Ασιατικό ποιμενικό...χρειάζομαι πληροφορίες

maria1986

Active Member
3 Μαϊου 2012
39
0
καλησπερα παιδια μολις βρηκα το site και εκανα εγγραφη... το προβλημα μου ειναι το εξης... προσφατα μετακομησαμε σε βιλα και ειχαμε αναγκη απο εναν φιλακα, ενας πολυ γνωστος μας ,προσφερθηκε να μας δωσει το δικο του ενα αρσενικο ασιατικο ποιμενικο 8 χρωνων θελω να τονισω οτι το σκυλι αυτο ειναι πολυ καλο ειναι απολυτα φιλικο μαζι μου και με τον αντρα μου..τον ταιζω εγω καθε μερα του μιλαω συνεχεια του πεταω λιχουδιες απο το παραθυρο για να το ΄καλοπιασω' το θεμα ειναι οτι αν και πολυ φιλικο και παρολο που ολοι μου λενε ποσο καλο σκυλι και ακακο εγς τρεμω μονο που με κοιταζει ...εχω μεγαλη εμπειρια απο σκυλια αλλα πρωτη φορα δεν ξερω πως να πλησιασω ενα σκυλι για να το κανω να με εμπιστευτει...με προσεχει με 'φιλαει΄ολο το βραδυ κοιμαται εξω απο το δωματιο μου αλλα δυστηχως αν δεν ειναι ο αντρας μου τρεμω να ωγω στην αυλη μονη μου...μπορει καποιος να μου πει πως μπορω να καταλαβω αν το σκυλι με εμπειστεβεται και δεν θα μου φφαει κανενα χερι τιην ωρα που βγαινω να το ταισω??????

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Καλώς ήρθες Μαρία..
Τι είναι αυτά που λες βρε κορίτσι μου γιατί να σου φάει ο σκύλος κανένα χέρι; Εφόσον είναι απόλυτα φιλικό μαζί σας δεν καταλαβαίνω από που πηγάζει όλος αυτός ο τρόμος. Ο σκύλος είναι 8 ετών και σίγουρα η αλλαγή περιβάλλοντος τον έχει βγάλει έξω από τα νερά του, πρέπει να δουλέψετε την σχέση σας μαζί του, να τον αφήνετε και μέσα στο σπίτι, να σας νοιώσει δικούς του ανθρώπους και να δεθείτε. Με το να του πετάς λιχουδιές από το παράθυρο δεν δουλεύεις την σχέση σας..πρέπει να ξεπεράσεις την φοβία σου και να πλησιάσεις το ζώο.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Και, επειδή ο σκύλος είναι μεγάλος σε ηλικία, με "κατασταλλαγμένες" απόψεις...

Δεν θα έκανε κακό να σας επισκεφθεί και κάποιος (καλός) εκπαιδευτής, για να "διαβάσει" το σκύλο και να σας τον "μεταφράσει"...

Καλώς ήλθες!

maria1986

Active Member
3 Μαϊου 2012
39
0
εχεις δικιο βασικα η αληθεια ειναι οτι εχω 10 μηνες που γεννησα και απο τοτε εχω γινει φοβηκη...το σκυλι το βλεπω με προστατεβει οταν ερχνται φιλοι μου και τον δενω δεν αγριεβει κανεναν ισα ισα που τουσ αφηνει να τον χαιδεψουν...το προβλημα ειμαι εγω η αληθεια ειναι οτι μεχρι πριν 6 μερες που μου τον φερουν δεν ειχα ουτε ακουστα αυτη την ρατσα ...συγνωμη που γινομαι κουραστηκη αλλα δεν μπορω να ωρω εναν αναλογο τροπο να ξεπερασω τον φοβο μου τον λατρεψα και δεν θελω να τον πανε πισω...τρεμω να βγω στην αυλη ενω με τον αντρα μου βγαινω και ειμαι οκ μονη μου 'πατατες' ειναι και τεραστιος και δεν βοηθαει και το οτι δεν φαινεται και η ουρα του...του πηρα και παιχνιδι αλλα ωσ εκει... τι να κανω???

