Κόκκαλα μέσα στο σπίτι δε θα έδινα. Πολύ βρώμα και τελείως χάλια το πάτωμα με αίματα, ζουμιά κτλ. Εγώ του τα δίνω στη βεράντα, όπου μετά μπορώ να ρίξω μπόλικο νερό και σφουγγάρισμαΝαι για μέσα στο σπίτι σκέφτομαι να του δίνω κόκαλα μιας που σκέφτομαι να αρχίζω BARF ή κάτι να ασχολείται!
Όποτε θα απασχολείτε με αυτό και θα μπορώ να τον κουμαντάρω και να τον "ξεγελώ" μέχρι να περάσει και αυτή η περίοδος!
Στέλιο, ο σκύλος δε μπορεί να γίνει "εκδικητικός"Άνα γεια σου samsok!Εμένα είναι ανήσυχος αλλά ενοχλεί μόνο εμάς δεν ασχολείται με πράγματα!
Γι'αυτό θα πρέπει να βρω μια μέθοδο που να μην τον ωθήσω να γίνει εκδικητικός και επίμονος με το συνεχόμενο "μη"!
Ήδη μέχρι τώρα μερικώς εκνευρίζεται και προσπαθώ να φέρομαι ήρεμα αλλά με επιμονή!
Ξέρω είναι πολλά πράγματα τώρα αυτήν την περίοδο της εφηβείας και θέλει προσοχή γιατί δεν είναι πλέον κουτάβι!
Σωστή λύση. Μη φοβάσαι να τον κλείνεις και παραπάνω στο crate. Δε μιλάω για ώρες ατελείωτες, αλλά με σύνεση. Να τον αφήνεις να ξεκουράζεται παραπάνω δηλαδήΤο crate το χρησιμοποιώ όταν κάνω δουλειά και γίνει επίμονος και μπερδεύεται στα πόδια μου,τον βάζω μέσα και όντως ηρεμεί και τον παίρνει αμέσως ο ύπνος!
Ποιο είναι το θέμα συνήθειας?Και εγώ αυτό νόμιζα μέχρι πριν γράψω!Μήπως είναι θέμα συνήθειας; Μηπως ήταν η ώρα του παιχνιδιού όταν ήταν κουταβι και του έμεινε;
Κοσμά ξέρεις τι?Ναι οκ είναι αποδεκτό και κατανοητό μέχρι ένα σημείο και ξέρω ότι ο σκύλος μου όπως και ο δικός σου είναι ζωντανός σκύλος!Δηλαδή την θέλω την ζωηράδα, μου αρέσει, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνει την συγκεκριμένη στιγμή!Να φανταστείς ότι πολλές φορές που τον βλέπω να κοιμάται με τις ώρες στεναχωριέμαι...:cuniaoo:Stelio
λες και περιγραφεις τον δικο μου σκυλο ρε φιλε!ακριβως μα ακριβως τα ιδια,μολις φαει βραδυνο τον πιανουν τα διαολια του! το βλεπω στο βλεμα του που κοιταζει γυρω γυρω να δει τι μαλ...α θα κανει! συνηθως περνει στο στομα του οτι βρει μπροστα του! μερικες φορες χτυπιεται σαν χαζος τοσο που αναγκαζομαι να τον κλεισω στο crate( δεν του κανει και καλο να χτυπιεται αμεσως μετα το φαγητο,μια φορα εκανε και εμετο).
Το κουφο ειναι οτι το κανει μερικες φορες ακομη και αν τον εχω ξεθεωσει ολη ημερα!
Αυτο ακριβως εκανε και ο δικος μου πριν 3-4 μηνες! Μηπως ειναι θεμα ηλικιας και ωριμαζοντας σταματαει ? (ακουγεται λιγο βλακεια βεβαια....)Stelio
λες και περιγραφεις τον δικο μου σκυλο ρε φιλε!ακριβως μα ακριβως τα ιδια,μολις φαει βραδυνο τον πιανουν τα διαολια του! το βλεπω στο βλεμα του που κοιταζει γυρω γυρω να δει τι μαλ...α θα κανει! συνηθως περνει στο στομα του οτι βρει μπροστα του! μερικες φορες χτυπιεται σαν χαζος τοσο που αναγκαζομαι να τον κλεισω στο crate( δεν του κανει και καλο να χτυπιεται αμεσως μετα το φαγητο,μια φορα εκανε και εμετο).
Το κουφο ειναι οτι το κανει μερικες φορες ακομη και αν τον εχω ξεθεωσει ολη ημερα!
Με προσβάλλεις τώρα!Στέλιο τον εκτονώνεις αρκετά;
Εγραψα για θέμα συνήθειας επειδή εμείς το βράδυ το είχαμε σαν "ώρα για παιχνίδι". Αν και το έχουμε κόψει εδώ και αρκετό καιρό, έρχεται και φέρνει τα παιχνίδια του και ζητάει παιχνίδι. Τον πιάνει μια μούρλα εκείνη την ώρα!
Αυτό που κάνω εγώ είναι να του πω να ξαπλώσει κάτω, έτσι χαλαρώνει και τελικά κοιμάται.
Κοίταξε σημάδια φύλαξης βγάζει το βράδυ, θα σηκωθεί, θα περπατήσει, θα έρθει στα κρεβάτια να ρουθουνίσει και θα ξανακοιμηθεί, πότε θα ακούσουμε κανένα γουφ χαμηλόφωνο μπορεί και να κανα γουφ δυνατό κτλ!Δραστήριος είναι την νύχτα αλλά δεν ενοχλεί!Όταν σβήσουμε τα φώτα τότε δεν ενοχλεί κανέναν!Stelio
ισως ειναι και η φυση τους να ειναι πιο δραστηρια την νυχτα (αν και πλεον δεν ειναι κυνηγοι)
Ναι Αμαλία έχει αρκετά κατάλοιπα από κουταβίστικες συμπεριφορές!Δηλαδή αν τον δεις να τα κάνει αυτά τα κάνει με νάζι, σαν να σε τσιγκλάει να παίξει!Έχει πολύ ακόμα για να μεστώσει το μυαλουδάκι του και να ηρεμήσει!Αυτο ακριβως εκανε και ο δικος μου πριν 3-4 μηνες! Μηπως ειναι θεμα ηλικιας και ωριμαζοντας σταματαει ? (ακουγεται λιγο βλακεια βεβαια....)