Απώλεια όρεξης

koumbarosh

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
52
1
Kaisariani, Athens
Καλημέρα και Χρόνια Πολλά
Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Εδώ και τρείς ημέρες ο Elvis ( 9 μηνών) δεν τρώει καθόλου την ξηρά τροφή του (RC Junior). Από τα συνολικά έξι κυπελάκια που θα έπρεπε να έχει φάει μέσα σε τρείς ημέρες ζήτημα να έχει φάει το ένα. Την συγκεκριμένη ξηρά την έτρωγε με πολύ όρεξη χωρίς κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα. Από άποψη διάθεσης, ούρων και κοπράνων είναι όλα φυσιολογικά. Το φαγητό του μένει έως 30 λεπτά κάτω σε δύο καθορισμένες ώρες την ημέρα, δεν τρώει από εμάς τίποτα και οι λιχουδιές που χρησιμοποιούμε για εκπαίδευση είναι απλά άλλη ξηρά τροφή την οποία αρνείται και αυτή πλέον.

Ο κυριότερος προβληματισμός μου είναι επειδή τον Οκτώβριο βρέθηκε θετικός σε ερλιχεία 1/100 και παρόλο που ακολούθησε την αγωγή μήπως η ξαφνική απώλεια όρεξης είναι κάποια παρενέργεια και επιδείνωση της ασθένειας.

Να σημειώσω ότι στον γιατρό θα πάμε σήμερα και ότι η ξηρή τροφή την οποία σταμάτησε να τρώει είναι καινούργια συσκευασία.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Αφού έχει προγραμματιστεί η επίσκεψη στον γιατρό, μην ανησυχείς. Θα πάρεις άμεσα, έγκυρες απαντήσεις.
Το 1/100 της ερλίχειας δεν είναι τίποτα σπουδαίο, αλλά μου κάνει εντύπωση για 7 μηνών σκυλάκι.
Για να μην πάω πίσω να ψάχνω...τον είχες βρει αδέσποτο;
Κατά τα λοιπά, δοκίμασε με λίγο τυράκι/ζαμπονάκι ή ότι άλλο λαχταριστό έχεις πρόχειρο, να δεις αν ανταποκρίνεται.
Είναι ένα τεστάκι που θα χρειαστεί να αναφέρεις στον γιατρό. Για την ακρίβεια, κατά την γνώμη μου, αν δεις και ανταποκρίνεται, τότε δεν χρειάζεται καν γιατρός. Είναι απλώς κουταβοκόλπα. Υπάρχουν και μέρες, που δεν έχουν κέφια. Οπως κι εμείς. Δοκίμασες να νοστιμέψεις λίγο την ξηρά του; Ισα για να πάρει μπρος; Κι αυτό, μόνο και μόνο, επειδή είναι μικρός. Αλλιώς, θα σου έλεγα να τον αφήσεις νηστικό και όποτε φάει.
Αφού βεβαίως, δεν υπάρχουν άλλα συμπτώματα...

Lucimar

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
664
14
Ιωάννινα
Άλλη μια ιδέα που εφάρμοσα εγώ γιατί τα δικά μου ξύνισαν με την ξηρά αυτές τις μέρες,μάλλον γιατί όλο το σπίτι μύριζε φαγητά, κρατησα όλο το ζουμί από τη γαλοπούλα και τους το ανακάτεψα με την ξηρά,μαζί και λίγο γαλοπούλα που έμεινε και έκαναν πάρτυ!!!

koumbarosh

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
52
1
Kaisariani, Athens
Δεν ήταν αδέσποτος αλλά μετά από κάποια συμπτώματα που είχε ο γιατρός θέλησε προληπτικά να κάνουμε κάποιες εξετάσεις μέσα στις οποίες ήταν και της ερλιχείας που βγήκε θετική.
Στην περίπτωση που η άρνηση του είναι μόνο στη ξηρά τι πρέπει να κάνω. Να του βάζω και τυράκια μέσα? Να του την αλλάξω? Δεν θέλω να μάθει σε άλλα είδους φαγητά πέραν της ξηράς τουλάχιστον όσο αφορά τα κυρίως γεύματα του.

