Απότομη αλλαγή συμπεριφοράς!

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
33
Zografou, Greece
Καλησπέρα!
Όπως έχω γράψει και σε άλλα ποστ, έχω υιοθετήσει ένα μπόμπιρα κάπου 4 μηνών τώρα.
Όταν πρωτοήρθε στο σπίτι και μέχρι πριν μια εβδομάδα περίπου ήταν πραγματικά τρελαμένο!
Όλη μέρα έτρεχε, έπαιζε και έκανε βλακείες μέσα στο σπίτι, δάγκωνε πάρα πολύ και όταν πήγαινα να τον πάρω αγκαλιά εκνευριζόταν πολύ.
Την πρωτοχρονιά πήγαμε στους δικούς μου στο χωριό και από τότε που γυρίσαμε είναι άλλος σκύλος.
Κάθεται πολύ ήσυχος όπου κάθομαι, έρχεται και κοιμάται συνέχεια στην αγκαλιά μου, δε μας ξυπνάει όπως πριν, μας γλείφει όλη την ώρα, δε γκρινιάζει, δε γαβγίζει όσο πριν κι άμα δε του δώσουμε σημασία δεν ενοχλεί κανέναν, εκτός άμα χτυπήσει κουδούνι ή άμα δει φαγητό.
Στη βόλτα είναι χαρούμενος και πολύ ενεργητικός, τρώει λαίμαργα και έχει όρεξη για παιχνίδια, χωρίς να το ζητάει όμως.
Εν τέλει, ησυχάσαμε μεν με το μικρό διαολάκι, ανησυχώ δε!
Περίεργη δεν είναι τέτοια αλλαγή?

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Συνέβη κατι στο χωριο?

Αν όχι... έχουμε φτάσει να ανησυχούμε όταν συμπεριφερονται σωτά, τα παλαβά!!! Μην αποκλείεις να απεδωσαν καρπους οι κοποι και η υπομονή των προηγουμενων μηνών.

• Like
Reactions: LaCat

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
33
Zografou, Greece
Δεν έγινε κάτι όχι. Βέβαια ήρθε σε επαφή και με άλλους ανθρώπους και σκυλάκια αρκετά αλλά μέχρι εκεί. Η μόνη αλλαγή που κάναμε ήταν στην τροφή, από Arden Grange σε Orijen. Εν τω μεταξύ ήταν τώρα μόνος του αρκετές ώρες στο σπίτι και ήρθα και τον βρήκα να κοιμάται (!!!). Ούτε είχε κάνει την ανάγκη ούτε ζημιές ούτε τίποτα. Που συνήθως κλαίει και γαβγίζει ασταμάτητα μέχρι να γυρίσω, τα κάνει, πασαλείβεται και καταστρέφει ό,τι μπορεί και δεν μπορεί! Θα αρχίσω να σκέφτομαι μήπως μου τον άλλαξαν και δεν πήρα χαμπάρι!!

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
33
Zografou, Greece
Χαχαχαχα τον φτύνω και δεν εκνευρίζεται καν :p !
Λέτε να μην ανησυχώ? Τι φάση όμως? Μπορεί να προσαρμόστηκε έτσι ξαφνικά? Να θεωρήσω ότι πλέον με εμπιστεύεται και είναι ήρεμος ας πούμε? Δεν μπορεί να είναι κάτι κακό?

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Αν είναι έτσι τα κακά... Πάντως μην το δένεις και κόμπο ότι θα είναι για πάντα έτσι, μπορεί να αλλάξει πάλι...

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
33
Zografou, Greece
Καλά ναι σίγουρα.. Εννοείται ότι σαν αποτέλεσμα είναι τέλειο, όχι απλά καλό! Απλά σκέφτομαι μήπως έχει τίποτα από θέμα υγείας, μήπως πονάει πουθενά ή είναι κρυωμένος ή στεναχωρημένος δεν ξέρω! Ούτε να κοιμηθώ δε με άφηνε πριν και τώρα μόλις κάνω να ξαπλώσω βάζει το κεφαλάκι του στο μαξιλάρι και χώνεται στην αγκαλιά μου...

