Ας σώσουμε τον Μαξ!

DASTY

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2007
770
0
Thessaloniki
www.scarvasstrand.com
Μην μπερδευόμαστε δεν ηπα ότι ζει καλά αλλα ότι έχει επαρκή προς τα ζην και πιστεύω ότι σε μέρος που μαζεύουν αδέσποτα δεν τα είχε και καλύτερη ποιότητα ζωής με προϋπόθεση να μπει σκιά και να κάνουν καθαριότητα κάθε μέρα!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Μπορεί να έχεις δίκιο.
Προσωπικά, ήταν η πρώτη φορά που σκέφτηκα για σκύλο "καλύτερα αδέσποτος και καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή" κλπ κλπ συναισθηματικά...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Συμφωνώ και εγώ με τον Dasty στα βασικά. Μπορεί να κάνει έτσι τον χώρο σε μία μέρα άνετα - με τα αποφάγια πιο γρήγορα ... :wink: Το νερό είναι πράσινο, ναι, ποτίστρα είναι ακατάλληλη, ή μάλλον δεν πλένεται ... η σκεπή από το σπιτάκι είναι λεπτομέρεια. Η κλούβα είναι καλοφτιαγμένη - ασφαλής και μεγάλη - αν έχει σκιά δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ούτε πρακτικά ούτε θεωρητικά (για να στήσεις καταγγελια δλδ)

Το ότι το σκυλί θέλει παρέα και δεν έχει - το θεωρώ βάναυσο και εγώ αλλά δεν νομίζω ότι σε κάποιο άλλο κλουβί φιλοζωικής θα έχει διαφορά.

Ομως

Αν το σκυλί είναι σε δημόσιο χώρο το παίρνεις νόμιμα.

Αν το σκυλί δεν είναι ταυτοποιημένο δεν είναι κλοπή, γιατί απλά κανείς δεν μπορεί να αποδείξει την κατοχή.

Γνώμη μου -

και να πάτε στην Νομαρχία δεν θα γίνει τίποτα.

και να πάτε στον ιδιοκτήτη δεν θα γίνει τίποτα.

δύσκολη κατάσταση - θα το άφηνα εκεί - υπάρχουν πολύ χειρότερα να ''κλέψεις'' και να τα πάς σπίτι σου ...

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Ντένις...
Προσωπικά δεν έχω δει χειρότερα, τουλάχιστον από άποψη ψυχολογίας του σκύλου. Μου προκάλεσε δάκρυα η απελπισία του και δεν μπορώ να τον ξεχάσω.

δύσκολη κατάσταση - θα το άφηνα εκεί - υπάρχουν πολύ χειρότερα να ''κλέψεις'' και να τα πάς σπίτι σου ...
Αν γινόταν κάτι γρήγορα... θα λείπει η μάνα μου απ' το σπίτι το επόμενο Σ/Κ. Θα τον έπαιρνα κρυφά (από τη μάνα μου έτσι?) και ο Θεός βοηθός (αν και αμφιβάλω, συνήθως δε βοηθάει :lol: ). Δε θα τον έκλεβα όμως. Θα μπορούσα να τον κρατήσω για δυο μέρες το πολύ, μέχρι να δω τι άλλο θα γίνει. Στην κουζίνα θα τον είχα με παρέα όλη μέρα (τον εαυτό μου και άλλους δύο "εθελοντές" για τη δουλειά αυτή). Είχα μια ελπίδα λοιπόν (γι' αυτό και η ερώτηση περί καθαροαιμίας) ότι θα μπορούσε να φύγει από κει γρήγορα και να βρει σπίτι εξίσου γρήγορα. Βλακεία θα μου πεις... σιγά μην πήγαινα στη νομαρχία κι έβγαινε τέτοια απόφαση αυθημερόν κιόλας!!!!

aggeliki1

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2007
407
0
48
Ν.ΜΑΚΡΗ
να σου πω τι θα εκανα εγω.θα επεμενα να εμπαινε το σπιτακι πανω στην παλετα και να μπει η οροφη,αν μου ελεγε ναι θα το κανω,θα επεμενα με καλο τροπο να το κανουμε μαζι τωρα.μετα θα του ελεγα για τα κακα και το νερο και θα ζηταγα και σκουπα να τα καθαρισω τωρακαι τελος θα του ελεγα να τον βγαζει βολτα(και θα του εξηγουσα ποση ενεργεια εχουν αυτα τα σκυλια και ποσο πρεπει να τρεχουν για να μην τρελαθουν,θα σας αρεσε εσεις να ειστε ετσι?κ.τ.λ) και αν πει οτι δεν μπορει τοτε να με αφηνε να το βγαζω εγω.αν σε ολα αυτα φαινοταν δεκτικος,θα συνεχιζα ετσι κανοντας καθε φορα ''παρατηρησει'' αν κατι δεν πηγαινε καλα.
αν δεν εδειχνε να θελει να τα κανει ολα αυτα κατευθειαν με τις φωτο στη εισαγγελια και νομαρχια.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Αυτό μπορώ να το κάνω Αγγελική. Αρκεί κι ο άλλος να είναι συνεργάσιμος. Ξέχασα να αναφέρω το εξής:
Όταν ήρθε με το αυτοκίνητο ο μάγκας, μάλλον ο ιδιοκτήτης, η γριά πριν πάει κοντά του, του φώναξ
"Έχουν έρθει αυτοί και ΜΙΛΑΝΕ"

Περί εστίας μόλυνσης κατηγορία στη νομαρχία στέκει λέτε?

aggeliki1

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2007
407
0
48
Ν.ΜΑΚΡΗ
πηγαινε πρωτα μιλα σε αυτον (οχι αγριεμενα) ,δεν τις αντιδρασεις του,και μετα βλεπεις για την νομαρχια.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Συμφωνώ με τον Dasty και τον Denis.

