Αρκετά ανήσυχος μέσα στο σπίτι!

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Aυτά που είπαν τα παιδία,συν κανένα καινούργιο παιχνίδι,όσο το δυνατόν πιο ενδιαφέρον στα μάτια του.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Ναι για μέσα στο σπίτι σκέφτομαι να του δίνω κόκαλα μιας που σκέφτομαι να αρχίζω BARF ή κάτι να ασχολείται!
Όποτε θα απασχολείτε με αυτό και θα μπορώ να τον κουμαντάρω και να τον "ξεγελώ" μέχρι να περάσει και αυτή η περίοδος!

Άνα γεια σου samsok!Εμένα είναι ανήσυχος αλλά ενοχλεί μόνο εμάς δεν ασχολείται με πράγματα!
Γι'αυτό θα πρέπει να βρω μια μέθοδο που να μην τον ωθήσω να γίνει εκδικητικός και επίμονος με το συνεχόμενο "μη"!
Ήδη μέχρι τώρα μερικώς εκνευρίζεται και προσπαθώ να φέρομαι ήρεμα αλλά με επιμονή!
Ξέρω είναι πολλά πράγματα τώρα αυτήν την περίοδο της εφηβείας και θέλει προσοχή γιατί δεν είναι πλέον κουτάβι!

Το crate το χρησιμοποιώ όταν κάνω δουλειά και γίνει επίμονος και μπερδεύεται στα πόδια μου,τον βάζω μέσα και όντως ηρεμεί και τον παίρνει αμέσως ο ύπνος!

DOG.CRIME με παιχνίδια δεν παίζει μέσα στο σπίτι!Από μόνος του όχι επειδή είναι δική μου επιλογή!
Την ίδια μπάλα που παίζουμε έξω και που εξιτάρεται με αυτήν και δουλεύει,μπορεί μέσα στο σπίτι ούτε σημασία να την δώσει!

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Το καλοκαιρι τι κανετε ρε παιδια?παλι place?και παει στην θεση του?η δικοι μου αλλαζουν 100 θεσεις.
Εγω το εκανα αυτο μονο οταν καθοταν μπροστα στην τηλεοραση(επειδη κοιταμε προς τα εκει αν θελουν κατι πανε και στηνονται μπροστα και δεν βλεπεις τιποτα),το Πλατζ σε εμας σημαινει ξαπλα,πανε στο Πλατζ σου σημαινει πανε την θεση σου και τοτε πανε εκει που πρεπει(στα Γερμανικα παντα)αλλα μονο σε ακραιες περιπτωσεις αν π.χ.πρεπει να σφουγγαρισουμε η κατι τετοιο.
Πολλοι λενε και εν μερη εχουν δικιο επιβραβευση λιχουδια μονο αν κανει ο σκυλος κατι,ΟΚ αλλα το place που το παιρνει σαν στραφι γιατι το δινουμε χωρις εμφανη λογο?(τι?απλα για να το ξερει?)επειτα αυτοι που τα λενε αυτα λενε και μονο επιβραβευση οχι προστιμο,αυτο ομως ειναι προστιμο(ετσι το παιρνει ο σκυλος)ξερει που ειναι το μερος του αν θελει να παει θα παει.
Πστευω οτι αν εχει περισσοτερη ελευθερια μεσα στο σπιτι το σκυλι καποτε θα βαρεθει.
Αλλα μαλλον δεν εχει ο δικος σου αυτο το προβλημα,αλλαξε ωρες φαγητου καθε μερα αλλη ωρα,
ωρες βολτας βγαλτον πιο νωρις εξω σε μια απο της ημερησιες εξοδους,
αλλαξε διαδρομες καταληγωντας ομως παλι στις παλιες η περνωντας και απο αυτες,και αφησε τον να μυρισει οσο θελει μην τον τραβας ποτε η βολτα ειναι δικη του.
Δωσε του στην βολτα και κανα μπισκοτακι αν ειναι καλο παιδι(λαθραιο και παρανομο)μια μικρη καταχρηση δεν βλαπτει

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Ηλία εξήγησε μου,το φαγητό γιατί να του το αλλάζω κάθε μέρα άλλη ώρα?

Το καλοκαίρι δεν το είχα αυτό το θεματάκι γιατί δεν κουνιόταν από την βαρεμάρα και την ζέστη μέσα στο σπίτι!Πήγαινε και άραζε σε σημείο που κάνει ρεύμα και δώστου ύπνους!

