Από που ο "βέλγος";...

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Στην γλώσσα των τσομπάνηδων το από ποια αίματα είναι το pedigree του σκύλου!
Από ποια σκυλιά κατάγεται!;)

Μην νομίζεις, δεν υπαρχει βοσκός που να έχει καλά σκυλιά και να μην ξέρει το "pedigree" τους μέχρι αρκετά πίσω(πάντα από την πλευρά της και αρκετές φορές κι από την πλευρά του πατέρα!)

Υπάρχουν αρκετές διαφορές στον χαρακτήρα τους, άλλα ηπιότερα, άλλα εντονότερα σκυλιά και στην μορφολογία, οπότε είναι καλό να ξέρεις τι επιλέγεις!

Από κει και πέρα τι ακριβώς γίνεται τώρα με την επίσημη εκτροφή από τον ΟΦΕΠ δεν ξέρω να σου πω!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ευχαριστω φιλε. Αρα καλα θυμομουνα (δεν ξεκούτιανα τελειως).

Από έναν τετοιο «καλο» τσομπανη εσυ θα επαιρνες σκυλο? Πώς θα ξερες ότι είναι καλος «εκτροφεας»?

Γιατι να μην παρει και ο φιλος μας ο Βασιλειος που ο ξάδερφος του μπορει να εχει και γνωσεις και γνωστους?

Υπενθυμιζω για να μην παρεξηγηθω, ότι μιλαμε για ΕΠ και όχι ροτ ή ΓΠ κλπ.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δεν ειπα να μην πάρει!
Απλά να γνωρίζει τι θα παρει!;)

Όταν μιλάμε για τέτοια φυλή υπό τις παρούσες συνθήκες, δηλαδή υπό διαμόρφωση και σταθεροποίηση,γνωρίζεις ότι παίρνεις κάποια ρίσκα επιλέγοντας!
Πόσο μάλλον όταν τα περισσότερα ζώα είναι εργαζόμενα, ξέρεις, ότι η εκτροφή δεν είναι πάντα στα πρότυπα τα "σύγχρονα"!

Γενικά πάντως, από την στιγμή που υπάρχουν, πρέπει να επικοινωνήσει με τους Ομίλους Διάσωσης να τον κατευθύνουν, όποιος ενδιαφέρεται για τέτοιο σκύλο, ειδικά αν δεν έχει ο ίδιος κάποιες πολύ απαραίτητες γνώσεις για την επιλογή του!

Last edited:

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
γιατι αφησα να εννοηθει οτι δεν θα ειναι μαζι μου?απο ηλικια 5 ετων που με θυμαμαι ειχα σκυλο διπλα μου κατι ξερω και εγω λοιπον.σαφωσ το να ακουσ γνωμεσ δεν ειναι κακο ωστοσο να μην υπαρχει ειρωνεια
πριν δεκα χρονια ειχα οχτω σκυλους και δεν ηταν δυσκολο,ειχα ντοπερμαν,γερμανικο,χασκι και 4 βελγους και μποξερ.απο εκει και περα το ντογκο θα εναι στο εξοχικο τησ οικογενειας σε μια εκταση 300 μετρων κοντα στο σπιτι ππου κατοικουμε.:D
...ειπες

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
..σιγα σιγα θα πρεπει να μετονομαστει το θεμα σε "...απο που ο ΕΠ". Εγω μπορω να ρωτησω για ποιους λογους αποτελει προκληση για εσενα ο Dogo, και στη συνεχεια ο ΕΠ; Θελω να πω, τι σε εχει προκαλεσει τοσο πολυ σε αυτες τις ρατσες - ποιο χαρακτηριστικο;