρχει , είναι χαρα.κατα τα αλλα, δεν έχουμε μιλήσει με τον εκπαιδευτη κ δεν ξέρουμε ποτε αφήνει ακριβώς το σκυλι κ γιατι.αν αφήνει κ μετα αμέσως πηδάει για να αρπάξει καλύτερα, δεν μου δείχνει καμία έλλειψη αυτοπεποίθησης.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Δεν κάναμε πολλά δαγκώματα αλλά αυτά τα λίγα που κάναμε όταν ήταν 14 μηνών σποραδικά τα επαναλαμβάνουμε. Επειδή κάποιες φορές παίρνω μαζί μου και το Ντόπερμαν της ξαδέρφης μου, εκείνο ανταποκρίνεται στην εικόνα που παρουσιάζεις, σε κάποιες περιπτώσεις αφήνει το μανίκι από φόβο με τη διαφορά ότι το Ντόπερμαν είναι από πάπυ μιλ άρα πολύ αυξημένες πιθανότητες να είναι φοβικό.
Είτε ο σκύλος σου είναι φοβικός, είτε ο εκπαιδευτής κάτι δεν κάνει σωστά.
Αλλά να σε ρωτήσω κάτι για να αποφύγουμε αυτό το ενδεχόμενο: εσύ μόνος σου επαναλαμβάνεις τα δαγκώματα; αν ναι παίζει να το κάνεις λάθος.

Ani

Member
7 Σεπτεμβρίου 2011
22
0
λαρισαρα!!!
επαναλαμβανω τα δαγκωματα αλλα ετσι οπως μου εχει πει ο εκπαιδευτης...καναμε ενα μαθημα για μενα να μαθω πως να παιζω με το λουκανικο πριν να τα κανω στον σκυλο!!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
Πιστεύω ότι πιεζεις κ ζητάς πολλα απο ένα κουτάβι. Ασε τον χρόνο να κυλήσει, χαλάρωσε λίγο το παιχνίδι με το λουκάνικο κ δες πως θα παει.υπαρχει η περίπτωση να βαρέθηκε κ το ζώο. Παρόλα αυτα, δοκίμασε να του δείξεις ότι τα σηκωμενα χέρια δεν είναι κάτι κακο. Χωρίς δαγκωματα αρχικά. Πάρε το θέμα ξανά απο την αρχη. Επισης κάτι άλλο.. Αυτο στο κάνει απο το πρώτο δαγκωμα;

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Ani (δεν ξέρω και το όνομα σου ρε φίλε και μου κάθεται περίεργο να σε αποκαλώ με γυναικείο όνομα) ξέρεις η καλύτερη πρακτική σε κάθε εκμάθηση είναι η επανάληψη, η υπερβολικά εντατική όμως επανάληψη μπορεί να φέρει αντίθετα αποτελέσματα, ή έστω στασιμότητα, ή πλασματική στασιμότητα. Σκέψου το εξής παράδειγμα αν και δεν είναι πολύ σχετικό. Αν η κοπέλα σου είναι χοντρούλα κι αποφασίσει να κάνει δίαιτα, η μαμά της που την βλέπει κάθε ημέρα θ' αργήσει να δει τις διαφορές, εσύ που τη βλέπεις τρεις φορές την εβδομάδα θα παρατηρήσεις συντομότερα τις διαφορές.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97