Απώλεια όρεξης

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Δοκίμασες να του την καταβρέξεις με λίγο χλιαρό νερό; Με μια κουταλίτσα γιαούρτι; Με μια κουταλίτσα κονσέρβα;

koumbarosh

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
52
1
Kaisariani, Athens
Ούτε με νερό την τρώει, ούτε με γιαούρτι. Μόνο εχθές την ανακατέψαμε με κοτόπουλο το οποίο και έφαγε αφήνοντας όμως την ξηρά.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Εγώ, θα ζήταγα μια γενική αίματος. Αν ήταν καθαρή, θα τον άφηνα νηστικό και όσο αντέξει.

koumbarosh

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
52
1
Kaisariani, Athens
Αν ήταν θέμα υγείας δεν θα έδειχνε την ίδια άρνηση σε όλα ή δεν θα είχε και πεσμένη διάθεση. Ο μικρός σε όλα του δείχνει και φέρεται φυσιολογικά εκτός του ότι είναι ουσιαστικά νηστικός.

arpas

Member
16 Νοεμβρίου 2011
9
0
Εγω φιλε μου εχω το ιδιο προβλημα με λαμπραντορ 12 μηνων εδω και 4 μερες δεν τρωει. φαινεται αδυνατισμενος, αλλα η διαθεση για παιχνιδι ιδια! ηταν πριν 1 μηνα που τον ζυγησα 31 κιλα κ λογικα θα εχει πεσει... δεν νομιζω να τον επιασαν παραξενιες κ να θελει αλλη γευση τροφησ η ζαμπονακια αλλα ποτε δεν ξερεις... το θεμα ειναι οτι 4 μερες απεργειας πεινας ειναι αρκετες για να ειναι απλα παραξενια, ειδικα για ενα λαμπραντορ που θα επρεπε να ειχα το τελειος αντιθετο προβλημα! ο σκυλος περα απο αυτο το προβλημα δεν φαινεται να εχει κανενα παροντικο αλλο συμπτωμα!! (οπως: διαροια, προβλημα σε δοντια...........)

Last edited by a moderator:

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Θα πω κάτι που σκέφτηκα μπορεί να είναι κ βλακεία αλλά ποτέ δεν ξέρεις... :-k
Παίζει να σου έχει φάει τίποτα, κανένα χαρτί ή κάποιο τέτοιο υλικό με αποτέλεσμα να έχει ψιλοστουμπώσει το καημένο και να μην μπορεί να φάει;
Αν το ψηλαφίσεις στην κοιλιά του κτλ δείχνει να έχει κανένα σύμπτωμα; τα χοντρά του φαντάζομαι δεν τα κάνει αφού δεν τρώει έτσι δεν είναι;

arpas

Member
16 Νοεμβρίου 2011
9
0
τα χοντρα του τα εκανε κανονικα χτεσ το βραδυ, δηλαδη εβγαλε αντιστοιχα την λιγη τροφη που ειχε φαει, αρα δεν νομιζω να ειναι κατι τετοιο...[ο σκυλος εχει φαει 3 κυπελακια ξηρας τροφης σε 4 μερες, (στα 2 γευματα της ημερας ετρωγε 2 κυπελακια σε καθε γευμα..!! δηλαδη εχει φαει οσο θα ετρωγε ουτε σε 1 μερα υπο κανονικες συνθηκες!)]

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Μίλα με τον γιατρό σου πάντως, μην το αφήνεις... Όταν η δικιά μου μου έκανε κόνξες με το φαγητό της, στην αρχή είπα ΟΚ δεν θες; το μαζεύω... κάποια στιγμή θα πεινάσεις... Αλλά όταν παραέγινε το κακό, κοινώς 1μιση μέρα ήταν νηστική πήρα τον γιατρό τηλ κ μου είπε ότι σε καμία περίπτωση τώρα που είναι κουτάβι και είναι στην ανάπτυξη θα πρέπει να μένει χωρίς φαγητό.
Μου αντιπρότεινε κοτόπουλο και γιαούρτι και αν συνεχιζόταν το πρόβλημα να την πήγαινα από εκεί. Τελικά ευτυχώς το ξεπεράσαμε...

