Αυτιά bullmastiff κατά το πρότυπο

aleksandy

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2010
174
2
Θα ήθελα τη βοήθεια των φίλων κατόχων bullmastiff σχετικά με το πρότυπο των αυτιών της φυλής.

Παραθέτω σημερινές φωτογραφίες της Sandy, η οποία ως γνωστόν δεν είναι καθαρόαιμη και θα ήθελα τη γνώμη σας ως προς αυτό το θέμα. Μου φαίνονται τα αυτιά της μεγάλα και όχι ότι με απασχολεί το πρότυπο, αλλά κυρίως μήπως και δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα (πχ συχνές ωτίτιδες κλπ).

Να σημειώσω καταρχήν την ηλικία της, θα 4 μηνών την 1η του μήνα. Κατά δεύτερον ότι η μάνα της, η οποία είναι διασταύρωση bullmastiff με dogue de bordeaux παθαίνει κάπου κάπου ωτίτιδες και από εκεί ξεκίνησε η ανησυχία μου. Ευχαριστώ...

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
πιστεύω πως είναι πολύ μικρή ακόμα..
αργότερα που θα μεγαλώσει και θα μεγαλώσει και το κεφάλι της θα είναι ανάλογα μεταξύ τους..
τώρα όσον αναφορά τις ωτίτιδες κλπ δεν ξέρω αν είναι κληρονομικές ή πως μπορείς να τις αντιμετωπίσεις θα σε βοηθήσουν και τα παιδιά!

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Τα αυτια της μου φαινονται φυσιολογικα και οπως πρεπει να ειναι στην ηλικια της. Ειδικα το αριστερο της αυτι πεφτει πολυ καλα, το δεξι ισως θελει λιγο δεσιμο.

aleksandy

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2010
174
2
Εννοείς επειδή "πετάει" λίγο? ΧΑΧΑΧΑ!!! Πως το εννοείς το δέσιμο?

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Εννοει μαλλον να "δεσει" - δυναμωσει για να κατσει καλα....

Σε ωτιτιδες ειναι επιρρεπη τα σκυλια με πολυ μακρυα αυτια απ'οσο ξερω οπως τα κοκερ τα μπασετ κλπ.
Υπαρχουν καποια προληπτικα καθαριστικα υγρα αλλα ξερω οτι πρεπει να χρησιμοποιουνται με μετρο....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Εννοει μαλλον να "δεσει" - δυναμωσει για να κατσει καλα....

Σε ωτιτιδες ειναι επιρρεπη τα σκυλια με πολυ μακρυα αυτια απ'οσο ξερω οπως τα κοκερ τα μπασετ κλπ.
Υπαρχουν καποια προληπτικα καθαριστικα υγρα αλλα ξερω οτι πρεπει να χρησιμοποιουνται με μετρο....
Δεν εννοεί αυτό. Πραγματικά τα δένουν. Εχουν ένα συγκεκριμένο τρόπο που το κάνουν.

aleksandy

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2010
174
2
Και εγώ το ίδιο με που λέει η mareco κατάλαβα...

Συμφωνούμε και κάπου κάπου ε? :D

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
ωχ μωρε τα δολια....και πονανε?
Οχι ρε συ. Δεν τα βασανίζουν.
Τα πιάνουν κάπως απαλά με tapes για κάποιο καιρό -δεν ξέρω πόσο- να έρθουν στα ίσια τους ;)
Πως κάναν κάποτε στα μωρά, για να μην πετάνε τα αφτιά; Ενα τέτοιο πράγμα :)

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Υπαρχει συγκεκριμενος τροπος δεσιματος των αυτιων των μπουλμαστιφ οταν ειναι κουταβι, ωστε να πεσουν ομορφα και να μην "πετανε".Δεν πονανε και δεν ενοχλουνται καθολου. Τσεκαρε εδω http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?8603-%CE%A0%CE%A9%CE%A3-%CE%94%CE%95%CE%9D%CE%9F%CE%A5%CE%9C%CE%95-%CE%A4%CE%91-%CE%91%CE%A5%CE%A4%CE%99%CE%91-%CE%A4%CE%A9%CE%9D-%CE%9C%CE%A0%CE%9F%CE%A5%CE%9B%CE%9C%CE%91%CE%A3%CE%A4%CE%99%CE%A6&highlight=%CE%B4%CE%B5%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF+%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%B9%CF%89%CE%BD