BOYAR

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2010
240
6
ακριβως τα ιδια κανει και εμενα .....(αδερφια λες να ειναι ;;;;) ενταξει νομιζω οτι ειναι λογω εφηβειας και εχω κ την εντυπωση οτι κανει τεστ να δει σε ποιον απο την οικογενεια θα επιβληθει κ θα κανει το δικο του . εγω τον μονο που μπορω να σου πω απο αυτα που με συμβουλεψε ο εκτροφεας-εκπαιδευτης μου ειναι οταν σε γραφει σε καποιες εντολες αυστηροτητα εως καποιου οριου επιμονη κ υπομονη ......και πολυ αγαπη

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Ναι για μέσα στο σπίτι σκέφτομαι να του δίνω κόκαλα μιας που σκέφτομαι να αρχίζω BARF ή κάτι να ασχολείται!
Όποτε θα απασχολείτε με αυτό και θα μπορώ να τον κουμαντάρω και να τον "ξεγελώ" μέχρι να περάσει και αυτή η περίοδος!
Κόκκαλα μέσα στο σπίτι δε θα έδινα. Πολύ βρώμα και τελείως χάλια το πάτωμα με αίματα, ζουμιά κτλ. Εγώ του τα δίνω στη βεράντα, όπου μετά μπορώ να ρίξω μπόλικο νερό και σφουγγάρισμα

Άνα γεια σου samsok!Εμένα είναι ανήσυχος αλλά ενοχλεί μόνο εμάς δεν ασχολείται με πράγματα!
Γι'αυτό θα πρέπει να βρω μια μέθοδο που να μην τον ωθήσω να γίνει εκδικητικός και επίμονος με το συνεχόμενο "μη"!
Ήδη μέχρι τώρα μερικώς εκνευρίζεται και προσπαθώ να φέρομαι ήρεμα αλλά με επιμονή!
Ξέρω είναι πολλά πράγματα τώρα αυτήν την περίοδο της εφηβείας και θέλει προσοχή γιατί δεν είναι πλέον κουτάβι!
Στέλιο, ο σκύλος δε μπορεί να γίνει "εκδικητικός" :)

Το crate το χρησιμοποιώ όταν κάνω δουλειά και γίνει επίμονος και μπερδεύεται στα πόδια μου,τον βάζω μέσα και όντως ηρεμεί και τον παίρνει αμέσως ο ύπνος!
Σωστή λύση. Μη φοβάσαι να τον κλείνεις και παραπάνω στο crate. Δε μιλάω για ώρες ατελείωτες, αλλά με σύνεση. Να τον αφήνεις να ξεκουράζεται παραπάνω δηλαδή

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Το κανουν και στους ζωολογικους κηπους αυτο,οπως και το γκονγκ,εκει κρυβουν το φαγητο,κανε και καμμια μερα νηστεια,το μονο ενδιαφερων που εχει ο σκυλος στην ελευθερια ειναι η ευρεση φαγητου,παρεας,και 2 φορες τον χρονο ζευγαρωμα.
Μπερδεψε του λιγο τις ωρες λιγη ανησυχια θα του κανει καλο,αλλαξε θεση φαγητου,νερου,και υπνου,και ξαναπανε παλι εκει που τα ειχες ολα,αλλα αναστατωσε τον λιγο,πηρες εργασιακο κανονικα αυτος θελει τωρα χωρο ευθυνης και καθηκοντα.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Θέλω να επανέλθω λίγο στο θέμα και μιας που έχω ανοίξει ήδη αυτό το θέμα πριν καιρό είπα να το προχωρήσω λίγο!

Όλα τα παραπάνω σημάδια ο μικρός τα έχει σταματήσει με την αύξηση ακόμα πιο πολύ της εκτόνωσης και την παύση των πάντων στο σπίτι!
Θέλω όμως να πω κάτι που παρατηρώ πάντα από μικρός που ήταν και το συνεχίζει εν μέρει και τώρα που μεγάλωσε!

Παλαιότερα όσον αφορά τα γεύματα ταϊζόταν μέχρι κάποια ηλικία 3 φορές και πλέον ταΐζεται 2 φορές!Μπορεί να υπάρξει μέρα που να ταϊστεί και 1 φορά!
Όταν ταϊζόταν 3 φορές στο τελευταίο του γεύμα το βραδάκι αφού το έτρωγε όλο είχε μια υπερδιέγερση!Λίγες φορές θυμάμαι που να το έφαγε και να πήγε να ηρεμήσει σε μια από τις γωνίες του!
Αφού τελείωνε και έπινε νερό,θα ερχόταν δίπλα μας, θα τριβόταν και μετά θα πήγαινε να πάρει είτε αν έβρισκε καμιά πετσέτα της κουζίνας είτε κανένα παπούτσι είτε κάποιο άλλο αντικείμενο και θα μας τσιγκλούσε!Τότε του το έκοβα παίρνοντάς το και αποτρέποντας το για οποιαδήποτε περαιτέρω βλακεία!Ήταν κουτάβι ακόμα...

Εν μέρει θα πω ότι δεν με ενοχλεί γιατί μου αρέσει που είναι ζωντανός σκύλος!Είναι σκερτσόζος και εξωτερικεύει πολύ οτιδήποτε!Είναι ανοιχτό βιβλίο!