katroulis

Well-Known Member
28 Δεκεμβρίου 2011
75
0
Το τσουβάλι λήγει το 2013 και η μόνη διαφορά με τα προηγούμενα είναι ότι μύριζε λιγότερο έντονα. Όσες τροφές δοκίμασα να δώσω στον μικρό (arden, orijen) και τις έτρωγε πάντα με όρεξη του δημιουργούσαν προβλήματα. Με τη RC και έτρωγε και δεν είχε άλλα προβλήματα. Δεν ξέρω και δεν γνωρίζω άλλη καλή για να του δώσω ούτε μπορώ να πειραματιστώ πάνω στον σκύλο μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη. Και αν υποθέσουμε ότι οι σωστές μεταβάσεις από τροφή σε τροφή θέλουν περίπου 20 ημέρες έτσι και συνεχιστεί το φαινόμενο της αφαγίας θα έχω πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα.
φιλε κ εγω εχω ακριβως το ιδιο προβλημα . του δινω βεβαια ρογιαλ κανιν ανταλτ κ ενω παντα το ετρωγε ολο τωρα τελευται με το ζορι.
υποψιαζομουν μηπως εχουν αλλαξει κατι στην τροφη... κ τωρα διαβασα κ το δικο σου κ μπηκαν ψιλοι στα αυτια μου.
δοκιμασε να ανακατεψεις μια φετα ζαμπονακι μεσα σε μικρα κομματακια να δεις αν το καθαριζει το πιατο

koumbarosh

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
52
1
Kaisariani, Athens
Καλημέρα
Στο τελευταίο σακί RC που πήρα για τον μικρό παρατήρησα πως δεν μοίραζε τόσο έντονα και πως η κροκετα δεν ήταν τόσο λαδερη όσο στα προηγούμενα.
Αποφάσισα και του πήρα ξανά Arden την οποία και του δίνω ακόμα σε μικρές ποσότητες ανάγκη γεύμα (60γρ αντί 110γρ) μιας και το στομάχι του ήταν άδειο τόσες μέρες. Η όρεξη του επέστρεψε και την τρώει αμέσως και με πολυ όρεξη. Ελπίζω μόνο να μην επιστρέψουν και τα προβλήματα που είχαμε πριν με την Arden. Θα ήθελα πάντως να ξανά δοκιμάσω την RC γιατί αν και όχι τόσο ποιοτική τροφή ήταν η μονη που γαστρεντερικα τεριαξε στον μικρο.

arpas

Member
16 Νοεμβρίου 2011
9
0
φιλε μου και εμενα επεστρεψε η ορεξη του μετα την αποχη 4 ημερων, ομως αυτο εγινε μονο οταν του αλλαξα την ξηρα τροφη, ως μια τελευταια απεγνωσμενη προσπαθεια για να δω αν φταιει η τροφη αλλιως θα τον πηγαινα εσπευσμενα στο κτηνιατρο.....τεσπα το θεμα που με κανει να ανησυχω και ζηταω τους χρηστες να μου απαντησουν ειναι το εξης: αν απλα η συγκεκριμενη τροφη δεν του αρεσε η αν απλα μου κανει καψωνια και με κανει οτι θελει και ετσι ουσιαστικα σε 1-2-3 μηνες παλι σταματησει και αυτην(προ πλαν) για να του παρω καινουργια...(σε φαση βαρεθηκε την ιδια γευση και θελει αλλη απλα επειδη ειναι "κακομαθημενος" και ξερει οτι με πεισμα και επιμονη θα το καταφερει?), εχει κανεις αναλογη εμπειρια?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Εχουμε πει από την αρχή, τι μπορείς να κάνεις για να τον τεστάρεις:

