Απότομο πάχος

th-mitsos

New Member
8 Μαϊου 2011
1
0
Καλησπέρα,

Είμαι νέος στο φόρουμ και θα ήθελα αν μπορεί κάποιος που γνωρίζει καλύτερα να με συμβουλεύσει για ένα πρόβλημα που έχω με τον σκύλο μου που είναι ένα γαλλικό μπουλντόγκ 10 μηνών.

Την προηγούμενη εβδομάδα χρειάστηκε να λείψω στο εξωτερικό για 5 μέρες, και η μόνη μου επιλογή ήταν να αφήσω το σκυλάκι σε ξενοδοχείο ζώων. Όταν τον άφησα ήταν γύρω στα 8 κιλά κ θα τον χαρακτήριζα αδύνατο. Σήμερα που τον παρέλαβα το σκυλί έχει φτάσει στα 11 κιλά!!! Έχει γίνει σαν μια μπάλα, και έχω καταλάβει ότι κουράζεται εύκολα. Για να φανταστείτε τόσο πολύ πάχυνε που του δημιουργήθηκε πληγή στο λαιμό απο το κολάρο λόγω του πάχους.

Πως είναι δυνατόν να έπαιρνε 600γρ/ημέρα βάρος?
Σκέφτομαι να του μειώσω την τροφή που του έδινα κανονικά γύρω στο μισό κ να τον περπατάω όσο περισσότερο μπορώ.
Λέτε να επανέλθει γρήγορα ή αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω να μου έδινε τις συμβουλές του.

Ευχαριστώ

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Μου φαινεται αφύσικο να πάρει 600gr/ημέρα. Μήπως δεν έκανε την ανάγκη του ,δεν κουνιόταν ,έκανε κατακράτηση υγρών ?Αλλά και πάλι σε 5 μέρες δεν γίνεται.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.520
Athens
Μείωση τροφής σε πρώτη φάση. Το περπάτημα να το αυξήσεις σιγά-σιγά: Mε τέτοια ζέστη και τέτοια κιλά μην τον ρίξεις σε άγριες προπονήσεις και σου πάθει τίποτα άλλο...

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
3 κιλά μέσα σε 5 μέρες ? δεν είναι αφύσικα πολλά ? δεν ξέρω βέβαια πόσο εύκολα παίρνουν κιλά τα γαλλικά αλλά μου φαίνεται αφύσικο.

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Και εμένα μου φαίνεται περίεργο - να πάρει πάνω από μισό κιλό την ημέρα ; Το να χάσει βάρος μέσα σε λίγες μέρες αν φάει κάτι που του προκαλεί εμετό ή διάρροια, και μετά μπεί σε δίαιτα από τον κτηνίατρο, το έχουμε ζήσει αρκετοί. Αλλά να παχύνει τόσο γρήγορα ; Μήπως να κάνεις μία ερώτηση και στον κτηνίατρο ;