Λίζα, δεν νομίζω πως η Νομαρχεία θα σου δώσει την άδεια να πάρεις το σκύλο.
Εάν αποφασίσεις να τους μιλήσεις και θέλεις παρέα, πάρε με τηλέφωνο.

Rania

Well-Known Member
14 Μαϊου 2008
306
1
47
Αθηνα
Νομιζω οτι οσα προτεινε η Αγγελικη, ειναι αυτα που ειναι και τα πιο αμεσα υλοποιησιμα.

Δοκιμασε αυτα για αρχη Chloe :wink:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Θέλω παρέα, πώς δε θέλω! Όποτε μπορείς πάμε Κατερίνα, απογεύματα ΟΛΑ εκτός Πέμπτης και οποιαδήποτε ώρα τα Σαββατοκύριακα. Δε θεωρώ ότι έχω καλό λέγειν και ξεφεύγω συχνά! Πάρε με εσύ όποτε μπορείς!
Κι όποιος άλλος θέλει να έρθει ευπρόσδεκτος, κερνάω και καφέ!
Έχω κολλήσει μ' αυτό το σκύλο!

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Αποτι φαινεται ειναι κυνηγος αυτος π το εχει λογικα...
πιστεψε με ,εχω δει κυνηγοσκυλα να ζουν ποοοολυ χειροτερα ακριβως επειδη τα αντιμετοπιζουν σαν εργαλεια...τουλαχιστον εχει και ενα σκαλιμπορ στο λαιμο...φαντασου τι εχω δει εγω για να σ λεω οτι το αντιπαρασιτικο ειναι πολυτελια...τωρα,ενοειται πως θελει βελτιωση το ''σκηνικο'' αλλα πρεπει ν δεις αν ειναι δεκτικος ο τυπας π τον εχει...για να κανεις καταγγελια καλα κρασια!ποιος χεστηκε για εναν σκυλο,καπου...αν δεις οτι ειναι τσαμπουκας(ναι ναι εχω ακουσει και το ''τι ζορι τραβας ρε με το σκυλο μου?''),αστο...δεν μπορουμε να τα αλλαξουμε ολα...

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Νίκο μου είναι κυνηγός. Μου το είπε η κόρη του... Φαντάζομαι ότι όντως τελικά ίσως οι συνθήκες που ζει, αν συγκριθούν με τις αντίσοτιχες άλλων σκυλιών-εργαλείων, είναι υπερπολυτελείς!!! Αυτό που είπα και χθες στη ROTTIE είναι ότι η διαφορά του με τα άλλα σκυλιά είναι ότι αυτόν τον γνώρισα, τον χάιδεψα, τον τάισα, είδα πόσο απεγνωσμένα ζητούσε την ανθρώπινη παρέα και, συνεπώς, τον σκέφτομαι. Πρόκειται για μια άδικη φυσικά, αλλά ανθρώπινη, πιστεύω, αντίδρασή μου.

MANOY

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2008
1.168
0
35
Ηρακλειο Κρητης και Αθηνα
Δν σε κατηγορουμε Λιζακι ειναι λογικο να νιωθεις ετσι!

Κανε οτι κινησεις σου προτειναν τα παιδια παραπανω και αναλογως πραξε αν θες τουλαχιστον ζητα να πηγαινεις να τον βλεπεις η να τον βγαζεις καμια βολτα.
Τωρα θα μ πεις γιατι να τον βγαζω εγω για να τους απαλασσω απο τις ευθυνες τους?
Αυτη ειναι η μια πλευρα του νομισματος η αλλη ειναι να κανεις λιγο παρεα στο σκυλο. Αν αυτο ειναι εφικτο βεβαια και εχεις χρονο να το κανεις...

Σιγουρα υπαρχουν πολυ χειροτερες καταστασεις αλλα απο τη στιγμη π δν εχεις γνωρισει καποια απ'αυτες αυτη π μπορει να ειναι λιγοτερο κακη εσενα σου φαινεται αθλια και δν ειναι και παραλογο αυτο...

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
είναι υπερπολυτελείς
ακριβως.τα παραδειγματα π εχω να σ δωσω εχουν να κανουν με χωρους π αντιστοιχουν στο 1/4 εκεινου π ζει το σκυλι π πετυχες εσυ...και ειναι κ συγγενεις μου εκεινοι...αστο... :evil:

και ενοειται πως δεν σε κατηγορει κανεις!εσυ να βοηθησεις θελεις!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Και μια που μιλάμε για πολυτέλειες... είχα δει στην εκπομπή στο Σκάι με εκείνη την εκπαιδεύτρια τη Βικτώρια Τάδε (ξέρετε ποια λέω έτσι?) αμερικανικά καταφύγια για αδέσποτα/παρατημένα ζώα και μου γύρισε το μάτι! Χλίδα!

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
και εγω την παρακολουθω την εκπομπη.δεν ξερω γτ,την συμπαθω...