Αρσενικό ή Θηλυκό χάσκι;

nessy^.^

Member
22 Δεκεμβρίου 2015
20
6
γεια σας ! αναμενεται να αγορασω μεσα στον επομενο μηνα κουταβι χασκι και αναρωτιεμαι ποιο φυλο ειναι καλυτερο; εχω ακουσει οτι τα θηλυκα ειναι πιο ανεξαρτητα, υπακουα, ευκολα στην εκπαιδευση, δενονται με ολα τα μελη της οικογενειας το ιδιο και δεν εχουν τοση ορεξη για παιχνιδι οσο τα αρσενικα, επισης ειναι πιο ηπια.Αντιθετα λενε πως τα αρσενικα εκτος απο πολυ παιχνιδιαρικα ειναι και χαζα με την καλη την εννοια, δηλαδη εχουν πιο πολυ πλακα.Δενονται πιο πολυ με ενα ατομο (τον ιδιοκτητη), ειναι πιο πολυ εξαρτημενα, λιγοτερο υπακουα βεβαια και δυσκολοτερα στην εκπαιδευση. Εχουν ενα θεματακι με το μαρκαρισμα και την κυριαρχικοτητα αλλα διορθωνεται με σωστη εκπαιδευση. Ειναι πιο πολυ μαμακηδες οπως χαρακτιριστικα λενε πολλοι. Χαρακτηριστικο παραδειγμα που μου εμεινε ειναι οτι ενα αρσενικο θα προτιμησει να κατσει μαζι σου αν βλεπεις τηλοραση ενω το θηλυκο θα φερνει βολτες και που και που θα σου ριχνει μια ματια.Γενικα εχω ακουσει απο ατομα που ετυχε να συνυπαρχουν και με τα δυο φυλα να εχουν μεγαλυτερη αδυναμια στα αρσενικα. Αυτα βεβαια εξαρτωνται και απο το χαρακτηρα καθε σκυλου και το πως μεγαλωνει απλα θελω να ξερω ποιο να προτιμησω. Οποιος εχει μεγαλοσωμο σκυλο και ιδιαιτερα χασκι θα ηθελα να μου πει την γνωμη του και ποιο πιστευει αυτος πως ειναι καλυτερο.
Επισης ισχυει πως τα αρσενικα δενονται πιο πολυ με γυναικες και αντιστοιχα τα θηλυκα με αντρες;
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ σε ολους με αγαπη υγεια & ευτυχια!

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Σημασία εχει κυρίως ο χαρακτήρας του σκύλου και (πολυ) λιγότερο το φύλο του. Καλυτερα θα μπορέσει να σε βοηθήσει ο εκτροφέας σου διαλέγοντας ενα ήπιο κουταβι, κυρίως αν ειναι ο πρώτος σου σκύλος. Και τα θηλυκά και τα αρσενικά παίζουν και τα θηλυκά και τα αρσενικά δένονται. Τα χάσκι, γενικά, είναι ανεξάρτητα σκυλια πάντως-λένε. Προσωπική εμπειρία δεν εχω :)

• Like
Reactions: Aslan

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
εγω παντως ζω για την μερα που θα παρει ο αλλος σκυλο και θα μπει να γραψει..

ειμαι ο μητσος,πηρα ποιντερ απο το ταδε εκτροφειο και ανυπομωνω να ξεκινησουμε να βγενουμε εκπαιδευτικα...καλως σας βρηκα.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
θα αναζητησω μεσω του κοε καποιον εκτροφεα!
Τότε πρέπει να αναθεωρήσεις και στο "αναμενεται να αγορασω μεσα στον επομενο μηνα κουταβι χασκι "
Θα πρέπει να περιμένεις όταν έχει κάποιος γέννα, και μπορεί να αργήσει αυτό αρκετά!
Η αναζήτηση σκύλου πρέπει να γινεται με υπομονή και μεγάλη προσοχή. Εφόσον θες καθαρόαιμο, θα σε βοηθήσει ο εκτροφεας σου να επιλέξεις κατάλληλο φύλο και κατάλληλο χαρακτηρα που να σου ταιριάζει. Θα σου λύσει κάθε απορία!

• Like
Reactions: Kodagoshe

nessy^.^

Member
22 Δεκεμβρίου 2015
20
6
αυτο δεν μου ειχε περασει απο το μυαλο. Παντως με κατι απροοπτες πληρωμες δεν θα παρω κουταβι τουλαχιστον πριν τον σεπτεμβρη. Επισης εχοντας ενημερωθει πληρως για τα χασκι και την συμπεριφορα τους κατεληξα οτι τελικα δεν ειναι ρατσα για μενα και στραφηκα σε δυο αλλες .Θα δημιουργησω νεο θεμα γιατι εχω αποριες!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Αφού είσαι σε γενικότερο ψάξιμο και δεν έχεις κάτι συγκεκριμένο κατά νου.... θα σου πρότεινα να στραφείς σε κάποια φιλοζωϊκή, σε κάποιο rescue.
Καθαρόαιμο παίρνουμε όταν θέλουμε διακαώς κάποια χαρακτηριστικά που δεν μπορούν να καλύψουν τα ημίαιμα (η εμφάνιση δεν περιλαμβάνεται σε αυτά). Οπότε, μήπως να το ξανασκεφτείς και να ψάξεις να υιοθετήσεις κάποιο?

nessy^.^

Member
22 Δεκεμβρίου 2015
20
6
Αφού είσαι σε γενικότερο ψάξιμο και δεν έχεις κάτι συγκεκριμένο κατά νου.... θα σου πρότεινα να στραφείς σε κάποια φιλοζωϊκή, σε κάποιο rescue.
Καθαρόαιμο παίρνουμε όταν θέλουμε διακαώς κάποια χαρακτηριστικά που δεν μπορούν να καλύψουν τα ημίαιμα (η εμφάνιση δεν περιλαμβάνεται σε αυτά). Οπότε, μήπως να το ξανασκεφτείς και να ψάξεις να υιοθετήσεις κάποιο?
θελω καποια συγκεκριμενα χαρακτηριστικα στο σκυλο (οχι στην εμφανιση) αλλιως οπως ειπα θα επαιρνα αδεσποτο η απο φιλοζωικη

Kodagoshe

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2016
468
412
Athens
θελω καποια συγκεκριμενα χαρακτηριστικα στο σκυλο (οχι στην εμφανιση) αλλιως οπως ειπα θα επαιρνα αδεσποτο η απο φιλοζωικη
Και ποιά είναι αυτά τα χαρακτηριστικά αν επιτρέπεται;

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.628
1.952
εγω παντως ζω για την μερα που θα παρει ο αλλος σκυλο και θα μπει να γραψει..

ειμαι ο μητσος,πηρα ποιντερ απο το ταδε εκτροφειο και ανυπομωνω να ξεκινησουμε να βγενουμε εκπαιδευτικα...καλως σας βρηκα.
Το εχω γραψει εγω γατακι με μαλινουα^^

• Like
Reactions: Kodagoshe