Lucimar

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
664
14
Ιωάννινα
Αν είσαι κατά της απεργίας πείνας (δηλαδή ας τον να πεινάσει και θα φάει) ανάμειξέ τη με κάτι πχ γάλα, γιαούρτι, ζωμό από κρέας κλπ. Αν βάλεις τυράκια και είναι άτιμος σαν τα δικά μου θα φάει τα τυράκια και θα αφήσει την ξηρά...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Οχι γάλα. Γιαούρτι ναι. Ακόμη και με λίγο χλιαρό νεράκι μπορεί να κάνεις δουλειά.
Φυσικά και να μην καθιερώσεις τα τυριά και τις λιχουδιές. Δεν σου είπα κάτι τέτοιο.
Τεστάρισέ τον μόνο με αυτά, να δεις αν θα φάει. Οπότε θα έχεις ένα στοιχείο παραπάνω.
Αν ήταν ενήλικος και εξακριβωμένα υγιής, θα σου έλεγα, να τον αφήσεις νηστικό μέχρι να πεινάσει και να φάει, αυτό που πρέπει.
Επειδή είναι κουτάβι ακόμη όμως και πρέπει να τρώει, αφού επιβεβαιώσεις ότι δεν τίθεται θέμα υγείας, δοκίμασε να του βάλεις μια κουταλίτσα γιαουρτάκι. Και δες πως θα πάει.
Εξακολουθώ να προβληματίζομαι για το 1/100. Δεν θα έδινα αντιβίωση στο κουτάβι με τέτοιο τίτλο. Συζήτα το με τον γιατρό σου.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Η λακτόζη που περιέχει το ανθρώπινο γάλα δεν τους προσφέρει τίποτα.
Αντιθέτως, μπορεί να τους δημιουργήσει γαστρεντερικά προβλήματα.

Lucimar

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
664
14
Ιωάννινα
Στο γιαούρτι δεν συμβαίνει το ίδιο; Το ότι δεν προσφέρει τίποτα το ξέρω αλλά έλα που το θέλουν!! Τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν είχαμε προβλήματα.

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Η διαφορά με το γάλα και το γιαούρτι είναι πως η λακτόζη που έχει και το το γιαούρτι, δεν φτάνει σε αυτή την μορφή στο σκυλί μας.
Από τις ζυμώσεις που γίνονται στο γιαούρτι, μετατρέπεται σε λακτικό οξύ.
Δεν είναι κανόνας ότι το γάλα ενοχλεί όλα τα σκυλιά, αλλά σαφώς λόγω λακτόζης μπορεί να εμφανίσουν διάρροιες ή εντερικές διαταραχές.
Γενικότερα και το εβαπορέ και το φρέσκο που πίνουμε εμείς καλό είναι να αποφεύγονται. Υπάρχει γάλα σε σκόνη για σκυλιά πάντως! :)

Lucimar

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
664
14
Ιωάννινα
Υπάρχει γάλα σε σκόνη για σκυλιά πάντως! :)
Και για ενήλικα; Νόμιζα ότι υπήρχε μόνο για τα μωρά! Για πες αν ξέρεις πως λέγεται!
Υγ. Σήμερα τους έδωσα γιαούρτι,ο Μπέμπης το έφαγε καλύτερα για την ακρίβεια τρελαθηκε και αφού τελείωσε μου έγλυφε τα χέρια μια ώρα να με ευχαριστήσει...Η Λούση παραξενεύτηκε στην αρχή, ''Γιατί έγινε στερεο το γάλα και με κοίταξε κανά 2 φορές παραξενεμένη αλλά το έφαγε μια χαρά!
Πόσο να βάζω; Εγώ τους μοίρασα ένα γιαούρτι στα 2. Δεν το βάζω πάντα έτσι καμιά φορά για αλλαγή σε ένα γεύμα!