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Ότι μας αρέσει το επιβραβευουμε, ότι δεν μας αρέσει το αποθαρρυνουμε, ότι μας ανησυχεί το ψάχνουμε.
Αν σου αρέσει η νέα συμπεριφορά, απλά ευχαριστησου το κι επιβραβευε. Αν ανησυχείς αν είναι θέμα υγείας, μια βόλτα στον κτηνίατρο θα σου λύσει περισσότερες απορίες απ'οτι μερικά ποστ εδώ, που μόνο εικασίες κάνουμε. Πάντως να ξέρεις, αν αγχώνεσαι, ο σκύλος μπορεί να λάβει ως μήνυμα ότι δεν σου αρέσουν τα νέα και να ξαναγυρισει στα παλιά..

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
33
Zografou, Greece
Έχεις δίκιο, απλά ο κτηνίατρος είναι λίγο μακριά και ο φίλος μου που οδηγάει δουλεύει ωράριο καταστημάτων, οπότε είναι δυσκολάκι να τον πάω εκτός προγράμματος χωρίς να είναι κάτι επείγον... Απλά σκέφτηκα μήπως έχει τύχει σε κάποιον κάτι παρόμοιο ή κάποιος μπορεί να το ερμηνεύσει :)

• Like
Reactions: Orilis

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Συνήθως τα προβλήματα υγείας δημιουργούν προβλήματα συμπεριφοράς και πολύ σπάνια διορθώνουν τέτοια, οπότε θα σου έλεγα απλά να το απολαύσεις. Από την άλλη αν πραγματικά σε ανησυχεί, ο μόνος ασφαλής τρόπος να σου περάσει η ανησυχία είναι να βρεις τρόπο να πάτε κτηνίατρο.

• Like
Reactions: Aslan and LaCat

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Μπορεί και η αλλαγή περιβάλλοντος και το ότι σας ακολούθησε να του έδωσαν την εντύπωση της αγέλης και της ασφάλειας...σου λέει εμείς πάμε πακέτο εδώ ανήκω ας χαλαρώσουμε...
Συνέχισε να επιβραβεύεις τα καλά του,τήρησε τα όρια που του έχεις βάλει μην σε φέρει τούμπα τώρα που είναι καλός την έχει πατήσει κόσμος έτσι....

Iraki maria

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2015
368
791
37
Thessaloniki
Απολαυσε το πριν να αλλαξει γνωμη!Ε,μαλλον τον επηρεασε το πνευμα των γιορτων! Νεα χρονια,νεος χαρακτηρας;).

nas

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
69
270
Κατά την γνώμη μου είναι πολύ απλό, με την εκδρομή που κάνατε, κατά κάποιο τρόπο ανεβήκατε στην υπόληψή του και πλέον σας σέβεται περισσότερο από πριν. Γνώρισε και εκτίμησε τις ικανότητές σας να περνάτε καλά και με την υποτακτική στάση του προσπαθεί να εδραιώσει την θέση του στην αγέλη σας.

Κάτι παρόμοιο έγινε και με τον σκύλο του αδελφού μου, τον Pepper, όταν τον πρωτοπήγα εκδρομή στο βουνό μαζί με άλλα δύο φιλικά σκυλιά. Πραγματική μεταμόρφωση απέναντί μου. Είναι στο χέρι σας να διατηρήσετε και να ενισχύσετε την καλή συμπεριφορά του, φροντίζοντας να περνάτε καλά μαζί του με περισσότερες εκδρομές, αλλά χωρίς να παραλείπετε να του βάζετε όρια όταν (και δεν) χρειάζεται.

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
33
Zografou, Greece
Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις και τις συμβουλές σας, ελπίζω όντως με τον έναν ή τον άλλο τρόπο απλά να ηρέμησε και να παραμείνει έτσι :love::love::love:
WP_20160108_20_00_53_Pro.jpg

• Like
Reactions: ghelly

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.242
Μέλη
20.017
Νεότερο μέλος
MayoThebraveYorkie