Απώλεια...

Kanga

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2016
150
221
Διαβάζω για σκυλακια που έχουν πεθάνει και στεναχωριεμαι πολύ...εγω οσο και να πονουσα για την απώλεια μου..την επόμενη μέρα ήμουν εξω ψάχνοντας για ενα νεο κουταβακι...και αυτό με βοηθούσε ακομη περισσότερο να ξεπεράσω τον θάνατο του λατρεμενου φιλου...ούτε μια μέρα δεν ήθελα να είμαι χωρίς παρέα...

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Σωστό το σκεπτικό σου αν και δύσκολο... Θέλω να πώ όρο μου πήρε 9 χρόνια να πάρω άλλο σκυλί μετά το θάνατο του προηγούμενου, φοβόμουν ότι κανένα σκυλί δεν θα είναι σαν κι αυτόν στα μάτια μου...

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Και εγω πηρα μετα απο 2 μερες καινουργιο σκυλι, οταν εχασα την πρωτη μου γαλλιδα- και μαλιστα αισθανθηκα την απουσια της τοσο εντονη- που ορκιστικα οτι δεν θα ξαναμεινω μονο με εναν σκυλο- για να μην ξαναπερασω το ιδιο.
Δεν την "αντικεθεστησα"- ετσι και αλλιως αυτο δεν ηταν δυνατον να γινει, επειδη ηταν μοναδικη με πολυ εντονη παρουσια και χαρακτηρα. Απλα εκλεισα το ενα κεφαλαιο- και ανοιξα καινουργιο και δεν το μετανοιοσα ποτε!
Και βεβαια ουτε και σημερα ( 7.5 χρονια μετα) δεν περναει μερα που δεν θα την σκεφτω την Esmeralda μου- κλαψαμε παααρα πολυ για αυτην- αλλα ειμαι και καθε μερα ευγνομων που ηρθε κοντα μας η MonaLisa μου ( και μετεπειτα και ολα τα αλλα σκυλια) που ηταν για μας το καλητερο φαρμακο. Μας βοηθουσε παααρα πολυ και για αυτο θα ειναι παντα ο "Make the heart happy again" σκυλος μου και την ευχαριστω πολυ για αυτο!

Johnkokk

Well-Known Member
2 Ιουνίου 2015
266
786
51
Νομίζω οτι η αντιμετώπιση της απώλειας είναι κάτι εντελώς υποκειμενικό και προσωπικό.
Προσωπικά δεν ξέρω αν θα μπορούσα να πάρω ξανά σκύλο τόσο σύντομα.Στα ΔΙΚΑ ΜΟΥ μάτια θα ήταν σαν να χάλασε μια τηλεόραση κι απλά πήγα και πήρα μια άλλη την επόμενη μέρα.

Αλλά αυτό είναι στη θεωρεία και το λέω τώρα που δεν εχω χάσει το σκύλο μου.Δεν σημαίνει οτι όποιοι το κάνουν είναι περίεργοι κι εγω ο σωστός.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
Ο έρωτας με έρωτα περνάει ..
Ο μόνος τρόπος για να μη πονάς τόσο πολύ και απλώς να σκέφτεσαι τις όμορφες στιγμές είναι ένας νέος σκύλος. Ποτέ άλλωστε δεν αντικαθιστά τον προηγούμενο.

Kodagoshe

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2016
468
412
Athens
Διαβάζω για σκυλακια που έχουν πεθάνει και στεναχωριεμαι πολύ...εγω οσο και να πονουσα για την απώλεια μου..την επόμενη μέρα ήμουν εξω ψάχνοντας για ενα νεο κουταβακι...και αυτό με βοηθούσε ακομη περισσότερο να ξεπεράσω τον θάνατο του λατρεμενου φιλου...ούτε μια μέρα δεν ήθελα να είμαι χωρίς παρέα...
Πιστεύω το πως θα αντιμετωπίσει κάποιος μια τέτοια κατάσταση είναι κάτι εντελώς προσωπικό. Υπάρχουν άνθρωποι που παίρνουν σκυλο την επόμενη μέρα γιατί πιστεύουν ότι έτσι θα καταπραύνουν τον πόνο που νιώθουν, άλλοι δεν ξαναπαίρνουν ποτέ γιατί πιστεύουν πως θα είναι λες και αντικαθιστούν τον συγχωρεμένο μοναδικο και αναντικατάστατο φίλο τους και άλλοι πάλι χρειάζονται λίγο χρόνο να το ξεπεράσουν, να σκεφτούν και να αποφασίσουν αν θέλουν άλλο σκύλο στη ζωή τους ή όχι. Είναι 3 διαφορετικές περιπτώσεις, διαφορετικά κριτήρια στα οποία βασίζεται ο καθένας και ενεργεί.
Δεν υπάρχει σωστό και λάθος σε αυτά, είναι πως φαίνεται στα μάτια του καθένα. Εγώ προσωπικά θα χρειαζόμουν κάμποσο καιρό να το ξεπεράσω γιατί κατά τη γνώμη μου, η απώλεια μετράει και δεν ξεπερνιέται μέσα σε μια ή δύο μέρες, σου στοιχίζει και θες τον χρόνο σου. Όμως, μόλις ένιωθα έτοιμη θα ξαναέπαιρνα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αντικαθιστώ τον προηγούμενο σκύλο μου, απλά προχωρώ στην ζωή μου με ένα νέο μέλος που το αγαπώ εξίσου.

• Like
Reactions: Kanga