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Και μόνο που ο σκύλος διάλεξε να κοιμάται κάτω από το παράθυρό σου, προφανώς επειδή από εκεί του δίνεις τους μεζέδες, δείχνει ότι ο σκύλος όχι μόνο δεν θα σε πειράξει ποτέ αλλά αντιθέτως θα είναι ο καλύτερος φίλος σου και φύλακας. Ελπίζω και ο άντρας σου να του δίνει μεζέδες για να μην κάνει ο σκύλος διαχωρισμό στο μυαλό του.

maria1986

Active Member
3 Μαϊου 2012
39
0
δεν ξερω πως θα ακουστει η θα διαβαστει αυτο αλλα ειμαι εκπαιδευτρια σκυλων..... :(

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Και γω μελλοντολογος....

Βαριοσουν και ειπες να ερθεις να μας κανεις μια πλακα ε?

maria1986

Active Member
3 Μαϊου 2012
39
0
χαχαχα ναι ναι και μαλιστα προ εγκυμοσυνης ημουν απο τις καλυτερες.... λυπαμαι πολυ που το λεω αλλα ειναι αληθεια...ειναι το μονο σκυλι που με εχει ΄δεσει ΄ετσι ....γιαυτο ψαχνω σε φορουμ ατομα με εμπειρια. αλλα σου λεω και παλυ το σκυλι ειναι οκ το εχω επεξεργαστει το προβλημα μου ειναι οτι εχω βοφο χωρις λογο ...

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Τότε μάλλον δεν είσαι από τις καλές εκπαιδεύτριες :)
Γιατί αν δε μπορείς ούτε το δικό σου σκύλο να πλησιάσεις, μάλλον σύντομα θα μείνεις άνεργη. Αυτή η αυτοδυσφήμιση είναι όλα τα λεφτά πάντως :)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Eντάξει βρε Μαρία είσαι εκπαιδεύτρια σκύλων και έχεις πάθει μία φοβία με τους σκύλους. Οι φοβίες μπορεί να δημιουργηθούν και ξαφνικά. Αλλά το dogforum δεν μπορεί να σε βοηθήσει σε αυτό, χρειάζεσαι ειδική βοήθεια. Και δεν σε ειρωνεύομαι ούτε σε δουλεύω.

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Τότε ίσως θα έπρεπε να το κουβεντιάσεις με κάποιον ειδικό.
Από όσο γνωρίζω οι φοβίες αντιμετωπίζονται με ψυχανάλυση.

maria1986

Active Member
3 Μαϊου 2012
39
0
μαλλον επειδη εχω και το μωρο δεν ξερω....εχω γινει φοβηκη... αυτην τηην ρατσα δεν την ειχα ξαναδει πουθενα αλλα σαν επαγγελματιας τονιζα να μην υοθετουνται μεγαλα σε ηλικια σκυλια και πηγαινα πολλες φορες σαν παρατηρητης σε αυτους και τωρα με το δικο μου εχω κομπλαρει ...θα ηθελα να μην με κοροιδεψετε γιατι ειναι ενα μεγαλο σοκ για μενα ....δεν χερω λες και δεν εχω ξαναδει σκυλι νιωθω.....

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Δεν κοροιδεύουμε κανέναν σε αυτό το φόρουμ. Ειδικά όταν κάποιο μέλος δηλώνει πρόβλημα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
θα ηθελα να μην με κοροιδεψετε γιατι ειναι ενα μεγαλο σοκ για μενα ....δεν χερω λες και δεν εχω ξαναδει σκυλι νιωθω.....
κι εγώ συμφωνώ ότι είναι πολύ άσχημο να την κοροιδεύετε...

maria1986

Active Member
3 Μαϊου 2012
39
0
το σκεφτηκα πολυ αυτο για την ψυχαναληση αλλα ειμαι της αποψης οτι μονη μου πρεπει να βγω απο αυτο... πραγματικα ημουν πολυ καλη εκπαιδευτρια το ξερω οτι το εχω μεσα μου αλλα τι να πω ρε παιδια.. για να εκθετω τον εαυτο μου ομως παραδεχομενη οτι εκανα και αυτη τη δουλεια μεχρι πριν την εγκυμοσυνη θα ηθελα λιγη κατανοηση δεν εχω προθεση να ηρωνευτω κανενα....οπως θα ηθελα να μην το κανει κανεις σε μενα...