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Οχι ρε συ. Δεν τα βασανίζουν.
Τα πιάνουν κάπως απαλά με tapes για κάποιο καιρό -δεν ξέρω πόσο- να έρθουν στα ίσια τους ;)
Πως κάναν κάποτε στα μωρά, για να μην πετάνε τα αφτιά; Ενα τέτοιο πράγμα :)
αααα....φασκιωμα στα αυτακια δηλαδη! :p
Εμενα μου αρεσει που δεν τα κοβουν....αυτο εχει σημασια....:)

aleksandy

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2010
174
2
Υπαρχει συγκεκριμενος τροπος δεσιματος των αυτιων των μπουλμαστιφ οταν ειναι κουταβι, ωστε να πεσουν ομορφα και να μην "πετανε".Δεν πονανε και δεν ενοχλουνται καθολου. Τσεκαρε εδω http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?8603-%CE%A0%CE%A9%CE%A3-%CE%94%CE%95%CE%9D%CE%9F%CE%A5%CE%9C%CE%95-%CE%A4%CE%91-%CE%91%CE%A5%CE%A4%CE%99%CE%91-%CE%A4%CE%A9%CE%9D-%CE%9C%CE%A0%CE%9F%CE%A5%CE%9B%CE%9C%CE%91%CE%A3%CE%A4%CE%99%CE%A6&highlight=%CE%B4%CE%B5%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF+%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%B9%CF%89%CE%BD
Ευχαριστώ πάρα πολύ για το link. Πάντως μετά την αναφορά σου στο πεταχτό της αυτί την παρατήρησα καλύτερα και διαπίστωσα ότι φταίει ο τρόπος που "τσακίζει" το αυτί και μένει όρθιο, οπότε υποθέτω πως με τον τρόπο που φαίνεται σε αυτό το θέμα θα διορθωθεί ακριβώς. Θα το εφαρμόσω κ θα σας πω...

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Ευχαριστώ πάρα πολύ για το link. Πάντως μετά την αναφορά σου στο πεταχτό της αυτί την παρατήρησα καλύτερα και διαπίστωσα ότι φταίει ο τρόπος που "τσακίζει" το αυτί και μένει όρθιο, οπότε υποθέτω πως με τον τρόπο που φαίνεται σε αυτό το θέμα θα διορθωθεί ακριβώς. Θα το εφαρμόσω κ θα σας πω...
Μην ανησυχεις γιατι ειναι νωρις ακομα και εχεις ολο το χρονο για να το διορθωσεις.

10022010827..jpg

O Solo με δεμενα αυτακια.

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Μην ανησυχεις γιατι ειναι νωρις ακομα και εχεις ολο το χρονο για να το διορθωσεις.

View attachment 10470

O Solo με δεμενα αυτακια.
Μιλάμε για ΤΟ κακόμοιρο ύφος. Σαν να έχει μπικουτί για να φτιάξει μπούκλες είναι :D
Να σου πω όμως "μπράβο" για την φροντίδα που του παρέχεις. Και αναφέρομαι στην μοκέτα στην βεράντα...:)

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Μιλάμε για ΤΟ κακόμοιρο ύφος. Σαν να έχει μπικουτί για να φτιάξει μπούκλες είναι :D
Να σου πω όμως "μπράβο" για την φροντίδα που του παρέχεις. Και αναφέρομαι στην μοκέτα στην βεράντα...:)
Δε λες τίποτα. Ο Solo είναι βασιλιάς, μέσα στην οικογένειά του!!!

Σημ: Στη Μόκα μας "πετάει" ακόμα το αριστερό αυτί της. Το "φασκιώνουμε" που και που, αλλά όχι συστηματικά και δεν ξέρω τι θα κάνουμε στην έκθεση τον Οκτώβριο, που οι κριτές θα μας κάνουν παρατήρηση...