Στο δια ταύτα λοιπόν...σε συνδυασμό με τα παραπάνω και το "παρελθόν" του ο μικρός αφού φάει έχει μια "υπερδιέγερση", θα του βάλω να φάει και θα κάνω κάποια δουλειά, ή θα κάτσω στο pc ή στο σαλόνι τελοσπάντων και αυτός με το που θα τελειώσει το φαγητό του θα έρθει όπου βρίσκομαι και καθίσει λίγο και σαν βλαμμένο θα σηκωθεί και θα πάει να πάρει είτε την παντόφλα, είτε την πετσέτα της κουζίνας, είτε κανά παπούτσι κτλ!Δεν θα κάνει κάποια ζημιά, δεν κάνει πλέον, αλλά βλέπω στα μάτια του και στην συμπεριφορά του την βλακεία ζωγραφισμένη!Παίρνει το παπούτσι και προχωράει μέσα στο σπίτι πάει κάθεται κάτω και έχει μόνο κρατημένο το παπούτσι στο στόμα, δεν το κάνει απολύτως τίποτα!Εγώ χεσμένο τον έχω αφού δεν κάνει ζημιά στο παπούτσι δεν τον δίνω σημασία!

Το θέμα μου δεν είναι ότι παίρνει το παπούτσι και πως να κόψω την συμπεριφορά αλλά το ότι γιατί το κάνει μόνο στο τελευταίο γεύμα της ημέρας και ποτέ κάποια άλλη στιγμή της ημέρας!
Δηλαδή ερχόμαστε από την βόλτα και ενώ την πέφτει για λίγο και κοιμάται αφού πιει νερό, μόλις τον φωνάξω να φάει και αφού το φάει τον πιάνει η χαζομάρα του!Αν δεν τον ταΐσω ας πούμε θα κοιμηθεί για ώρες μπορεί και μέχρι το επόμενο πρωί, δεν θα σηκωθεί να κάνει το οτιδήποτε!

Ανακαλύπτω συνεχώς ότι έχω μυστήριο σκύλο...χαχα

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
Stelio
λες και περιγραφεις τον δικο μου σκυλο ρε φιλε!ακριβως μα ακριβως τα ιδια,μολις φαει βραδυνο τον πιανουν τα διαολια του! το βλεπω στο βλεμα του που κοιταζει γυρω γυρω να δει τι μαλ...α θα κανει! συνηθως περνει στο στομα του οτι βρει μπροστα του! μερικες φορες χτυπιεται σαν χαζος τοσο που αναγκαζομαι να τον κλεισω στο crate( δεν του κανει και καλο να χτυπιεται αμεσως μετα το φαγητο,μια φορα εκανε και εμετο).
Το κουφο ειναι οτι το κανει μερικες φορες ακομη και αν τον εχω ξεθεωσει ολη ημερα!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Μήπως είναι θέμα συνήθειας; Μηπως ήταν η ώρα του παιχνιδιού όταν ήταν κουταβι και του έμεινε;
Ποιο είναι το θέμα συνήθειας?Και εγώ αυτό νόμιζα μέχρι πριν γράψω!
Αν υποθέσουμε ότι δεν τον ταΐζω μετά την τελευταία βόλτα, θα κοιμηθεί μέχρι το πρωί και αν σηκωθεί θα είναι για να αλλάξει θέση!
Δεν πρόκειται ούτε να πειράξει κάτι ούτε να κάνει το παραμικρό!

Μέσα στο σπίτι ποτέ δεν υπήρχε ώρα του παιχνιδιού, αν έπαιζε με κανα παιχνίδι θα έπαιζε μόνος του χωρίς να ενοχλεί και κανείς από την οικογένεια δεν θα του έδινε σημασία!Ο σκύλος δεν κινείται μέσα στο σπίτι, κοιμάται όταν δεν κάνει τίποτα!Υπήρχε μια ενόχληση (όπως μιλάει το αρχικό μου post) προς κάποια μέλη της οικογενείας αλλά με περισσότερη άσκηση και περισσότερη αποτροπή και βαρεμάρα τα σταμάτησε όλα!Απλά είναι μόνο αυτό τώρα!

Έχω σκεφτεί μέχρι και ότι είναι θέμα τροφής!

Επίσης έχω σκεφτεί να δίνω την τροφή μετά την 1η βόλτα και μετά την 2η και όχι μετά την τελευταία!

Δεν ξέρω τι να πω...