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Εγώ στην δικιά μου το χωρίζω στα 3 το γιαουρτάκι, γιατί ήδη της δίνω 3 γεύματα πολύ μεγάλα για να την παχύνω.
Ουσιαστικά το χρησιμοποιώ για να το ανακατεύω με ανανά.
Η αλήθεια είναι ότι τρελαίνεται ! κάθεται πόση ώρα και γλύφει το πιατάκι του, το πάτωμα, εμένα! χαχα!!!
Γενικότερα πρέπει να συμπαθούν πολύ το γιαούρτι !
(άσχετο, δεν ξέρω αν έχει σημασία αλλά θα το πω. το γιαούρτι το αφήνω λίγο εκτός ψυγείου για να μην είναι πολύ κρύο)

koumbarosh

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
52
1
Kaisariani, Athens
Καλημέρα και Καλή Χρονιά σε όλους.

Επανέρχομαι για να ενημερώσω και να ενημερωθώ σχετικά με την άρνηση του μικρού να φάει.

Η επίσκεψη στον γιατρό την περασμένη εβδομάδα δεν έδειξε κάτι παθολογικό τουλάχιστον με μια πρώτη ματιά και μια γρήγορη εξέταση (θερμοκρασία, αυτιά, μάτια, στόμα, ψηλάφηση).

Το θέμα είναι ότι αισίως κλείνουμε δέκα μέρες που ο Elvis τρώει ένα στα τέσσερα γεύματα αναλογικά (μία κούπα ξηρά ανά τέσσερις, ήτοι μία κούπα ανά δύο ημέρες).

Στον γιατρό που ζυγιστικέ ήταν 13 κιλά ( cocker spaniel 9 μηνών) τα οποία θεώρει ο γιατρός πολύ καλά για την ηλικία του.

Εγώ έχω αρχίσει και ανησυχώ γιατί παρόλο που η διάθεση του είναι καλή, έχει αρχίσει να δείχνει σημάδια κούρασης και εξάντλησης.

Να υπενθυμίσω ότι τρώει δύο φορές την μέρα και πάντα το μπολ του μένει για περίπου μισή ώρα κάτω.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Δεν μας είπες όμως, αν δοκίμασες να νοστιμέψεις την ξηρά του και αν ανταποκρίθηκε.
Είναι σημαντικό, για να μπορέσουμε να καταλάβουμε αν βαρέθηκε ξαφνικά την ξηρά του ή έχει γενικότερο θέμα.

koumbarosh

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
52
1
Kaisariani, Athens
Σε οτιδήποτε άλλο δείχνει όρεξη. Η άρνηση είναι αποκλειστικά και μόνο στην δική του ξηρά και συγκεκριμένα ξεκίνησε μόλις ανοίξαμε καινούργιο σακί.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Μήπως τότε είναι χαλασμένο το τσουβάλι; To τσέκαρες; Ημερομηνία λήξης/σκουλήκια;
Αλλιώς το πρόβλημά σου είναι απλό. Του αλλάζεις ξηρά. Επρεπε ήδη να το έχεις κάνει τόσες μέρες.

koumbarosh

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
52
1
Kaisariani, Athens
Το τσουβάλι λήγει το 2013 και η μόνη διαφορά με τα προηγούμενα είναι ότι μύριζε λιγότερο έντονα. Όσες τροφές δοκίμασα να δώσω στον μικρό (arden, orijen) και τις έτρωγε πάντα με όρεξη του δημιουργούσαν προβλήματα. Με τη RC και έτρωγε και δεν είχε άλλα προβλήματα. Δεν ξέρω και δεν γνωρίζω άλλη καλή για να του δώσω ούτε μπορώ να πειραματιστώ πάνω στον σκύλο μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη. Και αν υποθέσουμε ότι οι σωστές μεταβάσεις από τροφή σε τροφή θέλουν περίπου 20 ημέρες έτσι και συνεχιστεί το φαινόμενο της αφαγίας θα έχω πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog