Αυξημένη Κρεατινίνη και αλλαγή τροφής...

JimmyRott

Member
19 Ιουλίου 2008
14
0
Φίλοι μου θα ήθελα να με βοηθήσετε με την εμπειρία και τις γνώσεις σας στο εξής θέμα,
στις πρόσφατες εξετάσεις αίματος του σκύλου μου (Rottweiler αρσενικό ηλικίας 8 χρόνων) ο δείκτης της Κρεατινίνης είναι 1.58 με ανώτερη φυσιολογική τιμή το 1.40 κα οι δείκτες μέτρησης στις τρανσαμινάσες SGOT / AST 80.19 με ανώτερη φυσιολογική τιμή το 66, σύμφωνα πάντα με τα όσα γράφει το σχετικό καρτί της κτηνιάτρου.

Η κτηνίατρος μου είπε οτι πρέπει να μπεί σε ειδική διατροφή με Hills και να διακόψει την διατροφή του με την Nutro Senior Large Breed που τρώει μέχρι τώρα και μετά απο 40 μέρες να επαναλάβουμε τις εξετάσεις αίματος.

Το ερώτημα μου είναι αν όντως μπορεί η αλλαγή τροφής να βελτιώσει την κατάσταση γιατί μου έκανε εντύπωση οτι δεν μου είπε οτι πρέπει να διετευνήσει αο που πηγάζει αυτό το πρόβλημα αφου ο σκύλος τρώει ΜΟΝΟ ξηρά τροφή απο ηλικία 4 μηνών και δεν "ψαρευει" απο κάτω . Επίσης αν συμφωνείτε οτι συνιστάται αλλαγή τροφής πείτε μου παρακαλώ είναι η πλέον ενδεδειγμένη η Hills γι αυτη τη δουλειά?

Ευχαριστω πολύ για το χρόνο σας!

JimmyRott

Member
19 Ιουλίου 2008
14
0
Ακριβως γι αυτο το λόγο εθεσα το ερωτημα στο forum γιατι εχω κι εγω την ιδια αποψη με σενα Chloe αλλα δεν αποκλείεται να κανω λάθος γιατι μιλωντας με φιλους μου ειπαν οτι ειναι η μονη που βγαζει φαρμακευτικες τροφες!

JimmyRott

Member
19 Ιουλίου 2008
14
0
Εκανε και είναι αρνητικό Denis
Απλά μιλώντας με ενα φίλο μου είπε οτι για να ανησυχω πολύ θα επρεπε να είναι ανεβασμενη και η ΟΥΡΙΑ η οποια ομως ειναι σε πολυ καλό επιπεδο ευτυχως.
Επίσης με ρωτησε αν η αιμοληψια για τις εξετασεις εγινε αφου ειχε περασει 8ωρο απο την ωρα που εφαγε ο σκυλος... Δυστυχως ομως η αιμοληψία εγινε 4-5 ωρες μετα το φαγητο οποτε μου εβαλε ιδεες οτι μπορει οι ανδειξεις να μην ειναι ξεκαθαρες γι αυτο το λογο....

Μπερδευτηκα :mad:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Με το δίκιο σου μπερδεύτηκες!

Η αυξημένη κρεατινινη έχει άμεση σχέση με νεφρικά προβλήματα ή ορμονικές διαταραχές. Εάν η ουρια (εξέταση για τη διερεύνηση της νεφρικής λειτουργίας) είναι σε φυσιολογικά επίπεδα, το σωστότερο θα ήταν να επαναλάβεις τις βιοχημικές εξετάσεις σε λίγες ημέρες, αφήνοντας να περάσει ένα 12ωρο από το τελευταίο γεύμα του σκύλου.

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
η hills εχει καποιες φαρμακευτικες οι οποιες ειναι πραγματικα καλες..
δεν ειναι οτι καλυτερευουν ενα προβλημα ,απλα βοηθανε να μην χειροτερεψει αναλογα με τις διατροφικες συνηθειες που έχει και το προβλημα που αντιμετοπιζει..

Ancientridge

Member
14 Μαρτίου 2008
23
0
Larissa
www.elkhound.gr
Συμφωνω με οσα εγραψε ο ΡΟΤΤΙΕ.Σχετικα με την διατροφη δωσε στο σκυλι σου τροφη με οσο πιο λιγες πρωτεινες γινετε.Καλυτερα να σταματησεις την ξηρα τροφη και να φτιαξεις ενα διαιτολογιο για το σκυλο σου με λιγες πρωτεινες.Μπορεις να βρεις στο διαδυκτιο πολλες διατροφες και σιγουρα καποιοι εδω στο φορουμ μπορουν να σε συμβουλεψουν.

JimmyRott

Member
19 Ιουλίου 2008
14
0
Rottie--> Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση, σκέφτηκα να του δώσω για ένα μήνα την Hills Kd που μου πρότεινε και ο κτηνίατρος και να επαναλάβω τις εξετάσεις αίματος σε ένα μήνα και αφού είναι νηστικός ένα 12ωρο πριν όπως κι εσύ μου συστήνεις.

Kango1 --> Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον όπως είπα και στον Rottie θα δώσουμε Hills Kd κι ελπίζω να πάνε όλα καλα!

Frenchiefan---> Ομολογώ οτι δεν το ήξερα αλλά γιι αυτό το λόγο γράφτηκα σε τούτο εδώ το foroum γιατί είδα πριν γραφτω οτι υπάρχουν σοβαροί άνθρποι με γνώσεις επάνω στους τετράποδους φίλους μου. Και πάλι ευχαριστώ.

Ancientridge--> Η λύση που μου προτείνεις θα ήταν ΙΔΑΝΙΚΗ αν μπορούσα να την εφαρμόσω αλλά κάτι η έλλειψη καταψύκτη κάτι το τρελλό ωράριο εργασίας νομίζω οτι καθιστούν απαγορευτική την κατα τα άλλα πολύ σωστή λύση της διατροφής με φρέσκα τρόφιμα. Ελπίζω να μπορέσω κάποια στιγμή να το εφαρμόσω, με την πολύτιμη βοήθεια σας φυσικά. Ευχαριστω πολύ.
:)

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Εγω παντως θα επαιρνα γνωμη και απο εναν δευτερο κτηνιατρο. Αν θυμαμαι καλα συνηθως οι τροφες -που ειναι πλουσιες σε πρωτεινες- ανευαζουν ουρια στο αιμα.. και η ουρια ειναι οκ. Διορθωστε με οι γιατροι αν δε θυμαμαι καλα. Οποτε μια δευτερη γνωμη απο καποιον συδτημενο δε θα εβλαπτε:)