Stelio
λες και περιγραφεις τον δικο μου σκυλο ρε φιλε!ακριβως μα ακριβως τα ιδια,μολις φαει βραδυνο τον πιανουν τα διαολια του! το βλεπω στο βλεμα του που κοιταζει γυρω γυρω να δει τι μαλ...α θα κανει! συνηθως περνει στο στομα του οτι βρει μπροστα του! μερικες φορες χτυπιεται σαν χαζος τοσο που αναγκαζομαι να τον κλεισω στο crate( δεν του κανει και καλο να χτυπιεται αμεσως μετα το φαγητο,μια φορα εκανε και εμετο).
Το κουφο ειναι οτι το κανει μερικες φορες ακομη και αν τον εχω ξεθεωσει ολη ημερα!
Κοσμά ξέρεις τι?Ναι οκ είναι αποδεκτό και κατανοητό μέχρι ένα σημείο και ξέρω ότι ο σκύλος μου όπως και ο δικός σου είναι ζωντανός σκύλος!Δηλαδή την θέλω την ζωηράδα, μου αρέσει, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνει την συγκεκριμένη στιγμή!Να φανταστείς ότι πολλές φορές που τον βλέπω να κοιμάται με τις ώρες στεναχωριέμαι...:cuniaoo:

Είμαι και εγώ ζώον...πως τον εαυτό μου δεν ξέρω...:D

Last edited:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.781
4.067
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Στέλιο τον εκτονώνεις αρκετά;

Εγραψα για θέμα συνήθειας επειδή εμείς το βράδυ το είχαμε σαν "ώρα για παιχνίδι". Αν και το έχουμε κόψει εδώ και αρκετό καιρό, έρχεται και φέρνει τα παιχνίδια του και ζητάει παιχνίδι. Τον πιάνει μια μούρλα εκείνη την ώρα!

Αυτό που κάνω εγώ είναι να του πω να ξαπλώσει κάτω, έτσι χαλαρώνει και τελικά κοιμάται.

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
Stelio
ισως ειναι και η φυση τους να ειναι πιο δραστηρια την νυχτα (αν και πλεον δεν ειναι κυνηγοι :))

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.132
4.824
Stelio
Αυτο ακριβως εκανε και ο δικος μου πριν 3-4 μηνες! Μηπως ειναι θεμα ηλικιας και ωριμαζοντας σταματαει ? (ακουγεται λιγο βλακεια βεβαια....)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Στέλιο τον εκτονώνεις αρκετά;

Εγραψα για θέμα συνήθειας επειδή εμείς το βράδυ το είχαμε σαν "ώρα για παιχνίδι". Αν και το έχουμε κόψει εδώ και αρκετό καιρό, έρχεται και φέρνει τα παιχνίδια του και ζητάει παιχνίδι. Τον πιάνει μια μούρλα εκείνη την ώρα!

Αυτό που κάνω εγώ είναι να του πω να ξαπλώσει κάτω, έτσι χαλαρώνει και τελικά κοιμάται.
Με προσβάλλεις τώρα!:D
Όχι δεν τίθεται θέμα εκτόνωσης!
Μπορώ να στο διαβεβαιώσω!Ο συγκεκριμένος σκύλος είναι πολύ χορτάτος από καθημερινή εκτόνωση + ότι τον δουλεύω καθημερινά!:paja1:

Πρόσεξε όμως, αν ΔΕΝ τον ταΐσω μετά την τελευταία βόλτα και τον πιάσει η μούρλα του με ένα "Αδάμ φτάνει, πήγαινε ξάπλωσε τώρα" έχει τελειώσει η υπόθεση!Μπορεί και να κοιμηθεί και από μόνος του μόλις μπούμε στο σπίτι!
Αν τον ταΐσω τότε είναι που του έρχεται η μούρλα!

Stelio
ισως ειναι και η φυση τους να ειναι πιο δραστηρια την νυχτα (αν και πλεον δεν ειναι κυνηγοι :))
Κοίταξε σημάδια φύλαξης βγάζει το βράδυ, θα σηκωθεί, θα περπατήσει, θα έρθει στα κρεβάτια να ρουθουνίσει και θα ξανακοιμηθεί, πότε θα ακούσουμε κανένα γουφ χαμηλόφωνο μπορεί και να κανα γουφ δυνατό κτλ!Δραστήριος είναι την νύχτα αλλά δεν ενοχλεί!Όταν σβήσουμε τα φώτα τότε δεν ενοχλεί κανέναν!

Αυτο ακριβως εκανε και ο δικος μου πριν 3-4 μηνες! Μηπως ειναι θεμα ηλικιας και ωριμαζοντας σταματαει ? (ακουγεται λιγο βλακεια βεβαια....)
Ναι Αμαλία έχει αρκετά κατάλοιπα από κουταβίστικες συμπεριφορές!Δηλαδή αν τον δεις να τα κάνει αυτά τα κάνει με νάζι, σαν να σε τσιγκλάει να παίξει!Έχει πολύ ακόμα για να μεστώσει το μυαλουδάκι του και να ηρεμήσει!