Κατά τα λοιπά, δοκίμασε με λίγο τυράκι/ζαμπονάκι ή ότι άλλο λαχταριστό έχεις πρόχειρο, να δεις αν ανταποκρίνεται.
Είναι ένα τεστάκι που θα χρειαστεί να αναφέρεις στον γιατρό. Για την ακρίβεια, κατά την γνώμη μου, αν δεις και ανταποκρίνεται, τότε δεν χρειάζεται καν γιατρός. Είναι απλώς κουταβοκόλπα. Υπάρχουν και μέρες, που δεν έχουν κέφια. Οπως κι εμείς. Δοκίμασες να νοστιμέψεις λίγο την ξηρά του; Ισα για να πάρει μπρος; Κι αυτό, μόνο και μόνο, επειδή είναι μικρός. Αλλιώς, θα σου έλεγα να τον αφήσεις νηστικό και όποτε φάει.
Αφού βεβαίως, δεν υπάρχουν άλλα συμπτώματα...

jimboGS

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2011
1.629
581
New Peramos City a.k.a Megalo Peuko
φιλε κ εγω εχω ακριβως το ιδιο προβλημα . του δινω βεβαια ρογιαλ κανιν ανταλτ κ ενω παντα το ετρωγε ολο τωρα τελευται με το ζορι.
υποψιαζομουν μηπως εχουν αλλαξει κατι στην τροφη... κ τωρα διαβασα κ το δικο σου κ μπηκαν ψιλοι στα αυτια μου.
δοκιμασε να ανακατεψεις μια φετα ζαμπονακι μεσα σε μικρα κομματακια να δεις αν το καθαριζει το πιατο
παιδια κατι πρεπει να παιζει με την RC , πηρα καινουργιο σακι maxi junior και εχω το ιδιο προβλημα, βασικα βρωμαει και πολυ εντονα ψαρι η τροφη

fifi

Well-Known Member
7 Απριλίου 2011
354
0
Λάρισα
Και εμένα κάποια στιγμή εκοψε την RC και μετά την Arden!
Είδα οτι βγήκε ένας νέος κωδικός RC που λέγεται Exigent!
Είναι γεμιστή με κοτόπουλο στο εσωτερικό και ευτυχώς την τρώει!
Κάνει για σκυλάκια μέχρι 10 κιλά αλλά η τιμή είναι αρκετά τσουχτερή!
23ε τα 2 κιλά!

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Και εμένα κάποια στιγμή εκοψε την RC και μετά την Arden!
Είδα οτι βγήκε ένας νέος κωδικός RC που λέγεται Exigent!
Είναι γεμιστή με κοτόπουλο στο εσωτερικό και ευτυχώς την τρώει!
Κάνει για σκυλάκια μέχρι 10 κιλά αλλά η τιμή είναι αρκετά τσουχτερή!
23ε τα 2 κιλά!
Σοβαρα? η Exigent υπηρχε σε κωδικο για δυστροπες γατες...την εβγαλαν και για σκυλους? θα το δω...

fifi

Well-Known Member
7 Απριλίου 2011
354
0
Λάρισα
Σοβαρα? η Exigent υπηρχε σε κωδικο για δυστροπες γατες...την εβγαλαν και για σκυλους? θα το δω...
Ναι ναι βγήκε!
Και εγώ από το περιοδικό "Σκύλος και γάτα" το έμαθα!
Έχετε και εσείς θεματάκια με το φαγητό σας?

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Ναι ναι βγήκε!
Και εγώ από το περιοδικό "Σκύλος και γάτα" το έμαθα!
Έχετε και εσείς θεματάκια με το φαγητό σας?
δεν μας κανει η τροφη αυτη....ειναι 13 κιλα η δικη μου.....με αλλες διατροφικες αναγκες....ναι...εχουμε θεμα με τη σκετη κροκετα και τη μονοφαγια...της βαζω μια κουταλιτσα κονσερβα και την τρωει μια χαρα....

arpas

Member
16 Νοεμβρίου 2011
9
0
ναι mareco ζαμπονακια, η γενικοτερα τροφη μαγειρευτη την τρωει αμεσως!!.....την ξηρα τροφη ομως οταν γινεται αυτο την παραμεριζει!! αν του βαλω μονο σαλτσα για να νοστιμισει την τροφη απλα την γλυφει και η τροφη εκτοξευται τριγυρω απο το μπωλ!! παλια ηταν τροφη -παιχνιδι- υπνος....πλεον η τροφη δεν υπαρχει στο προγραμμα του.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog